Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.777
Cevap
180
Favori
1.754.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mussa
    iyi olur valla, bi de dvd film falan da koyarsan makbule geçer

OK. Bu arada ne oldu sizin 50 in plazma olayı mussa kardeş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orjinalden alıntı: mussa
    iyi olur valla, bi de dvd film falan da koyarsan makbule geçer

OK. Bu arada ne oldu sizin 50 in plazma olayı mussa kardeş?

ya valla ben de tam olarak bilmiyorum, dayım 50 inç panasonic ile pioneer arasında kaldıydı ama şimdi hiç ses seda yok, aklında ne var ben de bilmiyorum. zaten artık panasonic alırsa pv600 değil pv70 alır herhalde.
  • Hadi bakalım hayırlısı, desene aramıza bir panasonicli daha katılacak
  • arkadaşlar bende yaklaşık 1,5 ay önce uzun araştırmalarım sonucu mor yılan muhabbetlerine rağmen karar verip panasonic 37pv60e aldım ve çok memnunum. bu güne kadar gözlerim bu mor yılanı aradı ve bir kaç gün önce gri tonlamaların hakim olduğu bir yerde bir morluk gördüm. Aşağıda fotografını veriyorum..(ibonun mikrofonu tutan kolunun altıda) mor yılan bumudur. ? eger buysa bu bir sorunmudur. sizce bunu servise bildirmelimiyim. (bu arada bu takım morluklar crt televizyonlarda bile zaman zaman olabiliyor. bilhassa kareli gri ceketler üzerinde her zaman olmuştur.) yani bu normal bir durummudur, yoksa bir hatamıdır.?

'_______ PANASONİCLİLER_______'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baturalpalp -- 19 Mayıs 2007; 18:14:29 >

• Panasonic kullanan herkese selamlar.Pv 60 ve Pv 70 i görmüş arkadaşlara bi sorum olucak.Bi aksilik olmazsa haftaya bende bi pv70 alıcam ama önce bugün yaşadıklarımı anlatayım.Bugün geçen hafta almış olduğum samsung q91 model plazmayı getirip bağladılar.Büyük bi hevesle bağlanmasını bekledikten sonra digiturk ü açmaları ile şok oldum.ALmış olduğum kaliteli profigold scart a rağmen görüntü anten yayını kadar kötüydü ve ayrıca ekranın yarısında kırılmalar vardı.Hemen tv yi geri iade ettim ve xbox 360 ımıda alıp doğru bi tekofaks bayisine gittim.

Orada xbox ı pv 70 e bağlayıp güzelce test ettim.ALmış olduğum görüntü samsung dan iyiydi ama arkadaşımdaki pv 60 dan kesinlikle çok daha kötüydü.Özellikle oyunda insanların üstünde beyaz beyaz pikseller çok rahatsız etti beni pv70 de.Aynı makina aynı oyunu arkadaşımın pv 60 ında denedim ve şaşırarak onun daha iyi olduğunu gördüm.Bunu denediğim bayideki plazmanın sorunlu olabieceğine bağlıyorum ve yarın bi başka mağazada denemeye gideceğim.Siz değerli arkadaşlara sorum şu olucak.Pv 60 ın pv 70 den görüntü olarak daha iyi olma ihtimali varmı ? Her ikisinide kullanmış arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa çok sevinirim.Pv60 hiç bir yerde bulamadığımdan ve pv70 in kasası daha hoşuma gittiğinden pv 70 almak istiyorum ama bugün yaşadıklarım biraz aklımı karıştırdı.Sizlerinde yardımıyla bu işi halledersem çok mutlu olucam.Herkese saygılar(Çok yorgun bi kafayla yazdığım için yazıda imla hataları olabilir,bundan dolayı özür dilerim...)

• quote:

bir kaç gün önce gri tonlamaların hakim olduğu bir yerde bir morluk gördüm.

Mor yılan sorunu konusunda en tecrübelimiz oduruşken aslında baturalpalp. Yanlız, şunu söyleyebilirim ki, kayıt kalitesi düşük vcd izlerken ben de bu morlukları görmüştüm. Ama bunlar izlediğin kaynağın kalitesi ile ilgili. Orjinal DVD'lerde ya da tv yayınlarında böyle bir duruma rastlamadım. Eğer senin televizyonunda böyle bir problem varsa, bunu birçok görüntüde farkedilmen lazım, sadece bir görüntüde değil. Dolayısı ile bunun bir sorun olduğunu sanmıyorum. Selamlar...
  • quote:

Pv 60 ın pv 70 den görüntü olarak daha iyi olma ihtimali varmı ?

