Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1552. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.786
Cevap
180
Favori
1.764.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15501551155215531554
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi Günler ,benim panasonic plazma tvmin darbeden dolayı arızalandı ekranda çatlak var servisi aradığımda panel değişmesi gerektiğini ellerinde panel olmadığını söyledirler.Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeleyim.
  • 2 gün önce, 65VT60'ın menüsünü karıştırırken farkettim, yeni firmware çıkmış, tarihi 5.7.2016 versiyon no 3.885 (bir önceki 3.877 idi) Yanlız şöyle bir durum var; Aklıma geldikçe, system settings menüsünden, firmware update seçeneği ile güncellemeleri denetlerim. Geçen yine öyle yaptım, yeni güncelleme yok mesajı verdi. Ardından, network settings menüsünden software update seçeneğini denedim. Bu sefer son güncellemeyi gördü ve yükledi. Sitesinde yenilik olarak sadece Improve network functions diyor. Ancak 123.2 Mb'lık güncellemede vardır farklı birşeyler sanırım.

NOT: Güncelleme birçok model Panasonic plasma ve LCD için çıkmış.
  • panasonic 50etw60 kullanıyorum. son bir haftadır kanallarda yayın bozuluyor, donuyor, sinyal yok mesajı çıkıyor.

ayrıca bir hd uydu alıcı bağladım sorun ortadan kalktı. anten girişi ya da tunerde sorun var herhalde

garantim bitti, servisi aramayı düşünüyorum fakat destek var mı hala bilemedim?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsage -- 18 Temmuz 2016; 18:44:52 >
  • Beyler Pany her ne kadar PDP Dükkanını kapatmış olsa bile SW desteğini her zaman devam ettirmektedir!

Kaldı ki adamların TFT-LCD Dükkanları da açıktır dolayısıyla zaman içinde FW ler çıkar/çıkabilir!

Bahsedilen FW zaten "genel" di,dolayısıyla paneli TFT-LCD veya PDP olması da hiç farketmez!

Diğer yandan 2013 de PDP dükkanı kapanmış olup "yedek parçaları" bulunmaktadır! zaten bunlar Pany ana fabrikaların da üretiliyor
    veya adamların Malaysia ana fabrikası veya Çin deki fabrikalar dan fason-özel üretim v.s olartak gelmektedir

Türkiye açısından olaya bakarsam,biz deki asıl sıkıntı ise;Pany/TR ayağının Dükkan kapatmısıdır dolayısıyla Servisleri de bıktı veya bıraktı
    yeterli destek veya yedek parça v.s verilemiyor bu da sizlere sıkıntı olarak yansımakta dır!

Ama US/Avrupa v.s olarak böyle bir şey yani sıkıntı söz konusu değildir!

++

@oldsage

panelin DVB tuner arızası çıkmış olabilir! şimdi servise girsen adam abi bu değişecek diyecek bir sürü para isteyecektir!
    bence Receiver kullanarak olayı aş,zaten öyle de yapmışsın

++

@kara

senin durumun da yukarı da bahsettiğim olay gibi dir,kaldıki yeni Modül takmak,astarı yüzünü geçen masraf olacaktır!
    kaldır at panelini bence panel de bir Modül arızası olup da değiştirmek işi neredeyse tamamen yalnış bir durumdur çünkü çok yüksek
    bedel isterler!

aslında Modül fiyatı ucuzdur ama "sistem" böyle amaç sana yeni bir panel aldırmak dır!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: by_fx

Arkadaşlar,

sıfır ayarında 65VT60 Plazma satılıktır. Maksimum 500 saatlik çalışma süresi vardır, ilk 100 saatlik rodaj ayarları yapılmış, halen 7-8 ay kadar garantisi olan, kutusu ve tüm aparatları ile verilecektir.

hocam paneli sattınmı? ve neden satıyorsun? fiyat sormuyorum şimdilik+
  • albani üstad, harici hd receiverın görüntü performansı hiç iç açıcı değil ve kaliteli bir receiver için bütçe sıkıntı.

ben servisle görüştüm, telefonda dediler ki: "panasoniclerde tuner arızası karşılaştığımz bir durum değil,

çanak anten ve özellikle lnbnizin sağlıklı çalıştığından emin olun."

harici bir receiver ile sorun olmadığını belirttim. dediler ki: "harici receiverlarda ekstra sinyal güçlendirme

durumu söz konusudur ancak tvnizdeki dahili receiverda lnb deki sinyal kaybı tolere edilemez. uzun zamandır

kullanılan lnblerde, yağmur, rüzgar vs gibi yan etkenlerle sinyal kaybı yaşanabilir. siz bir kontrol edin,

sorun çözülmezse gelelim."

www.hepsidijital.com
    Aradığınız Sayfa Bulunamadı!
    http://www.hepsidijital.com/inverto-black-ultra-twin-40mm-lnb-1
    inverto black ultra lnb almayı düşünüyordum epeydir,

alıp bir deneyeyim diyorum. umarım sorun çözülür.

