Şimdi Ara

PANASONIC'TEN PASİF 3D'Lİ (FPR) ET5 SERİSİ !!! (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.082
Cevap
34
Favori
314.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • internetten web browserdan film izlerken full ekran yapmak için bir tuş var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cce

quote:

Orijinalden alıntı: r@mses

47et5e kullanıyorum normal modda görüntü ayarları nasıl olmalı paylaşırsanız sevinirim

göz algınıza ve kullandığınız uydu alıcısına göre bu ayarlar değişir.bendeki durum:

Viewing mode: normal
    Contrast 48
    Brightness 0
    Colour: 30
    Sharpness: 5
    Color balance: serin
    Eco :On
    Vivid color: on
    P-NR Off
    Intelligent Frame Creation Off
    film ritmi algılama:açık
    Gamma 2.2
    16:9 Overscan: Off
    R-Gain -1
    G-Gain -8
    B-Gain 6
    R-Cutoff 0
    G-Cutoff -2
    B-Cutoff +1
    3d ayarlar:3d algılama:açık gelişmiş

Hocam hd filmlerdede aynı ayarlarımı kullanıyorsun. aylardın senin ayarları kullanıyorum. değiştirdiğin birşey varmı.

• usb hdd yi takıp film izlediğimde (hd-sd) ayarlar bunlar.

digiturk uydu alıcısında (yeni bağladım) ise , gamma 2.6

ikisi arasındaki farkı deneyerek görebilirsiniz.

mevcut ayarlarınız hoşunuza gidiyorsa değiştirmeyiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 21 Nisan 2014; 19:50:00 >
  • 06fuat 0 kullanıcısına yanıt
    Oncelikle hayirli olsun. Magazalarda calisanlari cok dikkate almamak gerekiyor azicik arastirmayla alacaginiz esya hakkinda saticilardan daha fazla bilgiye sahip olursunuz ve konustugunuzda aslinda onlarin bir sey bilmedigini anlarsiniz. Ayrica cogu magazada calisanlar satis uzerinden prim aliyorlar size daha pahali urunu satmaya calisacaklardir. Her zaman daha pahali ve tutulan markali urun ucuz ama tutulmayan markadan iyi olmuyor. Bebim tavsiyem öncelikle donanim haber, yabanci sitelerden alacaginiz modelle ilgili yorumlari okuyup bilgi sahibi olmak. Sikayet vardan markayla ilgili sikayet istatistiklerine bakmak sikayet var benzeri yabanci siteler bulup onlara da bakmaktir. Tarafsizlik acisindan yabanci inceleme sitelerinin yorumlari urunle ilgili arti eksi tespitleri daha iyi aldigim sony vaio pro 13 ultrabookta bunu gordum. Sonucta arastirarak kendimiz en dogru secimi yapabiliriz. Ben mesela sac sakal tras makinesi ve ultrabookta uzmanlastim. Hangi marka ve model iyi biliyorum. Tv hakkinda pek bi bilgim yok ama 4k full hd tvlerin ciktigini biliyorum. Magazalarda ilk bakista samsungun tvleri cok iyi goruntu veriyor. Sonynin 4k tvsi de iyi olabilir. Lg de su an onde gelen tv markalarindan bence. Ama tabi sadece bakarak karar verilmez. Teknik ozellikler ile saglamlik hakkinda bilgi sahibi olup istegimiz ve butcemiz dogrultusunda karar vermeliyiz. Kalite kadar saglamlik da onemli bence yeni aldigim cok tutulan bir markanin esyasi ayipliysa ya da hemen bozulursa kafayi yerim onun icin hem butce hem de saglamlik(sikayet var verilerine gore en az ariza veren cep telefon modeli lg nexus 4 cunku guncelleme sikintisi yok) acisindan lg nexus 4 almistim gecen yil ve 1 yildir canavar gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TerraMino

Aylardır 42ET5E kullanıyorum ve çok memnunum.

5 Kasım 2013 tarihli güncellemeyi yüklemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim. Bu güncellemenin açıklamalarında yer almıyor ama yükleme sonrası televizyonun siyah başarımı arttı. Bazen abartılı sonuçlar üreten ve artifact oluşturan Intelligent Frame Creation özelliğinde ise bir miktar azalma oldu. Önce güncelleme ile renk ayarları sıfırlandı ya da plasebo etkisiyle acaba ben mi öyle düşünüyorum dedim. Ancak güncelleme sonrası yaptığım kontrollerde hiçbir renk ve kontrast/parlaklık ayarı değişmemişti. Başka cihazlarda olduğu şekilde yükleme sonrası bu ayarlar sıfırlanmamış ve kişisel ayarlarım korunmuştu. Bunu görünce televizyonun yazılımında bu konuda değiişiklik yapıldığını düşünmeye başladım. Adeta Plazma TV izliyormuşçasına derin siyahlar var.

