Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1535. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
18 Misafir (12 Mobil) - 6 Masaüstü12 Mobil
5 sn
31.780
Cevap
180
Favori
1.790.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15331534153515361537
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.
    Sony 40'' KD3550---Playstation3 40GB Pal---Sixaxis&Dualshock3---Yellow Dog 6.0---Logitech LX710---GT5-COD4-FIFA08-Metal Gear Solid 4-GTA 4-Resistance 2-Uncharted DF-COD5-PES09
    ehe k
  • Selamlar arkadaşlar,
    Aranızda ses sistemi veya avr kullanan mevcuttur diye düşündüğüm için buraya yazmak istedim.

Bende Panasonic 50st50 modeli mevcut. Ve teledunyyı da conax modül ile kullanıyorum, ayrıca bir de wdtv cihaz mevcut.
    Gecen hafta bir adet avr aldım, harman kardon151. Fakat ses alma ile ilgili sorun yaşıyorum.

AVRnin input Una wdtvyi hdmi ile bağladim ve AVRnin outputundan TV'nin 2 Numaralı hdmi çıkışı ARC Özellikli olduğu için o yuvaya çıkış Yaptım. Recceivera menüsü TV'de hdmi2 de görünmekte fakat wdtv yi Görmüyor. Wdtvyi direk TV'ye bağlarsam calişiyor. Bunun dışında televizyonu izlerken sesi de aAVR ye aktaramadım. Daha sonra optik kablo ile denedim bu durumda sesi avr ye iletti.

Bu tarz bir ürün kullanan var mı, sorun yaşadınız mı açan????

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

TV:Panasonic 50ST50 - AVR: HK 151 - -
    Western Digital live tv - Dell 5010 i5
  • AVR+Speaker sistem kullanma da en doğru seçenek şudur;

-ext.cihazların hepsini "video data" için HDMI ile AVR ye ve "audio data" içinde Optical/Coaxical kablo ile yine AVR ye göndermek gerekiyor

not;alternatif olarak örneğin ext.cihazın component port 1080p desteği varsa+AVR nin de varsa bu durum da component kablo ile de AVR ye girilir! audio için her zaman Coax/Opt olacak

bu yukarıdaki bağlantı sistemi en doğrusudur ve tabi ext.cihazın hem HDMI hem de Digital portu olması şartıyla!

-bazıları ext.cihazı önce HDMI ile panele sonra da optical ile panel den AVR ye veya HDMI ile ARC porta sonra yeniden AVR v.s gibi yalnış bağlantılar yapıyorlar ve zaten gereksiz bir bağlantıdır bunlar!

İşin esprisi örneğin "AVR" kullanıyorsanız bu tür ext.cihaz bağlantıların da zaten AVR nin işi olan hem audio işleme hem de video işleme v.s ona bırakılmalıdır! yani ext.cihazlar ilk etap da hiç bir yere
    girmeden direk AVR girmelidir! ancak içerik durumuna göre isterseniz video/audio (daha ziyade video için) AVR den dilediğiniz kaliteyi yapabilirsiniz! veya audio için de kafanıza göre yaparsınız
    zaten AVR nin de işi budur,paneller bu işleri pek yapamazlar veya hiç yapamazlar(Pio hariç tabiki!!) örneğin video yu ilk etap da "RAW" gönderirsiniz AVR de panele ve baktınız resim güzel öyle kalır
    ama isterseniz ve AVR nin de desteği varsa video kalitesine müdahale edebilirsiniz bunlar sizin tercihlerinizdir!

-Teledünya+Conax zaten panel den kullanılacaktır! audio için de Digital-out ile AVR ye girebilirsiniz(ses destek kısmı değişebilir!)

