Thermalright SLK-800U + TMD fan veya Zalman CNPS-7000Cu dan birini almayı düşünüyorum.
En iyi ses/soğutma oranı hangisindedir? Tavsiyelerinizi bekliyorum
800u nun uzerine takıcagın fana baglıdır bu. Sogutucu baz alındıgında 7000Cu ile 800u arasında kıyaslama yapmak bile mantıksız olur.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Dartagnan</i> <br />800u nun uzerine takıcagın fana baglıdır bu. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> TMD fan diye yazmıştım. <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Dartagnan</i> <br />Sogutucu baz alındıgında 7000Cu ile 800u arasında kıyaslama yapmak bile mantıksız olur. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Niye? Yani hangisi daha iyi diye sormanın nesi mantıksız?
spark7 den memnun deilmisinki ? gaet iyi bi soğutucu die biliorum kendisini? şikayetin nedir o fandan acep_?
o fanın üstüne 8cm lik volcano 9 coolmod kasa fanı iyi gider.hem ışıklı hem de 4800rpm'de 75.7 cfm üflüyor...
slk-800u ustunde thermaltake in 80 mm lik kas fanini koy 2500 rpm de fistiklar gibi
hrrrrr acaıpm arada kaldım yaaa ... p4 spark mı alsam yoksa slk800 mu ya uf vantec stealth fanla nasıl sonuç verir acep... bu arada p4 spark da düşük devirde gaet eyi sogutuo dıe bılıorum sesde çok çok az oluomuş... acep slk800 mu yoksam p4 spark mı hrr?
izzet bence slk tabii ki tmd ile rahat rahat oc yaparsın sesinden rahatsız olursan 5V'da yada speedfan ile yavaşlatabilirsin olmadı gider bir tane stealth fanla bile hala oc'li çalıştırabilirsin. Sıfırda ses olur
Devil yazdım ya yaw SLK-700 için çevirici var diye diğer topicte. Bu arada Spark ile hayatta karşılaştırma Thermaltake'in tüm soğutucuları Volcano 7+ hariç (oda çok eskidi) çok kalitesiz. Nedense gittikçe kalitesini düşürüyor Thermaltake.
Şimdi baktımda heatsink ranking'e ordan incelemelerine aynı platformda mesela tmd fan ile vantec 7000Cu kadar performans vermiş TMD ile thermalright'lar daha iyi performans verdiğinden kesin daha iyi sonuç olacağı garanti. Ancak P4 acaip öyle büyük bir ısı problemi olmayacağından stealth ile rahat çalıştırırsın gibime geliyorki Stealth'ler harbi duyulmuyor. Thermalright her yönden daha iyi bence çünkü fan seçimi sana kalmış beğenmedin mi iade et başka bir tane al :) yarın daha sessiz fan çıksın onu git al vs gibi :)