Şimdi Ara

Panasonic P42V10E İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar. Uzun süren araştırmalarım ve incelemelerim sonucu, buradaki değerli kişilerin de katkısı ile dün akşam bir Panasonic P42V10E model plazma TV sahibi oldum. Panasonic'i seçerken bundan önceki görüntü sistemlerimin de Panasonic olmasının payı büyüktür. Bu yazım inceleme yazısı değil, 1 gecelik "izlenim" yazısıdır. Bu şekilde okunmasını rica ediyorum. Henüz fotoğraf ekleyemedim. Onları da zaman için de ekleyeceğim.

Öncelikle evdeki donanımım nedir onları yazayım:

TV: Panasonic P42V10E
    Dvd-Divx Player: Philips 3380
    SD Görüntü kaynağım: Digiturk
    Laptop: Apple Macbook Pro 15.4"
    Kablolar: Monster marka Scart-Scart, HDMI-HDMI, Hama Marka DVI-HDMI
    Muhtelif USB Bellekler

TV'yi Ankara 365 AVM’de bulunan Electroworld'den 2750 TL / 12 World taksit ile aldım. DVD Player'i TEPE'den %25 indirimle 150 TL / 6 taksitle aldım. Dün akşam Ankara servisi TV'yi kurdu. Gerekli bağlantıları yaptı. Bana çalışma sistemini, menüleri vs anlatıp gitti. Ben de eşim ve kızımla TV'yi incelemeye başladım.

SD Yayın: İlk olarak Digiturk'u açtım. Zaten Digiturk'un yayın kalitesi belli olduğu için pek fazla bir şey beklemiyordum yayından. Yine de SD yayın performansı olarak tatmin oldum diyebilirim. Digiturk'un kendi kanalları olan Lig TV, Dizimax, Moviemax gibi kanallar nefis görünüyorlar. Diğer ulusal kanallardan NTV, Show, Star, TRT kanalları beni fazlasıyla tatmin ettiler. Görüntüleri 3.5-4 metreden izliyorum. Yayın modu olarak Dinamik modu ayarladım ancak kontrastı biraz kısarak renklerin daha doğal görünmesini sağladım. Kısacası SD yayın performansından memnun kaldım diyebilirim.

DVD: Elimizde olan bir animasyon filmini (Wall-E) yerleştirip onu izlemeye başladık. İşte o zaman fark ortaya çıktı. DVD için sinema modunu ayarladım. Sinema modunda ekstra özellikler (600 Hz, Real Cinema Color vs) var. Onlarla istediğim ayarlara getirerek kızımın "baba aynı sinemadaki gibi bu" dediğini duydum DVD (dolayısı ile sinema) performansı hakikaten çok etkileyici idi.

Divx: Şimdi Divx izlemek için bir çok yöntem var evde. Birincisi Philips Player'in USB girişinden bağlanarak, ikincisi laptop ile, üçüncüsü ise TV'nin SD kart yuvasından. İlk seçeneği denedim. Lost'un pazartesi günü yayınlanan 6 sezon açılış bölümünü izlemeye başladım. Player'in Upscaling özelliği burada devreye girdi ve düşük olan çözünürlüğü 1080 kalitesinde olmasa da çok ama çok tatmin edici seviyeye yükseltti. Altyazıyı da Türkçe karakter problemi olmadan gayet başarılı bir şekilde okudu. İkinci seçenek olan laptop bağlantımı DVI-HDMI ile yaptım. Burada da Apple televizyonu isim ve modeline kadar tanıdı ve 1080p sinyal göndermeye başladı. Aynı diziyi buradan da izledim. Ama sanırım bu yöntemle 1080p filmler izlesem daha iyi olacak. Son olarak TV’nin SD kart yuvasından fotoğraf izlemeyi denedim. Henüz oraya film yüklemedim. Yükleyince onu da paylaşırım. Ancak fotoğrafları anında gördü, müzik eşliğinde bize izletti. Herhangi bir sorun yaşamadık.

