Şimdi Ara

PAL/NTSC KAMERADA NE ANLAM İFADE EDER?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
9.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilen varsa bir yorum yapsın..kafama takıldı.. görüntüyü PAL olan tv ye atınca ne kadar bozar? pc ye atınca bir etkisi olurmu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

PAL/NTSC Kameralarda Ne Anlam İfade Eder?

Video kayıt cihazlarında kullanılan PAL ve NTSC ifadeleri, farklı televizyon yayın standartlarını temsil ederler.

PAL (Phase Alternating Line): PAL, Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya gibi bölgelerde kullanılan bir televizyon yayın standardıdır. Saniyede 50 yarı kare (25 tam kare) yayın yapar. PAL formatı, renkleri daha iyi işlemesiyle bilinir.

NTSC (National Television System Committee): NTSC, Kuzey Amerika, Japonya ve Güney Kore gibi bölgelerde kullanılan bir televizyon yayın standardıdır. Saniyede 60 yarı kare (30 tam kare) yayın yapar. NTSC formatı, daha yüksek kare hızına sahiptir, bu da hareketli görüntülerde daha az bulanıklığa neden olur.

Bir PAL kamera ile NTSC bir televizyona veya bir NTSC kamera ile PAL bir televizyona bağlanmaya çalıştığında, PAL/NTSC hatası alabilirsin. Bu hata, cihazların farklı yayın standartlarını kullandığı için ortaya çıkar ve ekranda "PAL/NTSC error" mesajı görüntülenmesine neden olur.

Farklı yayın standartlarını kullanan cihazları birlikte kullanmak istiyorsan, bir dönüştürücü kullanman gerekir. Dönüştürücü, bir yayın standardını diğerine dönüştürür, böylece cihazlar uyumlu bir şekilde çalışabilir.

PAL ve NTSC arasındaki farkları anlamak, video ekipmanını doğru şekilde kullanmanı ve farklı yayın standartlarına sahip cihazlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmanı sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • walla tam bilmiom ama bizde canon ixux 40 war. onda pal / ntsc ayarı war; değiştirebiliosn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceza_61

walla tam bilmiom ama bizde canon ixux 40 war. onda pal / ntsc ayarı war; değiştirebiliosn.
    camcoderlar için sormuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: panasonica

camcoderlar için sormuştum

Alıntıları Göster
    bazı makinalarda var pal/ntsc ayarı

ama o kadar takman gereken bişey değil tabiki ntsc almadığın sürece

pal-->avrupa ve türkiyede kullanılan yayın biçimi
    ntsc-->amerika ülkelerinde kullanılan yayın biçimi

bunların galiba bant genişlikleri fpsleri falan farklı oluyor

sen tabiki pal tercih edeceksin ntscden uzak duracaksın

şimdi ben pal seç ntsc seçme diyince yok arkadaşım farketmez yaa artık lcdler ikisine de uyumlu diyenler olacak

ama ne gerek var lcd tvler görüyor diye ntscye yakın durmaya

biçok tv sadece pal görüyor pal seçicez amerika yayın sistemini kullanmayacağız:D

• quote:

Orijinalden alıntı: anilgee

bazı makinalarda var pal/ntsc ayarı

ama o kadar takman gereken bişey değil tabiki ntsc almadığın sürece

pal-->avrupa ve türkiyede kullanılan yayın biçimi
    ntsc-->amerika ülkelerinde kullanılan yayın biçimi

bunların galiba bant genişlikleri fpsleri falan farklı oluyor

sen tabiki pal tercih edeceksin ntscden uzak duracaksın

şimdi ben pal seç ntsc seçme diyince yok arkadaşım farketmez yaa artık lcdler ikisine de uyumlu diyenler olacak

ama ne gerek var lcd tvler görüyor diye ntscye yakın durmaya

biçok tv sadece pal görüyor pal seçicez amerika yayın sistemini kullanmayacağız:D

Alıntıları Göster
    Ya da tam tersini yapıcaz!
    Herşeyimiz NTSC olacak. Hem lcd ler de hem de video player'lar. Türkiye ve Avrupa'daki tüm aklıbaşında player'lar zaten PAL sistemi desteklemekte.

ABD'dekiler DVD player'lar ise sadece NTSC sistemi!

