Şimdi Ara

P150HM Ekran Kartı Çipi Bozuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar P150HM notebook'um var. Geçen sene Aralık ayında oyun oynarken görüntü bozulmaları oldu (ekranda çizgiler oluştu, görüntü kaydı, pembeleşmeler oluştu) kapattım, tekrar açtığımda windows başlatılıyor dan sonra görüntü gelmedi, güvenli moddan girerek kartı devre dışı bırakıp dahili kart ile açtığımda görüntü geldi, termal macun falan sürerek denediğimde 5 dakikalığına görüntü gelip tekrar kayboluyordu, servise gönderdim ekran kartı çipi yanmış dediler, çip değişimi için 800 lira ücret istediler ve işlemin başarısız olma ihitmali varmış, yeni kartlar için de 1500-2000 civarı bir ücret istemişlerdi, daha sonra göndermelerini istedim. Piyasada çip değişimi için 100-200 lira civarı ücret isteyip 3 ay civarı garanti veriyorlar. Yaptırdığımda tekrar bozulacağından korkuyorum sizce çip değişimi yaptırayım mı? Yoksa orta seviye bir kart mı taktırayım? Kartın modeli HD6990M.

Edit: Tamir ücretinde bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım, tamir ücreti 350 lira civarındaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 21 Ekim 2014; 18:53:41 >

• azengin kullanıcısına yanıt
    Sn. azengin,

Mesajınız teknik servis birimimize az önce iletilmiştir.

Size daha iyi hizmet verebilmemiz çabuk iletişim sağlayabilmemiz için iletişim bilgilerinizi bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz. Dilerseniz yaşadığınız bu problem ile ilgilihttp://www.monsternotebook.com.tr/yardim.aspx?yrd=217&lang=tr-TR linkindeki teknik servis numaramızı arayarak teknik servis müşteri temsilcilerimiz ile tekrar görüşebilirsiniz. Size memnuniyetle yardımcı olmak isteriz. Monster ile ilgili tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

Geçmiş olsun kardeşim bence orta seviye bir kart tak daha mantıklı olur gibi geldi bana yada cihazı bozulmuş aynı düzeyde çıktı ekran kartıda bulunabilir diye düşünüyorum monstera bunu sor bence belki ellerinde ikinci el çıkma kartlar vardır sahibinden.com baktım bir adet çıkma GTX 675M buldum fiyatı 650 TL pazarlıkla düşürülebilinir belki. forumda yada bu tarz sitelerde araştırmanı öneririm.

hatırlıyorum birlikte aynı dönemde aynı kampanyalardan almıştık cihazları bendimde HD6990M kart var Allaha şükür bu zamana kadar hiç sıkıntı çıkartmadı bana halen canavar gibi..
    bu arada bir konu buldum buradaki arkadaşta ekran kartı problemi var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_96228402/tm.htm

@akrepkral01453 nikli arkadaş mxm 3 slotu için kart arayan arkadaşlar için yardımcı olurum demiş birde victor firmasınada sor bence.
  • zafer135 kullanıcısına yanıt
    Evet hatırladım sizi. Cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 20 Ekim 2014; 17:42:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sn. azengin;

Dün akşam teknik servisimiz yaşadığınız probleme çözüm üretebilmek adına sizinle iletişime geçmiştir. Ocak ayı içerisinde teknik servisimize gelen notebookunuzun chip değişim ve onarım bedeli olarak 800 TL sizden istenmiş olduğunu belirtmeniz üzerine arkadaşlarımızın yaptığı kontrollerde bu tutarın o dönemde size 350 TL olarak teklif edilmiş olduğu görülmüştür. O dönem chip değişim ücretini kabul etmemeniz üzerine notebookunuz tamir edilmeden size geri gönderilmiştir.

Kabul etmeniz durumunda müşteri memnuniyeti adına yaşadığınız probleme çözüm olması açısından ekran kartı chip değişim işleminizi teknik servisimiz sizin adınıza ücretsiz gerçekleştireceklerdir. Sıfır bir ekran kartına geçmek istemeniz durumunda arkadaşlarımızın o dönem size verdiği sıfır ekran kartı fiyatından yine size özel indirim ile ve 1 yıl da yedek parça garantisi ile vade farksız 9 taksit şeklinde mevcut ekran kartınızdan çok daha hızlı bir ekran kartına geçiş yapabilirsiniz.