TV hakkında genel izlenimlerime gelince. Herkesin elektronik konusunda onu diğerlerinden ayrı yere koyduğu bir markası vardır. Mesela ben Nikon DSLR’den başka makine kullanmam. TV için de gidip önce Panasonic’e bakarım. 6 sene önce Quintrix 70 ekran CRT TV’mi ilk günkü performansı ile kullanıyorum. SD yayında yeni Plazma onu yanına dahi yaklaşamaz, o kesin. Ama aldığım yeni plazma da verdiğim para ve aldığım performans konusunda beni çok ama çok tatmin etti. Kumandası hafif, tepki süresi oldukça kısa. Kullanımı, menüler arasında dolaşması kolay. 5 adet gösterim modu var: Normal, Sinema, THX, Oyun ve Dinamik. Ses için 4 adet modu var. Vreal, Vreal Surround, Vreal Sourround Pro ve Kapalı mod. Bunları çok tecrübe edemedim. Ettikçe sizlerle paylaşacağım.

Sonuç itibarı ile beklediğime değen bir ürün oldu ve 2500-3000 civarı bütçesi olan her arkadaşın bu plazma tv’yi de göz önünde bulundurarak araştırma yapmasını tavsiye ederim.

Saygılar.

• hocam tv niz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.Yeni nesil plazmalarda her ne kadar burn-in sorunu yaşanmasa da tv nizi özellikle ilk 200-300 saatlik zaman diliminde dinamik modda değil de standart modda kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Merhabalar,

Divx izlemenin başka bir yöntemi daha var, şayet plazmanız ethernet kablosu ile bir modeme bağlıysa ve bu modeme de kablolu/kablosuz olarak bir bilgisayarınız bağlıysa, viera link kısmında TV'niz bilgisayardaki fotograf ve filmleri görüp gösterebiliyor.
    Modeminizin router özellikli olması gerekli ancak.
    Ben laptopumdaki (hp dv2 1110et işletim sistemi windows 7) divx ve fotograflara, kablosuz olarak bağlandığım modemim üzerinden bu şekilde bakabiliyorum.

Dezavantajı, bu modda altyazı desteği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

Merhabalar,

Divx izlemenin başka bir yöntemi daha var, şayet plazmanız ethernet kablosu ile bir modeme bağlıysa ve bu modeme de kablolu/kablosuz olarak bir bilgisayarınız bağlıysa, viera link kısmında TV'niz bilgisayardaki fotograf ve filmleri görüp gösterebiliyor.
    Ben laptopumdaki (hp dv2 1110et işletim sistemi windows 7) divx ve fotograflara, kablosuz olarak bağlandığım modemim üzerinden bu şekilde bakabiliyorum.

Sevgili Coppermine tavsiyen icin tesekkur ederim. TV'ye henuz ethernet baglamadim. Onu da en kisa zamanda deneyecegim.
    Saygilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

hocam tv niz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.Yeni nesil plazmalarda her ne kadar burn-in sorunu yaşanmasa da tv nizi özellikle ilk 200-300 saatlik zaman diliminde dinamik modda değil de standart modda kullanmanızı tavsiye ederim.

doğru söze ne denir ilk 1-2 ay dinamik mode geçmeyin dendiği gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

Merhabalar,

selam

aslında bu modda altyazı desteği var ama sanırım türkçe karakter ve senkronizasyon sorunu var. Bilgisayardaki filmi açtıktan sonra kumandadan 'Options' a basınca çıkan menuden altyazıyı gösteri seçebilirsiniz.

• içerisinde "altyazı" olarak geçen herhangi bir ayar görememiştim ama eve gidince tekrar deneyip durumu yazarım.

Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips 49PUS7803 Deneyim
    6 yıl önce açıldı
    Philips 55pus8007 vs TCL 55p735
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aylakgünler benim de sahip olmak istediğim bir modeli almışsınız.Güle güle,hd hd kullanın
    Gerçekten de bence o fiyat dilimindeki en iyi plasma.Hem markası,hem de bu markayı farklı yapan özellikleri ile.Bir ara eğer fırsatınız olursa oyun performansını da isteriz.
    İnternette tv'nin izlenimlerine baktığım resim içinde resim özelliğinin şu şekilde kullanılması da hoşuma gitti.
    Bir tarafta Street Fighter diğer tarafta Tv.
    Tekrardan hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müteferric -- 3 Şubat 2010; 16:54:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Müteferric

