Şimdi Ara

Pandomim sanatçılarına çakmaklı taciz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otostop yaparak ülke ülke, şehir şehir dolaşan 3 pandomim sanatçısı turist, Trabzon'da, üzerlerine sarılı gazete kağıtlarıyla sanatlarını icra ederken, yanmaktan son anda kurtuldu.

Pandomim sanatçılarına çakmaklı taciz

Sokaktaki gösteriyi izleyenlerden birkaç kişi, sanatçıların üzerinden düşen kağıtları yakıp daha sonra ellerindeki çakmakla taciz etti. Polisin müdahalesi üzerine tacizciler kaçtı.

Trabzon'a otostop yaparak gelen biri Polonyalı, biri İspanyol diğeri de İsrailli 3 turist, dün akşam kentin en işlek caddelerinden Uzunsokak'ta pandomim gösterisi sergilemeye başladı.

Çok sayıda Trabzonlu'nun da merakla izlediği surrealist sanatçılar, vücutlarına sardıkları gazetelerle gösterilerini sunarken, izleyenler arasında yer alan birkaç kişi, önce yere düşen gazete parçalarını ateşe verdi, sonra da ellerindeki çakmakları, üzerleri gazete kağıdı ile kaplı oyun sahneleyen sanatçılara uzatarak korkuttu.

Gelişmelerden endişe eden birkaç kişinin haber verdiği polisler olay yerine gelince sanatçıları taciz edenler kaçtı. Polonyalı Maciey Meru Adamczevski, İspanyol Elisa Becando ve İsrailli Sivan Yanik'i karakola getiren polis, ifadelerini aldıktan ve şikayetçi olmadıklarını öğrendikten sonra bıraktı.

Dünyayı otostop yaparak gezdiklerini ve gittikleri şehirlerde sanatlarını sergilediklerini belirten Polonyalı sürrealist sanatçı 28 yaşındaki Maciey Meru Adamczevski şunları söyledi:

"İstanbul'dan otostopla Trabzon'a geldik. Bütün dünyayı otostopla geziyoruz. Dün akşamda Trabzonlular'a sokakta bir gösteri yaptık. Bu sırada üzerimize sardığımız gazete parcalarından yere düşünler oldu. Bazı kişiler gazeteleri yaktı. Bir ara vücudumuza sarılı gazetelelere de çakmak uzattılar. Korktuk. Şaka yaptıklarını, bu şekilde gösterimize katıldıklarını düşünüyoruz. Daha sonra polisler geldi ve emniyete gittik. Çay ikram ettiler. Çok ilgilendiler."

KAYNAK

Sanata ve sanatçıya saygımız işte bu kadar...

Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

Mustafa Kemal Atatürk

• Hangi tipler olduğunu tahmin edebiliyorum...

Doğurulmayan xxxxxxx tipler.Bu tarz gereksizlerin hepsini ya asker yapacaksın adam edeceksin ya da gaz odasına kapatıp vereceksin gazı.Ancak bundan anlıyorlar.(Piskopata bağladım bugün)
  • Magandalar heryerde.
  • Amma komedi olmuştur eee
  • sanata verdiğimiz saygı diyince az önce izlediğim şu haberi paylaşmak istedim.

Kayserililer'in Haçlı öfkesi
    17 Eylül 2008 Çarşamba, 14:53
    GÜNCEL

Belgesel film çekimi için Kayseri Kalesi surlarına asılan Bizans bayrağı tepki çekti. Kale önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, bayrağı surlardan indirmek istedi. Yönetmenin çağrısıyla olay yerine gelen polis vatandaşları sakinleştirmeye çalışırken, bayrak surlardan indirildi.

devamı:http://www.stargazete.com/guncel/kayserililerin-hacli-ofkesi-128627.htm

• quote:

Mustafa Kemal Atatürk

İyi de burdan Mustafa Kemal'in pandomimi,operayı,baleyi kastettiğini nerden biliyorsunuz?

Bizim kendi bir sürü güzel sanatımız varken Avrupa'nın sanatının bize hiçbir katkısı bulunmazken nedir bunları sevme arzusu;bunlara kötü bakanlara geri deme arzusu?

Ha yapılan hareket çok yanlış.Cahilliğin saf bir göstergesi.Ne olursa olsun saygı duyman gerekir.