• Panasonic 50gt30e isteyen var ise PM atsın bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @oldsage

1-Hepsidijital firmasını öncelikle salla geç!

2-Pany Servis biraz sallamış!(en azından şimdilik öyle anlıyorum!)

3-sana tavsiyem adam gibi bir tane usta bul uyducu olarak senin çanak ayarı+lnb v.s kontrolunu yapsın!

4-harici receiver değidin nedir??? nasıl bir cihaz bu,dandikmi yoksa veya neye göre bu kadara vardın??
    yine tavsiyem arkadaşların dan-çevredne emanet receiver bul ve bunları da bir dene!

5-Pany nin DVB kalitesi hiç bir başka marka panel de yoktur! Kati/Techni veya Humi bile bağlasan fazla bir fark olmaz hatta hiç olmaz,dolayısıyla
    Pany DVB kalitesi süper dir bu heriflerin işi Karaköy işi veya Çin işi Receiver işlerine benzemez yaw,adam gibi sistem üretiyorlar,Receiver ları da süper dir!

6-şimdi anladığım kadarıyla,Pany nin DVB sini arızalı kabul edersem,elin mahkum Receiver kullanacaksın ama iş o safhaya gelince bana yeniden ulaşırsın sana
    güzel bir Receiver buluruz Avrupa dan! daha olmadı UHD-REceiver alırsın ileriye yönelik olarak,bak ben de 2 tane UHD-REceiver var ama panellerimin ikisi de FHD hala

not;bir sorum da şöyle olacak sana;önce den panelin DVB kalitesi nasıl dı?? sanırım çok iyiydi değilmi?? ki böyle olması da çok doğal dır!
    Receiver ile şimdi görüntü dandik diyorsun??

CAN++

• albani kullanıcısına yanıt
    Hocam sana eposta attım. Konu kirlenmesin diye farklı konulardan yazmak istemedim. Çok rica etsem bi baksan da fikrini belirtsen. Şimdiden tşkk.

• Arkadaşlar bir ölçü konusunda yardımınıza ihtiyacım var.

İstanbul'daki evimde kullandığım 65VT50'm var. Bu televizyonu bu aralar tadilatıyla uğraştığım şehir dışında yeni evde kullanacağım. Plazmayı asacağım duvar ytong olduğu için bu aşamada askı aparatını bağlayacağım yeri güçlendirmem lazım. TV nin ölçüleri 150x90 cm diye hatırlıyorum. Askı aparatı tv'nin yüksekliğinin tam ortasında olması gerekir (x=y) diye düşünüyorum ama emin olamıyorum. Uygulamanın geri dönüşü çok zor olduğu için aynı tv'si olanlar ölçüp bilgilendirebilirse sevinirim. Aynı tv çıkmazsa diğer ölçüleri kullanan arkadaşların ölçüleri de yardımcı olabilir gibi

Aşağıdaki, yandan görünüş, yukarıdan değil:
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 25 Temmuz 2016; 1:31:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: by_fx

Arkadaşlar,

sıfır ayarında 65VT60 Plazma satılıktır. Maksimum 500 saatlik çalışma süresi vardır, ilk 100 saatlik rodaj ayarları yapılmış, halen 7-8 ay kadar garantisi olan, kutusu ve tüm aparatları ile verilecektir.

hocam paneli sattınmı? ve neden satıyorsun? fiyat sormuyorum şimdilik+

Albani Hocam,

satmadım ama halen satılık.. Emeklilik nedeniyle Bandırmaya köye yerleşiyorum ve orada ki evin odaları maalesef bu ekran boyutuna uygun değil, önümde iki şık var, ya satıp küçük bir boyut alacağım yada evde ki duvarlarda tadilat yapacağım.
    Duvarlar ateş tuğla ve vernikli, o nedenle duvar tadilatı pek işime gelmiyor, satmayı 1. planda tutuyorum.

Ekranı zaten sizin ve bir arkadaşın yönlendirmesi ile ayarladım, toplam da 500 saat çalışmamıştır. Kutusunda, 3 adet gözlüğü beraber verilecek, garantisi de yaklaşık olarak 6 ay devam ediyor diye hatırlıyorum.

• turuncum kullanıcısına yanıt
    Aynı TV'den bende de var, ama hangi ölçüyü sorduğunu anlayamadım.

Eğer askı aparatının yerden yüksekliğini soruyorsan alacağın marka modele göre değişir.
    Önce 65 VT'yi taşıyabilecek bir aparat bulmak lazım, ayaksız hali 42,5 KG.
    Sonra aparatı alıp tv montaj yerleri ve duvara montaj yerleri arasınbdaki ölçüleri kontrol etmek lazım.
    Muhtemelen içinde duvar delikleri için öneri yükseklik çıkacaktır.

