Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (799. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.786
Cevap
180
Favori
1.765.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 797798799800801
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Panasonic S 30umla yola devam ediyorum. İlk 200 saatim dolmadı. Sinema modunda izlemeye devam ediyorum. Bu moddan sonra dinamik biraz vivid geliyor. 200 saat bitincede sanırım Sinema moduna devam edeceğim. Mkv açıp çalıştırdım. Divx olsun, avi olsun henüz açamadığı bir formatla karşılaşmadım. Gayet memnunum. Yabancı forum sitelerinde sesle ilgili şikayetler vardı ama sesi beni çok tatmin etti çok memnunum.
  • Hekimoğlu S30 nerden aldın ? ve ne kadara
  • Dostum Vatandan 1299a almıştım.
  • sansa bak dün televizyonu aldık bu gün kampanya yapmıslar %10 daha indirim oluyor bonus karta

allahtan televizyon gelmedi daha bu da bizim sansımız indirimi banada uygulamalarını isteyecegim yapamayız falan derlerse aynen iptal islemini baslatırım

umarım fazla ugrastırmazlar
  • Arkadaslar Selam ,

Dün yazdığım gibi 50vt30 için teknik servis kurulumunu yaptı. Sonrasında benim kurcalama faslım geldi .

henüz d-smart 30 günlük deneme sürümünü başlatmadığım için kablo tv yayını görme fırsatım oldu . işin açıkcası kötüydü. özellikle showtv atv , gibi kanalların görüntüsü kötüydü . ntv , cnbc-e , trt 1 gibi kanallarda normal tüplü televizyona yakın bir kalite söz konusuydu. bugün iş çıkışında d-smart kurulumu da yapılacak sonrasında yorumlarımı da yazarım.

Gözlükleri usb den şarj edene kadar network ayarları , dnla ayarlarını yaptım. özellikle dnla çok işime yarayacak :) . bilgisayardaki filmlerimi direkt wireless üzerinden extra bir çabaya ihtiyac olmadan seyredebiliyorum. Ancak burada boyut olarak büyük filmlerde bazı takılmalar yaşadım. aslında network bağlantısını kontrol ettiğimde 11 mbps ile bağlandığını gördüm ve bunun yeterli olması gerek diye düşünüyorum. Bugün tekrar deneyip gerekirse wireless modemi yakınlaştırarak sinyal gücünü arttırmaya çalışacağım.

Cihazda dijital ses çıkışı da mevcut ve araya kısa bir dönüştürücü ile (yanında geliyor dönüştürücüsü) optik çıkış da alabiliyorsunuz. optik kablo ile tv nin ses cıkışından logitech z-5500 hoparlör setine bağladım. usb harddiskten , wireless üzerinden eriştiğim ve ps3'de dvd olarak çalıştırdığımda dts , dd digital gibi sesleri hoparlörlere iletebiliyor sorunsuz şekilde.

yukarıda da bahsettiğim gibi usb disk takınca algılıyor ve okumaya başlıyor. Elimdeki harddisk içerisinde binlerce klasör olduğu için belki de okuması gerçekten çok uzun sürüyor . ancak okuması tamamlandıktan sonra klasörler arası geçiş yeterince hızlıydı. tabiki bir bilgisayar performansını vermiyor ama can sıkıcı da değildi. ama söylediğim gibi ilk okuması çok yavaş (yaklaşık 7-8 dk sürüyor).

Okuduğu dosya formatları oldukça fazla denediğim dosyalardan sadece 2 mkv dosyasını çözemedi. Bunlardan biri de mkvmergegui ile türkçe altyazısını eklediğim bir dizi film , burada şunu da ekliyeyim orjinalini problemsiz şekilde gösteriyor. diğeri de cronicles of riddick filmiydi. bunun dışında denediğim avi , mkv gibi dosyalarda problemsiz gösterdi.

3d film testimde elimde çok fazla seçeneğim olmadığı için , şimdilik Resident Evil Afterlife 3D yi denedim ,ayrıca çok düşük kalitede Avatar'ı denedim . Avatar zaten kalitesi kötü olduğu için gösterimi de kötüydü. Residen Evil i 3d yi açarak seyrrettim. kalite olarak sinemada seyrettiğim Avatar'da gördüğüm derinliği sağlayamadı . Sanki sonradan 3D olarak render edilen (Örn: Clash of Titans ) filmler gibiydi gösterimi. Arasıra görüntü de kaymalar ve çift görüntü gibi problemler yaşadım. Bugün Shrek 3D'yi deniyeceğim . tekrar yorumumu yazarım.