Şimdi bilimsel olarak, PV70, panel ve işlemci olarak daha yeni bir teknoloji kullanıyor leonskennedy. Dolayısı ile PV60'tan daha iyi olmasa da, daha kötü bir görüntü vereceğine ihtimal vermiyorum. XBox'u bilmem ama ben PS2 kullanıyorum PV60'ta. Hatta bunun için taa japonyalar'dan ps2 component kablo bile getirttim, görüntü kalitesini arttırmak için. Bazı sahnelerde karakterlerin yüzlerinde pixelleşmeler oluyor. Ama genel olarak iyi. Xbox konusunda bilgim olmadığı için, PV70'e nasıl bir bağlantı yaptığını bilmiyorum. Ama mesela PS2 için gri scart ya da component bağlantı da oldukça iyi bir görüntü alındığını birçok arkadaş belirtiyor. Sen de, zaten yaptığın gibi, en güzeli xbox'unu al, varsa farklı bağlantılarla PV70'de dene. Ama şu konuda müsterih olmalısın bence, PV60'ın, PV70'den daha iyi görüntü vermesi mümkün değil bence. İki televizyonu da, tekofaks bayiinde aynı ayarlarla denemiştim. Birbirinden bir fark görememiştim. İçin rahat edene ve aklında soru işareti kalmayana kadar incelemeye devam etmeni öneririm. Selamlar...

• Evet az önce gidip tekofaks dan bende bi pv70 aldım.Salı günü sehpa ile beraber getirip kuracaklar.Yalnız benim aldığım Pv70E deil PV70F idi.Bildiğim kadarı ile PV70E ile aynı sadece üretim yerleri farklıymış.Pv70F ler ispanyada yapılıyormuş.Benim bilmediğim farkları varsa yazabilirmisiniz.Umarım salı günü tv gelince beklediğim kaliteyi alırım tvden.Allah hepimize hayırlı günlerde kullanmayı nasip etsin...Saygılar...
  • Tv'nin yanına dvd olarak da sony ns76 düşünüyorum ama sizce nasıldır.300 Ytl 'ye kadar önerebileceğiniz başka player varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

bir kaç gün önce gri tonlamaların hakim olduğu bir yerde bir morluk gördüm.

Mor yılan sorunu konusunda en tecrübelimiz oduruşken aslında baturalpalp. Yanlız, şunu söyleyebilirim ki, kayıt kalitesi düşük vcd izlerken ben de bu morlukları görmüştüm. Ama bunlar izlediğin kaynağın kalitesi ile ilgili. Orjinal DVD'lerde ya da tv yayınlarında böyle bir duruma rastlamadım. Eğer senin televizyonunda böyle bir problem varsa, bunu birçok görüntüde farkedilmen lazım, sadece bir görüntüde değil. Dolayısı ile bunun bir sorun olduğunu sanmıyorum. Selamlar...

arkadaşım sağolasın, içimi ferahlattın. bende görüntü kalitesinin buna doğrudan etki edeceğini düşünüyorum... ancak genede bu mor yılanın tam olarak neye benzediğini bilmediğimden içime kurt düşmüştü. neyse ... tekrar ilgine teşekkür ederim...

• quote:

Evet az önce gidip tekofaks dan bende bi pv70 aldım...İki plazma arasında fark var mı?

Hayırlı olsun leonskennedy, aramıza hoşgeldin. İyi günlerde kullan...İkisi de aynı plazma, fark yok...
    quote:

Tv'nin yanına dvd olarak da sony ns76 düşünüyorum

Halen kullanıyorum ve çok memnunum, fiyat/performans olarak tek geçerim ve sana da tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 21 Mayıs 2007; 9:00:02 >
  • quote:

ancak genede bu mor yılanın tam olarak neye benzediğini bilmediğimden içime kurt düşmüştü