-WD dediğin cihaz "MediaPlayer"(şayet bundan bahsediyorsan) ve bu cihazların bir kere AVR uyumu ve standard ları yoktur! örneğin cihazın HDMI portu var+Digital-out portu da varsa(Coax veya Opt.)
    tavsiyem direk yukarıda bahsettiğim şekilde video+audio için=HDMI+Dig.out ile bağlantı yapmandır!

olası bir diğer sorun WD yi AVR "sistem" olarak görmüyor ki bu durum da yapacak bir şeyin olamaz!

-TV den sesi sadece Digital-out ile AVR ye iletirsin!

AVR nin doğru çalışması için video+audio bağlantılarının direk kendisine ve HDMI+Digital-audio portlarını kullanarak olmalıdır!

AVR+Speaker sistem demek her bir şeyi onun yapması demektir,ARC ile filan işin olmamalıdır

• merhabalar. 1.5 yıldır kullandığım panasonic 42et60 tvnin ekranı kırıldı.bizim ufaklık yakın mesafeden cd fırlatınca ekranda 10 cm genişliğinde dikey rengarenk çizgiler oluştu,sanırım panel gitti.bu panein tamiri ne kadar tutar,bilgisi olan varmı.ekranın kırıldığından çok aynı modeli tekrar bulup almam imkansız,buna üzüldüm.tamirat masrafının yüksek olacağını tahmin edebiliyorum,ama sigorta var,umudum sigortadan garantili serviste tamir edilmesi.

büyük ihtimalle display matrix(panel dediğiniz eleman)hasar gördü(kırıldı)! ancak tamiri olmaz,yenisi ile değiştirilir,ancak Pany/TR işi bıraktığı için elde mevcut o panelin yedek Modülü varmı dır
    bilemiyorum ve hiç sanmıyorum! ancak duruma göre Çek.Cumh.fabrika dan temin edilebilir ve zaten orada bu Modül vardır,Servisler bunun için çok yüksek bedel talep ederler! zaten bir panel de
    Modül gittimi;olacak durum şudur; ya kaldırıp TV yi atıyorsun ya da gidip yeni bir TV alıyorsun;Modül değişimi ücretleri çok yüksektir ve zaten üreticinin de amacı sana yeni bir TV satmak dır!

Servisle görüş ve fiyat al tabiki,bu arada Sigorta durumu panel kırılmasını ki sen deki durum zaten "kullanıcı hatasıdır" ve normal Garantiye girmez di!!! ancak bazı sigorta durumları hem kullanıcı
    hatalarını kapsıyor hem de Modül kırılmasını da kapsıyor olabiliyor,ancak bazıları tamir ve yedek parça v.s deyip Modülü kapsam dışına çıkarıyor,sen bunları da bence ilk etap da Sigorta şirketiyle
    görüş sonra Servise müraccat et veya,şirketin Hasar tesbit Eksperi eve gelip kayıt altına alır ve sen hiç uğraşmadan onlar panelini Servis veya Merkez v.s ile halledip sane öneri getirirler;para iadesi
    veya muadil ürün(ancak bu pek mümkün değildir veya Pany/TR nin stokların da bu durumlar için "değişim" TV leri varsa sana bunu gönderirler) gibi seçenekler sunmaları gerekiyor,son olarak
    "Modül"(panel)Sigorta kapsamı içinde değilse geçmiş olsun,bir bardak su içmen gerekiyor!

Bana bildir son durumları++

CAN

• Bugün sigorta experi geldi inceleme yaptı,hasar dosyasını açtık.tek eksik servis formu.servis de yarın gelecek ve tamir edilemez veya şu kadar tutar şeklinde bi rapor almam gerekiyor.poliçedeki teminat limitlerinden dolayı 1000 tl gibi bir kısmını karşılayacaksigorta.teminatları daha yüksek tutmak lazımmış.size sormak istediğim ise şu:paneli bu şekilde kesinlikle kullanmayın demişsiniz.ne gibi bir tehlikesi,sakıncası vardır..bi diğer sorum ise bu tv hurda olarak veya yedek parça açısından satılabilir mi? yıksa direk çöp konteynırına yuvarlayayım mı?
    Üstat iyi günler. Sigorta ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Hangi şirket ve neleri kapsıyor. Fiyatları siz mi belirliyorsunuz yoksa adamlar eve gelip her şeyi inceliyorlar mı? Siz 1000tl bedel biçtiğiniz için mi o kadarını karşılıyor? Ben de çatı akması için sigorta yaptıracağım. Bana elektrikli aletler için de fiyat vermemi istediler. Sizinki de bu tür bir şey mi? Teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: aliuygun