Normalde ET5 serisi "Sinema" modunda siyah başarımını artırmak için dinamik kontrast kullanıyor. Sanırım artık Gerçek Sinema modu için de benzer bir yaklaşım kullanmaya başladılar. Sinema modunda ekranın kendini karartması çok belirgin ve hissedilir biçimdeyken, yeni yazılımla Gerçek Sinema modunda artan siyahlar için kararma ya da yeniden açılma gibi rahatsız edici değişimler olmuyor.

TV'yi "Gerçek Sinema" modunda ve AVS HD 709 ayar dosyalarıyla kalibre edilmiş olarak kullanıyorum. ECO Modu, Canlı Renkler ve PNR kapalı vaziyette.

Benim cihazda kalibre edilmiş ayarları aşağıya resim olarak ekliyorum. Bu ayarları iki adet medya oynatıcı bağladığım HDMI3 ve HDMI4 girişleri için sabit kullanıyorum.

Televizyon, bu ayarlarla 16-255 arası tüm ışık seviyelerini herhangi bir karışma taşma ya da beyaz patlaması olmaksızın gösterebiliyor. Tüm renkler için 16-255 arası ışık perdeleri de net bir şekilde ayrılıyor. AVS HD 709 dosyalarından Color Steps, Greyscale Steps, Color Clipping, APL Clipping, Black Clipping ve kendi hazırladığım test resmi ile ayarlama yaptım.

Bu ayarlar aktifken; Chronos, Baraka, Timescapes ve Samsara belgesellerindeki görüntü sizi cama yapıştıracak nitelikte oluyor.

renk yönetimi ve beyaz dengesine nereden girdiniz acaba ?

• USB den 3D film izlerken görüntünün alt ve üstteki siyah kısımları kesip görüntüyü uzatarak tam ekran yapıyor. Bunu engellemenin bir yolu varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr_ekol -- 10 Mayıs 2014; 13:29:31 >
  • mr_ekol M kullanıcısına yanıt
    Şunu bir deneyin!

Menü-->Görüntü-->ileri ayarlarda-->16:9 resim üstü tarama seçeneği sanırım bu işe yarıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borabd

menü :

kurulum/gelişmiş ayarlar/açık

sonra

görüntü/ileri ayarlar/
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Şunu bir deneyin!

Menü-->Görüntü-->ileri ayarlarda-->16:9 resim üstü tarama seçeneği sanırım bu işe yarıyordu.

O kısım kapalı. Normal filmlerde işe yarıyor, ancak 3D filmlerde yaramıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: borabd

menü :

kurulum/gelişmiş ayarlar/açık

sonra

görüntü/ileri ayarlar/

beyaz dengesi çıktı ama renk yönetimi çıkmıyor.Genede teşekkürler
  • renk yönetimi sadece görüntülenme modunu gerçek sinema seçtiğinizde , ileri ayarlarda çıkar

benim kullandığım ve çok memnun olduğum ayarlar şu şekildedir

Viewing mode: normal
    Contrast 48
    Brightness 0
    Colour: 30
    Sharpness: 5
    Color balance: serin
    Eco :On
    Vivid color: on
    P-NR Off
    Intelligent Frame Creation Off
    film ritmi algılama:açık
    Gamma 2.2 veya 2.4
    16:9 Overscan: Off
    R-Gain -1
    G-Gain -8
    B-Gain 6
    R-Cutoff 0
    G-Cutoff -2
    B-Cutoff +1
    3d ayarlar:3d algılama:açık gelişmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 13 Mayıs 2014; 0:26:24 >
  • Arkadaslar merhaba panasonic tx-l42etw5 aldım dün bir arkadasımdan enerji kablosu ve kumandası kayıp. Eve getirip salondaki Samsung tv nin enerji kablosunu taktım hepsi standart oluyor sanırım.cihaza enerji geldi ışığı kırmızı olarak yanıyor fakat arkasındaki açma düğmesine bastığımda ışık söndükten sonra ekrana görüntü gelmiyor hiçbir şekilde ne bi marka logosu ne bir sinyal yok uyarısı. Kullanma kılavuzunda okuduğum kadarıyla cihaz en son kumandadan kapatildiysa bekleme moduna girer gibi birsey yazıyordu. Bununla alakalı birsey olabilir gördüğüm kadarıyla forumda cok bilgili arkadaslar var yardımcı olursanız duaciniz olurum şimdiden teşekkürler herkese

• 47 Et5e kullanıcısıyım ama SMART tv içeriği işe yaramadığı için pek tercih etmiyorum.. Şu an kıytırık Smart tv lerde bile olan hatta yüklenebilen Türkçe smart uygulamalar malesef Panasonicde yok ve ne hikmetse bu alanda hiç bir adım atmıyor.. Ayrıca şu HDD yi televizyona bağlayınca dosyaların karmakarışık görünmesi de ikinci başbelası..