Sanırım bu konuda yazmaya gerek yok , internette gördüğüm tüm yorumlarda zaten bu yönde : Resim kalitesi mükemmel. 1080p (Transformers 1) , 1080i (Knight and Day) , 720p (Game Of Thrones s01E01) , 480x640 (Fringe S01E01) çözünürlükleri ile izledim ve sadece Fringe'de bazı bozulmalar gördüm (ki aynı durumu b.sayarda da yaşıyorum Full Screen yaptığımda) . Hızlı ekran geçişleri ,resim kalitesi mükemmel diyebilirim kesinlkle. Yanlız belki ben de yapamamış olabilirim Aynı klasörde aynı isimle olmasına rağmen altyazı dosyalarını görmüyor. Mutlaka dosyaya merge edilmiş olmalı. Yukarıda da bahsettiğim gibi mkvmergegui ile altyazı eklediğimde format desteklenmiyor dedi.

İnternet bağlantısı konusuna gelirsek : burada maalesef internete çıkaramadım . Bağlantı Testi yaptığımda son adım hariç tüm adımları (ip alması, gateway i görmesi vs.) başarılı ancak son adım olan Server ile bağlantı kontrol ediliyor seçeneğini bir ürlü geçemedim. ip ve gateway'i otomatik verdim ,open dns'lerden verdim yine de o adımda sürekli başarısız oldu , " 006 hatası : sunucu ile bağlantı kurulamadı " problemini yaşadım. Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Son olarakda PS3 performansından bahsedersen yine filmlerde olduğu gibi mükemmel resimler ve akış var. GT5 denedim ve biliyorsunuzdur belki 3D desteği mevcut. Ama oyun içerisinde çok az bir derinlik dığında göremedim ama menüsü kesinlikle 3d ni hakkını veriyor . Ayrıca ufak bir ara demo'da 3d olarak gayet başarılıydı.

Şimdilik yorumlarım bu kadar . Özellikle internet problemini çözmek için yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu19

Dostum Vatandan 1299a almıştım.

Ürün Kodu TX-P42S30E

%8 İndirim
    WorldCard 6 Taksit, Havale, Kredi Kartı Tek Ödeme 1.363 TL+KDV 1.609 TL

sizdeki bu modelmi sonundaki E eklentisi çok birşey ifade ediyormu bilmem ama vatan ın sayfasındaki en düşük fiyat buymuş ?

Belkide mağazaya gidince farklı fiyat çekiyorlardır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu19

Dostum Vatandan 1299a almıştım.

Ürün Kodu TX-P42S30E

%8 İndirim
    WorldCard 6 Taksit, Havale, Kredi Kartı Tek Ödeme 1.363 TL+KDV 1.609 TL

sizdeki bu modelmi sonundaki E eklentisi çok birşey ifade ediyormu bilmem ama vatan ın sayfasındaki en düşük fiyat buymuş ?

Belkide mağazaya gidince farklı fiyat çekiyorlardır ?

Dostum ben aldığımda kampanya vardı. Kampanyada yakaladım anlayacağın tvyi. Geçen %18 indirimle 1450ye verdiler. Benim tavsiyem bekle çünkü hemeh hemen tüm mağazalarda bu model var ve mutlaka fiyatını aşağıya çekeceklerdir satılması için.

• Pany PDP&LCD lerdeki "E" kodu Europa(çoğu Avrupa ülkeleri)içindir!!
    "B" ise sadece UK/Ireland kodudur gibi devam eder

Bize gelenlerde E kodlu olanlardır(özellikle TV yayın renk/standard ve Tuner yapısı/özellikleri v.s için farklıdır)

++

Ayrıca 3 tanede Kıta ID si vardır

TH;Japan(ve bazı Asya ülkeleri)
    TC;USA/Canada(Amerika)
    TX;Europa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Temmuz 2011; 13:53:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Pany PDP&LCD lerdeki "E" kodu Europa(çoğu Avrupa ülkeleri)içindir!!
    "B" ise sadece UK/Ireland kodudur gibi devam eder

Bize gelenlerde E kodlu olanlardır(özellikle TV yayın renk/standard ve Tuner yapısı/özellikleri v.s için farklıdır)

++

Üstad bu görüntü ayarlarında ECO mod olsun renk ayarları açık kapalı bir sürü ayar var bunlar için bir tavsiyen varmı? Ben olduğu gibi kullanıyorum ama Eco Mod kapalı olunca mesela görüntü daha güzelleşiyor.

Edit: Birde albani hocam benim Tv eşimde çalıştığı için günde en fazla 3-4 saat açık kalıyor. Bu sorun olurmu geçmiş sayfaları taradığımda fazla fazla açık bırakıldığını okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekimoglu19 -- 19 Temmuz 2011; 14:01:40 >

• ECO Mode;OFF yap

diğer ayarlarında çoğunu OFF yap(veua bazılarınıda ON/OFF dene)

FILM ile normal SD-HDTV yayınları izlenmesi farklıdır,geçmiş sayfaları dikkatli oku!!
    Örneğin sende panel bağlı ext.cihaz varmıdır HD ye yönelik??