O zaman, her ne yapacaksak, her ne anlatacaksak, dvd authoring'den bahsediyorum, NTSC yapıcaz ki, hem T.C.de, hem Avrupa'da hem de ABD'de insanlara ulaşabilelim! Bir taşla iki kuş hesabı???

• quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Herşeyimiz NTSC olacak. Hem lcd ler de hem de video player'lar. Türkiye ve Avrupa'daki tüm aklıbaşında player'lar zaten PAL sistemi desteklemekte.

O zaman, her ne yapacaksak, her ne anlatacaksak, dvd authoring'den bahsediyorum, NTSC yapıcaz ki, hem T.C.de, hem Avrupa'da hem de ABD'de insanlara ulaşabilelim! Bir taşla iki kuş hesabı???

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

Baba iyice kafamı karıştırdın

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

Baba iyice kafamı karıştırdın

Alıntıları Göster
    sen gne de pal al pal

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceza_61

sen gne de pal al pal

Alıntıları Göster
    neyse vaz geçtim bir arkadaşta NTSC olan bir kamera vardı..benim bukadar karışık işleri çözecek kafa yok ..en iyisi PAL bulmak..PAL almak...
  • quote:

neyse vaz geçtim bir arkadaşta NTSC olan bir kamera vardı..benim bukadar karışık işleri çözecek kafa yok ..en iyisi PAL bulmak..PAL almak...

Alıntıları Göster
    mind gamesin demek istedğini anladım ama bi sor bakalım anlatabiliyor muyum:D

sen pal al ya rahat et amerikada yaşama gibi bi ihtimal yoktur büyük ihtimalle

avrupa+türkiye tamam işte işini görür pal

pal pal pal tercih et gerçi senin durum özel biraz bidaha bi düşünmek gerek istersen olayı anlat burda ben sana fikrimi söyledim ama başkalarının da fikrini al belki o para için ntsc ile uğraşırım diyen çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: anilgee

mind gamesin demek istedğini anladım ama bi sor bakalım anlatabiliyor muyum:D

sen pal al ya rahat et amerikada yaşama gibi bi ihtimal yoktur büyük ihtimalle

avrupa+türkiye tamam işte işini görür pal

pal pal pal tercih et gerçi senin durum özel biraz bidaha bi düşünmek gerek istersen olayı anlat burda ben sana fikrimi söyledim ama başkalarının da fikrini al belki o para için ntsc ile uğraşırım diyen çıkar

Alıntıları Göster
    panasonica;

türkiye'deki sistem PAL. yani şu an piyasadaki hemen hemen bütün tüplü televizyonlar PAL sistem.
    Avpura'da da aynı şekilde PAL sistem mevcut.

Amerika'da ise NTSC sistem var. PAL ile NTSC birbirinden farklı. Çok detaylı karşılaştırıldığında, NTSCnin PAL'e karşı avantajları var.

Senelerdir, bu iki ayrı sistem nedeniyle NTSC sistemli cihazlar (kameralar, oyun konsolları vb) Avrupa'da ve türkiye'de kullanılamıyordu. Böylece biz, PAL makineleri kazık kazık fiyatlarla almak zorunda kalıyorduk

Fakat yeni çıkan tüm LCD/Plazma televizyonlar ve DVD playerlar artık kesinlikle hem PAL hem NTSC destekli. Tabiri caizse MULTISISTEM. Hatta yeni çıkan tüplü televizyonlar bile Multisistem çıkmaya başladı.
    Bu nedenle, artık NTCS cihazları daha çok görür ve kullanır olabileceğiz.

Mesela ben, Türkiye'de yaklaşık 2300 YTL olan CanonHG10 marka 40 GB harddiskli kamerayı, yanında 19 parça hediye kit ile (4GB lık SD-Kart, kart okuyucu, lensler, çanta, yedek batarya, HDMI kablo, 5 YIL ULUSLARARASI GARANTI, tripod....) 999 usd'ye aldım e-bay'den. Tabii ki NTSC sistemli.

