Şimdi Ara

Panasonic KX-p 1150 kurulum nasıl oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
49.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde Panasonic KX-p 1150 marka yazıcı war bunun kurlumu nasıl oluyor windows xp işletim sisteminde tam kurarken xp cdsi isityoru takıyorum olmuyor cok acele lazım ofiste fatura kesemiyoruz =(

• Bağlantı kablosunu çıkartıp geri taktığınızda yeni donanım bulundu felan diye bir uyarı vermiyormu eğer vermiyorsa başka bir kablo ile deneyiniz... Driver linki isehttp://www.komputech.com/raven/kxp1150.exe
  • Gökhan

o yazıcılar lptden bağlanıyor abicim..Yeni donanım bulundu olayını yapmaz..
    Kuruluma gelince yazıcılar bölümü açılıp yazıcı ekle dendikten sonra karşınıza liste geldiğinde DİSKETİ var seçeneği seçilip internetten indireceğiniz driver klasörü gösterilir. O şekilde kurabilirsiniz.
    Ha bu arada bağlantı noktası soracak, orada LPT seçilecek
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Gökhan

Kuruluma gelince yazıcılar bölümü açılıp yazıcı ekle dendikten sonra karşınıza liste geldiğinde DİSKETİ var seçeneği seçilip internetten indireceğiniz driver klasörü gösterilir. O şekilde kurabilirsiniz.

valla abi ben bu yaşıma kadar gördüğüm tecrübeleri yaşayarak söledim ve ben bu zamana kadar bir çok kez LPT bağlantılı yazıcılar tanıttım ve XP lerde köşede yeni donanım bulundu diye uyarıları görüyordum ve sonra cihazın driverini bulaarak tanıtmış olarak oluyordum yanlışlarım varsa Özür Dilerim...
  • slm arkadaşlar bendede bir panasonic kx p1150 yazıcı var kururlumu yaptım da her kağıt koyduğumdaw karmaşık şeyler yazıyo örnek 005546rsfret falan gibi YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM EdEnLeRe şiMdİdEn TeŞEkKÜrLeR :
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanAtas

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Gökhan

valla abi ben bu yaşıma kadar gördüğüm tecrübeleri yaşayarak söledim ve ben bu zamana kadar bir çok kez LPT bağlantılı yazıcılar tanıttım ve XP lerde köşede yeni donanım bulundu diye uyarıları görüyordum ve sonra cihazın driverini bulaarak tanıtmış olarak oluyordum yanlışlarım varsa Özür Dilerim...

tak kullan uyumu olmayan donanımlarda bu uyarıyı vermez diye biliyorum
    denetim masasında el ile donanım eklemeyi deneyin

• konu hortlamış ama...

kullandığınız xp modifiye edilmiş tip yüklü ise içersinden yazıcılar vs kaldırılmıştır bu yüzden kurulum yaparken sorun yaşarsınız aslında sade xp nin içerisinde bu sürücü mevcuttur.vede disketinizde olsa xp cd de istese kuramayabilirsiniz çoğuda kurulmaz.

sade kurulumda yazıcı ekle bölümünden panasonic kxp-1150 sürücüsünü seçip basitçe normalde kuruluyor..

sonuç olarak modifiye xp lerde problem yaşarsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 20 Temmuz 2010; 22:43:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mac osx nasıl tanıyor
  • Arkadaşlar haftasonu tüm günüm panasonic kx-p1150 yazıcısını windows 7 ye kurmaya çalıştım ama başaramadım.Sinir oldum.Ama sonunda sorunu ertesi gün çözdüm.İnternette verilen çoğu bilgiler doğru ama bir bilgi yanlış olduğu için sorunu çözmüyor.aşama aşama sorun şöyle çözülür;
    1-Başlat,aygıtlar-yazıcılar,yazıcı ekle,yerel yazıcı ekle,bağlantı noktası USB1(eğer birden fazla yazıcı hazırda bağlıysa usb2-3-4 kaçıncı yazıcı olacaksa o seçilir) SEÇİLİR,ürün olarak epson seçilir(zira panasonic windows 7 listesinde yok,onun yerine epson seçilir),model olarak epson fx series 1(80) seçilir,ileri tuşları takip edilerek işlem sona erdirilir.

• --Anlaşılan o ki üstüne 7 yazıcı eskittiğim 16 yaşındaki panasonic kxp1150 yazıcım resmen kepaze olmuş;
    --Win 8 64 bit işletim sisteminde usp to paralel kablo takılır.
    --Kablo sistemde IEEE-1284 Controller olarak görünüyor.
    --Yazıcı kurulumunda da "USB için sanal yazıcı bağlantı noktası" olarak görünüyor tabi USB001, USB002, USB003, USB004, USB005.... şeklinde numaralar alıyor bu numaralar "niye olmuyo bu lan diyerek usb to paralel kablosunu usb portuna sokup çıkarttıkça numaralar artıyor. Ben 6. farkettim ve durdum."
    --Aygıtlar ve Yacızılar bölümünden Yazıcı Ekle tıklanır.
    --İstediğim yazıcı listelenmiyor tıklanır.
    --Varolan bağlantı noktası kullan bölümünden USB001, USB002, USB003, USB004, USB005 yani kabloyu usb portuna kaç defa sokup çıkardıysanız artık buradaki numaralar artıyor en son numarayı SEÇTİM benim favorimdi.
    --Yazıcı sürücüsü yükle bölümünden Windows Update tıklanır.
    --Beklenir...
    --Beklenir...
    --Beklenir ve Windows yazıcı sürücü listesi güncellenince Panasonic kategorisi görüntülenmeye başlar.
    -- Buradan Panasonic KX-P1150 seçilir. EPSON değil Panasonic. Bu arada Epson'cuları da kınıyorum.
    -- Nice 16 senelere.