Aylakgünler benim de sahip olmak istediğim bir modeli almışsınız.Güle güle,hd hd kullanın
    Gerçekten de bence o fiyat dilimindeki en iyi plasma.Hem markası,hem de bu markayı farklı yapan özellikleri ile.Bir ara eğer fırsatınız olursa oyun performansını da isteriz.
    İnternette tv'nin izlenimlerine baktığım resim içinde resim özelliğinin şu şekilde kullanılması da hoşuma gitti.
    Tekrardan hayırlı olsun

Cok tesekkur ederim. Darisi basiniza. Oyun performansimi anlatamayacagim zira benim icin zararli bir aliskanlik o Evde kucuk capli infiallere yol acabilecegi icin henuz herhangi bir oyun platformu almayi dusunmuyorum.

Saygilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Müteferric

Aylakgünler benim de sahip olmak istediğim bir modeli almışsınız.Güle güle,hd hd kullanın
    Tekrardan hayırlı olsun

tv yi o kadar kurcaladım ama bu PIP özelliğini tam manasıyla çözemedim, internette V10 serisinde olup G15 te olmayan bir özellik olarak farketmiştim ve hakkaten ilgili ayar sadece V10 menüsünde vardı. Sadece AV1 girişini PIP olarak kullanabiliyor sanırım. Ben HDMI girişleri arasında bu özelliği kullanabilmek isterdim. (örneğin HDMI1-PC ve PIP olarak HDMI2-Uydu alıcı ya da tam tersi gibi)

bu resim bir inceleme sitesinden alıntı sanırım ben de görmüştüm. Burda oyun ve tv görüntülerinden biri kesin AV1 den bağlanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanS -- 3 Şubat 2010; 20:49:33 >

• Öncelikle hayırlı olsun,iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Aynı tv yi bugün bende inceledim,g10-g15 düşünürken yanyana görünce ibre v10 döndü birden fiyat olarak 2.769 peşin fiyatına 8'e bölebileceklerini söylediler sd yayın izleyebileceğim şekilde kurulu olduğunda tekrar inceleyip alacağım inşallah.
    edit: fiyat düzeltme,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerson -- 4 Şubat 2010; 13:07:21 >
  • Hocam o fiyata hangi mağazada gördün aktarırsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etranger

Hocam o fiyata hangi mağazada gördün aktarırsan sevinirim.

İzmir YKM-Egemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: aylakgunler

Cok tesekkur ederim. Darisi basiniza. Oyun performansimi anlatamayacagim zira benim icin zararli bir aliskanlik o Evde kucuk capli infiallere yol acabilecegi icin henuz herhangi bir oyun platformu almayi dusunmuyorum.

Saygilar.

Aklıma bir anım geldi.5.sınıf bitmişti,bizimkiler de hediye olarak Ps almıştı.(hastası olduğum tekkenin 3üyle).
    Neyse,aldığımız akşam ağabeyimle oynuyoruz,benim sadece elim onunsa heryeri oynuyor.Sürekli heyecandan,tepinmekten halıflekslerin tüyleri bile kalktmıştı.Tabi bizimkiler gördü bunu.Ertesi sabah bir kalktım alet yok.Bizzat annem götürmüş,3te 2 fiyatına geri almışlar,yerine walkman v.s almıştı.Annemin satıcıya lafı da şu: Çocuklarımın gözümün önünde erimelerini istemiyorum!!
    Ne oldu ama 2 ay geçmedi Scholler dondurma'nın kampanyasına katılıp,Gazetenin Ps kazananlar listesinde babamın adını şereflendirmiştim.Yine beraber gidip aldık hediyemizi
    Sıra Ps3'te ama zamanın çekilişlerini kazanmak zor:P

CanS;
    Evet bir ingiliz incelemesinden edindim

• Ozellikle DVD filmleri THX modunda seyretmenizi tavsiye ederim. Onceden kalibre edilmis sekilde sinema kalitesine en yakin en dogru goruntuyu alabileceginiz moddur.THX moduna deginmisken ,bu modun V serilerinde olup da G serisi plazmalarda olmamasi Panasonic tarafindan Avrupali tuketiciye atilan bir kaziktir. Zira Amerika pazarina surulen G serilerinde bu mod kullanima aciktir. Zaten Avrupa'ya uvey evlat muammelesi yapan Panasonic bu hareketiyle Avrupa'li tuketicileri daha pahali urunlerini almaya yonlendirmektedir.