HDDye kaydedeceğim görüntüleri iki şekilde DVD'ye aktarmak durumunda kalacağım :
    1) Aynen olduğu gibi DVD'ye yazacağım (bu dvd'yi hem pal hem ntsc destekli dvd-player lar ve tv lerde seyretmek zorundayım. Ki bugünün şartlarında zaten DVD playerlar ve panel destekli televizyonlarda hiçbir sorun olmayacak

2) görüntüyü önce bilgisayara aktaracağım. ve DVD yapma programlarından birini kullanarak, NTSC yerine PAL seçeneğini işaretlemek suretiyle DVD'ye yazacağım. böylece hiçbir problem kalmayacak. Burada önemli olan, bilgisayarın çok dandik olmaması. iyi yada orta kalitede bir bilgisayarlarla, NTSC görüntüyü rahatlıkla PAL'e çevirebiliyoruz. Bu çeviri nedeniyle de gözle görülebilecek şekilde bir kalite kaybı olmayacaktır.

Umarım bu açıklamalar sana yardımcı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutkececi

panasonica;

türkiye'deki sistem PAL. yani şu an piyasadaki hemen hemen bütün tüplü televizyonlar PAL sistem.

Amerika'da ise NTSC sistem var. PAL ile NTSC birbirinden farklı. Çok detaylı karşılaştırıldığında, NTSCnin PAL'e karşı avantajları var.

Senelerdir, bu iki ayrı sistem nedeniyle NTSC sistemli cihazlar (kameralar, oyun konsolları vb) Avrupa'da ve türkiye'de kullanılamıyordu. Böylece biz, PAL makineleri kazık kazık fiyatlarla almak zorunda kalıyorduk

Fakat yeni çıkan tüm LCD/Plazma televizyonlar ve DVD playerlar artık kesinlikle hem PAL hem NTSC destekli. Tabiri caizse MULTISISTEM. Hatta yeni çıkan tüplü televizyonlar bile Multisistem çıkmaya başladı.

Mesela ben, Türkiye'de yaklaşık 2300 YTL olan CanonHG10 marka 40 GB harddiskli kamerayı, yanında 19 parça hediye kit ile (4GB lık SD-Kart, kart okuyucu, lensler, çanta, yedek batarya, HDMI kablo, 5 YIL ULUSLARARASI GARANTI, tripod....) 999 usd'ye aldım e-bay'den. Tabii ki NTSC sistemli.

HDDye kaydedeceğim görüntüleri iki şekilde DVD'ye aktarmak durumunda kalacağım :
    1) Aynen olduğu gibi DVD'ye yazacağım (bu dvd'yi hem pal hem ntsc destekli dvd-player lar ve tv lerde seyretmek zorundayım. Ki bugünün şartlarında zaten DVD playerlar ve panel destekli televizyonlarda hiçbir sorun olmayacak

2) görüntüyü önce bilgisayara aktaracağım. ve DVD yapma programlarından birini kullanarak, NTSC yerine PAL seçeneğini işaretlemek suretiyle DVD'ye yazacağım. böylece hiçbir problem kalmayacak. Burada önemli olan, bilgisayarın çok dandik olmaması. iyi yada orta kalitede bir bilgisayarlarla, NTSC görüntüyü rahatlıkla PAL'e çevirebiliyoruz. Bu çeviri nedeniyle de gözle görülebilecek şekilde bir kalite kaybı olmayacaktır.

Alıntıları Göster
    Evet burada ince nokta bilgisayarın çok da dandik olmaması.
    Tahminim o ki bugünlerde HDV ya da AVCHD makine alanların bir kısmı kendilerine yeni bir pc de almak zorunda kalacaklar.
    Sony Vegas pro 8 ve Adobe Premiere pro CS3 nin minimum requirement'ları : pc dual ve de 2.8 ghz olacak!

Bu iki program da sorunsuz ve kayıpsız dönüşüm yapabiliyor. NTSC den PAL'e.
    Ama Vegas'ın pc de tuttuğu yer çok daha az makinede. 5'te biri kadar!