Evde yoksanız paneli kesinlikle açık bırakmıyorsunuz!
    Uzun süreli açık kalabilir,özellikle ilk 500/1000KM de ama mutlaka panelin yanında
    olmanız gerekiyor zap için

++
  • quote:

ECO Mode;OFF yap

diğer ayarlarında çoğunu OFF yap(veua bazılarınıda ON/OFF dene)

FILM ile normal SD-HDTV yayınları izlenmesi farklıdır,geçmiş sayfaları dikkatli oku!!
    Örneğin sende panel bağlı ext.cihaz varmıdır HD ye yönelik??

Evde yoksanız paneli kesinlikle açık bırakmıyorsunuz!
    Uzun süreli açık kalabilir,özellikle ilk 500/1000KM de ama mutlaka panelin yanında
    olmanız gerekiyor zap için

++

Albani hocam Extra cihaz olarak Teledünya HD box kullanıyorum. Zap olayını merak etme abarttım. Yarım saat en fazla duruyor direk zap sonra devam

• 42gw30 alısverisini teknosadan iptal ettirdim

%10 bonus kampanyası yarında devam ediyor internet uzerinden

lakin televizyonun normal fiyatı 2099 a düstü sanırım, bende indirimli diye heveslenmistim ama yinede %10 bonusumuzu alacagız

son anda 200 tl daha düsügüne alabilecegiz
  • Benimde gözüm GW 30 da ama şimdilik 2000 lerde Albani arkadaşımız G serisinin daha üst seviye olduğunu söylemişti.

S30 u 1200 lerde yakalarsam alıcam buda işimizi görür :)

3D lerde falan gözümüz yok nasılsa 2-3 seneye 5D falan çıkar :P

Bu arada Albani sana bir sorum olacak gerçi bu plazma fikrini kafamıza sanırım senin yazıların soktu :) LG 37inç LE5510 diye bir LED modeli varki baya birşeyleri barındırıyor gibi aslına bakarsan bu tv de de gözüm kaldı ama buda yoklardan ne dersin illa plazmamı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualFrog -- 19 Temmuz 2011; 16:49:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

42gw30 alısverisini teknosadan iptal ettirdim

%10 bonus kampanyası yarında devam ediyor internet uzerinden

lakin televizyonun normal fiyatı 2099 a düstü sanırım, bende indirimli diye heveslenmistim ama yinede %10 bonusumuzu alacagız

son anda 200 tl daha düsügüne alabilecegiz

Eğer düştüyse Ağustos başı %20 indirimde 419 lira 80 kuruş daha düşecek demektir. Yani 1679 lira gibi bir fiyat olacak anlamına gelir ki Gw30 o fiyata düşmüşken daha da beklenir mi bilmem. De neden düşüyor bu kadar çabuk, bir yamuk mu var acaba! Gerçi Can Bey söylemişti bu düşüşleri özellikle Ramazan için sanırım.

1679 ciddi güzel fiyat olur. Hatta harici 3d bir dönem araştırmıştım tam net olmamakla beraber mümkün olduğunu gördüm en azından CRT'ler için. CRT için mümkün olanın Plazmada da mümkün olması çok daha mümkün. (Amma çok mümkün dedim, Mümkünlü'lüyüm sanki mümkünmüş gibi. )

• engunaydin

söyleme böyle yaa kesinmi agustos basında kampanya olacagı bekleyelimmi 15 gün 1 ay daha

yauuu arkadas ne zor ismis beee yok abicim aksam ben bi ruyaya yatayım olmadı yarına patlatırım gider

buradaki teknoloji marketleri dolastım gold, teknolojiks, teknosa,, adamların hepsi 3 d ye dönmüs resmen standları ayrı,, gözlükler falan gelenleri hemen 3d bölümüne alıyorlar

bu fiyatlardanda asagı düsecek kesin ama ne zaman ??başamı dönsek acep bekleme moduna

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenugur -- 19 Temmuz 2011; 17:26:55 >

• Beyler fiyatları bu şekilde takip ederseniz ömür boyu panel filan alamazsınız yaw

Çünkü panel işinde,gerek TR de gereksede dışarda hep şöyle olmaktadır;

1-Bugün alırsın haftaya zarara edersin hatta ciddi zarar edersin v.s hele hele 1 sene sonra kafanı duvarlara çarparsın,ülen amma
    kazık yedim diye

2-Cebinize koyacaksınız parayı,almak istediğiniz panelide bir süre izleyeceksiniz ve paranız onu alabiliyorsa,o zaman basıp
    alacak,sonrada bir daha geriye bakmayacaksınız,bu kadar basit işte

Kısaca bu işte bugün vardır ne dün nede yarın olacaktır!!!

Bazıları olayı ya çok abartıyor yada saptırıyor!

Neticede 500-600 kağıda bile panel var,ucuz isteyen böyle bir şey alsın o zaman!
    12 kağıdı olan ise bana özel ulaşsın 35-40 kağıdı olan ise çok özel arasın beni (böyle kişileri kamuoyuna açıklamam)

Kısaca her isteyen her paneli alamıyor!

++
    Ancak bu sene Pany Hi-End ve diğer Seriler TR de daha "insaflı" satılmaya başlandı ve özelliklede fiyatları daha çabuk inmeye başladı!
    Önümüzdeki Bayramdan itibaren ciddi indirimler gelecektir,ayrıca senede bitiyor ve herifler 2012 Model panelleri çıkarmaya başlayacak çok yakında!!
    Ekim/Kasım gibi bunlar çıkar(USA/Canada ve sonra Avrupa)

++

• quote:

Benimde gözüm GW 30 da ama şimdilik 2000 lerde Albani arkadaşımız G serisinin daha üst seviye olduğunu söylemişti.

Bu arada Albani sana bir sorum olacak gerçi bu plazma fikrini kafamıza sanırım senin yazıların soktu :) LG 37inç LE5510 diye bir LED modeli varki baya birşeyleri barındırıyor gibi aslına bakarsan bu tv de de gözüm kaldı ama buda yoklardan ne dersin illa plazmamı ?

Kardeş ben panellerin sadece resim kalitesi ile ilgiliyim,bahsettiğin "baya bir şeyler barındırıyor" işleri ile benim hiç işim olmaz!! ben 3D ye bile bakmıyorum bu arada!
    yok panel nete giriyormuş yok MKV açıyormuş v.s v.s bunlarla benim işim kesinlikle olmaz!

Ben paneli bir Monitör gibi görüp nasıl resim üretiyor ve işliyor buna bakarım!

Dolayısıyla sen böyle bir panel arıyorsan yani her bir şeyi açan,her giren bir sürü diğer özellikleri v.s olan o zaman direk Samy alacaksın veya LGE

Ben LGE ye çok uzağım(sadece LE8500 Serisi hariç)

Sen önce bir karar ver PDP mi LCD mi diye;benim yazdıklarımı fazla göz önüne alma;başkalarınında fikirlerini al,belliki kafan karışık senin!

Pany de Hi-End sadece V Serisidir ve VT ler artı olarak filter element+SW farklılığı sebebiyle biraz daha iyidir!

++

• Aile ziyareti nedeni ile Hollanda ya geldim. Burada L32E30E urunu 599 euro ya gordum. Sanirim sayin @albani nin aradigi urun bu. Ama Turkiye ye bu urunu getirmiyorlarmis. Ben P42gw30 u alali nerdeyse iki ay oldu ancak toplasaniz 3 gun izleyememisimdir. Turkiye ye donunce bol bol film izleyip aradaki farki kapatacagim.
  • quote:

quote:

Benimde gözüm GW 30 da ama şimdilik 2000 lerde Albani arkadaşımız G serisinin daha üst seviye olduğunu söylemişti.

Kardeş ben panellerin sadece resim kalitesi ile ilgiliyim,bahsettiğin "baya bir şeyler barındırıyor" işleri ile benim hiç işim olmaz!! ben 3D ye bile bakmıyorum bu arada!
    yok panel nete giriyormuş yok MKV açıyormuş v.s v.s bunlarla benim işim kesinlikle olmaz!

Ben paneli bir Monitör gibi görüp nasıl resim üretiyor ve işliyor buna bakarım!

Dolayısıyla sen böyle bir panel arıyorsan yani her bir şeyi açan,her giren bir sürü diğer özellikleri v.s olan o zaman direk Samy alacaksın veya LGE

Ben LGE ye çok uzağım(sadece LE8500 Serisi hariç)

Sen önce bir karar ver PDP mi LCD mi diye;benim yazdıklarımı fazla göz önüne alma;başkalarınında fikirlerini al,belliki kafan karışık senin!

Pany de Hi-End sadece V Serisidir ve VT ler artı olarak filter element+SW farklılığı sebebiyle biraz daha iyidir!

++

albani mrb.

''Ben LGE ye çok uzağım(sadece LE8500 Serisi hariç)'' demişsiniz LE8500 ve LX9500 modelini yan yana hem teknosada hem de vatan bil incelediğimde LX9500 modelinin daha gerçekçi resim ürettiğini ve daha iyi işlediğini gördüm.siz hangisini tavsiye dersiniz?

iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n96 -- 20 Temmuz 2011; 9:29:10 >

• Yazdım defalarca çeşitli başlıklarda LE85x diye

LX95x leri ise hiç tavsiye etmem!

++
    Tabi bunlar benim şahsi görüşümdür,kim neyi beğenirse onu alacaktır elbette+
  • 
Sayfa: önceki 797798799800801
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.