Monster ile ilgili tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

kart konusunda yardımcı olabilirim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ben 980M stoklara girdiginde 680M'i yükseltmeyi düşünüyorum sorun olmazsa inşallah, senin kasaya takılabilecek en iyi kart 680M, üstelik 6990M'in 2 katı bir performansı var, istersen uygun fiyata satabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Ben 980M stoklara girdiginde 680M'i yükseltmeyi düşünüyorum sorun olmazsa inşallah, senin kasaya takılabilecek en iyi kart 680M, üstelik 6990M'in 2 katı bir performansı var, istersen uygun fiyata satabilirim

680m icin aliciyim pm atin bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: azengin

Arkadaşlar P150HM notebook'um var. Geçen sene Aralık ayında oyun oynarken görüntü bozulmaları oldu (ekranda çizgiler oluştu, görüntü kaydı, pembeleşmeler oluştu) kapattım, tekrar açtığımda windows başlatılıyor dan sonra görüntü gelmedi, güvenli moddan girerek kartı devre dışı bırakıp dahili kart ile açtığımda görüntü geldi, termal macun falan sürerek denediğimde 5 dakikalığına görüntü gelip tekrar kayboluyordu, servise gönderdim ekran kartı çipi yanmış dediler, çip değişimi için 800 lira ücret istediler ve işlemin başarısız olma ihitmali varmış, yeni kartlar için de 1500-2000 civarı bir ücret istemişlerdi, daha sonra göndermelerini istedim. Piyasada çip değişimi için 100-200 lira civarı ücret isteyip 3 ay civarı garanti veriyorlar. Yaptırdığımda tekrar bozulacağından korkuyorum sizce çip değişimi yaptırayım mı? Yoksa orta seviye bir kart mı taktırayım? Kartın modeli HD6990M.

Edit: Tamir ücretinde bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım, tamir ücreti 350 lira civarındaymış.

Bende monster p150hm amd hd6990m kullanıcısıyım. Daha doğrusu kullanıcısıydım. Ekran kartımın 1.yılı dolmasıyla başlayan arıza sorunsalı garantisi bitene kadar devam etti. 2 defa komple ekran kartı değişimi 3 defa onarım gördü. En son arızasında 1200tl bir onarım bedeli çıktı ve bunu karşılayamadığım için ve bilgisayarımın 27 aylık yani 3 ay önce garantisi bittiği için nvidia gtx 670mx ile değişti. Yinede birşey yapamadım çünkü öğrenciyim ve bu ekran kartını +900tl fark ile yükselttiğimde ailemden çok tepki gördüm ve bozulup 1200tl ye tamir olacağını söyleyemedim. Bu güne kadar fokus bilgisayara minnettardım ama bu konuyla karşılaşınca ve 6990m p150 arasında bir uyuşmalık olduğunu öğrenince en azından denk bir ekran kartıyla değişimi sağlanabilirdi. Garantisi bitse bile böyle kronik sorunlarda garanti süresine bakılmamalı.

Başka bir soruna da değinmek istiyorum. İşlemcim şu an arızalı ama ne monster nede başka bir bilgisayarcı bu arızayı bulamıyor. Normal kullanımda işlemci sıcaklığım min. 65 C max. 95 C oluyor. Termal macunlar değişti fanlar soğutucular değişti ve sorun aynen devam ediyor. Bilgisayarı kapatamıyorum çünkü kapatınca ekran donuk donuk işliyor windows aero efektleri ağır çekimde geçiyor ve bilgisayar 45 dk gibi bir sürede açılıyor. Normal bir açılma için ya 1-1.5 gün bilgisayarım kapalı kalmalı yada buzlukta 20 dk geçirmesi gerekiyor 4000 tl verip kral bilgisayar aldım 1500tl lik bilgisayar alan kardeşim benden daha randımanlı kullanıyor bilgisayarını. O yüzden bir bilgisayara o kadar para verirken bir daha düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhanndemir

quote:

Orijinalden alıntı: azengin

Arkadaşlar P150HM notebook'um var. Geçen sene Aralık ayında oyun oynarken görüntü bozulmaları oldu (ekranda çizgiler oluştu, görüntü kaydı, pembeleşmeler oluştu) kapattım, tekrar açtığımda windows başlatılıyor dan sonra görüntü gelmedi, güvenli moddan girerek kartı devre dışı bırakıp dahili kart ile açtığımda görüntü geldi, termal macun falan sürerek denediğimde 5 dakikalığına görüntü gelip tekrar kayboluyordu, servise gönderdim ekran kartı çipi yanmış dediler, çip değişimi için 800 lira ücret istediler ve işlemin başarısız olma ihitmali varmış, yeni kartlar için de 1500-2000 civarı bir ücret istemişlerdi, daha sonra göndermelerini istedim. Piyasada çip değişimi için 100-200 lira civarı ücret isteyip 3 ay civarı garanti veriyorlar. Yaptırdığımda tekrar bozulacağından korkuyorum sizce çip değişimi yaptırayım mı? Yoksa orta seviye bir kart mı taktırayım? Kartın modeli HD6990M.

