Şimdi Ara

Padişahın Kızı - { BİLMECE }

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumda aradım ama bulamadım , az önce gördüğüm güzel bir bilmeceyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Padişahın çok güzel bir kızı varmış. Padişah kızını evlendirmek istediğinde ortaya çıkan talipler arasından kız üç delikanlıyı beğenmiş. Ancak karar verememiş. Bunun üzerine Padişah gidin bir yıl boyunca dünyayı gezin; kızıma en değerli, önemli hediyeyi getirerek önerene kızımı vereceğim demiş.

Delikanlılar yola çıkmışlar üç gün kadar beraber seyahat etmişler. Daha sonra ayrılmaya, ancak bir yıllık sürenin bitimine üç gün kala aynı yerde buluşup memlekete birlikte dönmeye karar vermişler.

Kararlaştırıldığı gibi sürenin bitimine üç gün kala aynı yerde buluşmuşlar. Birbirlerine sormuşlar sen ne getirdin diye?

Bir tanesi “Ben bir ayna getirdim. Dünyada nereyi istersen anında orayı gösteriyor” demiş. Buna Aynacı diyelim.

İkincisi “Ben bir uçan halı getirdim. Üstüne binip nereye gitmek istersen anında oraya götürüyor” demiş. Buna Halıcı Diyelim

Üçüncüsü “Ben bir elma getirdim. Her türlü hastalığa iyi geliyor. Ölmek üzere olan bile bu elmayı yese iyileşiyor” demiş. Buna da Elmacı diyelim.

Memlekete dönmek üzere hep birlikte yola çıkmadan önce, Aynacı demiş ki “Şu aynadan bakalım memlekette durum nasıl?”. Bir de bakıyorlar Padişahın kızı ağır hasta ölmek üzere. Halıcı Diyor ki “Buyurun halıya atlayın gidelim”. Anında memlekete varıyorlar. Elmacı diyor ki “Padişahın kızı, al elmayı ye”. Hakikaten elmayı yer yemez Padişahın kızı iyileşiyor.

Padişah kızını hangisine vereceğini şaşırıyor.

Aynacı “Ayna olmasa bizim olan bitenden haberimiz olmayacaktı. Buraya yetişmek için acele etmeyecektik. Kız da ölecekti”. Kız benim hakkım demiş.

Halıcı “Halı olmasa görsek de bir faydası yoktu. Buraya yetişemeyecektik. Kız da ölecekti”. Kız benim hakkım demiş.

Elmacı “Görsek de yetişsek de elma olmasa bir faydası yoktu. Kız elmayı yiyemeyecek ve ölecekti demiş.

Tartışma böyle sürerken delikanlılardan bir tanesi öyle bir söz söylemiş ki diğerleri da ona hak vermişler. Aynacı, Halıcı ve Elmacı’dan hangisi mantıklı ne söylemiş de kızı almış?

Not : Alıntıdır
  • Ben kızı seviyorum.Benim için kimin ne yaptığı önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TK14

Ben kızı seviyorum.Benim için kimin ne yaptığı önemli değil.
    bi tanesi ben paylaşmayı severim demiş..3 üde kızı paylaşmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: herscher

Alıntıları Göster
    aynacının aynası,halıcının halısı duruyor.ama elmacının elmasını yemiş kız buna karşılık alması lazım kızı
  • quote:

Orijinalden alıntı: herscher

Alıntıları Göster
    aynacı aynadan prensesi dikizlemiş kellesi vurulması lazım halıcı haneye tecavüzden kellesi vurulması lazım elmacının suçu yok o götürebilir prensesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gézgin

aynacının aynası,halıcının halısı duruyor.ama elmacının elmasını yemiş kız buna karşılık alması lazım kızı

Alıntıları Göster
    ben seni ellerin olasın diye mi sevdim ?

garip bişe bu ya ne demiş ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_$

aynacı aynadan prensesi dikizlemiş kellesi vurulması lazım halıcı haneye tecavüzden kellesi vurulması lazım elmacının suçu yok o götürebilir prensesi

Alıntıları Göster
    cok merak ettim bak şimdi yaaa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BABA VE OĞUL (ÇİVİ HİKAYESİ)
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDodO

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TheDodO

süpersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_$

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_$

doğrusu bu mu ? buysa çok saçmaymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muşmula

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_$

doğrusu bu mu ? buysa çok saçmaymış

Alıntıları Göster
    elmamı geri verin ben oynamıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jorge

elmamı geri verin ben oynamıyorum..

Alıntıları Göster
    kız en iyi hediyeyi sunanla evlenecekse tek hediye sunan bu durumda elmacı oluyor.kız elmayı yiyor oyuzden elmacıyla evleniyor. olabilir mi?
  • quote:

kız en iyi hediyeyi sunanla evlenecekse tek hediye sunan bu durumda elmacı oluyor.kız elmayı yiyor oyuzden elmacıyla evleniyor. olabilir mi?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TheDodO

agzımdan aldın
  • quote:

Alıntıları Göster
    halının üstünde grup yapmıslar
  • quote:

Alıntıları Göster
    halıcıyla evlensin. halılar çok pahalı şu sıralar.

elmacıyla bi kere hayatta evlenilmez. çünkü artık bir özelligi kalmadı. ya halıcı ya aynalı ama halıcı daha güzel. savaşlarda falan kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

halıcıyla evlensin. halılar çok pahalı şu sıralar.

elmacıyla bi kere hayatta evlenilmez. çünkü artık bir özelligi kalmadı. ya halıcı ya aynalı ama halıcı daha güzel. savaşlarda falan kullanırsın.

Alıntıları Göster
    Hediye verenle evlenmeyecekmiydi, elmacı elma verdi işte..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figure

Alıntıları Göster
    ayna'ci hediyeyi kendi amaci için kullandi.
    halici ise o da kendi amaci için kullandi.
    elmaci ise o elmayi prensese verdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

ayna'ci hediyeyi kendi amaci için kullandi.
    halici ise o da kendi amaci için kullandi.
    elmaci ise o elmayi prensese verdi

Alıntıları Göster
    Duydum bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figure

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: uzunoglan

halıcı olmasayı diğerleri nah ulaşırdı oraya! her halikarda en önemli kişilik halıcı oluyor. aynacı görsede görmesede zaten yine 3ü gideceklerdi prensese. o bakımdan aynacının görmesi pekte s..imde değil. elmacıya gelirsek halıcı olmadan anca kendisi yerdi onu. elmacı olmadan birtek halıcıda gitseydi sonuçta prensesin yanına gidebilecek ve halıyı teslim edip elmacının aldığı elmanın yerine birlikte uçabileceklerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garbaht -- 8 Eylül 2008; 19:41:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkk9

Duydum bunu

Alıntıları Göster
    Grup en mantıklısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: OraLeTH

Grup en mantıklısı

Alıntıları Göster
    yaw catlatmada söle hadii
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.