Şimdi Ara

Panasonic TX-P42G20E (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.357
Cevap
6
Favori
137.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coachya

Panelin ömrü 30 yıl 15 değil. Ama hiç kullanılmamış paneli almaktansa 3500 saatlik paneli almak farklı. Birde ürünün ilk 200 saati önemli. O yüzden imkanınız varsa teşhir olmayanı almak lazım.

Doğru söylüyorsun. Teknosa'dan geliyorum, iade ettim plazmayı merkezden açılmamış kutu bekliyoruz. Sanırım cumartesi servis kurulumunu yapar.

Buarada kampanyalı fiyatı bitmiş, ekran yine 1800'lü rakamlara çıkmış teknosa'da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DELTA53 -- 28 Nisan 2011; 17:11:25 >
  • arkadaslar g20 ile ilgili bir sorum olacak bazı yabancı reviewlarda panelin üreteceği siyah seviyesinin zamanla değişip değişmeyeceği konusunda tam açıklama yapmadıkları yani bilinmediğini söylüyorlar bir başka review da ise ilk açıldığında siyah seviyesinin 0.02 cd/m2 olduğu bu seviyenin 1500 saatlik kullanım sonrasında ise 0.06 cd/m2 olduğu yazılmış (bu oran ne kadar düşükse siyahın derecesi o kadar iyi) bu plasmalar için mi geçerli yoksa söz konusu olay lcd ve ledler içinde geçerlimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrhmymn

arkadaslar g20 ile ilgili bir sorum olacak bazı yabancı reviewlarda panelin üreteceği siyah seviyesinin zamanla değişip değişmeyeceği konusunda tam açıklama yapmadıkları yani bilinmediğini söylüyorlar bir başka review da ise ilk açıldığında siyah seviyesinin 0.02 cd/m2 olduğu bu seviyenin 1500 saatlik kullanım sonrasında ise 0.06 cd/m2 olduğu yazılmış (bu oran ne kadar düşükse siyahın derecesi o kadar iyi) bu plasmalar için mi geçerli yoksa söz konusu olay lcd ve ledler içinde geçerlimi

Benim bu gün iade ettiğim G20 3500 saat kullanılmış, siyah renkleri ise çok çok güzeldi. Eğer böyle birşey var ise bile gözle tespit edemeyeceğimiz bir teknik değer olsa gerek..

Diğer taraftan 4 yöne hareket ettirebileceğimiz güzel bir duvar askı aparatı önerisi olan var mı arkadaşlar.. Ben şöyle bişey buldum : tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DELTA53 -- 28 Nisan 2011; 21:35:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrhmymn

arkadaslar g20 ile ilgili bir sorum olacak bazı yabancı reviewlarda panelin üreteceği siyah seviyesinin zamanla değişip değişmeyeceği konusunda tam açıklama yapmadıkları yani bilinmediğini söylüyorlar bir başka review da ise ilk açıldığında siyah seviyesinin 0.02 cd/m2 olduğu bu seviyenin 1500 saatlik kullanım sonrasında ise 0.06 cd/m2 olduğu yazılmış (bu oran ne kadar düşükse siyahın derecesi o kadar iyi) bu plasmalar için mi geçerli yoksa söz konusu olay lcd ve ledler içinde geçerlimi

Bence yükselsede çok sorun değil siyah. Çünkü plazmanın siyah parlaklığı 0.06 ise led ve lcd lerin 0.50 falandır herhalde. Yine de rakibi yok bu konuda bence.
  • Selam,

yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz gerçekten başarılı arkadaşlar. takip ve deneyimli üstadların yönlendirmeleri sonucunda 2 modelde kaldım.

42GW20 ve 42G20. Plazma almak istiyorum ancak GW20'deki HD uydu Alıcısı, Dolby Digital Plus,VIERA Image Viewer,VIERA Link,WiFi gibi ilave özellikler beni cezbetmiyor değil.

ne dersiniz bu konuda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elamut

Selam,

yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz gerçekten başarılı arkadaşlar. takip ve deneyimli üstadların yönlendirmeleri sonucunda 2 modelde kaldım.

42GW20 ve 42G20. Plazma almak istiyorum ancak GW20'deki HD uydu Alıcısı, Dolby Digital Plus,VIERA Image Viewer,VIERA Link,WiFi gibi ilave özellikler beni cezbetmiyor değil.

ne dersiniz bu konuda ?

Viera image viewer ve viera link g20 de de mevut. Wifi ise usbden takılan bir adaptör vasıtasıyla sağlanıyor. Ancak fiyatları yakınsa artı olarak hd receiver tabiki tercih edilmeli diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Selam,

ne dersiniz bu konuda ?