• quote:

panasonica;

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mesutkececi

panasonica;

Mesut kardeş..
    Aynı durum bende var.. bir arkadaşım bu.. japonyadan pal alacağına gitmiş 2 adet NTSC HG10 almış..yani kutusunda ivis HG10 yazıyor.. ne iş bir türlü önce çözemedim ..zor anladım NTSC olduğunu .. yani senin belirtiğin fiata banada mal olacaktı ama dediğin ne tripot ne lens..sadece kamera ve kablolar ve içinde küçük bir kumanda vardı inceledim aleti.. ivis ne diye düşüne düşüne buldum meğer kutusunda yazıyormuş..
    Bendeki dvd tek sistem sony pal.. ne para bayıldım zamanında hiç sorma ..kamera için yenisini alabilmemde imkanız ..televizyonda SONY KV29X1D 50 HZ ..yani oda PAL.. birde pili 50 dakikada gidiyor demiş satıcı ona .. bende pil saplantısıda var 4 saat giden pilde buna göre varmıdır bilemiyorum? 50 dakikada biten pil deli eder beni dağda --taşta...bayırda.... buralarda makro canlıların filmini çekeceğim..böcek-yılan-ot-saman-sgölet...gibi üzerinde gelen orjinal pili . yani hv30 lar çıktı ..birde fh10-fh11-f100 ler de piyasaya çıktı çıkacak.. elimde patlamasın bu ürün.. pal ı olan Hg10 nasıl anlaşılır? Dubai de bir arkadaşım var ..arap bu orjinal dubai li.. ona aldıracağım.. ama onunda parası yok.. adama parayı nasıl göndereceğim oda bir sorun.. alınca picture viewer deyince hediye paketi olarak bana gelir gibi..Hg10 Pal i açıkça 4 satlik pilide olursa düşünüyorum.. ANilgee de dedi zaten.. sen pal al diye..yani bu ntsc olayını beceremem ben.. minid dv yi beceremdim..yarı fiatına sattım sıfır kamera yı.. indirmediğim proğram kalmamıştı .. HDD ye kayıt yapan da kesin kararlıyım.. başka önerin var ise kısa film/makro film çekimi yapacağım için çözünürlük ön planda..fiatta tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 7 Nisan 2008; 20:37:06 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mesutkececi

panasonica;

Mesut kardeş..
    Aynı durum bende var.. bir arkadaşım bu.. japonyadan pal alacağına gitmiş 2 adet NTSC HG10 almış..yani kutusunda ivis HG10 yazıyor.. ne iş bir türlü önce çözemedim ..zor anladım NTSC olduğunu .. yani senin belirtiğin fiata banada mal olacaktı ama dediğin ne tripot ne lens..sadece kamera ve kablolar ve içinde küçük bir kumanda vardı inceledim aleti.. ivis ne diye düşüne düşüne buldum meğer kutusunda yazıyormuş..
    Bendeki dvd tek sistem sony pal.. ne para bayıldım zamanında hiç sorma ..kamera için yenisini alabilmemde imkanız ..televizyonda SONY KV29X1D 50 HZ ..yani oda PAL.. birde pili 50 dakikada gidiyor demiş satıcı ona .. bende pil saplantısıda var 4 saat giden pilde buna göre varmıdır bilemiyorum? 50 dakikada biten pil deli eder beni dağda --taşta...bayırda.... buralarda makro canlıların filmini çekeceğim..böcek-yılan-ot-saman-sgölet...gibi üzerinde gelen orjinal pili . yani hv30 lar çıktı ..birde fh10-fh11-f100 ler de piyasaya çıktı çıkacak.. elimde patlamasın bu ürün.. pal ı olan Hg10 nasıl anlaşılır? Dubai de bir arkadaşım var ..arap bu orjinal dubai li.. ona aldıracağım.. ama onunda parası yok.. adama parayı nasıl göndereceğim oda bir sorun.. alınca picture viewer deyince hediye paketi olarak bana gelir gibi..Hg10 Pal i açıkça 4 satlik pilide olursa düşünüyorum.. ANilgee de dedi zaten.. sen pal al diye..yani bu ntsc olayını beceremem ben.. minid dv yi beceremdim..yarı fiatına sattım sıfır kamera yı.. indirmediğim proğram kalmamıştı .. HDD ye kayıt yapan da kesin kararlıyım.. başka önerin var ise kısa film/makro film çekimi yapacağım için çözünürlük ön planda..fiatta tabiki.