Bugün sigorta experi geldi inceleme yaptı,hasar dosyasını açtık.tek eksik servis formu.servis de yarın gelecek ve tamir edilemez veya şu kadar tutar şeklinde bi rapor almam gerekiyor.poliçedeki teminat limitlerinden dolayı 1000 tl gibi bir kısmını karşılayacaksigorta.teminatları daha yüksek tutmak lazımmış.size sormak istediğim ise şu:paneli bu şekilde kesinlikle kullanmayın demişsiniz.ne gibi bir tehlikesi,sakıncası vardır..bi diğer sorum ise bu tv hurda olarak veya yedek parça açısından satılabilir mi? yıksa direk çöp konteynırına yuvarlayayım mı?

kısaca kaldır at!

tehlikesi ise;pixel sızması yapıp,elektriksel temas ile yangın çıkarması+çarpması v.s durumlar söz konusu olur/olabilir!!

sigorta için de kapsam(total risk karşılanması v.s gibi olan bedel)neyse ona karşılık bir max.ödeme söz konusu olacaktır!
    sizde bu 1 kağıt ile sınırlı olduğu için,eksper bu durum da yetkili teknik raporu da ekleyip size buna göre ödemeyi yapacaktır+

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Üstad buradaki tavsiyelerle 2011 yılında Panasonic 42st30 plazma aldım. Televizyonumdan çok çok memnunken bir anda kapandı ve bir daha açılmadı. Yedek tv olduğu için henüz serviste çağırmadım. Sizce ne olmuş olabilir? Sorun tam olarak şu. Televizyon normal kapalı iken kırmızı ışık yanıyor. Kumanda ile basınca yeşil ışık bir kaç kez normal yanıyor açılır gibi seste geliyor ama ekran gelmiyor tekrar kırmızı ışık kapalı hale geliyor. Sizce ömrü bitti mi yoksa basit birşey mi? Cevap için şimdiden teşekkürler üstad.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

klasik sorun çıkmış panel de! PWB hatası büyük ihtimalle,ama göster servise bakalım ne diyecekler ve fiyat tabiki!

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • albani hocam son günlerde gt50 tv nin dahili uydu alıcısını kullanıyorum.dahili uyduda bis key çözmenin bir yolu yokmu?modüllerle falan.yan odada gt20 var.diginin iddialı kutusu sagem bağlı.gt50 dahili uydu daha başarılı bence.gerçi arada uydu farkı tv farkı var.mesela turksat daki kanal görüntüleri digi uydusunun kanal görüntülerinden daha başarılı olduğu söyleniyor.başka konu başlığında dıgıt ısıo stc uyduyu dile getirmiştiniz.sizce bu cihaz veya kati görüntü anlamında daha başarılı olurmu dahili uydu alıcısından?tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliuygun -- 7 Ekim 2015; 23:33:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hdogangun66

albani hocam son günlerde gt50 tv nin dahili uydu alıcısını kullanıyorum.dahili uyduda bis key çözmenin bir yolu yokmu?modüllerle falan.yan odada gt20 var.diginin iddialı kutusu sagem bağlı.gt50 dahili uydu daha başarılı bence.gerçi arada uydu farkı tv farkı var.mesela turksat daki kanal görüntüleri digi uydusunun kanal görüntülerinden daha başarılı olduğu söyleniyor.başka konu başlığında dıgıt ısıo stc uyduyu dile getirmiştiniz.sizce bu cihaz veya kati görüntü anlamında daha başarılı olurmu dahili uydu alıcısından?tşk.

