Şimdi Ara

Özyeğin Üniversitesi DonanımHaber Öğrenci Topluluğu (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.728
Cevap
34
Favori
178.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özyeğin Üniversitesi %75 Burslu Bilgisayar Müh. ile %75 Burslu Endüstir Müh. Bu yıl ilk kez açılacaklar.

MF4 sıralalamamız 55.000'lerde. Sizce süpriz olur da bunlarsan biri tutar mı?

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp

Peşin ödemeler de bir indirim söz konusu değil diye biliyorum. Hazırlıktan başlarsan şimdiki fiyatla 5x29.538=147.690 oluyor, her sene fiyat artışını da gözetirsen daha da artar bunun fiyatı.

Şurada yemek kartlarından bahsedilmiş ama sadece sanki yurt dışından gelen öğrenciler için kullanıyor gibi bir anlam çıkardım:http://ozyegin.edu.tr/New/Ogrenci-Hizmetleri/Ogrenci-Hizmetleri/Ucretler-ve-Odemeler/Ucretler

@artariel, 3.kurdan başlarsan eğer zaten yarım dönem de bitirme şansın yok, eğer 4.kurdan başlayıp, 4'ü, 5'i ve Trace'i başarıyla verirsen 2.dönem lisanstan ders alabiliyorsun. Birkaç mesaj önce yazdığım şeyi kopyalıyorum buraya;

Hazırlık 5 kurdan oluşuyor.

1-) Elementary
    2-) Pre-Intermediate
    3-) Intermediate
    4-) Upper-Intermediate
    5-) Advance

İlk geldiğinde bir seviye belirleme sınavına giriyorsun, ona göre kurlara yerleştiriyorlar. Eğer onu geçersen Trace'e girmeye hak kazanıyorsun ve en az 4.kurdan başlayabiliyorsun.

1, 2, 3 ve 4. kurda iki kere sınava giriyorsun; 1.sınav MAT %15 etkilerken, 2.sınav LAT %80 etkiliyor, kanaât notu da %5.

5.kur da biraz değişiyor, 1.sınav MAT %30, 2.sınav MAT %50, 3.sınav Speaking %15, kanaât notu %5.

1.kurdan başlarsan ve kalmadan devam edersen 5.kuru yazın alıyorsun (ekstra ücret yok). 5 kuru geçtiğin takdirde de Trace'e girmeye hak kazanıyorsun.

cevap için teşekkürler ama üniversite sistemleriyle ilgili hiçbir bilgim olmadığı için doğrusu hiçbir şey anlamadım. şimdi tam olarak anneye anlatır gibi anlatabilir misin zahmet olmazsa ?

ben şimdi hazırlık atlama sınavına ne zaman giriyorum ?
    kurlar -diyelim atlamak istemedim- bu sınava göre mi belirleniyor ?
    1,2. kurlar altunizadede, kalanları çekmeköyde bunu biliyorum.
    kurlar eğitim zamanını değiştiriyor mu asıl sorum bu ? mesela 1. kurdan başladım diye ekimden itibaren yıl sonuna kadar eğitim görecem, 5. kurdan başlayınca ikinci dönem başlayacak eğitim falan. yani hazırlık konusunda tamamen hiçbir şey bilmiyorum.

• Arkadaşlar bende bilgisayar veya endüstriye giricem.Umarım hepimiz için en iyisi olur
  • ben de %75 burs yazdım sıralamam 55000nin başları senin sıralamam tam olarak kaç?
  • maşallah herkes %75 bilgisayarı kapmış sıra 59k, %50 olacak heralde bu gidişle, la o da olmazsa %25. o da olur heralde
  • ben inşaat yazdım geliceğini pek sanmıyorum ama bakalım
  • Bende %50 ile 122K ile EE mühendisliğini yazdım.60K yükseleceğini de düşünmem açıkçası,inşallah olur.
  • Daha ne kadar net anlatayım bilemiyorum. Sınav tarihlerine takvimden bakabilirsiniz, oryantasyon günleriniz de olacak. Kurlar yukarı da yazdığım gibi ilk gireceğiniz sınav (Placement) ile belirleniyor, onu geçerseniz Trace'e girmeye hak kazanıyorsunuz. Sınav sonucu açıklandığında atıyorum 2.kurdan başladınız, talep edip kurunuzu düşürüp 1'den başlayabiliyorsunuz. Yok ben 1'den başlamak istiyorum diyorsanız, girmeyin sınava.

