Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1529. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31.781
Cevap
180
Favori
1.757.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15271528152915301531
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -spawn-

Sharp led Tv'lere bak bence. Sezon sonu indirimlerde 60inç Tv'ler 2-3bin civarlarına geliyor. Tutup da bandingi, ışık sızması problemi olan bir teknolojiye 7-8 bin vermek saçma. En ucuzunu, seni idare edeni al. Oled bekle. Pany tryi bıraktı ama en azından rekabet başladı dünyada. Diğer firmalar da seneye fuarlarda tanıtır oledleri. 2017 gibi yaygınlaşmaya başlar. 2018 de sezon sonu indirimlerden alabiliriz bir tane:)))
    Sharp renk olarak plazmalara birazcık daha yakın. Hareketli görüntülerde de oldukça iyi.

Sharp çok yanlış adres

Bunlar da Dükkan kapattı sayılır özellikle Avrupa da!

Ayrıca malum sorunlar Sharp da çok daha fazla özellikle ebat büyüdükçe bu sorunlar panelin tekniğine göre çok daha fazla olutor ve Digicom neyi görse "normaldir" diyor!!
    sakın Sharp lara adres vermeyin ltf! forumu dikkatli incelerseniz ne garip Sharp sorunları ve Digicom tutumlarını görürsünüz,ayrıca buların adı Sharp yaw! hepsi Malezya/Çin
    üretimi paneller! Modüllerin çoğu Sharp bile değil! Sharp Meksika/Malezya/Çin fabrikaları 2 sene önce Çin liye sattı

Oled tabiki beklenir en azından daha yeni ve güzel bir teknoloji ama onların da sorunları var! 2016 modeller de sanırım LGE biraz daha iyi olacak gibi,Pany de Oled çıkarıyor
    ama o fiyatlar ile kimse almaz bu panelleri gider LGE alır hatta iki tane LGE Oled panel alır yaw

• albani kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben seni aramıştım hatırlıyorsan panasonic zt60 teknosa'dan kırık geldi diye. Televizyonu kavga dövüş ancak dün geri gönderebildim. Yani 29 temmuzda alınan outlet televizyonu 4 eylülde geri alabildiler. Daha paramı verecekler mi belli değil. Servis formu var iade faturası da kestim. Bekliyorum hala. Güya Türkiye'nin en büyük tedarikçisi.

Benim söylemek istediğim her firmada sıkıntı var. Her televizyonda problem var. Olay buna kalırsa kimse televizyon almamalı ama eninde sonunda insanlar bir şey izleyecek ve evinin salonuna bir tane televizyon koyacak. Ben o yüzden diyorum ki oled işi oturana kadar bence çok sorunlu bir teknolojiden sadece idare edecek bir ürün alınmalı. Herkes şu anda kötünün iyisini arıyor. Ortalama özellikteki bir tvte 7-8bin vermek bence anlamsız. Ama illa lazımsa seri sonu kapalı kutu Sharp (Digicom'un tavırları hoş değil ama adamı uğraştırmadan iş halleden bir firma ben görmedim.) alınıp sonra yedeğe ayrılabilir. Ya da Philipsin ucuz bir serisi.... Sonuçta seri sonu 2-2.5 bin liraya büyük ekran tv alanlar oldu. Kapalı kutu hem de. 6000 Tl'ye uf850v alıp da banding şikayeti olan bir sürü kişi var forumda. Samsung 8500 serisi alıp da ışık sızması problemi olan da gördüm forumda. Paranla rezil olmak diye buna denir bence hocam. Açıkçası bir iki sene oledi beklemek gerekli. Sonuçta oled de mükemmel değil ama her bir pikselin kendi rengini, ışığını üretmesi hadisesi bile acaip bir şey. Sonuçta panasonic plazmalarda bile buzzing sesi fan sesi rahatsız ediyor diyen de var. Avsforum'da bunun başlığı var adamlar ses yapan serileri toplayıp yazmışlar:)) Bence en sorunsuzu oled olacak gibi. Bekleyip görmek gerekli.

