Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.138
Cevap
83
Favori
415.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O testlere bakarak aldım ve eminim niceleri de o testlere inanarak almıştır. Fakat size önerim flickr.com gibi sitelerde günlük yaşamda kullanıcıları tarafından çekilmiş fotoğraflara bakmanız ve gerçeği görmeniz. Ben bunu sonradan yaptım :) önce makinayı bu testlere bakarak aldım, aynen dedim nice D-SLR'dan daha iyi, neden almıyim !!! Fakat eline alınca çektiği fotoğrafları görünce bu testlerdeki sonuçları ile çektiğin fotoğrafları yanyana koyunca afallıyor insan. Önce ben bir ay kadar kendime "Yahu bu kadar mı kötü fotoğraf çekiyormuşum ben, harbi makinayı alınca elimize gördük işte fotoğrafçılığımızı" diye suçu kendimde bulup avunadurdum :) Fakat zamanla "E hadi ben kötü fotoğrafçıyım bari şu makinayı kullananların çektiklerine bakalım exif bilgilerine bakalım bari ufak tefek bişeyler kaparız, anlarız, öğreniriz" diyerek flick'da kullanıcı fotoğraflarına baktım (ki çoğu oynanmış olduğundan onları kaale almadım) netice benim çektiklerim ile test sonuçları arasında bir yerlerde ama yine de şu verdiğiniz test sonuçları olan fotoğraftakini makinaya çektirebilene helal olsun :) (Ayrıca tabi eğer kit lens değil ise bu testte kullanılan, bu sonuç alınabilir belki ama kit lens ile imkansız)

• @ Jiddi

Kardeş, sorun nedir ? tam detaylı paylaş çözelim senin işi bak yarım elimi uzatıyorum : )

Aldığın makinaya kesinlikle güven bu resim kalitesini sadece o site gösterip söylemiyor, herkes aynı şeyi söylüyor eminim senin ayarlarda bir durum mevcut.

Neden dersen.. Ben analog çağdan geliyorum ya :) o dönemden geldiğimden farklı bakıyorum şimdiki makinalar full yazılım.. Örneğin tripod ta çekim yaparsan veya titreme yokken çekersen IS 0 olmalı yani titreşim önleyiciyi kapatmalısın mesela ! yoksa bulanık çeker.. Yada noise önleyici var onu dikkatli kullanmak gerekir. AF ise başlı başına dikkat isteyen bir özellik. E-PL1 daki customization detayı hiçbir makinada yok çok özel yapmışlar örneğin ben S-AF +Manuel kullanıyorum hep. Böylece manuel ring e el attığımda zoom otomatik karşıma gelior böylece AF nin bazı zor şartlarda yaptığı yanlış focusu düzelterek overright ederek çekiyorum.

İçini ferahlatmak için istersen D50 ve E-PL1 aynı kare aynı setting ayarlarında iki pozu test için göndereyim : )

Şimdi morali bozma ve sahip olduğun en iyi kameraya odaklan ve sorun nedir bana detaylı yaz abicim..

Önder

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

@ FullFlight
    O testlere bakarak aldım ve eminim niceleri de o testlere inanarak almıştır. Fakat size önerim flickr.com gibi sitelerde günlük yaşamda kullanıcıları tarafından çekilmiş fotoğraflara bakmanız ve gerçeği görmeniz. Ben bunu sonradan yaptım :) önce makinayı bu testlere bakarak aldım, aynen dedim nice D-SLR'dan daha iyi, neden almıyim !!! Fakat eline alınca çektiği fotoğrafları görünce bu testlerdeki sonuçları ile çektiğin fotoğrafları yanyana koyunca afallıyor insan. Önce ben bir ay kadar kendime "Yahu bu kadar mı kötü fotoğraf çekiyormuşum ben, harbi makinayı alınca elimize gördük işte fotoğrafçılığımızı" diye suçu kendimde bulup avunadurdum :) Fakat zamanla "E hadi ben kötü fotoğrafçıyım bari şu makinayı kullananların çektiklerine bakalım exif bilgilerine bakalım bari ufak tefek bişeyler kaparız, anlarız, öğreniriz" diyerek flick'da kullanıcı fotoğraflarına baktım (ki çoğu oynanmış olduğundan onları kaale almadım) netice benim çektiklerim ile test sonuçları arasında bir yerlerde ama yine de şu verdiğiniz test sonuçları olan fotoğraftakini makinaya çektirebilene helal olsun :) (Ayrıca tabi eğer kit lens değil ise bu testte kullanılan, bu sonuç alınabilir belki ama kit lens ile imkansız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullFlight -- 15 Kasım 2010; 17:53:42 >

