Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (590. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: biuu

Herkese merhaba. Ürünlerimi satışa koydum.

M10m2
    60mm
    12-40
    60mm macro
    40-150mm
    Manuel objektif ve
    Flaşlar var.

İhtiyacı olan bakabilir.
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=20&t=4890
    Sistem değişikliğimi hocam
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Olursa Sony, olmadı fuji, o da olmadı koyver gitsin

Aslında başlarda bir değişiklik kafamda vardı. En başlarda 12mm, 17mm, 45mm den prime set kurup zoom taşımaktan kurtulayım diyordum. Daha sonra tak çıkar zor gelecek, bir gövde daha almak zorunda kalacağım diye düşünüp vazgeçtim.

Son günlerde ise sürekli kullandığım gövde ve 12-40’ı tutup diğerlerini zaten satma kararı almıştım.

M1m3 duyurulmasıyla m1m2 fiyatları düşer diyordum hayal kırıklığı oldu m1m2 değerini korudu.

M1m2 alıncaya sensör ve megapixel avantajı ile son yıllarda titreşim engelleme ile atak yapan fuji dikkatimi çekiyordu. Ancak x-t4 10bin tl girince gidip bari full frame olsun sony bakayım dedim ve A7r2 ve 24-105’i markaja aldım. Bir gövde bir lens ikinci elde 14-15bin olunca bütçem şaştı.

Bir yandan da bünye değişikliği merak ediyor.

Döndüm yine fuji cephesine.

Xt30 10-24 ve 56mm 1.2 var kafamda ama ikinci elde yok meretler ve yine 15bini çok rahat geçiyor bu 3 parça.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Olursa Sony, olmadı fuji, o da olmadı koyver gitsin

Aslında başlarda bir değişiklik kafamda vardı. En başlarda 12mm, 17mm, 45mm den prime set kurup zoom taşımaktan kurtulayım diyordum. Daha sonra tak çıkar zor gelecek, bir gövde daha almak zorunda kalacağım diye düşünüp vazgeçtim.

Son günlerde ise sürekli kullandığım gövde ve 12-40’ı tutup diğerlerini zaten satma kararı almıştım.

M1m3 duyurulmasıyla m1m2 fiyatları düşer diyordum hayal kırıklığı oldu m1m2 değerini korudu.

M1m2 alıncaya sensör ve megapixel avantajı ile son yıllarda titreşim engelleme ile atak yapan fuji dikkatimi çekiyordu. Ancak x-t4 10bin tl girince gidip bari full frame olsun sony bakayım dedim ve A7r2 ve 24-105’i markaja aldım. Bir gövde bir lens ikinci elde 14-15bin olunca bütçem şaştı.

Bir yandan da bünye değişikliği merak ediyor.

Döndüm yine fuji cephesine.

Xt30 10-24 ve 56mm 1.2 var kafamda ama ikinci elde yok meretler ve yine 15bini çok rahat geçiyor bu 3 parça.
    Fiyatlar çok uçuk hocam maalesef, Bende sony tarafında FF alayım dedim ama A7M2 + iyi bir lensin ikinci el fiyatı en az 13 Bini buluyor dediğin gibi, A6000'den sonra Fujiye geçtim bende, X-H1 ve 16-55F2.8'e memnunum şuana kadar büyük bir ikili ama iyi takıntım yok öyle büyük olsun küçük olsun diye.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Neredeyse dün o ikiliyi satın alıyordum.

İzmir’de çok temiz kullanmış olan fotoğrafçı Xh1, 16-55(b&w uv), xe8 flaşı 7800e bırakıyordu.

Xh1 yeni sensörü kullanıyor olsa o ağırlığa rağmen alacaktım. Vazgeçtim.

• quote:

İzmir’de çok temiz kullanmış olan fotoğrafçı Xh1, 16-55(b&w uv), xe8 flaşı 7800e bırakıyordu.