Viera image viewer ve viera link g20 de de mevut. Wifi ise usbden takılan bir adaptör vasıtasıyla sağlanıyor. Ancak fiyatları yakınsa artı olarak hd receiver tabiki tercih edilmeli diye düşünüyorum.

renk konusunda Plazma hep üstün diye bahsediliyor. GW20 Lcd olduğu için tereddütlüyüm. siz G20 kullanıcısı olarak sanırım en doğru yorumu yaparsınız bu konuda

• quote:

quote:

quote:

Selam,

ne dersiniz bu konuda ?

renk konusunda Plazma hep üstün diye bahsediliyor. GW20 Lcd olduğu için tereddütlüyüm. siz G20 kullanıcısı olarak sanırım en doğru yorumu yaparsınız bu konuda

Plazma bir çok konuda led lcd ve lcd den üstün. GW20 nin hem lcd si hemde plazması mevcut. Yani P42GW20 plazma L42GW20 ise LCD. Ben P42G20 e yerine L42GW20 e almanızı tavsiye etmem. P42G20 yerine P42GW20 yi almanızı tavsiye ettim. Yanlış anlaşılmasın.

• Kesinlikle Plazma ve kesinlikle Panasonic

Plazma'nın LCD ve LED'lere olan üstünlüklerini şuradan da okuyabilirsiniz.

http://www.celalkaraman.org/teknoloji/led-tv-lcd-tv-ve-plazma-arasindaki-farklar-nelerdir

Birde paylaşmak istediğim bir konu, 42" alırken aynı modelin 46" ide teşhirde açıktı. Garip bir şekilde 42" de renkler daha derin, canlı ve keskin görünüyordu. Eleman 46" nın renk ayarlarının yapılmadığı için öyle göründüğünü söyledi ve kumandayı alıp ayarlarıyla uzunca bir süre oynadı. Fakat yine de 42" ile aralarında bariz fark vardı. Neyse biz 42" aldık ama durumun neden böyle olduğunu yukarıda verdiğim bağlantıda uzman açıklamış. O bölümü de alıntı yapıyorum.

quote:

32 ve 42 inç aralığından daha büyük ekranlarda, ekran büyüdükçe görüntü kalitesi azalır. Nedeni Full HD görüntünün gerçek boyutu 22 inçlik ekran boyutlarındadır. Bu nedenle ekran büyüdükçe görüntü de TV tarafından büyütülür. Yani küçük bir resmi yakınlaştırıp bakmaya benzer diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DELTA53 -- 29 Nisan 2011; 20:24:47 >

• oturma odasında izleme mesafem 5 mt p50v20 düşünüyorum , salonda ise izleme mesafem 3.5 mt 42g20e düşünüyorum...

2 tv içinde plazma almak ne kadar mantıklı ? ve izleme mesafelerine göre salonda 46 mı tercih etmeliyim sizce ? 46 tercih edersem fiyat olarak beni aşıcak ikisi birden
  • Bence 42'nin avantajları daha fazla. Birincisi görüntü kalitesi daha iyi, ikincisi daha az elektrik tüketir, üçüncüsü 42"- 46" fazladan 4" için 600 TL bir fark ödemeniz gerekiyor ki bu çok fazla. Hele ki ayırdığınız bütçeyi aşıyorsa hiç gerek yok. 3,5 metre 42" için ideal bir izleme mesafesi. (TV ve Filmde)
  • Panasonic TX-P42GW20 kullanıyorum.

Çok memnunum.

Tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redwall36 -- 30 Nisan 2011; 15:06:05 >
  • Kastamonuda yaşadığım için buradaki bimeks ve teknosa mağazalarında panasonic plazmaları test etme imkanım olmuyor. Arada bir Ankaraya gittiğimde vaktim az olsada electro world ve mediamarkt'ta panasonic g ve v serisi plazmaları diğer tv lerle karşılaştırma imkanı buluyorum. 3500 civarı led tv 'lere göre görüntü kalitesi daha net olsada ekran bana daha mat geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm_group

Kastamonuda yaşadığım için buradaki bimeks ve teknosa mağazalarında panasonic plazmaları test etme imkanım olmuyor. Arada bir Ankaraya gittiğimde vaktim az olsada electro world ve mediamarkt'ta panasonic g ve v serisi plazmaları diğer tv lerle karşılaştırma imkanı buluyorum. 3500 civarı led tv 'lere göre görüntü kalitesi daha net olsada ekran bana daha mat geldi.

