Şimdi Ara

Pandemi biterse araba fiyatları ucuzlar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.

    Malum şu başımızdaki virüs belası sadece Türkiyemizi değil dünyanın her ülkesini ekonomik anlamda etkiledi. Tabi ülkelerin halihazırda ekonomi durumuna göre hangi ülkeyi ne kadar etkiledi bu değişebilir.


    Evet ekonomi şuan normalin çok altında bu sebeple banka faizleri , motorlu tüm taşıtlar , gıda , giyim vs aklınıza ne gelirse fiyatlar patlak verdi.


    1. Asıl sorum şu şimdi pandeminin bittiğini varsayıp particilik yapmadan o şekilde konuşalım. Pandemi bitti artık tüm dükkanlar açıldı hayat tamamen normale döndü . O zaman beklediğiniz değişimler nelerdir ?


    Teşekkürler.




  • papatya falı gibi, düşecek düşmeyecek düşecek 

  • Arac satislari artarsa devlet cari acik artiyor der.Yine otv zammi gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle türkiye ekonomisini baz alırsanız bu yıl içinde ötv indirimi hayal. Global çapta baktığınızda ise çip tedarik krizinin etkisini yılın ikinci yarısında göstereceği bekleniyor. Dolayısıyla arz düşeceği için global çapta da fiyat indirimi olması mümkün değil gibi duruyor. O yüzden fiyatlarda düşme bekleyenler 2021 yılını, hatta 2022’nin ilk çeyreğini gözden çıkarsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de hiçbir zaman artan bir şeyin fiyatı düşmez  Dolar 8.5 liraya vurduğu zaman zam üstüne zam yapıştıran firmalar 7 liraya kadar çekilince göstermelik bir iki indirim yaptılar, sonra yine artınca yapıştırmaya devam ettiler.

  • Pandeminin bitme olasılığı fiyatların düşme olasılığından çok yüksek.


    İki tane kriter var, kur ve stok. Kur düşük (stabil biçimde, anlık düşüş değil) ve stok bol olursa fiyat düşer, kur yüksek stok kısıtlı olursa fiyatlar uçar.


    Kur kısa vadede rahatlayacak gibi değil, stok sorunu ise bir süre sonra çözülecektir, bu durumda düşmez ama yükseliş yavaşlar tahminimce.

  • burda araç fiyatlarının nasıl düşeceğini anlattık ama anlamadılar bir malı almadan fiyatının düşeceğini sananlar şimdi tası tarağı topladı istikamette kayıp
    Dolar ve ÖTV indirimi gelmeden boş hayallere kapılmayın sıkıntısı acil ödemesi olan yakalarsanız ucuza alırsınız harici kimse malını ucuza satmaz hayal kurmanın anlamıda yok
    bu hafta aracımı sattım sıfır araçlara korkudan fiyat sormadım kafama yatan aracı aldım 5 sene araba işi benim gözümde bitti

    bu ülke parasında altı adet sıfır attı değişen ne oldu ki pandemi bitince fiyatlar değişecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 27 Nisan 2021; 0:46:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gözden kaçmaması adına yazıyorum, çip krizi dalga dalga geliyor.Neredeyse üretimi 1 hafta yada 2 hafta kısmayan,durdurmayan marka kalmadı gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.