Şimdi Ara

Panel Radyatör Tavsiyesi (E.C.A. - Demirdöküm vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
17.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Annemin evindeki odalardaki iki radyatörde de paslanma ve açılma gözlemledim. Aynı tarihte alınan ve salonda bulunan radyatörde ise şimdilik bir sorun görünmüyor. Apartmanda da bu hafta tadilat yaptırın diye bir yazı görünce hızlıca panel radyatör araştırma işine giriştim. Öncelikle boylarını ölçtüm ve 600x700 olduklarını gördüm. Markalara bakarken Demirdöküm Plus'ın tavsiye edildiğini gördüm ve koçtaş'ta da mevcuttu. Ancak yol üstünde bir sıhhı tesisatçı görünce konudan kısaca bahsettim ve mevcut radyatörlerin ELBA marka olduğunu söyleyince, eğer ECA marka radyatör alırsam montaj işleminin daha kısa olacağını ve sadece işçilik için 40 x 2'den 80 TL işçilik ücreti talep edeceğini; ancak Demirdöküm alırsam ELBA'nın duvara bağlama yerlerini söküp Demirdöküm'ü monte edeceği için toplamda 120 TL işçilik ücreti alacağını söyledi.

    Tabi ECA radyatörü de baktığım yerde bulamadım ve ECA servisinden Bakırköy'de bulunan bir bayiinin telefonunu istedim. Bayii de bugün dışarıda çalıştığını ve yarın uğrarsam yardımcı olacaklarını söyledi. Fiyatları tam hatırlamamakla beraber 90 TL civarında olduğunu söyledi. Demirdökümler ise 115 TL'idi.

    Sizce Demirdöküm yerine ECA tercih etmeli miyim ? Montaj dahil yaklaşık 90 TL daha uygun fiyata yaptırmış olacağım. Bir de ELBA ile ECA'nın duvara montajı sizce de aynı mı ? Ve tesisatçının belirttiği fiyatlar normal mi ? Bu işlerden hiç anlamam ve çok uzun zamandır da işim olmadığı için fikrim yok ama sonuçta acilen yapılması gereken bir iş ve bana normal gibi geldi.

    Yoksa Demirdöküm çok çok daha kaliteli ve 90 TL'lik farka değer diyorsanız ona mı yönelmeliyim ?







  • SnypeR kullanıcısına yanıt
    Koçtaş'tan uygun fiyata Demirdöküm Plus var 10 yıl garantili, en ufak bir paslanma da ücretsiz değiştiriyorlar.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Ben de ondan almayı düşünüyordum ancak tesisatçı mevcut radyatör ELBA markaysa ECA alırsan duvara montaj için ekstra işçilik olmayacak ve 40 TL ucuz olacak dedi. Üstünde ECA'lar 25 TL'den 2 tanede 50 TL ucuz olunca bana toplamda 90 TL avantaj sağlıyor. ECA'da bildiğim kadarıyla iyi marka, o yüzden kafam karıştı danışayım dedim. Olmazsa benim de tercihim Demirdöküm olacak.

    Cevap için teşekkürler, biraz daha yorum gelsin artık bu gece kararımı verip yarın bu işi halletmem lazım.
  • Isıl değer olarak Delta T = 60 C (90C-70C ve 20 C oda sıcaklığında her iki panel radyatörün performansı şöyle ;

    Demirdöküm Plus: 1978 Kcal
    ECA Panel : 1957 Kcal

    Her ikisi de TS EN 442 kriteri ile ölçülmüştür.

    DD plus radyatörler çinko fosfat kaplama olduğu forumda çok övülüyor. ECA paneller ise demir fosfat kaplama. Çinko fosfat kaplamanın korozyon dayanımının daha iyi olduğu söyleniyor. Metalurji bilgim olmadığı için bu konuda herhangi bir fikrim yok. Gerçekte olabilir ya da pazarlama hilesi. Ancak her ikisi de 10 yıl garantili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 10 Ekim 2014; 19:08:45 >
  • Apartman merkezi sistem ısıtmalı ve açıkçası bugüne kadar az ısınmasıyla ilgili bir şikayetimiz yok. ECA'nın da 10 yıl garantili olması ve daha düşük maliyetli olması benim aklımı karıştırdı. Eğer yarın Bakırköy'deki ECA Bayiisinde bulabilirsem ve belki de montajını da ücretsiz ya da düşük ücretli yaparlarsa benim için tercih sebebi olabilir. Yoksa Koçtaş'tan DD Plus alıp bir de tesisatçı ayarlayarak bu işi çözeceğim gibi görünüyor.

    Cevap için teşekkürler.
  • Sizin icin bu konuda bilgili bir arkadasima danistim. Evet gercekmis.

    En dayanikli mangan fosfat sonra, cinko fosfat ve en sonda demir fosfat kaplamaymis.

    Bu durumda eger uzun yillar evde oturacaginiza inaniyorsaniz almisken dd plus taktirmanizi oneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 10 Ekim 2014; 19:51:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SnypeR kullanıcısına yanıt
    dd plus'ta çinko fosfat kaplama ile birlikte kataforez boya tekniği uygulanıyor,kataforez boya tekniği de dışardan radyatörün beyaz görüntüsünü koruyor
    piyasadaki demir fosfat kaplama ve yaş boya tekniği ile üretilmiş panel radyatörlere göre 3-4 kat daha fazla korozyona karşı dayanıklıdır
    ayrıca 25mm hatve genişlik ile yüksek ısıl değere sahiptir

    elba ve eca aynı markadır,ben izmirdeyim,izmirde mazotlu kat kaloriferinden kalma çok sayıda evde son 4-5 yılda doğalgaz dönüşümü yapıldı,yaklaşık 20-25yıllık kat kaloriferlerin bir kısmında yaygın olarak eca,elba,maktek gibi (manisa,izmir) ege bölgesi üretimli panel radyatörler bulunuyor çoğunda korozyon oluşumu gözlemledim
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.