Aslında plazmanın bir üstünlüğünü daha belirtmiş oluyorsunuz. Plazma gerçeğe yakın renkler verdiği için diğer paneller yanında mat gibi gözüküyor. Led ve Lcd ler renkleri abartarak orjinalinden çok daha saturationlı gösteriyor ki bu da bence hiç iyi birşey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DELTA53

Kesinlikle Plazma ve kesinlikle Panasonic

Plazma'nın LCD ve LED'lere olan üstünlüklerini şuradan da okuyabilirsiniz.

http://www.celalkaraman.org/teknoloji/led-tv-lcd-tv-ve-plazma-arasindaki-farklar-nelerdir

Birde paylaşmak istediğim bir konu, 42" alırken aynı modelin 46" ide teşhirde açıktı. Garip bir şekilde 42" de renkler daha derin, canlı ve keskin görünüyordu. Eleman 46" nın renk ayarlarının yapılmadığı için öyle göründüğünü söyledi ve kumandayı alıp ayarlarıyla uzunca bir süre oynadı. Fakat yine de 42" ile aralarında bariz fark vardı. Neyse biz 42" aldık ama durumun neden böyle olduğunu yukarıda verdiğim bağlantıda uzman açıklamış. O bölümü de alıntı yapıyorum.

quote:

32 ve 42 inç aralığından daha büyük ekranlarda, ekran büyüdükçe görüntü kalitesi azalır. Nedeni Full HD görüntünün gerçek boyutu 22 inçlik ekran boyutlarındadır. Bu nedenle ekran büyüdükçe görüntü de TV tarafından büyütülür. Yani küçük bir resmi yakınlaştırıp bakmaya benzer diyebiliriz.

Görüntü tv tarafından büyütülür ifadesi yanlış. Büyütme işlemi kesinlikle uygulanmaz panel tarafından. Panelin boyutu büyüdükçe görüntüyü oluşturan piksellerin her birinin de boyutu büyüdüğü için yakın mesafelerde izlendiğinde görüntü biraz daha bozuk gözükür büyük panellerde. Ancak uzaktan izlendiğinde sorun teşkil etmez.

• quote:

quote:

Kastamonuda yaşadığım için buradaki bimeks ve teknosa mağazalarında panasonic plazmaları test etme imkanım olmuyor. Arada bir Ankaraya gittiğimde vaktim az olsada electro world ve mediamarkt'ta panasonic g ve v serisi plazmaları diğer tv lerle karşılaştırma imkanı buluyorum. 3500 civarı led tv 'lere göre görüntü kalitesi daha net olsada ekran bana daha mat geldi.

Aslında plazmanın bir üstünlüğünü daha belirtmiş oluyorsunuz. Plazma gerçeğe yakın renkler verdiği için diğer paneller yanında mat gibi gözüküyor. Led ve Lcd ler renkleri abartarak orjinalinden çok daha saturationlı gösteriyor ki bu da bence hiç iyi birşey değil.

Haklısınız önemli olan gerçek rengi yakalayabilmek diye düşünüyorum ve bunuda sanırım pany yaşatıyor. Temmuz'da düğünüm var sizce biraz daha beklemelimiyim , 50V20E ve 42G20E alıcam.

• quote:

quote:

quote:

Haklısınız önemli olan gerçek rengi yakalayabilmek diye düşünüyorum ve bunuda sanırım pany yaşatıyor. Temmuz'da düğünüm var sizce biraz daha beklemelimiyim , 50V20E ve 42G20E alıcam.

50v20 için birşey diyemem çok araştırmadım ancak 42g20 modeli temmuzda teşhir harici kalmayabilir. Yeni seri geleceği için ellerinden çıkartmış olurlar hepsini diye düşünüyorum.

• quote:

Görüntü tv tarafından büyütülür ifadesi yanlış. Büyütme işlemi kesinlikle uygulanmaz panel tarafından. Panelin boyutu büyüdükçe görüntüyü oluşturan piksellerin her birinin de boyutu büyüdüğü için yakın mesafelerde izlendiğinde görüntü biraz daha bozuk gözükür büyük panellerde. Ancak uzaktan izlendiğinde sorun teşkil etmez.

Piksellerin boyutu büyüyor derken? Yani 42" panelle 46" panelde aynı sayıda piksel var. Ancak 46" deki piksellerin boyutu daha büyük mü demek istiyorsunuz?

Ben teknosa'da her iki panelede yaklaşık 4mt. mesafeden eşit açıyla baktım.
  • samsung 46c650 vs panasonic 46g20e sizce hangisini almalıyım ? ağırlıklı olarak sd yayın ps3 ve film izleyeceğim.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DELTA53

quote:

Piksellerin boyutu büyüyor derken? Yani 42" panelle 46" panelde aynı sayıda piksel var. Ancak 46" deki piksellerin boyutu daha büyük mü demek istiyorsunuz?

Ben teknosa'da her iki panelede yaklaşık 4mt. mesafeden eşit açıyla baktım.

Kesinlikle demek istediğim 46" deki pikseller daha büyüktür. Piksel sayıları ise eşit.

İki panel arasında gördüğünüz renk ve ışık farkları ya panelin açık kaldığı süre farkından dolayıdır yada ve büyük ihtimalle mağaza çalışanı iyi ayar yapamamıştır. Zira 42" de 46" de aynı panele sahip sadece pikselleri boyutları farklı.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.