Şimdi Ara

---Panasonic TX-P42GW20 incelemesi--- (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
4
Favori
29.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

panasonic marka plazma almak istiyorum.Özellikle GW serisi, fakat teknoloji marketlere gittiğimde diğer televizyonlarla karşılaştırdığımda(LED,LCD) panasonic plazmalarda titreme olduğunu farkettim. Televizyona doğrudan bakınca değil de dikkatinizi yanındaki televizyona verince televizyonda titreme, görüntüye pır pır bir şeyler oluyor.Görüntünün yineleme hızı ile alakalı sanırım.Bunun sebebini bilen var mı.Sonuç olarak televizyon 600HZ. Diğer karşılaştırdığım televizyonlar ise maks. 50-100-200HZ. Yani rakamlara bakınca böyle bir şeyin en son plazmalarda olması gerekiyor fakat sadece plazmalarda oluyor. Açıkcası kafam karıştı

yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhansefa

merhabalar;

panasonic marka plazma almak istiyorum.Özellikle GW serisi, fakat teknoloji marketlere gittiğimde diğer televizyonlarla karşılaştırdığımda(LED,LCD) panasonic plazmalarda titreme olduğunu farkettim. Televizyona doğrudan bakınca değil de dikkatinizi yanındaki televizyona verince televizyonda titreme, görüntüye pır pır bir şeyler oluyor.Görüntünün yineleme hızı ile alakalı sanırım.Bunun sebebini bilen var mı.Sonuç olarak televizyon 600HZ. Diğer karşılaştırdığım televizyonlar ise maks. 50-100-200HZ. Yani rakamlara bakınca böyle bir şeyin en son plazmalarda olması gerekiyor fakat sadece plazmalarda oluyor. Açıkcası kafam karıştı

Merhaba
    TV'nin fabrika ayarlarında süper çözünürlük, PNR seviyesi vb. ayarlar minimum olarak geliyor. Belki bundan dolayıdır. Muhtemelen basit bir göz yanılsamasıdır. Sonuçta ortam fazla ışıklı. Ben biraz önce denedim, dediğin gibi bir titreşim görmedim. Hiç yan gözle bakmamıştım TV'me
    Bir de Plasma TV'nin dibinden bakınca görüntüler sanki binlerce renkli karınca kımıldıyormuş gibi gözükür. Ayarlarda bulunan PNR'ı max.a getirdiğimde daha da yoğunlaşır. Biraz uzaklaşınca titreme ya da demin bahsettiğim şey kaybolur, gözükmez.
    Bence PlasmaTV'ler, TV'lerin kralıdır. Çekinmeden alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JamesCole -- 18 Ekim 2011; 23:19:38 >

• sanırım 50hz yenileme hızından olan birsey diye hatırlıyorum ve ekran büyüdükce birazdaha belli oluyor

kameraya kayıt yapılınca cok daha net görülebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: JamesCole

quote:

Orijinalden alıntı: Burhansefa

merhabalar;

Merhaba
    TV'nin fabrika ayarlarında süper çözünürlük, PNR seviyesi vb. ayarlar minimum olarak geliyor. Belki bundan dolayıdır. Muhtemelen basit bir göz yanılsamasıdır. Sonuçta ortam fazla ışıklı. Ben biraz önce denedim, dediğin gibi bir titreşim görmedim. Hiç yan gözle bakmamıştım TV'me
    Bir de Plasma TV'nin dibinden bakınca görüntüler sanki binlerce renkli karınca kımıldıyormuş gibi gözükür. Ayarlarda bulunan PNR'ı max.a getirdiğimde daha da yoğunlaşır. Biraz uzaklaşınca titreme ya da demin bahsettiğim şey kaybolur, gözükmez.
    Bence PlasmaTV'ler, TV'lerin kralıdır. Çekinmeden alabilirsin.

Bu gün tekrardan gittim(böyle bir şeyin olmasına hala inanamıyorum) Vatan Computer'e evet gene titriyordu.ayarlarını biraz kurcaladım değişme olmadı. En son olarak dizüstünü ve hdmi kablosunu alıp bağlayacağım bir de öyle deneyeceğim. Çünkü monitör olarak kullanacağım. benim için en önemli konu pc deki performansı.

peki sizin kullandığınız görüntü ve görüntüleme ayarları nelerdir. Yazabilirseniz gidip bi de o ayarlarda deneyeceğim.

gerçekten çok hoşuma gitmişti televizyon.Son olarak bi gün enişteyle beraber gideyim dedim(keşke götürmeseydim). Enişte görür görmez "titriyo lan bu" dedi.Baktım harbiden titriyo. hayallerim yıkıldı ondan sonra.