İyi fiyatmış aslında, Evet makina ve lens ayrı ayrı olarak bile ağır ve büyükler ama malzeme kaliteleri çok üst düzeydeler, D850 Den sonra elime alıp kurcaladığım en iyi makina bu oldu malzeme kalitesi bakımından, Ama ayar tekerleri konusunda denediğim en iyi cihaz kesinlikle M10 M3 oldu çok güzel ve keyifli yapmışlar
  • quote:

Valla ben OM-D E-M5 Mark II'den PEN E-P5'e geri döndüm !
    Çünki kullanmadığım bir sürü özelliğe para verip boşuna masraf etmiştim. Dedim ki ne gerek var. Velhasıl özellikli alet değil de ne kullandığını bunca zaman sonra artık öğrendiğimize göre en isabetli atışı yaparak uygun makinayla işimize bakıcaz. Video çok çekeceksen ona göre, yok çekmeyeceksen işte ona göre. Elde çok çekim yapıyor, tripod ne kullanmam bne diyorsan ona göre.

Vizör vizör dediler vizörlü de kullandım. Hani "incelemelere kanmayın, kullanana sorun" hesabı da yaptık. Bu iş kıyafet seçimi gibi bir şey. Çok acayip detaylar sebebi ile insan bir diğer ürünü severek kullanabiliyor. Bu döner ekranı çok işlevsel ve iyi diye merak ederdim, onu da gördüm hani M5 Mark 2 ile, o kadar da umduğum kadar çok iş kolaylaştırmadı. Tabi o kadar az video çekiyorum ki ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Mart 2020; 1:0:58 >

• Döndüm dediğiniz makine m5m2 den çok eksik bir makine değil zaten. Adamlar yıllar önce yapmışlar hala tıkır tıkır güncel modellere kafa tutuyor.

Ama vizör kırmızı çizgimiz hocam.

Kapitalizm her yandan sarmış bizi. Minimale döneyim bari bir objektif bir makinem olsun diyorum. Eldeki ile yetinmeyip değişikliğin zorunlu olduğuna inandırmaya çalışıyorum kendimi.
    Ele para geçtikçe harcamak istiyorsunuz.

İki üç aydır elektronik eşya almadım da onun sıkıntısı bu.

Bugünler aklımda bilmem kaç tane kitap parasına satılan e kitap okuyucu var, bari onu alayım da az sakinleşsin bünyem.

Evet evet kesinlikle ihtiyacım var. Yılda 4-5 kitap okuyorum ama az okuma sebebim e kitap okuyucum olmadığından. Bir alsam ayda 4-5 okuyacağım. Kesin.
    Bkz: kobo clara hd.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 5 Mart 2020; 9:6:5 >

• Olympus e-10 mark 3 iki ayrı lens ile satılıyor sanırım. Bir tanesinde 14-42 IR diğeri EZ. Bunlar arasındaki fark nedir. İki türlü de videolarda görüntü sabitleme bulunuyor mu? Bu konularda yeniyim 🤔

• quote:

Orijinalden alıntı: bobora

Olympus e-10 mark 3 iki ayrı lens ile satılıyor sanırım. Bir tanesinde 14-42 IR diğeri EZ. Bunlar arasındaki fark nedir. İki türlü de videolarda görüntü sabitleme bulunuyor mu? Bu konularda yeniyim 🤔
    Olympus'larda IS özelliği gövdede, hatta sensördedir. Sensör 5 eksenli IS özelliği olan manyetik bir ortam. Dolayısı ile isterseniz 80 yıllık lens bulup takın gövdede 5 eksenli IS'iniz olacaktır. IS'temezeniz bile IS'iniz olacaktır. Ancak makinadan ayarlarından IS'temiyorum ben bu IS'i derseniz kapatma seçeneğiniz var. Yoksa diğer her durumda 5 eksenli IS'iniz olacaktır.

