Şimdi Ara

PANASONİC TX-P42S20E PLAZMA TV PS3 İÇİN ALINIRMI? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
330
Cevap
2
Favori
26.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen kardeşimm sorduğum herkesde senin gibi dedi her zaman plazmada panasonictir dedim yani belki diğerlerinden farkı yoktur yani bir umut:)

s_g_m_s doğrudur dostumm adamlar ellerindeki malları satsınlar diye söylüyorlar yani inanmak akıl karı değil:)
  • bugüne kadar p42v10 almayı düşünen ben gerek bu modelin artık piyasada bulunmayışı gerek p42s20 alanların yorumları üzerine bende s20 ile g20 arasında düşünüyorum. s20 İ.B.de 1373 tl. yalnız g20 de pc sinyal algılama 1920*1080p.iken s20 de 1366*768 olabilir.pc üzerinden s20 de oyun oynayan arkadaşlar,pc sinyalinin çözünürlüğünü ölçebiliyormusunuz?
    çünkü ben bu tv yi aldıktan sonra bir HTPC toplayıp tüm oyun ve filmlerimi HTPC üzerinden izleyeceğim.o yüzden PC sinyalinin kalitesi benim için çok önemli.g20 alayım desem 700 tl.farka değmez diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

bugüne kadar p42v10 almayı düşünen ben gerek bu modelin artık piyasada bulunmayışı gerek p42s20 alanların yorumları üzerine bende s20 ile g20 arasında düşünüyorum. s20 İ.B.de 1373 tl. yalnız g20 de pc sinyal algılama 1920*1080p.iken s20 de 1366*768 olabilir.pc üzerinden s20 de oyun oynayan arkadaşlar,pc sinyalinin çözünürlüğünü ölçebiliyormusunuz?
    çünkü ben bu tv yi aldıktan sonra bir HTPC toplayıp tüm oyun ve filmlerimi HTPC üzerinden izleyeceğim.o yüzden PC sinyalinin kalitesi benim için çok önemli.g20 alayım desem 700 tl.farka değmez diye düşünüyorum.

gümüş süvari arkadaşım eğer pc yi hdmı cıkışından bağlarsan 1920/1080 alırsın vga veya dvi 1366/768

• quote:

bugüne kadar p42v10 almayı düşünen ben gerek bu modelin artık piyasada bulunmayışı gerek p42s20 alanların yorumları üzerine bende s20 ile g20 arasında düşünüyorum. s20 İ.B.de 1373 tl. yalnız g20 de pc sinyal algılama 1920*1080p.iken s20 de 1366*768 olabilir.pc üzerinden s20 de oyun oynayan arkadaşlar,pc sinyalinin çözünürlüğünü ölçebiliyormusunuz?

kağıt üstünde baktığınızda g20 çok daha üstün ama özellikle hd görünütlerde ben o kadar fark göremedim mesela eşime göre tv daha almadan önce bakıyorduk s20 görüntüsğ daha iyiydi yani arada çok fark yok gibi detaylı karşılaştırmalarda belki aradaki fark ortaya çıkabilir bilemiyorum diğer yandan pana c2 modeli ile g20 arasında çok fark vardı bu rahatlıkla görülebiliyordu teknosada bakmıştım

• bulabilirsen gümüş süvari s20 almanı tavsiye ederim pc sinyal olayınıda ekran kartı cıkışı hdmı olursa sorun olmaz maksimum cözünürlüğü alırısn ben laptopumu bağlıyorum hdmı cuk diye oturuyo ekrana görüntü tabi sadece mkv filmleri izlemek icin bağlıyorum
  • Eski CRT monitör ve tvlerde yaşardık bu olayı. Demek hala gündemde :)
  • az önce bir sitede bu tv nin incelemesini okudum,tepki süresi normal izlerken 0.001 ms. gibi çok düşük bir rakamken,oyun oynarken 20 ms.ye çıkıyormuş.bu durum kafamı karıştırdı.ben bu tv yi birazda oyun için alıyordum.yazıyı aynen aktarıyorum:

Oyun performansı

Viera'nın tepki süresi yaklaşık 20 milisaniye. Piyasadaki oyunculara yönelik satılan ekranların en fazla 5 milisaniye tepki süresine sahip olduklarını düşündüğümüzde bu değerin pek de iç açıcı olmadığını ve Panaonic'in söylediğini aksine ürünün aslında oyunlar için pek de uygun olmadığını söyleyebiliriz. Faka bu demek değil ki Panasonic konsollar için de uygun değil. Tepki süresi PC oyunculuğunda önemli bir yere sahip iken söz konusu konsollarda oynarken 20 milisaniye tepki süresi sizin için bir sorun teşkil etmeyecektir.
  • evet çok haklısın bende öyle okudum vede çok sasırmıstım ama bu eski modellerde varmıs o sorun yenilerde 01.mis tepkime süresi
  • beyler bende teknosa kampayasından almıştım ama daha kurulmadı. servisi arayıp randevu istesem ne zaman gelirler bilgisi olan varmı malum çalışıyoruz ve ona göre izin ayarlaması yapcam. birde ankara için kurulum yapan panasonic servisinin numarasını bilen varsa pm atarsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozkan4

beyler bende teknosa kampayasından almıştım ama daha kurulmadı. servisi arayıp randevu istesem ne zaman gelirler bilgisi olan varmı malum çalışıyoruz ve ona göre izin ayarlaması yapcam. birde ankara için kurulum yapan panasonic servisinin numarasını bilen varsa pm atarsa çok sevinirim.