Ama son sözünüze de bu konu ile ilgili olarak katılmıyorum.
  • Cidden rezil bir ülkeyiz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk kadın şarkıcı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • klasik Türkiye tablosu....
  • Bizim yaptığımız olay yanlış ama bu israil ispanyol ve polonyalı turistlerinde başka işi gücü kalmadı da gazete kağıtlarını sarıp otostop çeke çeke Trabzona gelmesi bence düşündürücü.Tepkiyi bildikleri için tepkiye göre etki yaratma amaçlarındalar hepsi bu.Ayrıca bu kadar saçma bi pandomimde ilk defa duyuyorum.Bir yağmur yağsa ne olcak halleri.Safsatadan başka bişi değil ya da bizi hiç pandomim görmemişler olarak mı sanıyorlar.Aptal yerine koymaya çalışıyolar insanımızı.Ve küçük düşürmekte cabası.Bunun sanatla uzaktan yakından ilgisi yok yurdumun insanı gibi sanatsal özellikte insan görmedim o kadar ülke gezdim.Yemek yiyişi yürüyüşü oturuşu gülüşü bile bir başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman_solider -- 17 Eylül 2008; 23:23:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Farabî

quote:

Mustafa Kemal Atatürk

İyi de burdan Mustafa Kemal'in pandomimi,operayı,baleyi kastettiğini nerden biliyorsunuz?

Bizim kendi bir sürü güzel sanatımız varken Avrupa'nın sanatının bize hiçbir katkısı bulunmazken nedir bunları sevme arzusu;bunlara kötü bakanlara geri deme arzusu?

Ha yapılan hareket çok yanlış.Cahilliğin saf bir göstergesi.Ne olursa olsun saygı duyman gerekir.

Ama son sözünüze de bu konu ile ilgili olarak katılmıyorum.

sanatin dili dini irki yoktur. malesef ki bun anlamayanlar cok.horon tepse adam sanat. bale yapinca Atatürk baleyi kastetmedi.Türkü soliyince sanat opera solenince o gavur işi. zaten bu kafayla boyle olduk.durmak yok ola devam.

gecen gelin kiyafetleriyle bariş icin gezen kadin simdi bunlar.sonra millet Türkler barbar diyince kiziyoruz. biz adamlara kendimizi nasil gosteriyorsak onlarda oyle goruyo. suc bizde. boylelerine agir cezalar vericeksin ki anlasinlar. yoksa normal yoldan anlicak olan coktan anlardi.. yazik. guzelim ulkemiz ne hallere geldi. haberleri okudukca migdesi bulaniyo insanin.

• daha beteri de olabilirdi.fakat o adamların halini düşünemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ae_

sanata verdiğimiz saygı diyince az önce izlediğim şu haberi paylaşmak istedim.

Kayserililer'in Haçlı öfkesi
    17 Eylül 2008 Çarşamba, 14:53
    GÜNCEL

Belgesel film çekimi için Kayseri Kalesi surlarına asılan Bizans bayrağı tepki çekti. Kale önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, bayrağı surlardan indirmek istedi. Yönetmenin çağrısıyla olay yerine gelen polis vatandaşları sakinleştirmeye çalışırken, bayrak surlardan indirildi.

devamı:http://www.stargazete.com/guncel/kayserililerin-hacli-ofkesi-128627.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: ottoman_solider

Bizim yaptığımız olay yanlış ama bu israil ispanyol ve polonyalı turistlerinde başka işi gücü kalmadı da gazete kağıtlarını sarıp otostop çeke çeke Trabzona gelmesi bence düşündürücü.Tepkiyi bildikleri için tepkiye göre etki yaratma amaçlarındalar hepsi bu.Ayrıca bu kadar saçma bi pandomimde ilk defa duyuyorum.Bir yağmur yağsa ne olcak halleri.Safsatadan başka bişi değil ya da bizi hiç pandomim görmemişler olarak mı sanıyorlar.Aptal yerine koymaya çalışıyolar insanımızı.Ve küçük düşürmekte cabası.Bunun sanatla uzaktan yakından ilgisi yok yurdumun insanı gibi sanatsal özellikte insan görmedim o kadar ülke gezdim.Yemek yiyişi yürüyüşü oturuşu gülüşü bile bir başka

işte sanat sever bir arkadaş o zaman senin zevkine göre sanat yapılsın.Kurduğun bağlantı da abes yani Türkiye'de pandomim yapanlara karşı bir önyargı mı var.?