• İçimiz rahat rahat bi tv'de alamıyoruz arkadaş.. Durum vahim demek ki batsın bu panelciler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epsotel E kullanıcısına yanıt
    Dostum acelen yoksa bekle. Yukarıda yazdım işte. Tv kırık geldi hala paramı alamadım. Bizim ülkede her iş yaş. Avsforum diye ingilizlerin bir forum sitesi var. Orada Panasonic plazma başlığında adamın biri buzzing sesi yüzünden 2 kere televizyonunu değiştirtmiş firmaya. Adam 3.de de ses var yazmış. Buzzing olayı da öyle bangır bangır çıkan bir ses değil. İşte müşteriye değer vermek budur. Aynı firmalar bizim ülkede bizi umursamıyor çünkü kanunlarımız yetersiz. Ben film izlemeyi çok seviyorum. Orta karar bir reciever ve hoparlör seti aldım. Bir tek tv kaldı:)) Bu teknosa hadisesi yüzünden de soğudum aramıyorum artık. Ben oledlerin ucuzlamasını bekleyeceğim. Sonra da hareketli görüntülerde iyi olan bir oled bulup alacağım. Onlarda da ömrü kısa falan deniyor ama yapacak bir şey yok.
  • -spawn- kullanıcısına yanıt
    Ne kadar rezil bir olay...2 sene önce bitmiş olan plazmaların peşinde kosuyoruz...niye çünkü teknoloji iyiye gideceğine, iyi giden tek sey korelilerin kazanç miktarı 😬😬😬😬

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panasonic plazma sahibi oldugum icin kendimi sansli hissettim simdi, piyasada alacak TV yok resmen. OLED de tam oturmadi bir turlu. Bu saatten sonra LCD-LED asla almam. Su OLED biraz oturana kadar umarim plazmama birsey olmaz

• Arkadaşlar.
    4 yıldır severek kullandığım Panasonic 65VT20 3D Full HD plazmamı daha büyük bir TV aldığımdan dolayı satıyorum.Forumdan başka herhangi bir yere ilan vermeyeceğim.
    2 Adet nerdeyse hiç kullanılmamış 3D gözlük ile birlikte Logo yanığı olmayan tertemiz bir cihazdır. Alındığı günden bu yana duvarda asma aparatı üzerinde durmaktadır.
    İlgilenen PM atsın lütfen.

'_______ PANASONİCLİLER_______'

• TV satılmıştır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Can Bey ( albani)

sizin yüzünüzden 1 haftadır moralim bozuk :)

Sizin bu başlıkta paylaştıklarınız olmasaydı vx300 serisini hiç bilmeyecektim.

O seriyi tanımadığım için de almanya da 1.300€ ( evet binüçyüz) ya satışa çıkarılan vx300 ü kaçırmamış olacaktım :)

Saygılarımla,
  • tüm panasoniccilere selam,

3 yıl önce buradan aldığım tavsiye ile 50st50 almıştım ve genel anlamda memnunum. ancak son bir kaç gündür buzzing olayı çok arttı.resmen televizyonun sesini bastırıyor ve kafa şişiriyor.. salonda annemler st30 kullanıyor onlarda çıt ses yok maşallah.

bugün nasıl bir cesaret geldiyse şunun arka panelini çıkartayım da bir bakayım dedim..sadece vidaları çıkarma ve tozlu olan yerleri üflememe rağmen televizyonda sıkıntı oluştu.. sıkıntı şu şekilde: güç kablosunu takıyorum tv açılıyor..ancak 5 dakika sonra kapanıyor ve tekrar açılıyor.30 saniye kadar sonra yine kapanıyor. çıt pıt ediyor sanki güç geri geliyor ama bir türlü açılmıyor bu sefer.güç kablosunu çekip 5-10 dakika bekledikten sonra takıyorum yine aynı sorun aynen devam ediyor..