Düzenleme: 19.08.2015 --> Önceki windows sürümlerinden (7,8) windows 10'a geçişte yazıcınız yazıcı listesinden kaldırılabilir. Yükseltme esnasında USB005 gibi portlar yeniden sıralanıp boş olanlar silindiğinden doğru port numarasını bulup yazıcıyı yeniden kurmak gerekebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekenek -- 19 Ağustos 2015; 12:55:12 >

• ekenek E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. dedğiniz gibi yaptım ve sorun çözüldü.
  • AYGITLAR VE YAZICILAR-YAZICI EKLE-YEREL YAZICI EKLE-LPT1 İLERİ-GENERİC SECİORUZ KARŞISINDA ÇIKAN SEÇENEKLERDEN GENERİC IBM GRAPHİCS 9 PİN SEÇİP İLERİ İLERİ DİORUZ KURULUM TAMAMLANMIŞ OLUYOR HERKESE KOLAY GESİN İYİ GÜNLER..
  • ekenek E kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, işe yaradı. çalışmalarında başarılar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekenek

--Anlaşılan o ki üstüne 7 yazıcı eskittiğim 16 yaşındaki panasonic kxp1150 yazıcım resmen kepaze olmuş;
    --Win 8 64 bit işletim sisteminde usp to paralel kablo takılır.
    --Kablo sistemde IEEE-1284 Controller olarak görünüyor.
    --Yazıcı kurulumunda da "USB için sanal yazıcı bağlantı noktası" olarak görünüyor tabi USB001, USB002, USB003, USB004, USB005.... şeklinde numaralar alıyor bu numaralar "niye olmuyo bu lan diyerek usb to paralel kablosunu usb portuna sokup çıkarttıkça numaralar artıyor. Ben 6. farkettim ve durdum."
    --Aygıtlar ve Yacızılar bölümünden Yazıcı Ekle tıklanır.
    --İstediğim yazıcı listelenmiyor tıklanır.
    --Varolan bağlantı noktası kullan bölümünden USB001, USB002, USB003, USB004, USB005 yani kabloyu usb portuna kaç defa sokup çıkardıysanız artık buradaki numaralar artıyor en son numarayı SEÇTİM benim favorimdi.
    --Yazıcı sürücüsü yükle bölümünden Windows Update tıklanır.
    --Beklenir...
    --Beklenir...
    --Beklenir ve Windows yazıcı sürücü listesi güncellenince Panasonic kategorisi görüntülenmeye başlar.
    -- Buradan Panasonic KX-P1150 seçilir. EPSON değil Panasonic. Bu arada Epson'cuları da kınıyorum.
    -- Nice 16 senelere.

denedim ve başarılı oldu sizlerinde denemesini isterim.

• Anlatım için teşekkürler. Ne yazık ki bizim cihaz Usb den değil de lpt den bağlı.

LPT yi seçmeme rağmen bir türlü çalışmadı namıssız
  • Konu cok fena hortluyor fakat bu yazıcıyı ip üzerinden nasıl kurabilirim? elimde yazıcının girişine uygun çevirici var ethernet bağlantısı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FC BARCEL0NA

Arkadaşlar haftasonu tüm günüm panasonic kx-p1150 yazıcısını windows 7 ye kurmaya çalıştım ama başaramadım.Sinir oldum.Ama sonunda sorunu ertesi gün çözdüm.İnternette verilen çoğu bilgiler doğru ama bir bilgi yanlış olduğu için sorunu çözmüyor.aşama aşama sorun şöyle çözülür;
    1-Başlat,aygıtlar-yazıcılar,yazıcı ekle,yerel yazıcı ekle,bağlantı noktası USB1(eğer birden fazla yazıcı hazırda bağlıysa usb2-3-4 kaçıncı yazıcı olacaksa o seçilir) SEÇİLİR,ürün olarak epson seçilir(zira panasonic windows 7 listesinde yok,onun yerine epson seçilir),model olarak epson fx series 1(80) seçilir,ileri tuşları takip edilerek işlem sona erdirilir.
    Konuyu yeniden hortlattık kusura bakmayın ama

@FC BARCELONA 'nın yukarıda belirttiği üzere windows10 64 bit laptop için uygulamamız doğru sonucu verdi. Kendisine buradan tekrar teşekkür ederiz.

hepinize iyi günler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.