Şimdi Ara

Panasonic TX-P42G20E (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.357
Cevap
6
Favori
137.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pclabs'ın videolu incelemesi var bu televizyonu alan veya almak isteyen herkes izlemeli ve bu incelemede daha birçok resim var. Almamda etkili olan iki incelemeden birisi budur. Televizyonla ilgili herşeyi bu incelemelerden öğrendim diyebilirim çünkü eve tv yi kurmaya gelen servis tv nin harici harddiske görüntü kaydı yapabileceğini bilmiyordu. Kaydı yok sadece usb den film izleyebilirsiniz dedi. Bunu bilmediği için birde uydu alıcısı uyumsuz falan deyince fazla birşey sormadım zaten.

Bizim insanımız "bilmiyorum" demekten korkar. Bilsede bilmesede sallar birşeyler. :) Bu sebeple bu forumlar bana göre en kutsal bilgi kaynağı. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzays1z

Panasonic TX-P42G20E

Panasonic TX-P42G20E

fotoğraflar yazıldığı üzere pclabs'dan.

hocam çok teşekkürler güzel görünüyor ellerine sağlık

• Cihaz yarın elime ulaşıcak. Biraz inceleme ve deneyimden sonra mümkün olursa fotolarla buraya ekleme yapabilirim.
  • dsmart next uydu alıcısı kullanıyorum ve hiç cir gölgelenme kırıklık falan yok uydu alıcın ve sinyalini kontrol et.

hd film seyrettim hayatımın hatası sd yayınları görmek istemiyorum şimdi :)

quote:

Orijinalden alıntı: JawsOzzy

Beyler dün aldığım TX-P42G20E bugün öğlen eve geldi ve kurulumu yapıldı.

Avi formatında usb den film izledim gayet iyi sonuç aldım. SD yayında kanal logolarının yanında kırıklar mevcut bu canımı sıktı. Altın uclu scart olmasına rağmen böyle olmasına anlam veremedim. Daha çok sd yayın izleyeceğim için plazma tercih ettim. Gerçi evdekiler benim abarttığımı söylüyor ama kırıkları onlarda görüyor. Bi kaç yerde plazmanın ilk açılışına nazaran daha sonra daha iyi performans verdiğini okudum. Umarım yazılanlar doğrudur.

Bunun haricinde 5.1 ses sistemini televizyona bağlayamadım. Ses sisteminden 3 çıkış var tv de iki giriş var ve kablolar yerine tam oturmuyor. Ayrı bir aparat mı var ? Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

• Ben ilk başta uyduyu açtım görüntü biraz moralimi bozdu. Sonra bi film açayım dedim inception'ı açtım görüntü çok hoşuma gitti. Sonra sınırları zorlayayım deyip 2012 yi açtım ve olan oldu. :) Dediğin gibi sd yayın görmek istemiyorum artık. :)

Next uydu alıcımız 7-8 senelik. Modeli YE-2000x Plus. Eski olduğundan dolayı mı böyle acaba.

quote:

Orijinalden alıntı: musti77

dsmart next uydu alıcısı kullanıyorum ve hiç cir gölgelenme kırıklık falan yok uydu alıcın ve sinyalini kontrol et.

hd film seyrettim hayatımın hatası sd yayınları görmek istemiyorum şimdi :)

quote:

Orijinalden alıntı: JawsOzzy

Beyler dün aldığım TX-P42G20E bugün öğlen eve geldi ve kurulumu yapıldı.

Avi formatında usb den film izledim gayet iyi sonuç aldım. SD yayında kanal logolarının yanında kırıklar mevcut bu canımı sıktı. Altın uclu scart olmasına rağmen böyle olmasına anlam veremedim. Daha çok sd yayın izleyeceğim için plazma tercih ettim. Gerçi evdekiler benim abarttığımı söylüyor ama kırıkları onlarda görüyor. Bi kaç yerde plazmanın ilk açılışına nazaran daha sonra daha iyi performans verdiğini okudum. Umarım yazılanlar doğrudur.

Bunun haricinde 5.1 ses sistemini televizyona bağlayamadım. Ses sisteminden 3 çıkış var tv de iki giriş var ve kablolar yerine tam oturmuyor. Ayrı bir aparat mı var ? Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnbvc

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Kirilmalar sd yayin kaynaklaniyor olabilir.Uydu alicidanda olabilir.

Bence yayın sinyalinin kalitesinden olabilir. Bende kablolu tv var, mesela kral tv atv, fox göreceli daha net çekiyor ama kanal d çamur gibi. Kanal D'nin logosu yarım santim gölgeli taşıyor kendinden. Ve görüntüde bir bulanıklık var. Bazı kanallarda diğerlerine göre daha fazla olması bana yayın sinyalinin kalitesi sebeb oluyor diye düşündürüyor.

yayın kalitesinden kaynaklanıyor, bende de star logosu aynı şekilde çıkıyor, atv ve fox da böyle sorunlar yok özellikle atv çok net, sorun tv de değil bence.