• ya arkadaş bi Türk yapsın bunu polonyada ispanyada artık nerde isterse sora yakılsın çakmakla.ben ona gıkımı çıkarmam abi.sen otostopla dünyayı gezmeye çıkıyosan.karşına çıkıcak herkesin sana ağam paşam çekmiyceğini bilmen gerek.hırlısı var hırsızı var.bunlar başka ülkelerde de var sadece Türkiye'de değil bu arada.zaten sanattan filan hiç hazetmeyen bi insanım.bu vatandaşlara da hiç üzülmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volante -- 17 Eylül 2008; 23:33:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kemomando

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman_solider

Bizim yaptığımız olay yanlış ama bu israil ispanyol ve polonyalı turistlerinde başka işi gücü kalmadı da gazete kağıtlarını sarıp otostop çeke çeke Trabzona gelmesi bence düşündürücü.Tepkiyi bildikleri için tepkiye göre etki yaratma amaçlarındalar hepsi bu.Ayrıca bu kadar saçma bi pandomimde ilk defa duyuyorum.Bir yağmur yağsa ne olcak halleri.Safsatadan başka bişi değil ya da bizi hiç pandomim görmemişler olarak mı sanıyorlar.Aptal yerine koymaya çalışıyolar insanımızı.Ve küçük düşürmekte cabası.Bunun sanatla uzaktan yakından ilgisi yok yurdumun insanı gibi sanatsal özellikte insan görmedim o kadar ülke gezdim.Yemek yiyişi yürüyüşü oturuşu gülüşü bile bir başka

işte sanat sever bir arkadaş o zaman senin zevkine göre sanat yapılsın.Kurduğun bağlantı da abes yani Türkiye'de pandomim yapanlara karşı bir önyargı mı var.?

Ben ne demşim sen ne yazmışın.Demek istediğim burdaki asıl pandomim bizim yaptığımız olmuş yanlışda olsa.Onların yaptığının bir anlamı yok ama bizim ki dünyaya yobaz olduğumuzu gösteren bir pandomim olmuş.İsteyerek ve planlayarak yapmasakta ama haketmişler diyorum ki Biz Türklerin evleri yakılıp yıkılıyor masum insalar ölüyor nedeni ise basit ve sade yaşamları iyi bir hayat sürme mücadelesi...Yani anlayan anlasın Bu Dünyadaki Türk Düşnalığına yazık.Bizi bir tek bilen ve anlayan Türkü Cumhuriyetlerdeki Türk kardeşlerimiz gerisi çıkar ve menfaat ilişkisi

• bu tip şeyler için trabzon ağır bi memleket... ne işin var.. yap istanbulda olayını sen sağ ben selamet.. ne işin var trabzonda...
  • bu tipler aynen şöle tiplerdir

iki sap bi yere giderler hiç bi kızın onlara bakmamasına rağmen bu kız beni kesti beni kesiyo lan diye sabahtan akşama kadar hayal kurarlar
    iki bira içip sarrhoş olduklarını sanıp yoldan geçenlere laf atarlar
    yanlarında bıçak taşırlar
    kafasının arkasını önünü bombok sarısına boyatırlar
  • Ama çok komik olmuş yaa
  • ondan sonra diyoruzki avrupalılar bize niye barbar diyor şekil a da görüldüğü gibi ne oldu bizim misafir perverligimiz
  • Davetiye mi göndermiş trabzonlular ne işleri varmış orada?Neymiş otostopla dünyayı geziyorlarmış başka işin yok mu senin?Gazete kağıtlarıyla pandomim yapacakmış bunlar adam olsaydı gittiği yerin kültürüne uygun bir oyun sergilerdi.Git oyun havası oyna tiyatro yap ne yaparsan yap adam ne bilsin senin pandomimini?Biraz izlediler herhalde beğenmediler birisi sıkıntıdan makara olsun diye çakmağı fırlattı olay budur.Hem avrupa medeniyeti kültürü diyorsunuz da camilere domuz eti atan avrupalılardan neden şikayet edilmiyor.Hep biz mi suçluyuz yada herzaman misafirperver olma zorundamıyız onlar ne yapsa haklı mı olacaklar?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.