Şimdi Ara

PALİT 2600PRO SONİC İLK İZLENİMLER COJ EKLEDİM. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
10.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: marstazaman

Şimdiye dek pek çok yabancı site dx 10 testleri yayınladı. Hepsinde de bütün dx 10 testlerinde 2600 serisi 8600 serisine açık ara fark atıyor( çoğu yerde iki kat veya daha fazla...)
    Bütün bu testleri inkar etmek, 8600gt kullanıcılarının onun taraftarlığını körü körüne yapmasından başka bir şey değildir.

Dostum bak anlatamıyorum

OCWORKBENCH in testine bak.2600 serisi 8600GT den fark yemiş diyor bir bak.

Her sitenin açıklaması farklı ama şu ad avar

şu anda test için kullanılacak bir tek LOST planet var o da NVIDIA title ı

COH da ATI kartların üstünlüğü su götürmez birşey COj da ise test yapmak anlamsız çünkü NVIDIA kartlara atılan çelmeyi herkes biliyor o oyunda

Yani şu anda optimizasyonda ATI önde oyunlarda

Ya açıkçsı ben hiçbir teste güvenmiyorum şu anda 2600Xt ler 2. ele düşer ben de testlerimi kendim yaparım

ATı veya NVIDIA fanı değilim iki markadan da yılda 15-20 kart alır kullanırım 2600 ü de merak ediyorum ancak şunu da derim ki COJ ve COh da ATI LOST da da NVIDIA üstün ki LOST planetta 2600 serisinin 8600 ü geçmesi imkansız bir olay buna inanmamı hiçkimse beklemesin çünkü bu testler doğruyu yansıtamaz...

Tek bir sitenin ki bu site donanımhaber de olsa farketmez testleriyle güvenilir sonuçlar elde edemezsiniz

bakınız ocworkbench ve techpowerup da 8600 serisine göre 2600 serisi sürünür durumda.hardwarecanucks da ve pclabs da da atı önde gösterilmiş donanımhaberde de öyle.

Yani kullanıcı testleri gelene kadar konuşmak yersiz.Kimse bu kartlardan DX10 u full çalıştırsın beklemiyor ama çalıştırsa da hiç fena olmaz değil mi

Ancak 2600 serisi şu anda ATı nin katkılarıyla NVIDIA nın önünde yer alıyor piyasada da DX10 un şu anda tarafsız bir testi bulunmadığından veya doğru düzgün 2600 ün veya 8600 ün üstünlüğünden konuşmak yersiz ki şöyle de birşey var GDDR4 bellekli 2600xt modelinin rakibi 8600Gt değil 8600GTS dir şu anda(yani olması gereken odur)

• quote:

Orjinalden alıntı: alienlord

quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: alienlord

Valla o değerler doruysa bu kart f/p kralıdır bnce, çünkü 130 milyon ve oc ile 8600gtye çok yaklaşıyor, hatta dx10da ati kartların daha başarılı olduğunu düşünürsek bi de süper ötesi bi fiyat
    DH hiç Palit kart incelemiyor bu aralar bi siftah yapsa çok süper olur aslında

@Gündoğdu hocam hayırlı olsun, umarım sorunları bir an önce çözersin

DX10 daa daha başarılı lafına inanmıorum zira şu anda DX10 adına 3 test yapılıyor COJ COH ve LOST PLANET LOST PLANET NVIDIA ya optimize COJ ATI ye COH da da DX9 da dahi ATI kartlar daha iyi performans veriyor DX9 kartlar için de geçerli bence burada da bir optimizasyon var dolayısıyla DX10 namına hiçbirşey yokken bunları konuşmak anlamlı gelmiyortest doru olursa 8600gt sa

Ayrıca kartın 8600GT ye yaklaştığını söylemek yanlış olur çünkü shader clock u 800MHZ iken 8600GT de bu 1200MHZ

ATI nin HD2600Xt sinin gerçek kullanıcı testleri gelmeden birşey söylemek yanlış hele ki DX10 la alakalı birşey söylemek hepten yanlış kanaatimce.

nvidia optimizeli lost planettte bile ati önde gidiyor ki COJ ve COH'da da önde..bnce bu dx10da atinin önde olduğunu düşünmem için yeterli bi sebep..tamam haklısın bu dönme dx10larla tam test olmaz fakat sonuçta bu testlerle paralel olacaktır gerçek dx10 oyunları da..sn oturmuş bir dx10da nvidia nın yüzde 100 gibi sıçrama yapıp atileri geçeceğine inanıyor musun?şahsen bn pek ihtimal vermiyorm..

ayrıca yaklaştığını dikkat edersen o 830/1700e ocli değerleri için dedim (ki bu değerler shader açığını kapatabilir 8600gt 540-1400hızlarında default) ve sadece o testin doğru olduğunu düşünerek dedim doğru değilse ztn 8600gtye yaklaşamaz hatta yanından da geçemez fakat ztn 8600gtye yaklaşamaması da normaldir zira biri 130 biri 200lira..
    bu arada bu testler de bi acaip yaw..guru3d testinde ati dökülmüş, pclabs ve DH testinde nvidia dökülmüş..ayrıca snn yaptığın testlerde de LP fpsleri gzel, pclabs da snn fsplerin yarısını bile alamamış kartlar enteresan bi durum bi anlam veremedim