sizce neresini bozmuş olabilirim.. tecrübeleri arkadaşların yardımlarınızı rica ediyorum.. şimdiden teşekkürler

• Panasonic'in yeni amiral gemisi IFA 2015 te tanıtıldı muhtelemen ülkemize gelmeyecek ama sanırım uzun zaman sonra Panasonic'in çıkarttığı en iyi tv olmaya aday, bakalım albani üstad ne diyecek tv ile ilgili:) fiyat konusuna girmiyorum 10.000 Euro Almanya fiyatı:)

'_______ PANASONİCLİLER_______' '_______ PANASONİCLİLER_______'

• Fiyatını geçenler de bir kaç yer de yazmıştım,ancak bu rakamı verecek adam çıkarmı orasını bilemem gari bu rakam çok absürt!

Bir şey daha yazıyorum büyük harflerle!

HANGİ MARKA OLURSA OLSUN HİÇ BİR OLED PANEL NE € 10 KAĞIT NE DE € 5 KAĞIT ETMEZ !!!!

Modülü zaten tüm üreticiler(şimdilik sadece ÇİN li bazı ana üreticiler vardır OLED panel üreten) LGD den alıyor! Pany de oradan alıp takıyor!

Orta da € 10 kağıt edecek maliyeti de aşırı yüksek olan bir panel YOKTUR!

Sanırım uyanık Pany TFT-LCD den artık kazanamadığı paraları bununla kazanmak istiyor ama bence bu iş de yaş! Pany dünya da en az LCD satan üreticidir!

Diğer yandan 2010 da Transfer ettikleri Pio dan komple alınan mühendis Takımı en son 6x serisin de çalışmışlar ve kısmen de 5x serisinde ve çok güzel iş
    çıkarmışlardır şimdi bu Oled panel de belliki yine çok sıkı çalıştılar özellikle "video-processing" kısmın da,bu iş dünya da sadece Pio dan sorulmaktadır
    bu herifler Vid-proc. ve scaling de en iyisidir

Mühendis Takımının elinde Pio dan getirdikleri herhangi bir Lisanslı ürün yoktur(bunlar hala Pio elinde olup kimseye vermiyor!) ancak bu Takım bu iş de en iyisidir!
    Ama bu Takımın bir de ana Beyin Takımı vardır işte bu elemanlar yine hala Pio nun elindedir!! Brain-Team daha çok Sharp ile çalışıp Elite çıkarmışlardır 2010 da
    ki halen dünyanın en iyi panelidir ve şimdi de Sharp XV30 da belliki yine Pio Brain-Team "işi" olarak sahaya çıktılar

Pany ye gelirsem bu Oled panel LGE den çok daha iyidir orası kesin ama bu Oled sistemin bazı malum sıkıntıları var ve bunları bu panel de görmek gerekiyor
    örneğin bunları aşmış olabilirler! aksi hal de hele hele o rakama bu panel "Butik Ürün" olarak kalır ama alanı elbette çıkacaktır ama bu kadar yatırıma
    v.s ile uğraşmaya Pany açısın dan değermi bu belli değil şimdilik!

Bugün Pio sahaya çıkıp Oled ürettim dese,bakın bu panel "satar"!! hem de ciddi satar zaten o fiyat da daha sonra biraz düşer ve panellerin hepsi kısa süre de biter!

Pio arka bahçe de bir şeyler ile uğraşıyor zaten! Sharp ile anlaşması da olduğu için bir bakıyorsunuz "Referance" panel bunlar dan çıkıyor 3/5 senede bir tabiki!
    Elite 2010 model ama hele geçen yok hatta yaklaşan bile yok hem resim hem de HW hem de SW v.s olarak işte bunlar Pio Brain-Team eserleridir

Pany bence uyanıklık yapıp zamanın da kaptı bu Mühendis Takımını komple ve çok ciddi Transfer ücreti ödemişti Pio ya ve bu adamlar da boş değil!