Biss key paneller de çözülmez! ancak tek tük üreticide bu sorun açılıyor(yerli montaj bazı paneller de)

Pany de ise söz konusu değildir! Modül olarak ben bilmiyorum bir ara ben de Biss için Modül aradım ama netice elde edemedim+

Pany PDP lerin dahili alıcıları tüm markalar içinde en iyisidir ext.Receiver kullanmaya gerek yoktur! ancak DT/DS gibi platform
    üyesi isen o zaman elin mahkum kullanacaksın+

Pany PDP ler için ext.Receiver kullanmaya gerek yoktur! bunu senelerdir yazarım hep;gerek yok diye!

Techni/Kati/Humi v.s gibi en üst sınıf Receiver lar ise bu durum da keyfe-kederdir! benim gibi merakılıları veya Receiver ların
    çok daha rahat kullanımı ve çeşitli atraksiyonları v.s yapması söz konusu olduğu için biz daima Receiver kullanırız ama Pany PDP
    ler bu illa böyle olacaktır diyemem!

Sen sadece FTA için kullanacaksan o zaman gerek yok almana,Techni STC yi bir süre erteledim,çünkü elimde iki tane Kati bir de
    Techni olduğu için nereye takacağım STC yi beklemeye almıştım ama şimdi herifler 4k Techni STC çıkardılar ve büyük ihtimalle onu alacağım+

• Teşekkürler albani hocam. Forumda ses bölümüne bakmaktan burada sana teşekkür etmeye geç kaldık.

TV:Panasonic 50ST50 - AVR: HK 151 - -
    Western Digital live tv - Dell 5010 i5
  • merhaba
    televizyon almayı düşünüyorum 2500 tl ye kadar bütçem var 50 inç civarına kadar alabilirim daha fazlasına ihtiyacım yok
    panasonic led lerde plazma gibi başarılımıdır
    araştırmalarım sony nin başarılı olduğu yönünde
    tv konusunda fikirlerine ve samimiyetlerine güvendiğim abilerim kardeşlerimin yardımınlarını rica ediyorum
    panasonic konusunda albani usta özellikle sizin görüş ve önerileriniz var mıdır. panasonic yeniden plazmaya dönermi şuan ki led tv leri nasıldır.
    iyi çalışmalar dilerim
    BLACKBERRY PRİV
    MOZİLLA FİREFOX
  • arkadaş çok geri den geliyorsun,ya bu başlığı oku ya da bu başlıktaki benim msg ları okursan tüm olayı çözersin,en azın da Pany ler hk. da

panel olarak da Sony W85x başlığına bak+
  • Albanı hocam senin yerinde olmak bu sitede zor iş :)
  • Okumak isteyen olursa diye Panasonic oled inceleme:

AVForums
    Panasonic TX-65CZ952B (CZ952) Ultra HD 4K OLED TV Review
    https://www.avforums.com/review/panasonic-tx-65cz952b-cz952-ultra-hd-4k-oled-tv-review.11988

• ilk EU review Mr.Steve den geldi ama bana göre en önemli soru şu "fiyat" ne olacak veya bu fiyat ile bu panel alınırmı?????

bazı teknik yerlerini okudum ama soru işaretleri kaldı ben de(paneli görmediğim içim bu konuda çalışma sistemini bilemiyorum!) ve bir mukayese yaparken
    daima "fiyat" gözüme takılıyor,Araba parasına panel satılıyor ve ben böyle paneller çok alışığım ve çok aldırdım/aldırıyorum ama ortada bir "değer" veya
    ederi olması gerekiyor veya buna göre mukayese etmek gerekiyor! örneğin panel ilk çıkış olarak € 10k yerine € 5k olsaydı ona göre düşünecektim

daha çok erken bu panel için,gerçek "prof.kullanıcı" yorumları gerekiyor!

++
  • 
Sayfa: önceki 15331534153515361537
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.