Tamam panel kaliteli de insan yanına garnitürde istiyor.. kuru kuruya gitmiyor be usta..
  • SmartTV özellikli HDMI dongle'ların fiyatları 75 TL den başlıyor,özelliklerine modeline göre daha pahalıya doğru gidiyor seç beyen en dandiği bile TV içinde gelenden kat be kat iyidir istediğiniz gibi oynayıp kişisel ihtiyaçlarınıza göre yükleme yapabilmenizde cabasıdır.Zaten TV'de gömülü gelen özelliklere fazla bel bağlamamak lazım,kısa sürede demode oluyorlar.

En kral garnitürü herhangibir marketten ucuz paraya alabiliyoruz problem yok!
  • quote:

Orijinalden alıntı: asparuh

47 Et5e kullanıcısıyım ama SMART tv içeriği işe yaramadığı için pek tercih etmiyorum.. Şu an kıytırık Smart tv lerde bile olan hatta yüklenebilen Türkçe smart uygulamalar malesef Panasonicde yok ve ne hikmetse bu alanda hiç bir adım atmıyor.. Ayrıca şu HDD yi televizyona bağlayınca dosyaların karmakarışık görünmesi de ikinci başbelası..

Tamam panel kaliteli de insan yanına garnitürde istiyor.. kuru kuruya gitmiyor be usta..

aynı tv bendede var hocamda altyazı sorunum var,mesela bi film indiriyorum bs player altyazısını buluyo falan sonra altyazısıyla usbye atıyorum aynı klasöre daha sonra tvye takıyorum ama altyazıyı görmüyo yardım ederseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: exclbr

quote:

47 Et5e kullanıcısıyım ama SMART tv içeriği işe yaramadığı için pek tercih etmiyorum.. Şu an kıytırık Smart tv lerde bile olan hatta yüklenebilen Türkçe smart uygulamalar malesef Panasonicde yok ve ne hikmetse bu alanda hiç bir adım atmıyor.. Ayrıca şu HDD yi televizyona bağlayınca dosyaların karmakarışık görünmesi de ikinci başbelası..

aynı tv bendede var hocamda altyazı sorunum var,mesela bi film indiriyorum bs player altyazısını buluyo falan sonra altyazısıyla usbye atıyorum aynı klasöre daha sonra tvye takıyorum ama altyazıyı görmüyo yardım ederseniz sevinirim

Bazı formatlarda altyazı bulunmuyor ise en basit çözüm pc de altyazıyı filme gömmek. Bu iş için kullanılan programlar olması lazım.

• 42 etw5 kullanıyorum. Kayıt için hdd kullandığımda, hdd nin sesi ve ışığı beni rahatsız ediyor, bu yüzden tv ye takılı tutmuyorum. Flash diske ise cihaz kayıt yapmıyor. Formatını falan değiştirerek flash diske tv nin kayıt yapmasını sağlayabilir miyim?

• quote:

quote:

izlediğiniz film mp4 uzantılı ise alt yazıyı görmez.görmesi için öncelikle hard diskinizden mkv veya avi formatlı alt yazısı olan bir film açın.bir kaç sn.ye alt yazısı ile izleyin.geri dönüp mp4 uzantılı filmi açın.alt yazı seçmenize gerek kalmadan (zaten alt yazı seçip menüsü gelmez) alt yazı çıkacaktır.

ayrıca alt yazılarınızı srt uzantılı kullanın ve filminiz ile birebir aynı isimde olsun. örnek : fargo.mkv , fargo.srt

tv de film başladığında , kumandadan option tuşuna basıp ,alt yazıdan altyazı metni ni seçmeyi unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 8 Haziran 2014; 18:02:04 >

• quote:

quote:

quote:

izlediğiniz film mp4 uzantılı ise alt yazıyı görmez.görmesi için öncelikle hard diskinizden mkv veya avi formatlı alt yazısı olan bir film açın.bir kaç sn.ye alt yazısı ile izleyin.geri dönüp mp4 uzantılı filmi açın.alt yazı seçmenize gerek kalmadan (zaten alt yazı seçip menüsü gelmez) alt yazı çıkacaktır.

ayrıca alt yazılarınızı srt uzantılı kullanın ve filminiz ile birebir aynı isimde olsun. örnek : fargo.mkv , fargo.srt

tv de film başladığında , kumandadan option tuşuna basıp ,alt yazıdan altyazı metni ni seçmeyi unutmayın

hocam gömme altyazı kullanıyorum şuan bi sorun yok bu arada filmin formatına baktım mkv,altyazıyı indirdimiştim aynı ismi vermiştim olmamıştı bende gömme yaparak çözdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclbr -- 8 Haziran 2014; 21:43:28 >

• 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.