Alıntıları Göster
    bende USA dan Canon HG10 getrtmeyi dusunuyorum.bu konuda PAL/NTSC teredutum var

birde amazonda baktgm kadaryla HG 10 dan cok memnun olanda var olmayanda.memnun olmayanlarin cogu goruntuden degilde sanrim aktarma progrmyla ilgili cok sikayeti var.Bununla ilgili bilgi veririseniz memnun olrum arkadaslar?

sayin MESUTKECECI arkadas memnunmsnz HG10 dan.? benm gibi HG 10 almak isteyen bircok kisi var buna eminim ? cektgnz goruntuleri kolay izleyebilyormsnz ? yabanci forumlarda bu sikayetle ilgili acikama yapabilirmsnz? yada baska bir modeki mi tavsiye edersnz?

simdiden tsk/ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizza -- 13 Nisan 2008; 16:34:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gizza

bende USA dan Canon HG10 getrtmeyi dusunuyorum.bu konuda PAL/NTSC teredutum var

birde amazonda baktgm kadaryla HG 10 dan cok memnun olanda var olmayanda.memnun olmayanlarin cogu goruntuden degilde sanrim aktarma progrmyla ilgili cok sikayeti var.Bununla ilgili bilgi veririseniz memnun olrum arkadaslar?

sayin MESUTKECECI arkadas memnunmsnz HG10 dan.? benm gibi HG 10 almak isteyen bircok kisi var buna eminim ? cektgnz goruntuleri kolay izleyebilyormsnz ? yabanci forumlarda bu sikayetle ilgili acikama yapabilirmsnz? yada baska bir modeki mi tavsiye edersnz?

simdiden tsk/ederim

Alıntıları Göster
    selamlar

ben canon HG10'u 2 gundur kullanıyorum. Gunduz çekimlerinde sony/canon/panasonic/sanyo hepsi eminim cok iyidir. Sony ses kaydı konusunda sanırım fark yaratıyor, Canon ozellikle sinema modu ve gece çekimiyle puan topluyor, sanyo da kendine ozgu guzel dizayn ve kullanışlılıktan...

sony dokunmatik ekranlı canon manuel. Daha onceki kameram sony dokunmatikti, bence manuel yada dokunmaik farketmiyor hatta manuel canon sanki daha zor arıza yapar gibi

ben canon'dan şu an için cok memnunum. Forumlarda okuduğum gibi, gece çekimi çok başarılı. Cok da sağlam fotoğraf çekiyor. Kamerayla birlikte gelen 3 dvd program var, bu programlar fazlasıyla işimi görüyor. Ister kameranın hdd'sinden direkt bilgisayara aktarım yapıyorsunuz usb den (kameranın hdd'sini external hdd gibi flash bellek gibi goruyor bilgisayar) ister yazılımla programı format değiştirerek aktarabiliyorsunuz (minidv den aktarım'a benzer bir mantıkla). Kameranın manuel ayarları da zengin diyebilirim, fakat manuel ayarlarla ugrasmak istemiyorsanız auto modu da gayet guzel cekim yapıyor.

Ama nedendir bilmem, mts formatındaki görüntüleri en hızlı şekilde nero 8 gosteriyor bende. Şikayet edildiği gibi goruntu aktarımında problem kesinlikle soz konusu değil. İzlemek için bir çok secenek var ama şimdilik gorduğum en başarılısı nero8

Kamerayı direk eski itp 55 ekran arcelik tv ye bağladım s-videodan, ntsc pal demedi direkt goruntu verdi. Aynı zamanda direkt bilgisayara aktardığım orjinal goruntuler ulead video 11 ile istediğim formata (blue ray, hd dvd, dvd, divx vs.) pal yada ntsc olarak rahatlıkla cevirebiliyorum.

aşağıda, sıfır işıkta yani zifiri karanlıkta sadece kameraışığı ile çekilmiş cok kısa bir goruntuyu upload ettim. Cok fazla mb yaptığı için goruntuyu kısa tuttum. Umarım bir nebze fikir verebilir.

http://rapid*****.com/files/108704209/s__305_f__305_r___305_s__305_kta_cekim.MTS.html

• quote:

selamlar

ben canon HG10'u 2 gundur kullanıyorum. Gunduz çekimlerinde sony/canon/panasonic/sanyo hepsi eminim cok iyidir. Sony ses kaydı konusunda sanırım fark yaratıyor, Canon ozellikle sinema modu ve gece çekimiyle puan topluyor, sanyo da kendine ozgu guzel dizayn ve kullanışlılıktan...