• bu tv nin baslangıc full ayarlarını yazabilecek varmı.?
  • Takip edebildiğim kadarıyla şu anki P42G20 fiyatları;

Vatan: 1799 TL YK World 5 taksit, 1868 TL YK World 12 taksit, 2123 TL diğer kartlar 10-12 taksit,
    Darty : 1799 TL, stok yok
    Hepsi Burada : 1799 TL, pekçok karta 12 taksit
    Bimeks : 1797 TL, YK-İş-Finans kartlarına 6 taksit
    Teknosa : 1949 TL, Axess ve Bonus'a 12 taksit, diğerlerine 5 taksit

19 Şubat'ta Ankara Etlik Antares Teknosa'da %50ye VARAN indirimler olacakmış.
    Bir önceki benzer kampanyada 22 Ocak'ta Teknosa'dan bu ürünü 1519 TL'ye alan forumdan arkadaşlarımız olmuş.
    Yalnız o tarihlerde Teknosa'nın standart fiyatı 1799 TL idi.
    Bu sefer de 1500 TL civarında bir fiyata verecek olurlarsa galiba şu an alınabilecek en iyi fiyat olur.
    Sanırım cumartesi sabahı orada olacağım...

• Sırf 12 taksitten dolayı aldım hepsiburada dan. En karlısı da o gibi gözüküyor hala. Ancak bekletmeleri sinir ediyor insanı. Perşembe günü aldığım TV yarın anca ulaşıcak elime.
  • elektrik sarfiyatı(280w)ve ısınma sorunundan başka olumsuz yönü yok görünüyor..bazı arkadaşlar magazalarda yükksek ayarlarda çalıştığı için çok ısındığını eco modda çalışırsa lcd tv kadar ısındığını ve az elektrik haracdığını yazmış..alanlara hayırlı olsun.
  • yarın benim de geliyor heyecanlıyım :)
    Fotoğraf çekebilirsem yüklerim ben de.
  • merhaba,

bu televizyon ile ilgili bilgi toplamaya başlayınca fiyat/performansta benim için oldukça öne çıktı.
    Ancak en önemli sorunun burn-in olduğunu düşünüyorum.
    gece televizyon açıkken uyuyakalsak sabaha bir sürprizle karşılaşmak düşüncesi hoş değil.

bu iş için kesin belirlenmiş sınırlar yok anladığım kadarıyla (2 saat, 24 saat, 48 saat açık bırakırsanız sorun olur gibi)
    anti image retention uygulamaları işe yaramıyor mu peki?

bir de 6 saat oyun oynayacağız diyelim. IR olmaması için ne kadar dinlendireceğiz arada? 2 dakikamı 20 dakika mı?

son olarak da dynamic contrast kullanmayın yazıldığını okudum. kulşlanmayacaksak niye böyle bir özellik var?

şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar herkese mrb 19.02.2011 cumartesi günü izmir carrefour teknosa da %20 indirim olcakmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansa

quote:

Orijinalden alıntı: mnbvc

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Kirilmalar sd yayin kaynaklaniyor olabilir.Uydu alicidanda olabilir.

Bence yayın sinyalinin kalitesinden olabilir. Bende kablolu tv var, mesela kral tv atv, fox göreceli daha net çekiyor ama kanal d çamur gibi. Kanal D'nin logosu yarım santim gölgeli taşıyor kendinden. Ve görüntüde bir bulanıklık var. Bazı kanallarda diğerlerine göre daha fazla olması bana yayın sinyalinin kalitesi sebeb oluyor diye düşündürüyor.

yayın kalitesinden kaynaklanıyor, bende de star logosu aynı şekilde çıkıyor, atv ve fox da böyle sorunlar yok özellikle atv çok net, sorun tv de değil bence.

Acaba kablo tv'ye arıza kaydı mı bıraksam, gelip bir nebze de olsa düzeltebilirler mi? Kablo tv'yi ilk kurarken, tüplü televizyona göre ayar yapmışlardı ve aşağaıdan oynadıkça görüntü netleşip keskinleşiyordu. Televizyon değince yeni ayar mı yaptırmak gerkir sizce ne dersiniz?

