Şimdi Ara

palit geforce gtx 260 sonic 216 sp OVERCLOCK YAPMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni palit geforce gtx 260 sonic 216 sp aldım ve yüksek soğutma performansı bulunmakta ve tam adam akıllı overclock yapmak itiyorum en iyi programlar hangileridir ve en iyi nsaıl overclock nasıl yapılır biraz tavsiyede bulunmanızı rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fridaycoffee -- 28 Eylül 2009; 9:54:43 >

• RIVA TUNER YA DA EVGA PRECISION KULLAN

OZELLIKLE EVGA PRECISION ACAYIP KOLAY

RIVA BIRAZ DAHA USTA İŞİ Bİ PROGRAM

AMATORLER ICIN EVGA PRECISION U TEK GECERIM

CUNKU PROGRAMI ACAR ACMAZ MEMORY SHADER CORE CLOCK DEGERLERI VE FAN SPEED GORUNUYO

SANA SADECE GOSTERGELERI ILERI CEKMEK KALIYO

INCE AYAR GEREKTIRMIYO FAZLA
  • hocam riva tuneride kullandım,palitin kendi cdsinden çıkan amatör işi olan vtune kullandım,ancak yaptığım bütün mhz artırmalarda istediğim performası alamadım,pes10 demeso olsun nfs shirt oyunlarında bir acayiplik varmış gibi sanki sahte oc gibi geldi tam şöyle fabrika işi gerçek oc istiyorum,artık bios ayarlarıylamı oynanır nasıl yapılırsa, yinede yardımın için tşk kardeş.
  • PES 2010 DEMOSUYLA GTX 260 OC DENEMESI ABES KACMIS

PES 2010 O KART ICIN COK COK HAFIF BIR OYUN

EGER KARTIN OC ILE PERFORMANSI ARTMISMI DIYE BAKMAK ISTERSEN

FARCRY2 , CRYSIS , WORLD IN CONFLICT TARZI SAGLAM SISTEM ISTEYEN OYUNLARIN YANISIRA 3D MARK 2006 VE 3D MARK VANTAGE TARZI TEST PROGRAMLARI KULLANMAN GEREKIR

NFS SHIFT TE ASIRI SISTEM ISTEYEN BI OYUN DEGIL O DA SANA GERCEK DEGERLER SUNAMAZ

AYRICA ISLEMCININ NE OLDUGUNU BILMIYORUM.EGER ISLEMCINI OC LI DEGILDE DEFAULT KULLANIYORSAN GENE VGA YA YAPTIGIN OC ISE YARAMAZ

ISLEMCININ MODELI VE KULLANDIGIN HIZI SOYLERSEN OC KONUSUNDA DAHA DETAYLI BILGI VEREBILIRIM
  • eyw canım kardeşimm verdiğin bilgiler için işlemcim Athlon 64 X2 Dc 6400+ AM2 3.2G 2MB defult ayarlı oc yapadığım bir işlemci anakartım ASUS M2N-SLI DELUXE nForce570 SOKET 940 (AM2) anakart 4 gb de ram bu şekilde hocam
  • bende aynı kartı almayı planlıyorum ve internetten baktığımda gördüğüm 3 ayrı site ulaşılan oc değerleri

729/1480/1201
    723/1525/1180
    730/1552/1300
    718//1548/1303 (guru3d)

ama unutmamak lazım her kart aynı performansı veremiyor malesef, yinede bu değerlere yakın değerlere ulaşırsın diye düşünüyorum

tabi karta 55nm olması nedeniyle voltage arttırımı yapılamamasına rapmen stabil olarak bu ayarlarda çalışabilmesi güzel yinede, fiyatıda uygun diğer gtx 260 lara göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheath -- 28 Eylül 2009; 20:11:33 >
  • hocam değerlerin hepsine çıkıyor fakat oyunların görüntüsünde ufuk noktacıklar var gibi gözükmekte yani garanti veremiyorum,ama ne yalan söyleyeyim bu modellerde oc yapmak fazla garanti vermiyor,sanırım en iyisi zotac amp2 kartlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pm attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soad_sefa -- 28 Eylül 2009; 22:10:33 >
  • peki sıcaklık değerleri nasıl oc yaptıktan sonra?

fan hızını arttırıp deneyebilirsin oc yi, belki ısınmadan dolayı sorun çıkartıodur.