bende var yarın pm atarım size şuan müsait değilim ve servis çok ilgili ben de çalışan biriyim yardımcı oluyorlar mesai saatlerine göre ayarlayabiliyorsun
  • Arkadaşlar bu s20 tekrar stoklara girermi sizce kesin bilgi sahibi olan varmı bilgi veren olursa sevinirim. Yani bu modelin üret,mden kalkma ihtimali olabilirmi?
  • quote:

az önce bir sitede bu tv nin incelemesini okudum,tepki süresi normal izlerken 0.001 ms. gibi çok düşük bir rakamken,oyun oynarken 20 ms.ye çıkıyormuş.bu durum kafamı karıştırdı.ben bu tv yi birazda oyun için alıyordum.yazıyı aynen aktarıyorum:

Oyun performansı

Viera'nın tepki süresi yaklaşık 20 milisaniye. Piyasadaki oyunculara yönelik satılan ekranların en fazla 5 milisaniye tepki süresine sahip olduklarını düşündüğümüzde bu değerin pek de iç açıcı olmadığını ve Panaonic'in söylediğini aksine ürünün aslında oyunlar için pek de uygun olmadığını söyleyebiliriz. Faka bu demek değil ki Panasonic konsollar için de uygun değil. Tepki süresi PC oyunculuğunda önemli bir yere sahip iken söz konusu konsollarda oynarken 20 milisaniye tepki süresi sizin için bir sorun teşkil etmeyecektir.

Valla dostum o kadar inceledim,böyle birşeyin varlığını dahi duymadım(Gerçekten böyle birşey varsa yeteri kadar incelememişim demektir)

Senin bahsettiğin şey bana input lag gibi geldi.Şu yazının tamamını paylaşırsan sevinirim.Bu tepki süresi diye bahsettiği yukarıda barber'a sorduğum olay.(İnput lag)

TV nin tepki süresinin değişmemesi lazım(görüntü için).Mantığım almadı açıkçası.Biryerde bir yanlışlık var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan062

evet çok haklısın bende öyle okudum vede çok sasırmıstım ama bu eski modellerde varmıs o sorun yenilerde 01.mis tepkime süresi

İnput lag olayı Bu plazmalar için 20 ms Albani'nin bir yazısında okumuştum.Yanılmıyorsam 46" lik versiyonların (G yada S serisi olabilir ama sanırım G idi.) input lag'ı çok düşük.Bu 20ms. etkilemiyor bu arada.hissedilir birşey değil bildiğim kadarıyla.Ayrıca 0.1ms diye birşey şu an için yok.

Bu arada 2010 TVlerinin oyun için input lag test sonuçlarını veren linki buldum.Paylaşayım

http://www.dday.it/redazione/1637/DDay-The-Best-Gaming-TV-Test-edizione-2010.html#pagina-2

20 ms Gayet iyi bir değerdir.O yüzden kafanızı takmayın.Plazmalarda standart lag değeri 5-40 ms arasında.

• oyun ön plandaysa zaten bu tv yerine sony w5500 gibi full hd tv ler düşünülmeli bence
    plazmalar arasında oyun için yeteri kadar iyidir diye tahmin ediyorum ayrıca s20 reklamında oyun konusunda iddialı sonuçta 1400 tl ye daha ne olsun sd, hd, ful hd, oyun vs %100 mükemmellik beklenmemeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyni -- 10 Temmuz 2010; 1:51:01 >
  • bundan yaklaşık bir ay önce teknosada gezerken s20 ile hemen yanında bir lcd vardı.ekranda örümcek adam üç oynuyordu,görüntü sanırım hd idi.çünkü lcd de göze çarpan en küçük bir bozulma yoktu.görüntü çok ayrıntılı ve berraktı.lcd lerin hd de ne kadar başarılı olduklarını bilirsiniz.zaten üretim amaçları bu.ama yanındaki s20 de görüntü o kadar net değildi.sanki bizim crt tv de izlediğimiz sd görüntü gibiydi.yanındaki lcd nin görüntü farkı çok belli oluyordu.ben hd ve bluray içerikli arşiv hazırlıyorum.ve bu videoları tüm detaylarıyla en güzel şekilde izlemek isterim.merak ettiğim s20 bana bu mükemmelliği sunacak mı? sonuçta çözünürlüğü 1080p ama lcd deki berraklığı alamam diye korkuyorum.s20 kullanan arkadaşlar hd deneyimlerini anlatırsa sevinirim.
    bu arada dün İ.B. me sorduğumda s20 stokta gözüküyordu,almak isteyen arkadaşlara duyrulur.

