Şimdi Ara

Panasonic plazma tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar babam için (oturma odası 15 m2 civarı) 42"+ tv almayı düşünüyorum, 3d önemli değil zira standart kullanıcı (%80 sd yayın izlenecek) keza internete bağlanma seçenekleride aynı şekilde ancak divx filmleri rahat oynatırsa iyi olur zira evlerinde media player yok. Aşağıdaki modellerde 2500 tl'yi (taksitli fiyatı) aşmamak kaydıyla hangisini önerirsiniz (mantıklı başka modelleride düşünebilirim.) Teşekkürler

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Plazma-Televizyon/PANASONIC/TX-P50GW30E-p-55598-c-10.htm
    http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/plazma_tv/854/110012330/panasonic_txp50st50e_fhd_3d_plazma_tv
    http://www.kliksa.com/UrunDetay/tv-goruntu-sistemleri/plazma-tv/900184503

• panasonic plazmayı albaniye sor müdavimi oydu.
  • Mesaj atalım bakalım, teşekkürler.
  • Albani den ses gelmedi sanırım :), başka bilen duyan var mıdır ?
  • panasonicciler başlığına da sorabilirsin ayrıca albani kendi formunu kurmuştu profilinde vardı.
  • Panasonic TX-P42ST30E kullanıcısıyım Mayıs'tan beri. Çok memnunum. Görüntü kalitesi NeoPlazma bir panelden bekleneceği üzere muazzam. 3D'si var ama deneme şansım olmadı gözlük bulunmadığından ötürü.

Lâkin daha da büyük bir panel almayı düşündüğüm için satmayı planlıyorum. Düşünürseniz konuşabiliriz.
  • Keşke biraz daha erken mesaj atsaydınız :) , p50st50 almış bulunuyorum. Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG LH3000 LCD TV - Öneri
    15 yıl önce açıldı
    55inch OLED Tavsiye
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • UT50 e ve GT50 yi nasıl bilirsiniz. LED alıcaktım Plasmaya yöneldim net görüntü için. ne diyorsunuz arkadaslar led ile plazmanın birbirinden farkları neler. saygılar...
  • UT50 biraz daha alt seviye, bence cihazı standart tv olarak kullanacağım diyen birisi için yeterli ancak biraz daha fazlasını istiyorum diyorsan st veya daha üst seri gt daha iyi olur sanırım, plazma led farkına gelince büyük ekranlarda plazma daha uygun fiyatlarda seyrediyor ayrıca standart tv görüntüsünü daha iyi veriyor, yalnız elektrik tüketimi fazla, daha detaylı bilgi için bknz. google amca :)
  • teşekkür ederim ciko ;=) izleme mesafem 2.5 metre. bence 40 inch olur ama almısken 42 alıyım diyorum. Plazmada da 42 var LED de var. Ben görüntü kaliteli izlensin istiyorum. Led lerin görüntüleri plazmaya göre çok kötü (hd yayın dışında tabi)

ben evde kablo tv kullanıcısıyım. Tele dünyaya geçicem plazma ya da led alırsam. En son çıkan eknoloji olduğu için mi led satısları önde seyrediyor?
    açıkcası aklım daha da karıştı panasonic marka olarak bence lg ve samsung un önunde, bunu inceleyerek gördüm. Samsung ledlerin ekran görüntüleri çok parlak, LG lerin ise mat.
  • Biryerlerde okuduğuma göre (kaynağını hatırlamıyorum ama mantıklı gelmişti) ledlerin telefonlardan televizyonlara vs. kadar birçok yerde kullanıldığı için onun pazarı daha geniş yazmıştı birisi. Ama standart görüntü veya 40+ inçte plazma derim şahsen ben.
  • Arkadaşlar bu arada bu teknosanın... perşembe günü satın aldım, cuma gelir en kötü cumartesi dediler, cumartesi pazartesi gelir, pazartesi paramı almaya gittim salı %100 dediler, bugün bir saat telefonla arkadaşlara iş yaptırttım ve gelen tv darbeli çıktı... perşembe-cuma gününe söz verdiler güya
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

UT50 e ve GT50 yi nasıl bilirsiniz. LED alıcaktım Plasmaya yöneldim net görüntü için. ne diyorsunuz arkadaslar led ile plazmanın birbirinden farkları neler. saygılar...