• Bu tvde bugun sunu fark ettim,fifa oynarken dinamik modda oyun yavasliyo gibi oluyor,top iz birakiyor falan.oyun moduna alinca bunlar duzeliyor.
  • Kullanılmayan özelliğin koyulması tabiki sacma olur. tv yi gece açık bırakabilirsiniz. koruma modu var (açmanız lazım tabii) bende 2 saatte bi kumandaya dokunun aksi taktirde tv kapatılacaktır diye uyarı geliyor. tüm işlevler uydu alıcısından yönetildiği için kumandaya pek dokunulmuyor ve her iki saatte bir uyarı geliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: netfly

merhaba,

bu televizyon ile ilgili bilgi toplamaya başlayınca fiyat/performansta benim için oldukça öne çıktı.
    gece televizyon açıkken uyuyakalsak sabaha bir sürprizle karşılaşmak düşüncesi hoş değil.

bu iş için kesin belirlenmiş sınırlar yok anladığım kadarıyla (2 saat, 24 saat, 48 saat açık bırakırsanız sorun olur gibi)

bir de 6 saat oyun oynayacağız diyelim. IR olmaması için ne kadar dinlendireceğiz arada? 2 dakikamı 20 dakika mı?

son olarak da dynamic contrast kullanmayın yazıldığını okudum. kulşlanmayacaksak niye böyle bir özellik var?

şimdiden teşekkürler.

• Bu TV'yi satın almadan önce bir çok inceleme vs. okudum nette. LCD Tv'ye yönelirken
    okuduğum yorumlardan da cesaret alarak Plazmaya yöneldim. Plazma alacaksam da bütçeyi zorlayıp bari
    düzgün bir model satın alayım dedim ve bu modelde karar kıldım. Açıkcası zerre pişman değilim ve iyiki plazma tv satın almışım diyorum.
    Popcorn A-110 Mdeia player ile film ve dizileri izliyorum. Çıkışı 1080 ayarladım ve 720p görüntüleri 1080 upscale ederek görüntülüyor.
    Açıkcası 1080p ile aralarında hemen hiç fark göremiyorum diyebilirim. Ayrıca DVD Rip filmlerdeki görüntü kalitesinin bu kadar iyi olacağını tahmin etmezdim.
    LCD TV'lerdeki gibi bozuk görüntü gelir diye endişelendiğimden hep HD görüntüler izliyordum ama gerçekten kaliteli bir görüntü veriyormuş.

Kablo TV standart yayın var bende. Genel olarak fena değil. Hatta bir kaç kanalın görüntüsü çok kaliteli ( yayın kaliteleri ile alakalı ).

Geçen hafta sonu PS3 ile Bad Company 2 oynadım. Uzun süredir oyun oynamıyordum ve artık nasıl hasret kalmışsam
    sabah saat 10'dan akşam saat 20:00'ye kadar belki 1 saat ara vererek kesintisiz oyunu oynamışımdır. Kesinlikle iz falan yoktu tv'de ki
    ben ayarları önerilen ayarlardan ( parlaklık vs. ) yüksek kullanıyorum. Elbette bu önerdiğim bir şey değil zira bende olmaması
    başka birisinde de olmayacağı anlamına gelmiyor.

Not: Yanlış anlaşılma olmasın her hangi bir fanatikliğim yoktur. Ancak LCD TV Ve Plazma TV'leri inceleyip gözlemlediğim kadarıyla
    verdiğim karar bu şekildedir. Yani ihtiyaçlarımı bolca karşıladığı için Plazmayı tercih ettim. LCD karşılasaydı onu tercih ederdim.

quote:

Orijinalden alıntı: netfly

merhaba,

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qube26 -- 17 Şubat 2011; 13:21:09 >

• Cihazın az önce kurulumunu yaptık ve ilk izlenimim çok güzel bir tv olduğu. Bahsedilen Logo yanındaki kırılmalar kanaldan kanala değişiklik gösteren bir durum. Bitrate le alakalı birazda. Asıl sebep bence uydunun kalitesi ve tv ile arasındaki bağlantı birimi ile alakalı. Ben scarttan next minix bağladığım halde SD kalitesinden gayet memnun kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanzu

Bende bugün itibariyle aranıza katıldım. Fakat benim plazmada sanki bir sorun var. Plazma açılış sırasında cızırtı şeklinde yüksek bir ses çıkarıyor. sanırım normal değil.
    ilerde bir sorun çıkarır diye düşünüyorum. Daha önce summy lcd kulanmıştım, böyle bir şey olmuyoırdu. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

plazmalarda buzzing (vızıltı, cızırtı gibi bi ses) olduğu konusunda forumda bahsedilmişti sanırm ve youtube da videoalar vardı...
    ama sesin 1 kaç metre öteden duyulmayacak şekilde olduğu durum normal deniliyordu sizin cihazdaki ses çok fazla ise servisle vakit kaybetmeden görüşün bence...
  • Ses benim cihazda da geliyor özellikle siyah görüntülerde. Ama sadece arkasına yakınlaşıp dibinden duyabiliyorum. Normal şartlarda TV izlerken hiç duymuyorum. Sanırım Koyu görüntülerde güç tüketimi düştüğü anlarda enerjiyi tutmayla ilgili birşey olabilir. Zira beyaz görüntülerde yani en yüksek güç çektiği sırada hiç ses gelmiyor. Bu gayet normal. LCD lerde bile bu sesi az da olsun duymanız mümkün.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.