sony dokunmatik ekranlı canon manuel. Daha onceki kameram sony dokunmatikti, bence manuel yada dokunmaik farketmiyor hatta manuel canon sanki daha zor arıza yapar gibi

ben canon'dan şu an için cok memnunum. Forumlarda okuduğum gibi, gece çekimi çok başarılı. Cok da sağlam fotoğraf çekiyor. Kamerayla birlikte gelen 3 dvd program var, bu programlar fazlasıyla işimi görüyor. Ister kameranın hdd'sinden direkt bilgisayara aktarım yapıyorsunuz usb den (kameranın hdd'sini external hdd gibi flash bellek gibi goruyor bilgisayar) ister yazılımla programı format değiştirerek aktarabiliyorsunuz (minidv den aktarım'a benzer bir mantıkla). Kameranın manuel ayarları da zengin diyebilirim, fakat manuel ayarlarla ugrasmak istemiyorsanız auto modu da gayet guzel cekim yapıyor.

Ama nedendir bilmem, mts formatındaki görüntüleri en hızlı şekilde nero 8 gosteriyor bende. Şikayet edildiği gibi goruntu aktarımında problem kesinlikle soz konusu değil. İzlemek için bir çok secenek var ama şimdilik gorduğum en başarılısı nero8

Kamerayı direk eski itp 55 ekran arcelik tv ye bağladım s-videodan, ntsc pal demedi direkt goruntu verdi. Aynı zamanda direkt bilgisayara aktardığım orjinal goruntuler ulead video 11 ile istediğim formata (blue ray, hd dvd, dvd, divx vs.) pal yada ntsc olarak rahatlıkla cevirebiliyorum.

aşağıda, sıfır işıkta yani zifiri karanlıkta sadece kameraışığı ile çekilmiş cok kısa bir goruntuyu upload ettim. Cok fazla mb yaptığı için goruntuyu kısa tuttum. Umarım bir nebze fikir verebilir.

http://rapid*****.com/files/108704209/s__305_f__305_r___305_s__305_kta_cekim.MTS.html

Alıntıları Göster
    Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün:) Nazardan saklasın:)

Sony Vegas pro 8 de videoyu inceledim. Properties. Media. Oradan baktım.
    Format : AVC
    Attributes : 1440 x 1080 x 32
    Frame rate : 29.970 NTSC
    Pixel aspect ratio : 1.3333 (HDV 1080)
    demiş.

Bu da sonuçta 1.440 x 1.3333 = 1.920 ediyor zaten.

Olayı tam anlamak açısından soruyorum:
    1920 x 1080 diyor reklamlarında, sitelerde falan. Bu herhalde "gösterirken 1920 x 1080 olarak gösteririm" mi demek istiyor???
    1920 x 1080 full HD cmos sensor demiş :
    yani şunu mu anlamam gerek: sensor'ı 1920 x 1080, gösterirken: 1920 x 1080
    yaptığı kayıt : 1.333 x 1440 = 1920 X 1080

HG10'da durum bu. Acaba SR12 lerde falan da durum aynı mı?

"Attibutes" kısmı 1440 x 1080 değil de 1920 x 1080 olan var mı acaba? ( O zaman pixel aspect ratio "1" olacak???)
    Böyle "1920 x 1080" olanına hd divx'lerde rastlamıştım sanki.

Biraz anlatın bakem:)

• quote:

Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün:) Nazardan saklasın:)

Sony Vegas pro 8 de videoyu inceledim. Properties. Media. Oradan baktım.
    Format : AVC
    Attributes : 1440 x 1080 x 32
    Frame rate : 29.970 NTSC
    Pixel aspect ratio : 1.3333 (HDV 1080)
    demiş.

Bu da sonuçta 1.440 x 1.3333 = 1.920 ediyor zaten.

Olayı tam anlamak açısından soruyorum:
    1920 x 1080 diyor reklamlarında, sitelerde falan. Bu herhalde "gösterirken 1920 x 1080 olarak gösteririm" mi demek istiyor???
    1920 x 1080 full HD cmos sensor demiş :
    yani şunu mu anlamam gerek: sensor'ı 1920 x 1080, gösterirken: 1920 x 1080
    yaptığı kayıt : 1.333 x 1440 = 1920 X 1080

HG10'da durum bu. Acaba SR12 lerde falan da durum aynı mı?