EZ = Elektronik zoom (pilden yer buna karşın pancake gibi minicik bir lens
    II R ise işte el ile sağa sola çevirerek 14-42 mm arası zumladığınız biraz da iler doğru uzun ama bence yine de küçük, ben II R'yi seviyorum.

• oly em10 mark2 12-50mm

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..
    P4210009_1 by burhan dikkas, on Flickr

• serseri sirin kullanıcısına yanıt
    Çok güzel. Neresi burası?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Günaydın teşekkürler.
    Burası Salihli / Manisa
    Bozdağların sırtları
    Salihli deki sherwood ormanı :)

• Omd E-M10 40-150mmR

As if World War 2 by burakciftci82, on Flickr

Nar Ağacı by burakciftci82, on Flickr

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Havalimanı çok iyi
  • Arkadaşlar ben Lumix GX7 kullanıyorum, normal kullanımda gözükmeyen ama uzun pozlamada kabak gibi belli olan sensörde tozlanmalar mevcut. Aslında bakınca sensorde çok fazla gözükmüyor acaba lenste de olma ihtimali va mı?
    Bunları ne yapmalı nasıl yok etmeli yardımcı olur musunuz, nasıl hallederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barahirr -- 9 Mayıs 2020; 0:58:5 >
  • barahirr kullanıcısına yanıt
    Iso 200 F22 ve manuel odak ile gündüz saatlerinde gökyüzünün fotoğrafını çekerseniz tozlanma durumu net olarak belli olacaktır.

Şöyle bir sonuç çıkarsa muhtelemen sensörde tozlanma vardır. Gözle görülmez ancak fotoğraflarda belli eder kendini.

İnternette temizleme kitleri satılıyor ama GX7 pahalı ve güzel bir gövde daha önce tecrübeniz yoksa yetkili servise götürüp ya da gönderip sensör temizletme yapmanız daha sağlıklı olur. 100-150 lira arası bir fiyata temizleme yapıyorlar diye biliyorum ama emin değilim.
    Lensten olma ihtimali ise biraz düşük çünkü lenste lekelenme olduğu zaman vizörden bakınca bile belli olabiliyor veya ışığa tutunca belli oluyor. Sensör tozu ise daha güç belli ediyor kendini.

Türkiye'de satılan GX7'lerin önemli bir bölümü Erkayalar aracılığıyla satıldı; kendilerine danışın. Servisleri var yardımcı olurlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak-82

Iso 200 F22 ve manuel odak ile gündüz saatlerinde gökyüzünün fotoğrafını çekerseniz tozlanma durumu net olarak belli olacaktır.

Şöyle bir sonuç çıkarsa muhtelemen sensörde tozlanma vardır. Gözle görülmez ancak fotoğraflarda belli eder kendini.

İnternette temizleme kitleri satılıyor ama GX7 pahalı ve güzel bir gövde daha önce tecrübeniz yoksa yetkili servise götürüp ya da gönderip sensör temizletme yapmanız daha sağlıklı olur. 100-150 lira arası bir fiyata temizleme yapıyorlar diye biliyorum ama emin değilim.
    Lensten olma ihtimali ise biraz düşük çünkü lenste lekelenme olduğu zaman vizörden bakınca bile belli olabiliyor veya ışığa tutunca belli oluyor. Sensör tozu ise daha güç belli ediyor kendini.
    Evet sonuç bu şekilde, uzun pozlama yapınca da benzer şekilde noktalar çıkıyordu.
    Baya tozlanma var anlaşılan, ben cihazı 6 sene önce amerikadan almıştım yurtiçi garantili bir cihaz değildi.

@DD252Admin Cihazı Amerikadan aldın yine de yardımcı olurlar mı acaba?

Eğer kirlenme sensör üzerinde ise biraz ilgili videolar izlenerek kendinde yapabilirsin gerekli malzemeleri alıp aslında çok zor şeyler değil, Biraz dikkat istiyor sadece.
  • 
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.