Gelelim LGE yi;bu herifler sahada rakip filan tanımazlar,Pany daha ne olduğunu bile anlamadan sahadan kaçabilir bir sene içinde ama umarım böyle olmaz!
    LGE fiyatı ile sahada herkesi çok fena ezer,zararına "mal satar" yine rakiplerini bu şekilde ezer! heriflerin Devletleri arkaların da DAĞ gibi yaw zaten hep öyle idi
    biz 80 lerin sounda başladık bu işe o zaman da aynen böyle idi şimdi daha da destek veriyorlar rakip hele hele "capon" olursa KORE li hiç acımaz aynen ezer!

Ben işin bu kısmına takılmıyorum,keşke bu konuştuğumuz üreticiler "TÜRK" olsaydı da biz ezseydik rakiplerimizi,babamın oğlu değil adamlar,artık panel işinde
    "ucuz mal" iş yapıyor!

Ve uyanık ÇİN li ise arkada bekliyor sahaya çıkacağı günü herifler panel işinde acaip "aştılar" kimse farkında bile değil yaw! umarım saha da artık Çin lileri görürüz
    yemişim Pany yi yemişim LGE yi yaw,alayını zaten bunlar üretiyor sonra bazı uyanıklar MARKA ya güvenerek aynı paneli 3/5 katı yükseğe satıyor

Yaw şimdi bir sektör düşünün,hiç bu kadar sorunu olan başka bir sektör varmı acep!! ülen 20/50 kağıt filan bile versen işin yine de şansa kalıyor
    hep sorun hep sorun! LCD alırken adeta ZAR atıyorsun yaw

+++

Pany Oled e gelirsem,bu paneller "PDP" tabanlı bir sistem olduğu için burada paneli üreten üreticinin becerisi ile bilgisi v.s işine kalıyor! şimdi Pio ile birlik de Pany de
    dünya da bu işte en iyisi olan iki üretici idi! buradan hareketle bana göre çok büyük ihtimalle ve de Pio Takımının da çalışması ile Pany Oled ler daha iyi veya çok daha
    iyi olmasıni bekliyorum,LGE hiç bir zaman adam gibi tek bir tane bile PDP üretemedi,bizim zamanımı da bu tesisleri kurdular ki o zaman PDP furyası vardı ama
    bu işte LGE hikaye! zaten mevcut Oled lerinde ki çoğu sorunlar da PDP den kaynaklı ve bu işte LGE iyi olmadığı için olayı çözemiyor

Pany tam tersi hem PDP işini süper biliyor hem de Pio cu mühendisler elinde=bunun getirisi mutlaka çok fazla olacaktır diye düşünmekteyim!

+++

Bizler açısın da işin bok tarafı ise,Pany/TR nin panel işini ülkemiz de bırakması dır ülen koca Avrupada bir sürü biz den çok daha kötü yerler de ve satış adetlerin de v.s
    ülke var ama hepsi durmaktadır herifler bir tek TR yi terkettiler yaw nasıl iş anlamadım

Ancak işi de hiç bilmiyorlar dı!! TR de satılan her Pany PDP nin en büyük referans kaynağı önce ki yıllar da TF sonra da DH idi! benbim katkımı ise hepten geçiyorum zaten
    yoksa tam hikaye olurlardı ve çoktan TR yi terkederlerdi,bana göre örneğin adam gibi düzgün bir firma çıksa yeniden Pany paneller TR de satılır! ben hep Digicom düşünmüştüm
    ama onlar gidip yalnış adres olan Sharp ı seçtiler ve Sharp da Dükkan kapattı Avrupada Digi firma olarak bu işi güzel yapardı