• @ Xentinus
    İlgin için sağol.
    Vizör yok makinada, vizör extra bir parça olarak satılıyor. Şu anda vizör veya lens alacak durumum yok. Alacaksam en ama en yakın 6-7-8 ay kadar sonra belki ya vizör ya "lens" alabilirim :)
    Makinada single AF+MF diye bir olay var. Önce makina odaklıyor ve siz isterseniz bu andan itibaren odaklamaya elle müdahale edebiliyorsunuz. Şimdi bunu deniyorum, çok bir şey farketmiş değil sonuca yansıyan. Kit lens ile makinanın yapabileceği bundan ibarettir yani. Bence lens takılabiliyor diye bir farkından öte bu makina iy ibir compact kadar yetenekli bir şey. Hatta mesela G11, G12 olsun extra masrafa sebebiyet vermeyeceğinden bundan çok daha kullanışlıdır diye düşünüyorum :) Bu tam bir cebe ve bünyeye hamallıkmış. Hem lens v.s. ala dur, hem de onları taşıyadur, hem de onları ödeyedur !.. Bütün bu huyları D-SLR gibi olmasına rağmen sonuç öyle olmayınca G11 veya G12 bence bundan çok daha iyidir. Keşke erken uyanabilip iade edebilse idim ama işte ben ilk başlarda "Ya bu makina çok alengirli, biz işi bilmiyoruz da ondandır, dur bi zamanla öğrenirsin çekersin güzel net fotoğraflar" dedim ve şimdi galiba aldığımdan bu yana 1 ay 1 hafta geçti.

• @ FullFlight
    Tamam, sizden de gerekli bilgiyi alırım vakit ayırırsanız. Şu an çıkmak üzereyim de... Benim henüz tripodum yok, o yüzden IS hep açık ve zaten hep elde çekiyorum diyebilirim. Fakat IS açık ama evde makinayı sabit bir yere koyup 2 yada 12 saniye zaman ayarlı çekimler de yaptım, gayet sorunsuz olduar. Yani IS bu durumda istenmeyen bir sorun yaratmadı. Ben de son günlerde sizin dediğiniz gibi S-AF+MF'u kullanmaya başladım fakat bu olayın fokus sorunu olmadığını çoktan anlamış bulunuyorum. Olay bu lens ile bu makinanın çekebileceği fotoğrafın keskinliği bu kadardır. Elbette çektiğiniz fotoğraflardan örnekler görmek isterim çektiklerimle kıyaslayabilmek açısından, yollarsanız memnun olurum. Daha sonra neyi nasıl yapıp ne gibi sonuç aldığımı ben de size detaylıca yazayım. Teşekkürler...
  • jiddi evet bılıyorum dahılı vızoru yok
    ama belkı vızor aldıgınızda odaklama hızı artabılır bu modelde durum nasıl bılmıyorum ama cogu makına live view da daha yavas odaklıyor
    umarım Fullflight arkadasımızla bılgı alısverısı yaparak cozebılırsınız sorunu
  • Bir kaç örnek daha ekliyorum. Iso performansındaki müthiş başarıyı gösteren ! :)
    -
     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

%100 Crop - Gerçek boyutta görmek için TIKLAYIN
    -

%100 Crop - Gerçek boyutunda görmek için TIKLAYIN

• Sn jiddi
    Olympus japonyada EPL-1 için daha hızlı ve sessiz netleme yapan ve daha hafif bir kit lensin duyurusunu yapmış.Çok yakında diğer ülkelerede satışı başlar.
    Sende yurtdışında olduğundan hem ucuz hemde Türkiyedeki kullanıcılardan daha önce bu lensi alma şansına sahip olursun bir değerlendir bence.
  • @ doroşenko
    Bu bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim öncelikle. Bakarım, dediğiniz gibi ise elbette böyle bir lense sahip olmak ve makinadan çok daha iyi performans almayı isterim. Yeni olması, daha hızlı + daha sessiz olması + daha hafif olması gibi iyi yönleri elbette fiyatına çok güzel yansıtılacaktır Korkarım ki ekonomik gücümü çok güzel sarsacak bir lens olacaktır her ne kadar yurt dışında da olsam.
  • 'Mezar' konulu fotoğraf bence çok başarılı bu kalitenin nesini beğenmedin anlayamadım doğrusu.Görüntü kalitesinin yanın da ben de tuahf duygular da uyandırdı üstelik,, biraz hüzün birazda kendi ülkemi ve ölümü mü düşündüm benimde mezarımın başında bir ay yıldız olacakmı aklımdan geçmedi değil (Hem bayrağımızı hem de dinimizi simgelemesi açısından) belkide öyle bir ölüm gelir çatarki mezarımız bile olmaz,, Allah bilir.
    BU arada Polanyamı çekoslavakyamı yoksa hırvatistan yada slovenyadamı sın şu anda merak ettim.
  • Arada 3-5 güzel çekebiliyor(um(uz)) Fakat makinayı ben fiyatına ve sınıfına göre başarılı bulmuyorum. Yoksa makina iyi olabilir !.. Gerçi bu başarısızlığının önemli etkeninin kit lens olduğunu söyledi bilenler, arkadaşlar (sağolsunlar). Bu durumda makinayı da pek hor görmemek lazım tabi :)
    -
    Allah gecinden versin ölümü de (Zamanlı ölüm pek yoktur :) o yüzden zamanlı versin diyemedim ki denmez herhalde) istediğin gibi bir kabrin olur umarım ! Of be ne acaip bir konuya daldın, ne zor yanlış algılanamayacak bir şeyler diyebilmek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 16 Kasım 2010; 19:27:08 >
  • @Jiddi,

sana iyi bayramlar dilerim önce, yurtdışında insan fazla hissedemiyor buradan sana manevi destek yapalım : )

Şimdi senin "müthiş" diye tii ye aldığın makinadan sana haberler var : ) haberler güzel yanlız alınmaca yok. Bunu birazda analog makinacı eski kafalı birinden geliyormuş gibi yapabilirsin..

Senin yaşadığın problemin kısa özeti : bilgisizlik, fakat öğrenme ile durumu aşabilirsin. Örnek verdiğin resimlerin E-PL1 dan çıkmabilmesinin tek olasılığı yanlış ayarlar olarak öngördüm. Sana hem durumu açıklayacağım hemde senin için bugün bayram ziyaretlerinden önce yaptığım çalışmadan örnekler vereceğim, bu benim içinde güzel oldu D50 yi artık neden satmam gerektiğini daha güzel anladım. Zaten bu çalışmanın daha detaylısını yapacaktım sadece biraz hızlı ve basidini gerçekleştirdim.

Şimdi alınmaman gereken açıklamama geldik. : ) Bana arasıra eş dost makina tavsiye et der benim çektiğim fotoları görünce sağolsunlar bende onlarla az bir konuşur sonra örneğin sana güzel bir turist makinası lazım derim oraya yönlendiririm. Şimdi piyasada, birçok anlamayan kimsede tank gibi DSLR leri görmek mümkün, artık sosyal kimlik için mi ne için kullanıyorlar bilmem ama bu makinları alıpta auto da kullanmaya çalışıyorlar. Bazılarıda daha öğrenip araştırmadan biraz daha para verip profesyonel makina alayım diye bunlara yönleniyor. Senin durumun kusura bakma biraz öyle. Biliyormusun DSLR alıpta gerçek anlamda kullanan kişiler auto da kullanmazlar zaten bu makinaların autoları hiç iyi değildir çoğu flash ister ve afedersin teneke resimler üretirler. EPL1 in auto su da çok iyi durumda çünkü turist makinalarına yakınlığı bunu geretiriyor. Çoğu kişi tabiki manuelde kullanırlar. Ve bir makina dostum analog günlerine atıfla en az bir sene ister "yeğen" öğrenmek için özümlemek için. Özellikle E-PL1 da öyle gizli özellikler varki anca çekerek öğrenirsin içindeki algoritmayı çünkü şimdiki makinalar yazılımla dolu. İenchange gibi örneğin burada bunları anlatmak çok uzun sürecek o konulara girmeyeyim. Senin yaptığın esas foto teknolojisini fazla bilmeden kullandığın E-PL1 nin senin yaptığın ayarla , kötü alan derinliği, gereksiz noise giderme düzeltmesi kullanması veya/hatta : ) belkide Superfine yerine fine formatı ya da custome ayarlarında saturation ile fazla oynaman bile olabilir ya da belkide merak ettin shadow brightness i ON yaptın ki bazı karelerde tavsiye etmem.

Kısaca kardeşim, E-PL1 yüklü bir bomba güzel kullanırsan meteoru kötü kullanırsan dünyayı yokedebilirsin :)

Neyse şimdi çıktılara gelelim mi senin zaten bana : yok şunu demedim, yok bunu ima etmedim yok şunu diyemezsin diye yazmaya başlamışsındır hehe :) şaka şaka..

Sonuçlar :

Testleri iki makinam ile yaptım : Bir tanesi Nikon D50 üzerinde Sigma 10-20mm takılı (çok keskin lenstir) Diğeri malum E-PL1 14-45mm (plastik olanı:)). Obje evdeki bir çiçek saksının iyi ışık hali almış durumda iki makina da da ISO 200 de , F5.4 de ve Hız: 125 te iken çekim yapıldı. Hep aynı yaprağa netlik ayarı yapıldı.

Soldakiler hep Nikon ve sağdakiler hep Oly.

Önce detaylı zooma bakalım :(netlik ayarı yapılan yaprağa)

Biraz daha uzaklaşalım :

Biraz daha :

1:1 :

Sonuçlar şunu diyor jidde : OLY açık ara önde. Sen hala makina kötü diyorsan makinayı bana satabilirsin, gerçekten söylüyorum : ) Ama satmazda fotografçılığı öğrenmek istiyorum dersen güzel bir makinan var gerekli zamanı ayırırsan tabiki en iyisini yapabilirsin.

Sonuçla artık lütfen ! makinamı kötülemeyi bırak. : ) : ) Haksızlık etme. Hem makinaya hemde test sitelerine.

Soruların için emrindeyim.

Umarım kırık çıkık yapmamışımdır : )

Tekrar iyi bayramlar !

Önder

quote:

Bir kaç örnek daha ekliyorum. Iso performansındaki müthiş başarıyı gösteren ! :)
    -

%100 Crop - Gerçek boyutta görmek için TIKLAYIN
    -

%100 Crop - Gerçek boyutunda görmek için TIKLAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullFlight -- 17 Kasım 2010; 20:29:42 >

• DIWA 'nın Gold ödülü verdiği test sonuçları
    -
    DIWA Altın madalya ödülü test sonuçları !
  • Evet Sistem kameraları içinden Canon 550D veya Mark II , NEX serisi arasından sıyrılıp gelmiş bir kamera E-PL1 : ) Test sonuçlarından örneğin Canon 550D ile karşılaştırırsanız farkı hemen anlayacaksınız..

Güzel paylaşım Jiddi, ben bu test sonuçlarına bakmamıştım..Tşkler

quote:

DIWA 'nın Gold ödülü verdiği test sonuçları
    -
    DIWA Altın madalya ödülü test sonuçları !

•  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

Büyük boyutta görmek için TIKLAYIN !
    -

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Nisan 2013; 23:19:08 >

• Bu sefer kötü fotoğrafları hiç koymadım :) Göstereyim mi ? :)
  • jiddi zaten kötü diye tabir ettiğiniz fotoğraflar kullanıcının çekim hataları varsa anlıyan için fazla bir şey ifade etmez.
    doğru ayarlarda zaten çekilen fotoların sanatsal değerlendiren ona göre bakar teknik ilgilenen ona göre değerlendirip.
    kullandığınız lensi belirtirseniz lensin perfonmansını anlar.yalnız fotolar orjinal ve tam boyut olsun.

quote:

Bu sefer kötü fotoğrafları hiç koymadım :) Göstereyim mi ? :)
  • quote:

Bu sefer kötü fotoğrafları hiç koymadım :) Göstereyim mi ? :)

http://farm5.static.flickr.com/4113/5204151540_ecb14520c5_b.jpg
    fotoğrafın EXIF bilgileri yok
  • guzel paylasımlar jiddi sanırım makinana daha ıyı alısmıssın
    nacizane bir tavsıye makınanızın beyaz ayarlarını kurcalayabılırsınız auto mod genelde gun ısıgında ıse yarıyor ama yapay ışık altında preset modlar daha ıyı sonuc verıyor benım gozlemledıgım makınalarda
    bu arada yenı kit lens cıkarmıs olympus evet ama sonucta kit lens eger focal aralık dıyafram degerlerı bana yetıyor dıyorsanız bılemem ama eskı kıt lensı satıp yenı bır kıt lens almak ne kadar işinize yarar ıyı dusunmek lazım ya da onun yerıne guzel bır portre lensı edınebılırsınız manuel
    ben olsam oyle yapardım
  • Karga karga "gak" dedi, "Çık şu dala bak" dedi, çıktım baktım o dala karga bana "gak" dedi !..
    -

Büyük boyutta görmek için tıklayınız !
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.