Bildirim
Panasonic TH-42PV7F 42' 106 Ekran Viera Plazma
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Estore'de fiyat 1.999 -
ben bi bayram ziyaretinde, yaklaşık 2,3 saat digitürk izleme fırsatım oldu hatta fox tvde manchester united maçı vardı onu izledim maç görüntüsü berbattı diğer yayınlar idare eder tabi bunda bağlantının etkisi olabilir yanıltmak istemem ama normal şartlarda sd yayın kötüydü (benim izlenimin)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay KospiR -- 29 Aralık 2007; 14:10:27 > -
quote:
Orjinalden alıntı: halilibrahim1907
ben bi bayram ziyaretinde, yaklaşık 2,3 saat digitürk izleme fırsatım oldu hatta fox tvde manchester united maçı vardı onu izledim maç görüntüsü berbattı diğer yayınlar idare eder tabi bunda bağlantının etkisi olabilir yanıltmak istemem ama normal şartlarda sd yayın kötüydü (benim izlenimin)
Bu şekilde değilde, "şu marka şu model tv ile yanyana şunu izledim ve sonuç şöyleydi" şeklinde analiz yapmak daha doğru yönlendirici bir bilgi olur.
Siz bu konularla ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum ama, mesela bir mağazada gördüğünüz HD görüntü kalitesi ile SD Tv yayını görüntü kalitesini karşılaştırıp bu yorumu yapıyor olabilirsiniz.
Ayrıca, Panasonic'i o modelinin görüntüsüne berbat diyorsanız, Lcd Tv'lerdeki SD yayın maç görüntüsünü nasıl tanımlarsınız bilmiyorum.
-
quote:
Orjinalden alıntı: signore
quote:
Bu şekilde değilde, "şu marka şu model tv ile yanyana şunu izledim ve sonuç şöyleydi" şeklinde analiz yapmak daha doğru yönlendirici bir bilgi olur.
Siz bu konularla ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum ama, mesela bir mağazada gördüğünüz HD görüntü kalitesi ile SD Tv yayını görüntü kalitesini karşılaştırıp bu yorumu yapıyor olabilirsiniz.
Ayrıca, Panasonic'i o modelinin görüntüsüne berbat diyorsanız, Lcd Tv'lerdeki SD yayın maç görüntüsünü nasıl tanımlarsınız bilmiyorum.
izlememe hiç gerek yok lcd olsun plazma olsun şuan bendeki 100hz 82 ekran sony'nin kalitesini vermeyecekse milyarlar verip niye alıyım ayrıca parentez içinde benim izlenimim diye belirttim. ayrıca daha iyi sd görüntüleri başka modellerde gördüm.
bence ben lcd ve plazma grubuna geçmek için biraz daha beklicem tabiki çok tvler var onlarda bütçeyi aşıyo sırf plazma olsun lcd olsun diye tv alanlardan değilimayrıca gerçekten maç yayını çok çok kötüydü bendeki tv ile dağlar kadar fark var.
HD ile SD'yi ayır edebiliyorum
-
Göz zevki, 4:3 oranına alışmışlık yorumunuzu etkiliyor olabilir tabi ama. hangi kanaldan neyi seyrettiniz çok merak ettim. Lig Tv miydi yoksa "olay tv" kalitesinde bi kanal mı? eğer lig tv ise hakkaten seyrettiğiniz bağlantı da uydu alıcısında bi prblem var bence. bahsettiğiniz TV 42PV70F modelinin 8000:1 kontrastlı, aynı paneli kullanan modeli. bahsettiğiniz tarzda bir berbatlığın tv'den kaynaklanmadığını düşünüyorum. -
quote:
Orjinalden alıntı: msaltik
Göz zevki, 4:3 oranına alışmışlık yorumunuzu etkiliyor olabilir tabi ama. hangi kanaldan neyi seyrettiniz çok merak ettim. Lig Tv miydi yoksa "olay tv" kalitesinde bi kanal mı? eğer lig tv ise hakkaten seyrettiğiniz bağlantı da uydu alıcısında bi prblem var bence. bahsettiğiniz TV 42PV70F modelinin 8000:1 kontrastlı, aynı paneli kullanan modeli. bahsettiğiniz tarzda bir berbatlığın tv'den kaynaklanmadığını düşünüyorum.
fox tv de premier lig maçıydı digitürkün kendi uydu alıcısından görüntü aktarılıyodu görüntü gerçekten çok çok kötüydü hatta tv sahibide pişman olmuştu bende ona biraz araştır iyi bir uydu alıcısı ve bağlantı yap öyle dene dedim ama normal şartlarda görüntü vasattı ama yinede ne kadar düzele bilirki olay dönüyo dolaşıyo fiyat-performansa geliyo o paraya o tv onun için hem fiyatların düşmesi hemde daha iyi tvlerin çıkması bence daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
-
Keşke 42PV7F modelindeki kampanyalar gibi 42PV70F modelinde de kampanyalar başlasa diyorum. -
Kime sorsam Panasonic 42PV70F diyor -
quote:
izlememe hiç gerek yok lcd olsun plazma olsun şuan bendeki 100hz 82 ekran sony'nin kalitesini vermeyecekse milyarlar verip niye alıyım ayrıca parentez içinde benim izlenimim diye belirttim. ayrıca daha iyi sd görüntüleri başka modellerde gördüm.
bence ben lcd ve plazma grubuna geçmek için biraz daha beklicem tabiki çok tvler var onlarda bütçeyi aşıyo sırf plazma olsun lcd olsun diye tv alanlardan değilimayrıca gerçekten maç yayını çok çok kötüydü bendeki tv ile dağlar kadar fark var.