Aşağıda yazacaklarım öğrencinin hiç kalmaması durumunda geçerli olacaktır;

1.kurdan başlarsan; 1. ve 2.kuru ikişer ay okuyup 1.dönem de bitiriyorsun. 3. ve 4.kuru da ikişer ay okuyup 2.dönem de bitiriyorsun. 5.kuru da yazın alıp, bitiriyorsun bunun süresi 2 aydan biraz kısa olabilir. Ardından Eylül'de Trace'e giriyorsun, geçersen lisansa başlıyorsun, yok geçemezsen 1.dönemin (tahminim Ocak) ve 2.dönemin sonundaki (Haziran) Trace'leri bekliyorsun.

2.kurdan başlarsan; 2.kuru ve 3.kuru ikişer ay okuyup 1.dönem de bitiriyorsun. 4.kuru ve 5.kuru da ikişer ay okuyup 2.dönem de bitiriyorsun. Haziran ayında Trace'e giriyorsun, Trace'i verirsen Eylül'de lisansa başlıyorsun. Yok Trace'de başarısız olursan Eylül'de ki Trace'e girebilirsin, o zaman geçersen yine Eylül'de lisansa başlayabilirsin. Eğer geçemezsen; Ocak'da ki Trace'e giriyorsun, geçersen Şubat'ta lisansa başlayabilirsin, yok yine veremezsen Haziran'da ki Trace'i beklemen lazım, o Trace'de başarılı olursan Eylül'de lisansa başlayabilirsin. Trace'de o zaman da başarısız olursan, ilişiğini kesiyorlar(dı) - bu sene bir ayrıcalık tanındı yine tanınır mı bilmiyorum. (Tekrar Eylül'de sınava girecekler)

3.kurdan başlarsan; 3.kuru ve 4.kuru ikişer ay okuyup 1.dönem de bitiriyorsun. 5.kuru 4 ay okuyup 2.dönemde bitiriyorsun. Haziran ayında Trace'e giriyorsun, Trace'i verirsen Eylül'de lisansa başlıyorsun. Yok Trace'de başarısız olursan Eylül'de ki Trace'e girebilirsin, o zaman geçersen yine Eylül'de lisansa başlayabilirsin. Eğer o Trace'de başarısız olursan Ocak'da ki Trace'e giriyorsun, geçersen Şubat'ta lisansa başlayabilirsin, yok yine veremezsen Haziran'da ki Trace'i beklemen lazım, o Trace'de başarılı olursan Eylül'de lisansa başlayabilirsin. Trace'de o zaman da başarısız olursan, ilişiğini kesiyorlar(dı) - bu sene bir ayrıcalık tanındı yine tanınır mı bilmiyorum. (Tekrar Eylül'de sınava girecekler)

4.kurdan başlarsan; 4.kuru ve 5.kuru ikişer ay okuyup 1.dönem de bitiriyorsun. Ocak ayında Trace'e giriyorsun, Trace'i verirsen Şubat'ta lisansa başlıyorsun. Yok Trace'de başarısız olursan Haziran'da ki Trace'e giriyorsun, geçersen Eylül'de lisansa başlayabilirsin. Yine başarısız olursan Eylül'de ki Trace'e girebilirsin, o zaman geçersen yine Eylül'de lisansa başlayabilirsin. Yok yine veremezsen Ocak'da ki Trace'i beklemen lazım, o Trace'de başarılı olursan Şubat'ta lisansa başlayabilirsin. Eğer yine kalırsan, Haziran'da ki Trace'e giriyorsun, eğer Trace'i verirsen Eylül'de lisansa başlayabilirsin. Eğer onda da başarısız olursan, ilişiğini kesiyorlar(dı) - bu sene bir ayrıcalık tanındı yine tanınır mı bilmiyorum. (Tekrar Eylül'de sınava girecekler)

5.kurdan başlarsan; 5.kuru 4 ay okuyup 1.dönem de bitiriyorsun. Ocak ayında Trace'e giriyorsun, Trace'i verirsen Şubat'ta lisansa başlıyorsun. Yok Trace'de başarısız olursan Haziran'da ki Trace'e giriyorsun, geçersen Eylül'de lisansa başlayabilirsin. Yine başarısız olursan Eylül'de ki Trace'e girebilirsin, o zaman geçersen yine Eylül'de lisansa başlayabilirsin. Yok yine veremezsen Ocak'da ki Trace'i beklemen lazım, o Trace'de başarılı olursan Şubat'ta lisansa başlayabilirsin. Eğer yine kalırsan, Haziran'da ki Trace'e giriyorsun, eğer Trace'i verirsen Eylül'de lisansa başlayabilirsin. Eğer onda da başarısız olursan, ilişiğini kesiyorlar(dı) - bu sene bir ayrıcalık tanındı yine tanınır mı bilmiyorum. (Tekrar Eylül'de sınava girecekler)