Bende monster p150hm amd hd6990m kullanıcısıyım. Daha doğrusu kullanıcısıydım. Ekran kartımın 1.yılı dolmasıyla başlayan arıza sorunsalı garantisi bitene kadar devam etti. 2 defa komple ekran kartı değişimi 3 defa onarım gördü. En son arızasında 1200tl bir onarım bedeli çıktı ve bunu karşılayamadığım için ve bilgisayarımın 27 aylık yani 3 ay önce garantisi bittiği için nvidia gtx 670mx ile değişti. Yinede birşey yapamadım çünkü öğrenciyim ve bu ekran kartını +900tl fark ile yükselttiğimde ailemden çok tepki gördüm ve bozulup 1200tl ye tamir olacağını söyleyemedim. Bu güne kadar fokus bilgisayara minnettardım ama bu konuyla karşılaşınca ve 6990m p150 arasında bir uyuşmalık olduğunu öğrenince en azından denk bir ekran kartıyla değişimi sağlanabilirdi. Garantisi bitse bile böyle kronik sorunlarda garanti süresine bakılmamalı.

Başka bir soruna da değinmek istiyorum. İşlemcim şu an arızalı ama ne monster nede başka bir bilgisayarcı bu arızayı bulamıyor. Normal kullanımda işlemci sıcaklığım min. 65 C max. 95 C oluyor. Termal macunlar değişti fanlar soğutucular değişti ve sorun aynen devam ediyor. Bilgisayarı kapatamıyorum çünkü kapatınca ekran donuk donuk işliyor windows aero efektleri ağır çekimde geçiyor ve bilgisayar 45 dk gibi bir sürede açılıyor. Normal bir açılma için ya 1-1.5 gün bilgisayarım kapalı kalmalı yada buzlukta 20 dk geçirmesi gerekiyor 4000 tl verip kral bilgisayar aldım 1500tl lik bilgisayar alan kardeşim benden daha randımanlı kullanıyor bilgisayarını. O yüzden bir bilgisayara o kadar para verirken bir daha düşünün.

Bir daha zaten asla oyun oynamak için dizüstü almam.

• bende 6990m mağdurlarındanım. ekran kartının çipi garanti bitmesine 3 ay kala değişti ve garanti bitiminden 1 ay sonra yeniden arızalandı. biraz atışmayla yeniden yaptırdım ancak şu anda gene gitti. 9 ay içinde 3 arıza oldu. laptopu ekran kartını kaldırıp öyle kullanabiliyorum. yeni ekran kartlarına istedikleri fiyat 550 $ + kdv den başlıyor. bir o kadar daha verip sıfır laptop alırım en azından 2 yıl daha garantisi olur. Şimdi yeni bir ekran kartı arıyorum. Bulamazsam laptobu uygun bir fiyata arızalı bir şekilde satmayı düşünüyorum. Bundan 4 sene önce aileme aldığım casper marka laptop bir tane bile arıza vermedi bugüne kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfcirak

bende 6990m mağdurlarındanım. ekran kartının çipi garanti bitmesine 3 ay kala değişti ve garanti bitiminden 1 ay sonra yeniden arızalandı. biraz atışmayla yeniden yaptırdım ancak şu anda gene gitti. 9 ay içinde 3 arıza oldu. laptopu ekran kartını kaldırıp öyle kullanabiliyorum. yeni ekran kartlarına istedikleri fiyat 550 $ + kdv den başlıyor. bir o kadar daha verip sıfır laptop alırım en azından 2 yıl daha garantisi olur. Şimdi yeni bir ekran kartı arıyorum. Bulamazsam laptobu uygun bir fiyata arızalı bir şekilde satmayı düşünüyorum. Bundan 4 sene önce aileme aldığım casper marka laptop bir tane bile arıza vermedi bugüne kadar.

Evet ben de arıyorum ancak dizüstü için doğrudan ekran kartı satışı yapan bir yer yok, ikinci el bulanabilir en fazla ama güvenip de almam öyle de.

• Azengin hocam sende haklisin.
    biraz bekleyelim belki temizinden cikar bir tane yoksa yeni bir bilgisayar lazim olacsk bize

• geçmiş olsun arkadaşlar. ben alırken nvidia çip yakar amd al demişti arkadaslar.. lesinlikle yanılmışlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.