• quote:

bundan yaklaşık bir ay önce teknosada gezerken s20 ile hemen yanında bir lcd vardı.ekranda örümcek adam üç oynuyordu,görüntü sanırım hd idi.çünkü lcd de göze çarpan en küçük bir bozulma yoktu.görüntü çok ayrıntılı ve berraktı.lcd lerin hd de ne kadar başarılı olduklarını bilirsiniz.zaten üretim amaçları bu.ama yanındaki s20 de görüntü o kadar net değildi.sanki bizim crt tv de izlediğimiz sd görüntü gibiydi.yanındaki lcd nin görüntü farkı çok belli oluyordu.ben hd ve bluray içerikli arşiv hazırlıyorum.ve bu videoları tüm detaylarıyla en güzel şekilde izlemek isterim.merak ettiğim s20 bana bu mükemmelliği sunacak mı? sonuçta çözünürlüğü 1080p ama lcd deki berraklığı alamam diye korkuyorum.s20 kullanan arkadaşlar hd deneyimlerini anlatırsa sevinirim.
    bu arada dün İ.B. me sorduğumda s20 stokta gözüküyordu,almak isteyen arkadaşlara duyrulur.

hd arşivimden az önce 720p crank filmini izliyordum 720p bile çok iyidi insanlar evin içindeymiş gibi yani
    sizin karşılaştırdığınız lcd için aslında plazmalar daha doğla görüntü verir onun için size net değilmiş gibi gelebilir samsung lcd lerde mesela görüntüleri çok yapay vivid görüntü var ben şahsen hoşlanmıyorum böyle görüntülerden hele kurtlar vadisi full hd izledim o kadar net o kadar canlıydı ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Hıdır

quote:

bundan yaklaşık bir ay önce teknosada gezerken s20 ile hemen yanında bir lcd vardı.ekranda örümcek adam üç oynuyordu,görüntü sanırım hd idi.çünkü lcd de göze çarpan en küçük bir bozulma yoktu.görüntü çok ayrıntılı ve berraktı.lcd lerin hd de ne kadar başarılı olduklarını bilirsiniz.zaten üretim amaçları bu.ama yanındaki s20 de görüntü o kadar net değildi.sanki bizim crt tv de izlediğimiz sd görüntü gibiydi.yanındaki lcd nin görüntü farkı çok belli oluyordu.ben hd ve bluray içerikli arşiv hazırlıyorum.ve bu videoları tüm detaylarıyla en güzel şekilde izlemek isterim.merak ettiğim s20 bana bu mükemmelliği sunacak mı? sonuçta çözünürlüğü 1080p ama lcd deki berraklığı alamam diye korkuyorum.s20 kullanan arkadaşlar hd deneyimlerini anlatırsa sevinirim.

hd arşivimden az önce 720p crank filmini izliyordum 720p bile çok iyidi insanlar evin içindeymiş gibi yani
    sizin karşılaştırdığınız lcd için aslında plazmalar daha doğla görüntü verir onun için size net değilmiş gibi gelebilir samsung lcd lerde mesela görüntüleri çok yapay vivid görüntü var ben şahsen hoşlanmıyorum böyle görüntülerden hele kurtlar vadisi full hd izledim o kadar net o kadar canlıydı ki

hıdır arkadaşıma katııyorum gercek görüntü plazmada lcd cizgi film gibi oluyo bazen

• teknosa ile i.bilişimin ürün kodları farklı.teknosadaki p42s20e nin fiyatı 2159 lira,i.bilişimdeki pf42s20 ise 1373 lira. arada 800 tl fark var.farklı seriler olsa anlicam ama ikiside aynı modee benziyor.bu iki model arasında özellik olarak bir fark göremedim ben.burdaki s20 kullanıcılarının kodlarıda farklı mı acaba?
  • quote:

teknosa ile i.bilişimin ürün kodları farklı.teknosadaki p42s20e nin fiyatı 2159 lira,i.bilişimdeki pf42s20 ise 1373 lira. arada 800 tl fark var.farklı seriler olsa anlicam ama ikiside aynı modee benziyor.bu iki model arasında özellik olarak bir fark göremedim ben.burdaki s20 kullanıcılarının kodlarıda farklı mı acaba?

2 side aynı panel dostum bende bakmıştım canlı olarak gittim gördüm 2 side aynı panel hatt ben giitm teknısadan aldım tabiiki 2159 değilde 1400 tl babalar günü indirimden
  • şu anda en uygun fiyat İ.B.de sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.