Ytong olduğu için ona uygun delik, dübel ve vida kullanmak gerekecektir, alelade bir ekipmana emanet etmeni önermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 25 Temmuz 2016; 17:55:16 >
  • meke kullanıcısına yanıt
    Şöminenin önündeki duvarda projeksiyon kullanmayı düşünüyordum. Ama burada kalış süremiz yılda 9 ayı bulacağı için evdeki 65 in yalnız kalmasına gönlüm razı gelmedi, onu buraya getirmeye karar verdim. Ytong dubellerinin ne kadar güvenilir olduğunu bilmediğimden ytong duvarın hemen arkasındaki (10 cm) şöminenin metal iskeletine aparatın geleceği yükseklikte bir demir profil kaynatıp güçlendireyim, aparatı da ona monte edeyim diyordum. Sorun 65 inç için sabit aparat önerilmesinden kaynaklanıyor aslında. Aparat sabit olduğunda da tv nin yüksekliğinin ortalarına bir yere takılması gerekir diye düşünüyorum. Yani bana gereken yukarıdaki şekildeki x ve y ölçüleri. Bir de askı aparatınızın modelini verebilirseniz yapacağım kaynak doğru yükseklikte olur sanki.

Evdeki aparat sanırım buydu:
    www.hepsiburada.com
    Sonorous Surefix 235 32”-60” LCD-LED Sabit Askı Aparatı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/sonorous-surefix-235-32-60-lcd-led-sabit-aski-aparati-p-EVSONSUREFIX235

Şimdi baktım da böyle de bir model var ve sanki bana biraz ayarlama imkanı verir gibi geliyor:
    www.hepsiburada.com
    Plus Aparat PA-4060 40” - 60” Televizyon Sabit Askı Aparatı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/plus-aparat-pa-4060-40-60-televizyon-sabit-aski-aparati-su-terazisi-hediyeli-curved-uyumlu-p-EVPLUSPA4260

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Şimdi baktım da böyle de bir model var ve sanki bana biraz ayarlama imkanı verir gibi geliyor:
    www.hepsiburada.com
    Plus Aparat PA-4060 40” - 60” Televizyon Sabit Askı Aparatı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/plus-aparat-pa-4060-40-60-televizyon-sabit-aski-aparati-su-terazisi-hediyeli-curved-uyumlu-p-EVPLUSPA4260

Bu model uymaz. Nedeni ise gövdenin en fazla 670 genişliğe açılabilmesi.

65VT'nin dış ölçüleri 1530 x 885 mm
    Duvara montaj deliklerinin ölçüsü 684 x 300 mm.
    Montaj delikleri her iki yandan 423 mm içeride.
    Alt Montaj delikleri alttan 180 mm içeride.
    Üst Montaj delikleri üstten 400 mm içeride.

Sen bunu bir kağıda çizersen tam yerlerini kestirebilirsin.
    Ancak duvara montaj için alınacak aparatın elinde olmadan bunların kesin ölçü deliklerini bulamayabilirsin.

Mesela şu ürün sana uygun
    www.hepsiburada.com
    MODART LP11-48T LCD DUVAR ASKI APARATI Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/modart-lp11-48t-lcd-duvar-aski-aparati-p-EVMODLP11-48T

Daha ucuz ama su terazisi olmayan şu ürün de var
    www.hepsiburada.com
    Sonorous Surefix 240 42”-70” LCD-LED Sabit Askı Aparatı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/sonorous-surefix-240-42-70-lcd-led-sabit-aski-aparati-p-EVSONSUREFIX240

Bunlardan bir tanesini alıp TV'nin şu anda yerden yüksekliğini de not edersen, yeni montaj yapılacak duvardaki yüksekliği bulabilirsin.

• meke kullanıcısına yanıt
    Bukkadar net bir cevap olabilirdi

Çokkk teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sco84

smart tv markette html5 developers diye bi program yükledim bu ne demek oluyo ne işe yarıyor arkadaşlar

keşke bu LG içinde gelse 2012 yılı üretim LG lerde html4 üzerinde özellikle video sayfalarında fullekran yapma sorunu var !

bu açıdan LG de sadece flash player üzerinde full ekran yapılabiliniyor ! :(
  • Konu güncellemesidir.
  • Arkadaşlar 65vt60 ne diyorsunuz gitti mi?
    Bu mesaja eklenen görseller:

• KG K kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, garantisi devam ediyor mu ve nereden satın almıştınız? Pek ihtimal vermiyorum ama, yanındaki hoparlör manyetik olarak korumalı değilse, televizyonu etkiliyor olabilir mi acaba? Televizyonlarımız aynı, gelişmeleri burada paylaşırsanız sevinirim.
  • Teşekkürler, hayır test ettim hoparlör değil ne yazık ki. Açıkçası piyasada bittikten sonra egemen elektronikten almıştık, garantisi varmış :) nedense ben umudumu k smiltim, şimdi inceliyorlar, cevap bekliyorum, update ederim sizi de.

• 
Sayfa: önceki 15501551155215531554
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.