"Attibutes" kısmı 1440 x 1080 değil de 1920 x 1080 olan var mı acaba? ( O zaman pixel aspect ratio "1" olacak???)
    Böyle "1920 x 1080" olanına hd divx'lerde rastlamıştım sanki.

Biraz anlatın bakem:)

Alıntıları Göster
    Yukarıdakine ek : süresini 6:12 olarak verdi. 6.12 saniye yani!
    Benim bunu PAL wide screen (720 x 576) dönüştürmem 2 dakika 02 saniye sürdü!

• quote:

Yukarıdakine ek : süresini 6:12 olarak verdi. 6.12 saniye yani!
    Benim bunu PAL wide screen (720 x 576) dönüştürmem 2 dakika 02 saniye sürdü!

Alıntıları Göster
    cok çok tesekkur ederim, inşallah baba olmak herkese nasip olur.
    kamerayı da sırf onun için aldım zaten, sırf ona ve bize hatıra kalacak birkac goruntu yakalayabilmek için

evet 1920 x 1080 çekip unu downscale ederek 1440 x 1080 olarak kaydediyor. Kitapçığında boyle yazıyor. Fakat bunu gosterirken 1920 x 1080 olarak goruntu verdiğini düşünüyorum. Burada onemli olan, goruntuyu hd dvd yaptığımızda yada hiç dokunmadan mts formatında direkt dvd ye basıp mesela ps3'te izlemeye kalktığımızda 1080i yada 1080p verecek mi?

su an ps3 um olmadığı için bilemiyorm, umarım denemiş olan birileri yardımcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutkececi -- 20 Nisan 2008; 0:47:07 >

• quote:

cok çok tesekkur ederim, inşallah baba olmak herkese nasip olur.
    kamerayı da sırf onun için aldım zaten, sırf ona ve bize hatıra kalacak birkac goruntu yakalayabilmek için

evet 1920 x 1080 çekip unu downscale ederek 1440 x 1080 olarak kaydediyor. Kitapçığında boyle yazıyor. Fakat bunu gosterirken 1920 x 1080 olarak goruntu verdiğini düşünüyorum. Burada onemli olan, goruntuyu hd dvd yaptığımızda yada hiç dokunmadan mts formatında direkt dvd ye basıp mesela ps3'te izlemeye kalktığımızda 1080i yada 1080p verecek mi?

su an ps3 um olmadığı için bilemiyorm, umarım denemiş olan birileri yardımcı olur

Alıntıları Göster
    mind games, goruntuyu pal dvd ye cevirdiğinde goruntu kaybı nasıl oldu?

• quote:

mind games, goruntuyu pal dvd ye cevirdiğinde goruntu kaybı nasıl oldu?

Alıntıları Göster
    Blu Ray DVD yazıcılar yaygınlaşıp da doğrudan Blu Ray DVD yapabilir hale geldiğimizde 1080i olarak kaydedecek. Interlaced'miş HG 10 un kaydı.

Görüntü kaybına gelince.... daha da güzel oldu sanki...
    Original halini zaten wmp göstermiyor. Sony Vegas'ın penceresinde görebiliyorum. Ufak bi yer.
    Dönüştürdükten sonra wmp de görebilir hale gelince, daha bi güzel görünür hale geldi. 3.76 mb tuttu. İstersen göndereyim.

• quote:

Blu Ray DVD yazıcılar yaygınlaşıp da doğrudan Blu Ray DVD yapabilir hale geldiğimizde 1080i olarak kaydedecek. Interlaced'miş HG 10 un kaydı.

Görüntü kaybına gelince.... daha da güzel oldu sanki...
    Original halini zaten wmp göstermiyor. Sony Vegas'ın penceresinde görebiliyorum. Ufak bi yer.
    Dönüştürdükten sonra wmp de görebilir hale gelince, daha bi güzel görünür hale geldi. 3.76 mb tuttu. İstersen göndereyim.

Alıntıları Göster
    zaten şuanki HD kameraların 1920x1080 olarak çekeni yapılmadı galiba 1440x1080 olarak çekiyor bu da aslında 4:3 gibi bi oran veriyor bana garip geliyo birazcık acaba 4:3 falan çelip uzatıo mu ne:D

-kafa karışıklığı hali-

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.