Yani kısaca; Eylül'de, Ocak'da ve Haziran'da 3 tane Trace yapılıyor. Eylül ve Haziran aylarında sınava girenler, eğer başarılı olurlarsa; Eylül'de lisansa başlayabiliyorlar. Ocak ayında Trace'e girenler ise eğer başarılı olurlarsa; Şubat'ta lisansa başlıyor. Normal şartlar altında 2 sene de hazırlığı bitirmen gerekiyor, bu sene, yazılan kurallar uygulansaydı illişiği kesilmesi gereken birçok öğrenci olacaktı, ancak 2.şans tanıdılar ve şimdi Eylül'de büyük ihtimal son kez sınava giriyorlar.

Ayrıca 2.sene sonunda hangi kurda olursanız olun, Trace'e girebiliyorsunuz.

Kurlarda ki sınav sistemini bir önceki mesajımda da yazdım.

@bugrAhn, İngilizce'n iyiyse ve gireceğin iki sınavda da başarıyla geçersen okuman zorunlu değil tabii ki. Ama bunun haricinde hazırlığı bitirmek zorundasın, seviyene göre yerleştirildiğin kurdan sonrasını okuman lazım.

@lokmane, Endüstri zor da Bilgisayar olabilir bir ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 6 Ağustos 2012; 21:27:48 >

• anlaşıldı gayet net teşekkürler.

ben hazırlığı direkt atlamaya bakayım en iyisi, phrasal verbs hariç hepsi kusursuz diyebilirim, phrasal işi de ezber zaten ben bulaşmayayım hiç hazırlığa.
  • sen tam burslu yazdın galiba ben 75 burs yazdım 55000 ile senin kesin tutar bence
  • Ogrenim ucreti acikcasi pahali geldi acaba grcen sene okuldan herhangi bir indirim alan arkadas var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler kayıt ve ödemeler ne zaman ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer06

Beyler kayıt ve ödemeler ne zaman ?

Hocam cok hizli girdin biz indirim npesindeyiz dur bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taksit yapmak için illa anlaşmalı bankaların kartlarından mı olması gerekiyor? kart olmadan herhangi bir şekilde taksit yapmaları mümkünmü
  • Arkadaşlar Selam,

%75 burslu tercihlerimiz var bilgisayar ve endüstri mühendisliklerinden.
    Sıralamamız 54000 imiş. Yorum vereirseniz sevinirim.
    Hemen öncesinde Marmara işletme Almanca var TM1'den. TM1 sıralamamız da 54000.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler....
  • Özyeğin'de herkesin elinde tablet vardı neredeyse.Derslerde de kullanıyorlar sanırım.Laptop mu daha mantıklı yoksa tablet mi?
  • tablet bence hem not alabilirsin(gayet de hızlı) hem de daha hafif.ayrıca bir sürü özelliği var
  • merhaba arkadaslar ben e-e muh 3. sinif ogrencisiyim. alp arkadasimiz saolsun gayet yardimci olmus. muhendislikle ilgili sorulariniz ya da hazirlik atlama sinavi icin taktik isterseniz bana gelin :)

bir de sunu gordum cogu kisi okulun sitesinden kolayca bulunabilecek seyleri bile alpe sormus. herseyden once siteyi detayli olarak gezmenizi tavsiye ediyorum. ha bir de okullar acilinca alpi bulun bi cikolata falan alin :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lhunardaien -- 8 Ağustos 2012; 4:36:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Selam,

Tekrar sormak isteriz, OZU %75 Burslular Bilgisayar ve Endüstri Mühendislikleri bu yıl kaçtan kapatır?
    Tahminlerinizi alabilirsek seviniriz.

İyi Günler....
  • Öncelikle merhaba

ben elektrik elektronik %50 burslu bu yıl kaç la kapatır.Ben bu bölümü yazdım

ve Yurtda imkanlar nasıl wireless falan varmı
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.