zotac amp2 nin fiyatıyla arasında 60tl fark war malesef =/
  • ısınma problemi hiç yok diyebilirim benim bir önceki 8800 gt göre süper kart çok iyide oc oluyor fakat ben biraz grafik aşınası olmuş bir kişi olduğum için çok dikkat ediyorum oyun oynarken sanırım benim gözlerde var bir problem
  • quote:

Orijinalden alıntı: uuuuuuuuuuu

ısınma problemi hiç yok diyebilirim benim bir önceki 8800 gt göre süper kart çok iyide oc oluyor fakat ben biraz grafik aşınası olmuş bir kişi olduğum için çok dikkat ediyorum oyun oynarken sanırım benim gözlerde var bir problem

Bende de 8800 Gt vardı. Ve yerine ben de GTX 260 aldım Palit'in Fakat benim merak ettiğim şey, OC yapmak yada nereye kadar OC yapmak garanti dışı kalmasına neden oluyor?
  • maximof kardeş hiç oc yapmadan oyun performansın nasıl memnunmusun,üstündeki soğutucu çok iyi oc yapabiliyorsun fakat hız artışı veya performans artışı ben göremedin ,sen kartı sıfırmı almıştın.
  • Daha adam gibi deneyemedim. Ama 8800 GT ile gayet detaylı oynayabilirken, bununla çok daha iyi olması lazım yani.. Senin OC diğer donanım bileşenlerinin dar boğazlık yaratnası yüzünden yeterli etkiyi verememiş olabilir.

Kartı sıfır almıştım evet. Yalnız fan genelde sessiz. Bilgisayar açılırken içerisinde uçak kalkar gibi ses çıkıyor ama sonra kesiliyor sesi. Crysis oynarken hiç fan sesi gelmedi. Tüm özellikler yüksekteyken. En fazla 62 dereceye çıktı. Nasıl normal midir? Bu sıcaklık yani.

Ayrıca Vtune programını indirdim Palit'in sayfasından. Dynamic Fan Control gibi birşey var. Sıcaklık değerlerine göre fan hızını belirliyor. Fakat Crysis te bile %40 ta çalıştı fanı. 62 derece risk taşımayan bir sıcaklı mıdır? Bana kalırsa daha yüksek devirlere çıkmalıydı. Manuel olarak ayarlanabilir fakat kafamı karıştırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximof -- 30 Eylül 2009; 18:03:38 >
  • İŞLETİM SİSTEMİ XP DE PERFORMANSI ÇOK GÜZEL WİN7 DEN GÜZEL.SİZCE NASIL
  • @maximof:

62 derece son derece normal bir değer crysis için, benim 55nm zotac gtx260 70 derecelerde dolaşırdı
  • Hmmm. Aslında fan kontol olayını zorlayıcı oyunlara girerken manuel yaparsam daha da azalır. Tabi sesine katlanabilirsem. Maksimum fan hızında fena ses çıkartıyor. Birisi diyordu ses yalıtımı için duvar örcez artık diye. Aynen öyle ama. Kanallara giren ve çıkan hava nedeniyle çıkıyor ses. Soğutma donanımı gerçekten güçlü.
  • beyler hort olacak ama en yüksek ulaştığınız değerler neler benim ki imzada amp2 den biraz hızlı msi ın lightning versiyonuyla denk getiren var mı oc yapıp
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

beyler hort olacak ama en yüksek ulaştığınız değerler neler benim ki imzada amp2 den biraz hızlı msi ın lightning versiyonuyla denk getiren var mı oc yapıp

7/24 stabil olarak 740core/1270memory yaptım, voltaj verince 800core yi görüyor ama benim kart palit değil MSI.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

beyler hort olacak ama en yüksek ulaştığınız değerler neler benim ki imzada amp2 den biraz hızlı msi ın lightning versiyonuyla denk getiren var mı oc yapıp

Palit için soruyorsanız hiç denemedim, GTX260 ise değerlerim aşağıda.

Bendeki kart: Evga GTX260 FTW(192sp) +Accelero GTX280 soğutucu

Günlük kullandığım değerler: GPU:745 Shader:1570 Memory:1160
    Test değerlerim GPU:780 aralığı Shader: 1600civarı Memory 1180

Günlük değerlerime ait test:(Diğer testin SS i yok şu anda,müsait bir vakit eklerim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 5 Temmuz 2010; 17:20:30 >

• Soğutmak önemli ama stabil kalması daha önemli o değerlerde oyunda iken kapanma restart atıyormu kesin bir sorun çıkıyordur test amaçlı bazı değerlere çıkılabilir ama stabil kalıcağı anlamına gelmez yoksa fandan başlarsın değiştirmeye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.