+

Diğer teknik detaylara zaman için de girerim ama bir tanesi çok önemlidir; "Studio Master Color" bu sistem bir Pany buluşu olup "Hollywood" da ve USA/Canada için özellikle SD&HDTV
    yayınlarında ve bağlı olarak kullanılan "Camera" lar da en iyisi bunlardır
    Belliki bu ekip güzel çalışmış+Pio ekibi de işin en önemli kısmı olan "video-processing" and "scailing" işinde de sıkı çalışmışlardır ve ortaya "referance" bir panel(görüntü anlamında)çıkabilir
    hadi referance olmasın ama "excellent" de benim için yeterlidir

Pany de bu SMC işine "Colorist" ekibi deniyor bunların hepsi Amerikalıdır! bu işte maalesef KORE liler hala geriler! Pany de ise özellikle Film çekimleri+TV yayınları sistemi de en iyisidir
    bunlar tamamen Hollywood çalışmaları olup süper işler çıkarıyorlar ve Pany bunlaırn hepsine sahiptir!

++

Ve son olarak Pany den 4k BD ler çıktı!! Pany BD işinde artık çok çok iyi

++

Pany Oled açısın da bence orta da tek bir sorun var;KORE liler her şeyi aşsalar bile KORE li yi de aşmak gerekiyor öncelikle!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 13 Eylül 2015; 12:22:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oryuken

tüm panasoniccilere selam,

3 yıl önce buradan aldığım tavsiye ile 50st50 almıştım ve genel anlamda memnunum. ancak son bir kaç gündür buzzing olayı çok arttı.resmen televizyonun sesini bastırıyor ve kafa şişiriyor.. salonda annemler st30 kullanıyor onlarda çıt ses yok maşallah.

bugün nasıl bir cesaret geldiyse şunun arka panelini çıkartayım da bir bakayım dedim..sadece vidaları çıkarma ve tozlu olan yerleri üflememe rağmen televizyonda sıkıntı oluştu.. sıkıntı şu şekilde: güç kablosunu takıyorum tv açılıyor..ancak 5 dakika sonra kapanıyor ve tekrar açılıyor.30 saniye kadar sonra yine kapanıyor. çıt pıt ediyor sanki güç geri geliyor ama bir türlü açılmıyor bu sefer.güç kablosunu çekip 5-10 dakika bekledikten sonra takıyorum yine aynı sorun aynen devam ediyor..

sizce neresini bozmuş olabilirim.. tecrübeleri arkadaşların yardımlarınızı rica ediyorum.. şimdiden teşekkürler

fikrin olan var mı?televizyonsuz kaldım :(

• @Nuri Baras selamlar

cep den msg atmışsın ama silmişim yalnışlıkla!

bahsettiğin Pany 85VX200 kim de ve fiyatı nedir??? panel için görüşüm tabiki OK dir ama çıplak gözle izlemek da şart! o panel 2010/11 modeldir

CAN++
  • Sahibinden com da 70000 tl ama pazarliga baya acik :) size soriyim ne eder:)

• önce paneli çıplak gözle görün derim ben ilk etap da gerisi kolay+

bu panel 2011 de satıştayken ilk çıkış rakamı £ 42.000 idi

"pazarlığa açık" iyi de isterse açık olmasın!

yarın beni telefonla arayın önce bir görüşelim++
  • Beyler bana yaklaşık 1,5/2 sene evvel bu başlık dan bir arkadaş 65VX300 için bir yer de olduğunu(bir şirket de duran)panelin satılık olduğunu bildirmişti aradan zaman geçince
    ben o arkadaşı da unuttum ve sonra panel ne oldu onun da akibetini bilmiyorum,burayı okursa o arkadaş beni arasın ltf veya oldu da sağ-sol da bu paneli duyan gören filan varsa
    bana haber salsın bir zahmet+

CAN
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler bana yaklaşık 1,5/2 sene evvel bu başlık dan bir arkadaş 65VX300 için bir yer de olduğunu(bir şirket de duran)panelin satılık olduğunu bildirmişti aradan zaman geçince
    ben o arkadaşı da unuttum ve sonra panel ne oldu onun da akibetini bilmiyorum,burayı okursa o arkadaş beni arasın ltf veya oldu da sağ-sol da bu paneli duyan gören filan varsa
    bana haber salsın bir zahmet+