HD ile SD'yi ayır edebiliyorum
İlk cümleniz, benim forumda en başından beri dile getirdiğim bir görüş. Yine de Plazma Tv'lerin, hele hele üst modellerin SD yayınlar konusunda "berbat" denilecek kadar kötü görüntü verdiğini zannetmiyorum. Yerli üreticilerin eski modelleri bile tatmin edici görüntü veriyor.
Birçok insan Plazma ve Lcd Tv'leri, "yeni teknoloji, ince televizyon" düşüncesiyle alıyor bu da doğru. Ancak Lcd ve Plazma'yı ağırlıklı olarak HD yayınlar için alanlar da var. Benim imzamdaki cihazlar ile Lcd Tv'mi SD yayınlar için kullanma oranım en fazla %10-15'dir.
Yine de sizin Panasonic'in bahse konu modelini "berbat"olarak nitelendirmenize sebep olan kötü görüntünün kabahatlisinin sadece Tv olduğunu zannetmiyorum.
-
pv7 sd yayınlarda iyi ancak pc bağlayıp hd film izleyeyim filan dersen ...... cafer bez getir cıvık ..... tez getir durumu
tek hdmi var ve hdmi üzerinden 1:1 pikselmapping yok çok kötü bir görüntü -
yaw ben de bu yorumları anlamış değilim. PV70F ile aynı G10 paneli var. sadece kontrastı 8000:1 ben yanyana 42PV70F ve 50PV7F gördüm. sadece ikisine bağlı bir cihazdan panasonic'in kendi demosu (sanırım) oynatılıyordu. aralarında fark yoktu. görüntü konusunda gözüme, ses konusunda kulağıma hep güvenmişimdir. diğer başlıklarda da yazdım. 50" olanı PV70F sandım. arkasındaki model numarasına bakınca ilginç geldi. çünkü herkesin çamur attığı PV7F 70F ile "en az" aynı kalitede görüntü veriyordu. neymiş HDMI'ı tekmiş. eeeee??? şu an kaç tane evde HDMI sıkıntı olur ki? diyelimki oldu? yakında HDMI çoklayıcılar çıkar. alınır takılır. yok sesi 16W mış. yanlış bilgiler. la bi de 16W olsa ne olur 100W olsa ne olur. oraya sığabilecek hoparlörler ne kadar tatmin eder insanı?
siyah performansını aynı gördüm, renk kalitesini, keskinliğini, parlaklığını aynı gördüm. boyut farkına rağmen!!!
ama sadayas demişki pc bağlantısı kötü. ona bakmak lazım işte. görmediğim için bişe diyemiyorum ama Cafer'e iş düşeceğini de sanmıyorum.
-
bu arada az önce adam 50PV7F kurdu vitrine. süper görüntüsü var. yine demo görüntüyü bağladı. yine 42PV70F'in yanına bağladı. "Cafer" de sıkıntı var mı bilmem ama bu TV'de sıkıntı yok. çok ince detaylara takılmazsan tabi -
Ben bu panelin PV70 in paneliyle aynı olduğu konusunda şüpheliyim eğer aynıysa Panasonic kendini bacağından vuruyor nedeni ise aynı panelde nasıl kontrast farklı oluyor ki. Demekki panasonic PV70'in değerlerini abartmış .
içindeki komponentler farklı olabilir ama Anlaşılan zaten kontrast 8.000:1 bile değil biz aradaki fiyat farkını alıcıların dikkat ettiği bir noktada oynayalım da pazarlarken sorun olmasın mantığı işlemiş.
biz bu yollardan çok geçtik be Panasonic.
quote:
bu arada az önce adam 50PV7F kurdu vitrine. süper görüntüsü var. yine demo görüntüyü bağladı. yine 42PV70F'in yanına bağladı. "Cafer" de sıkıntı var mı bilmem ama bu TV'de sıkıntı yok. çok ince detaylara takılmazsan tabi
-
Biz bu yollardan çok geçtik be Panasonic= Cümlesi hoş olmuş
quote:
Orjinalden alıntı: Hi-def-man
Ben bu panelin PV70 in paneliyle aynı olduğu konusunda şüpheliyim eğer aynıysa Panasonic kendini bacağından vuruyor nedeni ise aynı panelde nasıl kontrast farklı oluyor ki. Demekki panasonic PV70'in değerlerini abartmış .