• Hocam ben aleti yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ne titreme ne de başka bir problem yaşadım. En saçma sapan ayarı yapsam bile titreme olmaz. Kaldı ki kocca pany. firması titreme yapan bir ürünü piyasaya sürermi be arkadaşım. Ya TV arızalı ya da sizin ailede clark kent durumu mevcut. ne diyeyim.
  • Hocam, mağazalarda gerçek tv yayını olmuyor. Aynı görüntüyü çokluyorlar veriyorlar. Yayın iyi olamayabiliyor.Ayrıca elektriksel olarak sorun olabilir. Ortamdan etkileniyor olabilir. vb... Bende senin gibiydim. Led ekranlar daha çekici geliyordu ancak sürekli hd film seyretmiyorsunuz hatırlatırım. Normal tv yayınlarında piksel piksel dağılıyorlar. uygun fiyat yakalanabilirse alınacak bir donanım. Ancak yeni modellerini de keşfetmenizi öneririm.Teknoloji gelişiyor.
  • 42gw20 icin sorularım;

- web browser cözumu var mı?
    - şifreli kanallar icin dahili receiver a KEY girme imkanı var mı? (NTV spor mesela)

Tşk.
  • viera connect te olan uygulamalardan baska bi secenek yok malesef televizyona bagımlısınız bu konuda

uydu da aynı sekilde sifresiz yayınlar harici bir sey seyredilemiyor yani keyy biss yok ancak modullu uyeli ile olabilir dsmart gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: sarcodinia

Arkadaşlar:

Ben bu televizyonu (aslında televizyon demek çok basit kalıyor; akıllı ekran daha iyi) geçen hafta Vatanbilgisayar'dan kart ile 1800 TL'ye aldım, ki bu hafta fiyatı 2200 civarında.

Cihaz bence yeterince güzel özellikler içeriyor. 3D özelliği var, şu gazetelerin verdiği dandik 3D gözlüklerle bile derinliği görüyorsunuz. Bununla beraber USB'den HDD'ye kayıt için önce harici harddiskinizi kayıt ettirmeniz gerekiyor. Menu'de böyle bir seçenek var, şimdi hatırlayamıyorum ancak ben HDD kaydı yapabiliyorum.

Bir de USB HDD'den direk altyazılı avi uzantılı filmleri oynatabiliyorum. Ancak bildiğim kadarı ile Panasonic'in .mkv desteği yok. Dolayısı ile 1080p mkv film arşivimi sadece bilgisayrdan HDMI kablosu ile izleyebileceğim. Belki ileride Panasonic bu konuda yazılım güncellemesi yaparsa (dahili medya oynatıcısında bitiyor iş) mkv ve diğer uzantıları da oynatabiliriz. Dediğim gibi orijinal İngilizce avi filmleri USB HDD'den oynatabiliyorum, ancak burada da şöyle bir şart var: film ile altyazısı aynı klasörde olacak ve aynı isimde olacak. Benim tavsiyem dosya adlarını fazla uzun tutmayın. Kısaltın, bir iki sorun yaşadım çünkü ad çakıştırma işleminde... Bir ilave daha: Hiç uğraşmayın, şimdilik altyazılardaki Türkçe karakter desteği maalesef yok. Bu da yazılım desteği ile halledilebilecek bir eksiklik.

Ancak şunu da bilin: Panasonic çok kaliteli plazma üretiyor, fakat yazılım desteğini biraz zayıf tutuyor.

Ben bu aralar DVB-S tunere BISS şifresi girmenin yollarını arıyorum. Bunu başaran var mı? Dahili receiver'ında EMU mevcut mu? Ya da haybeye mi uğraşıyorum? Bu konuda hiç bilgi bulamadım. TRT-HD'deki maç yayınlarını izlemek istiyorum. Tabii şifreyi girebilirsem..

Bu ürünü alanlara iyi seyirler diliyorum, alacaklara da çok iyi bir seçim yaptıklarından emin olmalarını tavsiye ediyorum.

merhaba- foruma yeni bir üyeyim.
    geçenlerde 50GT30 aldım. Teledünya ile izlerken HDD'ye TV kaydı yapamıyorum, ancak analog izlerken sanırım yapılabiliyor. Teledünya gibi bir HDMI girişi ile izlenen yayını kayıt yapabilen var mı?

teşekkürler.

• Arkadaşlar bana acil yardım çıldıracağım 42st30e plazma aldım usb wiereless adaptör sıkıntısı çekiyorum tv ye uygun adaptör tavsiyesi istiyorum hiç biryerde uyumlu cihazlar konusunda bilgi bulamadım yardımlarınızı bekliyorum
  • Titreme
    Arkadaşın dediği link burda bu konuda yardımcı olacak varmı neden titreme olayı plazmalarda oluyor... Kameradan felan değil olsa diğerlerindede olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: esgorgun

Arkadaşlar bana acil yardım çıldıracağım 42st30e plazma aldım usb wiereless adaptör sıkıntısı çekiyorum tv ye uygun adaptör tavsiyesi istiyorum hiç biryerde uyumlu cihazlar konusunda bilgi bulamadım yardımlarınızı bekliyorum

kullanma klavuzunda uyumlu adaptörleri yazar. Olmadı 444 7262 söyler
  • Merhaba bende de bu plazma tv den var , dün baya yağan yağmurdan sonra elektrikler kesildi apartmandaki herkesin tv sinyali gitti sonrası diğer komşuların tv leri çalıştı ancak benim tv çalışmadı. Fabrika ayarlarına döndürdüm uydu aramasında uydu yok diyor. DVB-S tarama menüsünde hiç bir kanal bulunamıyo acaba ne yapmam gerek ayarlarını nasıl değiştirebilirim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar panasonic TX-L42E30E led tv yeni aldm. yalnız usb den film izlerken altyazı gözükmüyo. option kısmından sadece altyazısız seçeneği gözüküyo. yardım eden olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JamesCole

quote:

Orijinalden alıntı: esgorgun

Arkadaşlar bana acil yardım çıldıracağım 42st30e plazma aldım usb wiereless adaptör sıkıntısı çekiyorum tv ye uygun adaptör tavsiyesi istiyorum hiç biryerde uyumlu cihazlar konusunda bilgi bulamadım yardımlarınızı bekliyorum

kullanma klavuzunda uyumlu adaptörleri yazar. Olmadı 444 7262 söyler

ilgin için tşkler arkadaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: aklınyolubir

quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Ayarlar için teşşürler ama 16:9 Resim üstü tarama : Açık demeişsin ama Kapalı olması gerek bence yoksa HD kanallarda ekranın bir kısmı içerde kalıyor tanı overscan oluyor... dikkat et kapalıda daha geniş bir ekran oluyor...

Yukarıda gördüğün ekranlar bu ayarda işte..

Hatta SD yayınlarda 16:9 resim üstü tarama kapalı olduğunda ekranda küçülme oluyor..

HD yayınlarda ise kenarlarda asla değişiklik olmuyor..sadece görünütüde daralama şişme oluyor kenarlarda değil..

ASSPECT tuşuna bastığında otomatik seçeneğinde ise haklı olabilirsin..
    Çünki otomatikde iken 16:9 açık olasa olmasada farketmiyor zaten..

Ben dahili uydu alıcısını kullandığımda bu ayarlarla kullanıyorum OTO değil 16:9 ekran seçili..
    16:9 r.üstü taramayıda açdığımda kenarlardaki açıklık kapanıyor..

Harici uydu alıcısına bağladığımda oto seçeneği zaten felaket kötü görüntüye sebeb oluyor.resim şişip ekran dışına çıkıyor..

asspect ayarını nerden yapabilirim..

• merhaba panasonic 42gw20e modelini aldım aldığımda vga dan netbook'a bağladım görüntüyü aldım ama sonra masaüstü pc ye bağlarken elektrik kaçağı mı yaptırdım tam olarak bilmiyorum o günden sonra netbook ve masaüstü pc'den vga dan hiç bir şekilde pc yi görmüyor görüntüde gelmiyor yardımcı olabilicek arkadaşlar varsa çok memnun olurum herkese iyi günler :)
  • öncelikle cevaplayan arkadaşıma bana cevap yazma nezaketinde bulunduğu için teşekkür ederim. bende LG 42 LW 5500 3D Led var Televizyondan memnunum fakat evdeki diğer televizyon bozulduğu için tek televizyonla hayat çekilmez bir hal aldı bende dev ekran ve ucuz bir tv fikrine kapıldım 50 ve üstü LCD ve LED lerde çok pahalı benim için 2500 TL. yi geçmeyecek bir plazma tavsiye edebilirmisiniz birde Samsung 51 D 550 plazma nasıl önerirmisiniz ayrıca sürekli LED tv leri incelediğimden plazma olayında neye dikkat etmem gerek bilmiyorum örneğin Kurşun demiş radyasyon demiş geçmiş sayfalarda arkadaşlar, yada bu Samsung 51 D 550 için siyah renkli panel olmasına dikkat edin demiş arkadaşlar başka bir sitede
    ayrıca şu Pana Plazmanın Kronolojik sıralaması ney örneğin 2010 model ...... serisi 2011 ...... serisi 2012 ........ serisi hangileri Çok teşekkür ederim
    Not En çok hariciden film izleyeceğim arada da Pc yi bağlayıp Crysis tarzı oyunlar oynayacağım.

• Panasonic 2010 model 20 serisi-2011 model 30 serisi-2012 model 50 serisi oluyor.
  • arkadaşlar bu tv de pip özelliği yok mudur yoksa ben mi bulamadım bir şey ekranı 2 yr bölmek istiyorum yapamıyorum tv izlerken bir bölümünde de pc deki işlemlerimi yapmak istiyorum koskoca tv yi sadece monitör olarak kullanmak biraz abes kaçıyor :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.