Sonuc olarak Panasonic'in sadece V serilerine koyarak "premium " ozellik olarak niteledigi bu modu kullanmaktan imtina etmeyin.

SD karta film yukleyip izleme olayindan kastettiginiz divx ya da mkv ise bunu ne yazik ki gerceklestiremeyeceksiniz. Panasonicler sadece AVCHD formatini taniyor cunku. Ha bu ne ise yarar. Panasonic video kameraniz veya fotograf makinaniz varsa yapilan kayit AVCHD uzantili oldugu icin SD karti TV ye takip direk olarak seyredebilirsiniz. Ek bir bilgi olarak da bu tip kayitlarin goruntulenmesinde V serilerinin "Deep Colour" ozelligi devreye girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkankapucu

Ozellikle DVD filmleri THX modunda seyretmenizi tavsiye ederim. Onceden kalibre edilmis sekilde sinema kalitesine en yakin en dogru goruntuyu alabileceginiz moddur.THX moduna deginmisken ,bu modun V serilerinde olup da G serisi plazmalarda olmamasi Panasonic tarafindan Avrupali tuketiciye atilan bir kaziktir. Zira Amerika pazarina surulen G serilerinde bu mod kullanima aciktir. Zaten Avrupa'ya uvey evlat muammelesi yapan Panasonic bu hareketiyle Avrupa'li tuketicileri daha pahali urunlerini almaya yonlendirmektedir.

Sonuc olarak Panasonic'in sadece V serilerine koyarak "premium " ozellik olarak niteledigi bu modu kullanmaktan imtina etmeyin.

SD karta film yukleyip izleme olayindan kastettiginiz divx ya da mkv ise bunu ne yazik ki gerceklestiremeyeceksiniz. Panasonicler sadece AVCHD formatini taniyor cunku. Ha bu ne ise yarar. Panasonic video kameraniz veya fotograf makinaniz varsa yapilan kayit AVCHD uzantili oldugu icin SD karti TV ye takip direk olarak seyredebilirsiniz. Ek bir bilgi olarak da bu tip kayitlarin goruntulenmesinde V serilerinin "Deep Colour" ozelligi devreye girer.

Furkan Bey tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. Televizyonu kurcalamak icin pek vaktim olmuyor ama zamanla tum deneyimlerimi paylasacagim.
    Saygilar.

• elektrik tüketimleri düşük, burn in yok

bu cihaz plazmanın en büyük iki sorununu çözmüş durumda

bu noktada lcd'nin bin bir sorunuyla niçin uğraşalım
  • plazma konusunda şu an piyasadaki plazmalar pioneer kuroların eline su dökemez.ben 2 yıl önce almıştım kuroyu iyi ki de almışım diyorum.
  • quote:

İzmir YKM-Egemen

tigerson bu fiyat gerçek mi?
    vatanda 2600tl civarındaydı, orda da kalmamış.
    ben de izmirdeyim. vatanda fiyattan dolayı kararsız kalmıştım. max. bütçem 1800tl ve anca 32" lcdlere bakabiliyorum çünkü :(

konu başlıktan fazla sapmadı inşallah :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35aramis

quote:

İzmir YKM-Egemen

tigerson bu fiyat gerçek mi?
    vatanda 2600tl civarındaydı, orda da kalmamış.
    ben de izmirdeyim. vatanda fiyattan dolayı kararsız kalmıştım. max. bütçem 1800tl ve anca 32" lcdlere bakabiliyorum çünkü :(

konu başlıktan fazla sapmadı inşallah :(

büyük ihtimalle 2,769 TL yazmak isterken 1,769 TL yazdı arkadaş. Şayet 1,769 TL ise yüreğime iner, iyi fiyata aldım diye düşünürken 1 hafta olmadan 800 TL zarar İstanbul bilişimde bile 2,900 TL olan bir TV için 1,769 TL biraz ütopik olmuş.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.