Bende de halen kullandığım PANASONIC ES8103 modeli var. 6 yıldır kullanıyorum ve pili artık şarj tutmadığı için değiştirmek istemiştim. Sonra acaba pilini değiştirebilir miyim diye makineyi açtım. Açarken makinenin arka kısmındaki metal bir parça paslandığı için kırıldı. Ne olduğunu anlamaya çalıştım. ama bulamadım. Makinenin otomatik temizleme aparatına bağlamak için gerek olabilir diye düşündüm. Bende de otomatik temizleme aparatı olmadığı için bir işime yaramıyor.
Pilini çıkardım ve aynısından Tahtakale'de bulmaya çalıştım. pilin aynısı malesef yok. Çünkü pilin her iki ucunda bir çıkıntı ile yerine oturuyor. pilin voltaj ve amperajına göre şarjlı bir pili dönüştürerek pil konusunu çözdüm. Ancak yeni pili yerine taktığımda cihazı şarja bağlayınca pili şarj ediyor. Şarj %100 e gelince şarj cihazından çıkarınca makine çalışmıyor. Tekrar şarja bağlayınca da sıfırdan tekrar şarj etmeye başlıyor. Tahtakale'deki avcı ticaret'e götürdüğümde bana bu makinenin kartının bozulduğunu ve yenisi almanın daha mantıklı olduğunu söyledi. Daha yeni bıçak ve elek almıştım. Ayrıca yeni pil yaptırınca toplamda 120 TL masraf edince bu makineyi atmaya gönlüm el vermiyor.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Arıza nerede olabilir? ve nasıl bir çözüm üretebilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme