Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.107
Cevap
83
Favori
413.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeahman ? !
    -
    Hoşgeldiniz... Sizin makina nedir ?
  • merhaba,
    ben de bu hafta g1 aldım, sizin sorunlarınıza benzer sorunlar yaşıyorum. ilk çekimlerimi beğenmedim. ben iki yıl kadar önce fotoğrafa merak saldım. hem ekonomik kaygılardan hem biraz öğreneyim diye o zamanlar canon a570 almıştım. bi süre sonra dslr alırsam bu işe ciddi mesai harcamam gerektiğini ve ayrıca lens masrafının da ağır geleceğini, dslr ye hakkını vermeden kullanmanın hamallık ve komik olduğunu düşündüğüm için vazgeçmiştim. Ama bu sene avrupaya geldim bikaç yıllığına ve haliyle avrupayı gezmek istiyorum bu sürede. Tabi boyle olunca da ii bi makine şart olmuştu ve ben giriş seviyesi dslrler ile ilgili araştırırken micro four thirdleri gördüm ve tam benim ihtiyacım diye düşündüm. hem kaliteli, hem biraz ayarlarla falan oynayabileceğim aynı zamanda da dslrlerden ebat olarak çok daha taşınabilir, göze batmaz cihaz diye düşündüm. Ama dediğim ilk deneyimim pek tatmin etmedi. Ama ben biraz alıştıktan sonra makinaya daha iii olacağını düşünüyorum. umarım siz de ben de daha sonra mutlu oluruz cihazlarımızla...




  • 10 numara
  • Hoşgeldin humatus...
    G1'e de bakmıştım... Şu test fotoğraflarından sonra G1 değil de bunu alayım demiştim :)
    -
    http://www.dpreview.com/reviews/olympusepl1/page12.asp
    -
    Tabi lens farklılıkları çok etkili imiş. Bu test fotoğraflarında kit lens kullanılmamış... O yüzden şimdi benim çektiğim fotoğrafların pek bu sitede gördüklerimle alakası olmuyor ! Yani anladım ki makina işini yapacak da biraz yemlemek gerek :) G1'iniz hayırlı olsun. Nice güzel günlerinizi fotoğraflarsınız inşallah :) Elbette makinalarımıza aşina olduktan sonra çok daha iyi fotoğraflar çekebileceğiz.




  • teşekkür ederim, ben de ep-1 ve g1 arasında gelip gidiyordum. Gelen kit lens farkı nedeniyle g1i seçtim. g1 le gelen 14-45 i çok övüyorlardı ve ilerde yeni bir gövde alırsam kullanabileceğimi düşünerek böyle bir karar verdim. Zaten şuanki fiyat neredeyse lens fiyatı sadece, tabi avrupa fiyatları için söylüyorum. Biliyorum, merak ediliyor fotolar, croplayıp ekledim, daha önce foto yüklemediğim için foto ebatını pek bilemedim. umarım bi sorun oluşturmaz.

    http://img183.imageshack.us/img183/6393/p1000052crop.jpg

    http://img221.imageshack.us/f/p1000089crop.jpg/

    http://img20.imageshack.us/img20/8473/p1000043crop.jpg




  • humatus
    Teşekkürler örnek fotoğraflar için... Ebat ve yükleme şeklin bence gayet uygun olmuş.
    Gördüğüm kadarı ile fotoğraf kalitesi olarak G1 ile E-PL1 arasında pek fark yok gibi, veya şöyle diyeyim :) Henüz ikimiz de farkı ortaya çıkarabilecek fotoğraflar çekmemişiz ! Makinanızı alırken ilerisi için düşündüğünüz durum gayet mantıklı. Ben o kadar düşünemedim... Kit lensinin ne derece iyi yada kötü olduğunu araştırmadım doğrusu.
    -
    Bu arada... eğer yok ise siz de Panasonic G1 adına bir başlık açıp fotoğraflarınızı ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz ! Tabi eğer buna vaktiniz olabilirse benimkisi sadece bir fikir...
  • şimdilik vaktim yok ayrı bir başlık için, ilerde olabilir. bu fotoğraflar dediğim gibi kötü ama makina aldığım akşam çektiğim ilk fotolar iyiydi. düşük ışık koşullarında farkını hissettirdi, o yüzden ben de büyük bir beklenti oluşturmuştu. Dikkat ederseniz makina isoyu hep 100 de tutmuş, kapalı bir hava olmasına rağmen. Ben maknaya alışıp da manual ayarlarda kullanmaya başlayınca kalitenin iyleşeceğini düşünüyorum, en azından umuyorum. makinayla ilgili soru olursa yanıtlamaya çalışırım.
  • Benim de evde çektiğim fotoğraflar çok güzel görünüyor bana, açıkhavada çektiklerimle kıyaslayınca. Şurada (http://i54.tinypic.com/29ekpwy.jpg ) çektiğim fotoğraf benim için oldukça tatmin edici düzeyde. Diğer yandan açıkhava fotoğraflarında bu keskinliği, netliği yakalayabilmiş değilim. Bunun bir sebebinin lens olduğunu öğrendim arkadaşlar sayesinde. E tabi biraz da benden kaynaklanıyor ama öyle görünüyor ki mevcut kit lens ile şu oyuncağı çektiği gibi manzara fotoğrafı çekmek mümkün değil !..
    -
    Ben az ışıklı veya akşam fotoğrafları denediğimde 400 ve 640 ISO'ya kadar makinayı başarılı buldum. Gerçi şu (http://www.flickr.com/photos/ciddi/5110183800/ ) fotoğrafı 800 ISO ile elde tripodsuz çektim ve bu da gayet yeterli. Fakat işte hava tam kararmamıştı, saat 19:40 idi.
    -
    Siz de çektiğiniz zaman bir kaç gece manzarası ve az ışıklı ortamda obje fotoğrafları paylaşabilirseniz karşılaştırma yaparız...




  • Bu makina ile kendimin portre fotoğrafını çekmek istediğimde şöyle bir yol denedim. Makinayı 12 saniye zaman ayarlı çekime getirip deklanşöre basıp geçtim karşısına... Netice büyük bir hüsran !!! Makina kimbilir nereyi netlemiş ise ben bay flu olarak karede yerimi almıştım. Bu makina her açıdan beni uyuz edecek özelliklerle donatılmış sanırım. Bu "www.dpreview.com " incelemesine bakıp oradaki görüntülere hasta olup aldım ama resmen testteki makina ile elimdeki sanki bir compact bendeki , o testteki D-SLR gibi farklı sonuçlar aldıkça makinayı şöyle duvara sağlam bir çakasım geliyor artık :) Veya ben bunu bozuk diye yolluyim servise bir bakalım :) Bozuktur bu belki de... Bu nedir yahu ! 300 liralık compact'larda bile artık bu portre fotoğrafı çekerken yüz tanıma olayı var. Bundaki yüz tanıma olayı neyi nasıl tanıyor acaba ? Yoksa ben yüzsüz müyüm !!! Aman Ya Rabbim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Kasım 2010; 22:30:48 >




  • merhaba, walla ben de iç ortamda şu anda pek başarılı fotoğraf çekemedim, çok zamanım da olmuyor bu aralar ve biraz da üşeniyorum evde uğraşmaya. Ama dün yaptığım bir günlük gezide makineyi ilk kez manual kullanmaya başladım, öğrenmek ve farklı ayarları denemek amacıyla çektiğim fotoğraflar genel olarak tatmin etti. Akşam karanlıkta da birkaç fotoğraf çektim ama trene yetişme telaşı olduğu için çok acele ettim ve o fotolar çok kötü(flu, noise,parlama) oldu. Ama makineye alışmaya başladığımı ve giderek daha güzel fotolar çekebileceğimi düşünüyorum. Tabi bu beklentimin ilk fotolardan sonra düşmesi ve fotoğraftan pek anlamamdan da kaynaklanıyor olabilir.
    Sizin yaşadığınız bu odaklanma sorunu panasonici tercih etmemin nedenlerinden bir tanesiydi. Ben hala elimizdeki makinelerin iyi olduğunu düşünüyorum ve bir iki ay sonra daha iyi şeyler yazacağımızı düşünüyorum. Ayrıca sizin yukarıda eklediğiniz, 800 isoda akşam çekilen foto benim çektiklerimden çok daha iyi, tabi ne kadarı kullanıcyla ilgili bilmiyorum şimdilik.
    Aşağıya bulutlu havada(burası hep böyle) iso 400 ve 640 la çekilmiş iki foto ve sahibi arkadaşın da benim de anlamadığım nikon d50 kitle oto ayarda çektiğim bir resim ekliyorum.

    http://img573.imageshack.us/img573/7410/p1000272crop.jpg
    http://img834.imageshack.us/i/p1000271crop.jpg/


    nikon d50(iso yu göremedim):
    http://img199.imageshack.us/img199/7269/dsc4923crop.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humatus -- 5 Kasım 2010; 18:03:15 >




  • humatus ben artık umut etmiyorum :) Kendimin bu kadar kötü fotoğrafçı olduğumu sanmıyorum. Evvelki makinam da Canon A720 IS idi ki kendisinde olmayan manual ayar yok idi nerde ise. Ben zaten makinayı alınca direk manual ayarlarla kullanmaya başladım ki kendisi gece çekimlerinde ISO'yu yüksek tutuyordu mesela otomatikman ve bu noise yapıyordu. Bir nevi mecbur da kalıyorsun bu makina ile manual kullanmaya :) Her ne ise...
    -
    Sizin örnek fotoğrafların aslında benim çektiklerimden pek bir farkı yok. Hatta Nikon D50 bile çok da farklı çekmemiş. Acaba benim bu makinadan beklentim mi çok yüksek yoksa !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Kasım 2010; 19:52:29 >
  • jiddi yazını değiştirmişin
    dediğim gibi kitlens dışına çıkman gerekiyor.kaliteli lensler keskinlik ve detayı arttıracaktır.
    şunu'da unutmayın fotoğrafçılığın arka bahçesi'de photoshoptur.





    humatus ben artık umut etmiyorum :) Kendimin bu kadar kötü fotoğrafçı olduğumu sanmıyorum. Evvelki makinam da Canon A720 IS idi ki kendisinde olmayan manual ayar yok idi nerde ise. Ben zaten makinayı alınca direk manual ayarlarla kullanmaya başladım ki kendisi gece çekimlerinde ISO'yu yüksek tutuyordu mesela otomatikman ve bu noise yapıyordu. Bir nevi mecbur da kalıyorsun bu makina ile manual kullanmaya :) Her ne ise... Benim değişmesi zor kararım bu makina hakkında "SAKIN ALMAYIN" . Bu parayı bu ürün kesinlikle hak etmiyor.
  • Evet, Nikon D50'nin de fotoğraflarını gördükten sonra :) Dedim benimki normal o zaman. O yüzden değiştirdim yazımı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Kasım 2010; 20:45:31 >
  • Olympus E-PL1 güzel makine, haksızlık etmeyin.
    Sürekli aynı şeyi söylüyorum; siz de "Nerede güzelliği?" diye soruyorsunuz, bunu da duyar gibiyim. Aşağıdaki fotoğrafa bakalım:

     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

    Bu fotoğraf Panasonic GF-1 ve Leica Summicron-M 28mm lens ile çekilmiş.
    Olympus E-P1/E-P2/E-PL1 ve Panasonic GF-1/GF-2 aynı sensörü kullandığı için makine farklılığı önemli değil.

    Diyeceğim şu ki elinizdeki gövde harika işler çıkartabilir, burada sizi lens kısıtlıyor. Lens için de bekleyeceğiz, Olympus 14-42mm ile çok keskin kareler almamız zor ama yer yer keskin kareler yakalamak mümkün.




  • @ hunlu
    Epey örnek gördüm... evet haklısınız... lensim gelmiş benim Evet ara sıra da olsa güzel, net, keskin fotoğraflar çekiyor(um(yada ...uz)) !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Evet, Nikon D50'nin de fotoğraflarını gördükten sonra :) Dedim benimki normal o zaman. O yüzden değiştirdim yazımı :)


    Ben de fotoların iyi olduğunu düşündüğüm için değil d50 ile çektiğimde de pek bir fark olmadığını göstermek için ekledim fotoları. iyileşiyor derken daha önce çektiğim fotolara göre demek istedim.
    akadaşlar lens üzerinde duruyor haklı olarak, ama bu tarz makine kullanıcılarının çok lens yatırım yapmakta istekli olacaklarını sanmıyorum. Bu makinelerin en önemli artısı boyutları ama ihtiyaca göre farklı lensler almayı düşünen birinin kalite için dslr ve birkaç lens taşıma zahmetine katlanacaklarını düşünüyorum.En azından ben oyle yapardım. Ben hiç lens almayı düşünmüyor muyum? düşünüyorum ama sadece 20mm(ya da çıkarsa daha iyi lenslerden birini)
    tabiki lensin çok önemli olduğunu biliyorum ama sanırım benim de jiddinin de en önemli sorunu kit lensle beklediklerimizin çok altında sonuçlar elde etmemiz, ki benim kullandığım g1 le gelen 14-45 kit lens olarak çok olumlu eleştiriler almış bir lens.
    Neyse bizdeki beklenti biraz fazlaymış(incelemelerde iyi kompaklara göre artısı düşük ışık koşullarında, ışıklı ortamlarda hissedilir bi fark yok) sanırım ve yeni lens almayı biraz öne çekmem gerekecek böyle giderse.
    jiddi umudun kalmamış ama ben sana göre daha yeniyim ve daha umudumu yitirmedim:) ben hala beni tatmin edebileceğini düşünüyorum. bakalım 1-2 ay sonra ne olacak.
    iyi akşamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humatus -- 5 Kasım 2010; 23:01:18 >




  •  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..


    bu fotoğraf manuel ayarlarda E-PL1 ile çekilmiştir.
  • @ humatus
    -
    Beni etkileyen şu fotoğraflardan sonra ben de bekliyordum ki her çektiği fotoğraf bunlar gibi net olacak :) Yoksa sizin çektiğiniz fotoğraflara "kötü" demek manasında demedim. Yani benim makinanın çektiği gibiler anlamında "Nikon D50'nin de fotoğraflarını gördükten sonra" dedim.
    -
    http://www.dpreview.com/reviews/olympusepl1/page13.asp
    -
    * Olympus Pen E-PL1 * - - - - - - - vs - - - - - - - * Nikon D3000 *
     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..
    -
     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

    -
    @ marxx
    Bu ve bunun gibi çok güzel fotoğraflar çekilmiş Olympus Pen E-PL1 ile evet... Flickr'da da görüyorum ve özellikle lenslere bakıyorum, gördüğüm o ki genellikle kit lens kullanmamışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 6 Kasım 2010; 10:59:56 >




  • Bir fotoğraf daha ekliyim...
     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

    Büyük çözünürlük(1021 x 769) için tıklayın
    -
    Bu arada belirteyim... marxx arkadaşımızın paylaştığı bu atlı fotoğrafa bakınca "Light Zone" isimli bir programla düzenlendiğini gördüm. Bunun üzerine bu programı indirip ben de bu fotoğrafımı bu programla biraz düzenledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Kasım 2010; 11:21:17 >




  • Tüm forum ahalisinin bildiği üzere bende Olympus 14-42mm ve Olympus 17mm pancake olmak üzere iki lens var. Bu lensleri çok sık değiştirmiyorum, genellikle takılı olan lensi 3-4 ay kullanıyorum. Son aylarda Olympus 14-42mm lensi kullanıyordum, kendisine bayağı alışmıştım haliyle. Bugün lens değişikliği yaptım, ilk gözüme çarpan şey Olympus 17mm pancake lensin, diğer lense göre 2-3 kat (hatta 42mm değerinde 3-4 kat) daha hızlı AF yapması oldu. Bu açıdan bakılırsa jiddi Bey haklı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.