Ben Türk sitelerin testlerine güveniyorum. Zaten DH in yaptığı testlere güvenmeyeceksek burada olmamızın da bir anlamı yok
    Guru3d nin Nvidia yı fazlaca sevdiği bir gerçek. HardOCP de bu sevgi daha bir akıl ve mantık dışı boyuta ulaşıyor Misal zamanında 8600GTS yi her testte 1950pro nun açık ara önünde göstermişlerdi.
    Ancak bu siteler dahi şimdiye kadar dx10 oyunlarda 2600 serisinin üstünlüğüne muhalif bir haber yayınlayamadı. Dx10 da 2600 serisi 8600 serisine göre tartışma götürmez bir şekilde üstün

• quote:

Orjinalden alıntı: Gündoğdu

Bu kartı bu gün Kadıköy Eksen Bilgisayardan aldım 85 $+KDV ilk izlenimlerim oldukça sade bir kutusu olması ve kutudan Driver haricinde hiç bir şeyin çıkmaması, ve oldukça küçük bir kart olması.
    genel özellikleri;

512MB GDDR3
    128bit
    RAMDACs: 400 MHz
    Full Microsoft® DirectX® 10 Shader Model 4.0 support
    ATI HyperMemory Technology*
    Dual dual-link DVI outputs support two 2560x1600 resolution displays
    Superscalar unified shader architecture
    120 Paralel işlemci
    Comprehensive DirectX® 10 support
    Unified Video Decoder (UVD) for Blu-ray™ and HD DVD™.
    Built for Microsoft® Windows Vista™

Vesaire v.s.

Resimleri ;

PALİT 2600PRO SONİC İLK İZLENİMLER COJ EKLEDİM.

Resimlerde de görüldüğü gibi oldukça küçük bir kart benim Armor kasa içerisinde resmen kayboldu

Ama sorun şu ki daha hiç bir test yapamadım, her nedense 3Dmark 03, 05, yda 06 testi yapmaya çalıştığım an testin açılışında makina kilitliyor.
    Sistemim E4300@ 2800 mhz 2*512 Geil 800 mhz 160 gb samsung sata2 Hiper 525 Psu İşletim sistemi XP SP2

Sebep ne olabilir acaba ?
    Fikri olan !!!

dostum fan gürültüsü ne seviyede acaba?

• bu kart ne kadar güç çekiyor ki ?350watt kasa ile çalışırmı ki ?
  • Herneyse zaman ve doğru programlar ve oyunlar DX10 da kimin üstün olduğunu gösterecek.

Ancak şu da var ki 8600 serisi 2600 serisinin altında kalmayacaktır bu kendi kanaatim zamanla ak kara ortaya çıkar
  • Bu kart 8500gt sonic'i tokatlar gibime geliyo hadi hayırlısı
  • 8500gt'den daha iyi..
  • Arkadaşlar sıfırdan XP yüklememe rağmen bu kartla XP altında 2001 hariç 03,05,06 testlerini yapmaya çalıştığım zaman, makina kilitleniyor, ATi tool aynı şekilde kilitliyor, ayrıca Everest karto görmüyor.
    Kartın üzerinde gelen Driverla da denedim, kendi, 7.6 yı indirdim hiç farketmedi.
    Bu seriden başka kartı olan varmı? Böylr bir problem yaşamışmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SiYaHıMSı

arkadaşım nfs most wanted ı hangi çözünürlükde oynadın ve kullandığın ayarları yazabilir misin

Most Wanted dahil tüm oyunları 1024*768 Most Vanted da tüm ayarlar FULL ...
  • Hayırlı olsun!
    Başka bilgisayarlarda denemi fırsatı buldun mu?
    Denemediysen bi dene bakalım kitlenecek mi..
  •  PALİT 2600PRO SONİC İLK İZLENİMLER COJ EKLEDİM.

8500GT'yi bulduğum tüm benchmark'larda paramparça etmiş.
    Tam bir fiyat / performans kartı!

1. önceliği fiyat olan kullanıcılar için bulunmaz nimet.
    1024*768'te zorlandığı pek oyun yok.

Süper.

Önümüzdeki ay alayım ben bundan bir tane. Onboard'dan sıkıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker.d -- 11 Temmuz 2007; 16:35:14 >
  • bu kartın crossfıre destegı yokmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xinu

Hayırlı olsun!
    Başka bilgisayarlarda denemi fırsatı buldun mu?
    Denemediysen bi dene bakalım kitlenecek mi..

Başka bir bilgisayayarla alakalı bir sorun olduğunu zannetmiyorum, ama fırsat bulursam deneyecem.

quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

bu kartın crossfıre destegı yokmu

Hayır yok , fiyatını ucuz tutmak için kutudan bile hiç bir şey çıkmadı sadece driver CD si

• ah atı olmadı sımdı dunya gozuyle ucuza crossfıre yapıcaktık
  • kartı kullanan arkadaş tekrar soruyorum kartın fan gürültüsü sence fazla mı vede bilgisi olan arkadaşlar bu kartın silent soğutuculu modeli çıakcakmı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

kartı kullanan arkadaş tekrar soruyorum kartın fan gürültüsü sence fazla mı vede bilgisi olan arkadaşlar bu kartın silent soğutuculu modeli çıakcakmı acaba?

Palit bu soğutucuyu birçok diğer modelinde de kullanıyor. Onlarda öyle bir ses sorunu yoktu, bunda da olmayacağını düşünüyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

kartı kullanan arkadaş tekrar soruyorum kartın fan gürültüsü sence fazla mı vede bilgisi olan arkadaşlar bu kartın silent soğutuculu modeli çıakcakmı acaba?

Biraz gürültü var ama rahatsız edcek kadar değil.
  • teşekkürler
  • ati bu işte 7.7 suruculerinin de performans surucusu oldugunu hatirlatmak isterim whql bekliyormuş. 3-5 güne cikar sanirim.
  • Vay be karta bak , kutusunun üstünde tosbağa resmi var ama tavşanı geçiyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.