U serileri ekonomik serilerdir, G ise bir üst sınıf üretimler !

Led ve Plasma iki ayrı uç demek lazım, Led aslında Lcd demek lazım, yanlardan yada arkadan aydınlatmalı Lcdlerdir, görüntü ve tepkime süresi olarakta plasmalar tartışmasız çok daha iyi görüntü sunarlar !

Televizyon ağırlıklı izlenecekse Plasma doğru seçim olur, Led ve Lcd panellerden hem daha iyi resim sunarlar hemde renk kalibasyonları daha kalitelidir !

Sizmi yazdınız bilmiyorum, 2.5 metre için Plasma 42 ve daha üstü paneli rahatlıkla izlersiniz, Lcd ve Led ürünler gibi resim tutarsızlıkları yoktur, renklerde dağılma olmaz, en iyi tarafı ise mesafe kısa olsada bahsettiğim mesafeden 50 inc bir plasmayı rahatsızlık duymadan keyifle izlersiniz !

Teledünya Hd kutu var demişsiniz, bu size daha keyifli bir tv izleme avantajı sunacaktır !

Aslına bakarsakta, Türkiye için en ideal seçim plasma serileridir !

Bazıları o modül bu mdül var, o modül kötü bu modül iyi cümleleri sadece laftır, her kimse aksini iddia edersede buyursun !

Örnek vermek gerekirse, Türkiyede hiç aldırmadıysam yüzlerce panel tavsiyemle alınmıştır, Panasonic 2 sene önce Türkiyeye U serisi Lcdleri getirdiğinde yine birileri o modül yaramaz, kötü berbat dendi, oysaki aldırdığım seri bugün halen bir çok led serisinden çok daha kaliteli resim sunmaya devam ediyor !

Arıza oranı yada ölü pixsel sorunları nerdeyse Türkiye'de yaşanmadı, sebebi basit modüller evet önemli ama en önemlisi panelim resim işlemesidir, bu özellik zayıfsa en iyi modülde kullaılsa görüntü kalitesi vasatı asla aşamaz !

Sony HX serisine bakalım, Edge Led model, memnuniyet oranı nerdeyse %90 oysaki Sony yada diğer firmaların aynı modül üzerinden alt modelleri sorunludur, burda modülle konuşmak boş olur, tarama işelmcisi, Jaggies özelliği, renk kalibrasyonları iyiyse o panel size %95 kaliteli görüntü sunacaktır !

Plasmada ise Panasonic G13-G14 paneller nasıl diye sorarlar, bu gerçekten sadece kafanızı karıştırır, Panasonic tüm serilerinde pixsel oaranlarını yeniledi yani çok daha keskin ve kaliteli görüntü sunuyor buda halen VT serisinin Dünyada tartışmasız 2 numaradaki yerini koruyor !

Özetlersem, o panel yada bu panel değil, doğru ve resim işlemcisi iyi paneli almak önemlidir, Plasmalarda LG ve Samsung malesefki Panasonic kalitesinde değiller olmalarıda çok zor !

Sebebide yukarda bahsettiğim pixsel ve fosfor değerlerinin Panasonic panellerde çok daha farklı olmasıdır, G serisi renk kalibrasyon değerleri açısından nerdeyse VT serisi ile aynıdır, yani oldukça kaliteli !

Asında modülleri bir yana bırakalım, Digital yayın var denilen Ülkemizde malesefki işin aslı halen Avrupada SD yayın kalitesindeyiz, yine malesefki 16:9 resim çözünürlüğü dah, yeni oluşmaya başladı, bu oluşumda 2-3 sene daha sürer yani gerçek digital yayın için çok erken !

Böyle oluncada fazla pahalı panelmi yoksa kaliteli resimmi diye panelleri ele almak gerekiyor !

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.