CAN

Üstad selam

65VX300 le ben ilgilenmiştim bir ara. Ama 2 sene olmamıştır. Sahibinden com sitesi üzerinden satıcı Rabia Hanım ile görüşmüştüm. Panelin kendilerine hediye olarak geldiğini. Kullanmadan satmak istediklerini söylemişlerdi. İlanı bir süre takip ettim fiyatı 17 bin TL civarındaydı. Hoparlor vs yoktu.
    İlan sonradan kaybolup gitmişti. Akıbetini bilmiyorum.

OĞUZ

• Oğuz selamlar

ok anladım+

ancak benim bahsettiğim kişi sen değildin ama zaman geçtiği için o kişi ile tam neler konuştum v.s unuttum,kafam da bir sürü insan bir sürü panel v.s olunca insan karıştırıyor

o "malum hanım" sürekli karşıma çıkıyor yaw ama absürt rakamlar ile tabiki! lkendisini görsem ikna edeceğim ama kimdir necidir v.s hala çözmüş değilim

VX gibi Display ler özel üretim olur ve ıvır-zıvır özellikler olmadığı gibi bir çok aparat da optional olarak gelir!

ülen ne günlere kaldık,ortalık da prof.adamlar için tek bir alınacak "yeni" panel yok yaw zaten bu kişilerin LCD ile de hayat da işleri de olmuyor!

panel piyasası bana göre teknik olarak ciddi kötüdür! insanları abuk renkleri sunarak renk körü ettiler yaw

Bir arkadaşa PDP bakıyoruz büyük ebat ama bulamadık ve aslında ben bir sürü arkadaşa PDP bakıyorum ve yok tabiki daha da ileri gideyim benden sanırım
    bir kaç bin(ilk etap da) PDP bekleyen var yaw Pany de kazmalık edip TFT-LCD işini kapatacağına gidip PDP işini kapattı

Yukarıdaki uzun msg da bazı şeyleri anlatmıştım,Pio ile alakalı ancak Pany bana göre çok ciddi acemilikler yaptı ve ayağına sıktı şimdi Oled çıkarıyormuş ama o fiyat ne yaw

Şimdi ben Pany de CEO/Marketing Mng.olsam o paneli yine satarım üstelik €10binlik fiyatına rağmen! iki durum var;birisi "marketing" için yeni ve çarpıcı ama ""inandırıcı"" strateji bulunacaktır!!
    sallama veya hileli ve olmayan teknik veriler ile alakalı slogan laflar terkedilip gerçek bilgiler verilecektir ve daha önemlisi şu denmelidir ......Pioneer Mühendis ekibinin çalışması.....
    bu iki şey verilirse o panel satar! Pany olduğu için satılmaz ama o rakama Pany bu paneli satamaz! uzun vadede yine LGE saha da olduğu için satamaz kaçar sahadan,stratejiyi yazdım
    ama en önemlisi "Pioneer" olayı sunulmalıdır! ve bellirli ülkeler de prof.kullanıcılar bulunacak bunlara panel bedelsiz olarak verilip görüş alınacak ve bunun neticesi de beklenecektir ve OK
    çıkarsa o panel "patlar" global pazar da sadece eski PDP ciler alsa Pany mal yetiştiremez pazara! ben şahsım adına bu panel ile satış rekorları kırabilirim hatta kesin kırarım!

++

• albani kullanıcısına yanıt
    Bu 65 inç OLED modelinin bir de 55 inç versiyonu çıkması gündemde. 65 inç piyasaya sürüldükten sonra 5-6 ay içerisinde satışa çıkarılması planlanıyor. Bu modelin fiyatı çok daha uygun olacaktır. Şimdilik tanıtımlarda ''4K Studio Master'' görüntü motorunun üzerinde duruluyor.
  • 
Sayfa: önceki 15271528152915301531
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.