içindeki komponentler farklı olabilir ama Anlaşılan zaten kontrast 8.000:1 bile değil biz aradaki fiyat farkını alıcıların dikkat ettiği bir noktada oynayalım da pazarlarken sorun olmasın mantığı işlemiş.
quote:
bu arada az önce adam 50PV7F kurdu vitrine. süper görüntüsü var. yine demo görüntüyü bağladı. yine 42PV70F'in yanına bağladı. "Cafer" de sıkıntı var mı bilmem ama bu TV'de sıkıntı yok. çok ince detaylara takılmazsan tabi
-
bu kontrast değerlerine çok takılmamak lazım sanki. şöyleki philips kontrastı 15000 olarak söylüyor. görüntü tatmin edici değil. pioneer'in bi modeli 16000 kontrast demiş. PV70F ile yanyana seyrediyosun fark yok. eeee? geçen biri msj yazmıştı foruma samsung mu sony mi ne, 100.000 kontrastlı ürün çıkartıyomuş yakın zamanda. ondan sonra da 250.000 li varmış sırada. eeeeee?
bu arada Hi-def-man kardeşim. Renault firması Clio 3 HB modelini üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunuyor. 1.2, 1.4, 1.6
aracın kasası, donanımı, malzeme kalitesi tamamen aynı. farklı ihtiyaçlara uygun farklı çözümler. Renault aptal mı yani hepsini 1.4 üretemiyo mu? peki panasonic aptal mı? daha düşük ayarda üretim yapıyor olamaz mı?
1.2 motor alanlar aptal mı? ben almam ama o adamın ihtiyacı o? soruyu soran arkadaşın da ihtiyacı 106 ama maddi durumu 7F'ye yetiyor belki. tıpkı benim 50" de yaşadığım gibi.
-
Orjinalden alıntı: HUSAMET
Biz bu yollardan çok geçtik be Panasonic= Cümlesi hoş olmuş
Orjinalden alıntı: Hi-def-man
arkadaşim
panasonıc şu an dünyanın en buyuk plazma tv üreticisidir.diğerleri onun arkasındadır.neden kendini ayağından vursun ki.pv 70 modeli 2007 eisa ödülü almıştır.o yarışmaya dünyanın en ileri gelen mühendisleri jüri olarak katılır.o yarışmada samsung da vardı,pıoner da vardı.sizlere en guzel cevabı jüri başkanı vermiştir.neden pv70 in değerleri abartılsın ki.adamların bizlere değer borcumu var?bir kere bir göz dinamik 3000/1 kontrastın üzerini ayırt edemez.adamların pazarlamaya da ihtiyaçları yok.zaten yok satıyorlar.
saygılar
-
quote:
görüntüyü bağladığı alet ne olaki blu-ray player filan mı o zaman olur benim dediğim hdmi üzerinden pc bağlantısında 1:1 pikselmapping yapmadığı idi ha 50" yeter çözünürlük olarak 1366X768 o zaman yapar ayrı mesele benim denediğim 50pv7 değildi -
Arkadaşlar SD yayında en önemli etken baglantı şeklidir.
Eger ki baglantı tam anlamıyla ve dikkat edilerek yapılmamışsa her marka plazma yada lcd tv kötü gösterir.."çamur gibi" tabirinin anlamı budur bence..Ben buna defalarca şahit oldum..Aynı marka plazma aldık ben zevkten dört köşe arkadaşım ise yüzü sinirden seyriyordu..Kablo bağlantılarında bir tek telin bile önemi vardır....
Haa.. baglantı güzel yapılmışsa geriye her markanın panel ve görüntü işleme teknolojisi ortaya çıkar ki asıl görüntüde begeni buradan çıkar..panasonic-pioneer-samsung- lg görüntü kalitesi burada ortaya çıkar.. -
Arkadaşlar 1 ay önce 42pv7f aldım ve alırken:
1- panasonic pv70 ve pv7 yi yan yana hd yayında izledim, her ikisinin de ayarları aynıydı ve hd yayın performansları aynıydı,
başka bir yerde dvd yayınlarını izledim yanyana ikisinin ve gene fark göremedim,
bir başka yerde de sd yayında ikisini izledim ve gene fark göremedim ve bu yüzden de pv7 aldım,
çok çok çok memnunum, şu an bütün görüntü ayarlarım yarıda olduğu halde görüntüler çok iyi, receiver olarak next ye 9000 ultra kullanıyorum.
herkese tavsiye ederim
Benzer içerikler
- lg tv kanal silme neden yok
- tcl 65c755
- lg televizyon sinyal yok diyor ne yapmalıyım
- lg 55nano81t6a
- samsung qled tv görüntü ayarları
- android tv apk yükleme
- oled yanma sorunu
- tcl hangi markanın yan ürünü
- wireless display
- samsung 2025 tv
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X