Bu konu ile ilgili olarak teknosa müşteri hizmetlerini aramıştım, yaklaşık bir ay önce. Onlara, kaç kullanıcıdan böyle bir şikayet aldıklarını ve panel değişimi yapıp yapmadıklarını sordum. İlgili şahıs, toplam üç kullanıcıdan böyle bir şikayet aldıklarını ve panel değişimi yaptıklarını söyledi. Sonuç olarak, bu sorunu kafaya takıp, tv izlerken sürekli ekranda aramak hiç ama hiç gerekli değil. Eğer böyle bir sorun varsa, zaten o kendini sen istemesen de gösterecektir. Ve de böyle bir sorun hasıl olsa bile, 2 yıllık tv garantin sorunu çözecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 21 Mayıs 2007; 9:52:22 >
  • Sayın baturalpalp,
    Resmini verdiğiniz görüntüdeki morluk, mor yılan olarak adlandırılan hatadan kaynaklanmıyor. Bu hata, bir satıh boyunca olan renk değişiminden ziyade, gri,yeşil veya insan ten renginin, karanlık sahnelerde bir ton açık veya koyu hatlar arasındaki geçişlerde oluşan, çizgisel mor-menekşe renkli yansımalardır. Bu konudaki benim önceki arızalı televizyonumdan çektiğim resimleri bu topiğin 2. sayfasında bulabilirsiniz.

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: baturalpalp

arkadaşlar bende yaklaşık 1,5 ay önce uzun araştırmalarım sonucu mor yılan muhabbetlerine rağmen karar verip panasonic 37pv60e aldım ve çok memnunum. bu güne kadar gözlerim bu mor yılanı aradı ve bir kaç gün önce gri tonlamaların hakim olduğu bir yerde bir morluk gördüm. Aşağıda fotografını veriyorum..(ibonun mikrofonu tutan kolunun altıda) mor yılan bumudur. ? eger buysa bu bir sorunmudur. sizce bunu servise bildirmelimiyim. (bu arada bu takım morluklar crt televizyonlarda bile zaman zaman olabiliyor. bilhassa kareli gri ceketler üzerinde her zaman olmuştur.) yani bu normal bir durummudur, yoksa bir hatamıdır.?

'_______ PANASONİCLİLER_______'

• @odurusken,
    Sizin plazmada board değişiminden sonra, son durum nedir?
    Problem çözüldü mü? Tekrar test ettiniz mi?

Saygılarımla
  • Sayın nightbird,
    Öncelikle benim televizyonum tamamen değişti. Şu anda bir problem yok çok şükür ben de diğer sorunsuz PV60 sahipleri gibi televizyonumun keyfini çıkarıyorum. Kesinlikle tavsiye edeceğim mükemmele yakın bir plazma.
    Düşük yayın kalitesinin bütün diğer panellerde de zaman zaman yol açtığı harelenmeler haricinde gayet güzel ve kaliteli bir görüntüsü var.

Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: nightbird

@odurusken,
    Sizin plazmada board değişiminden sonra, son durum nedir?
    Problem çözüldü mü? Tekrar test ettiniz mi?

Saygılarımla
  • Probleminizin çözülmesine sevindim.
    Bu dertten bayağı sıkıntılı günler geçirdiniz.
    Bu meşhur problem Panasonic alma aşamasındaki birkaç kişiyi kararından vazgeçirdi ama bence Panasonic'li olma ayrıcalığından da vazgeçmiş oldular. Ne demek istediğimi, showroom larda değil de evde bu keyfi sürenler anladı...

Keyifli seyirler
  • quote:

Şu anda bir problem yok çok şükür ben de diğer sorunsuz PV60 sahipleri gibi televizyonumun keyfini çıkarıyorum. Kesinlikle tavsiye edeceğim mükemmele yakın bir plazma.

E geçmiş olsun artık odurusken, bu vesile ile senden, bir panasonicli olarak nihayet güzel bir cümle duyabildik Selamlar...
  • quote:

bence Panasonic'li olma ayrıcalığından da vazgeçmiş oldular

Güzel cümle, güzel tespit, eline-klavyene sağlık sevgili nihgtbird
  • Tüm panasoniclilere ve panasonicli olmayı düşünen arkadaşlara itafen;
    Hepinizin bildiği gibi, Panasonic plazmalar konusunda tek şikayet ve kafalardaki soru işareti, mor yılan sorunu idi. Bu sorun tüm Türkiye'de toplam üç adet panasonic plazmada görülmüştü.(Danışınız tekofaks müşteri hizmetleri). Ama şu andan itibaren-sevgili odurusken sayesinde-bizler biliyoruz ki; bu sorunun bir çözümü var ki -kökten çözüm- bu da televizyonun yenisi ile değiştirilmesi. Diyeceğim o dur ki, panasonicliler olarak tek sorunumuz mor yılan, ama bu sorunun kesinlikle bir çözümü var; Yani bizim derdimizin dermanı var. Ne diyelim, darısı birkaç derdi olup ta nasıl derman bulacağını bilmeyen diğerlerinin başına
  • Selamlar,
    Odurusken geçmiş olsun dostum, kervanımıza tekrar hoşgelin
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.