Şimdi Ara

Özyeğin Üniversitesi DonanımHaber Öğrenci Topluluğu (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.728
Cevap
34
Favori
177.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar özyeğin hukukta okuyan varsa lütfen bilgi versin? istanbul hukuk yerine özyeğini seçtiğiniz için mutlumusunuz? 2,50ortalama getirme nederece zor yoksa para ve yurt bursu kesiliyormuş? lütfen bilgin verin şimdiden teşekkürler sıralama ilk bindeyim. sınıflar kaç kişi oluyor ortalama kontenjan 200de.
  • @sftkgz

37.800,00 TL. Buradan bakabilirsin:http://ozyegin.edu.tr/Ogrenci-Hizmetleri/Ucretler-ve-Odemeler/2014-2015-Akademik-Y-l--Ucretleri

@Ross Geller

Burslarla ilgili aradığın her şeyi bu linklerde bulabilirsin:

http://ozyegin.edu.tr/Ogrenci-Hizmetleri/Burs-ve-Finansal-Destek/Lisans-Giris-Burslari
    http://ozyegin.edu.tr/Ogrenci-Hizmetleri/Burs-ve-Finansal-Destek/Lisans-Akademik-Basari-Burslari
    http://ozyegin.edu.tr/Ogrenci-Hizmetleri/Burs-ve-Finansal-Destek/Spor-Bursu
    http://ozyegin.edu.tr/Ogrenci-Hizmetleri/Burs-ve-Finansal-Destek/Calisma-Bursu
    http://ozyegin.edu.tr/Ogrenci-Hizmetleri/Burs-ve-Finansal-Destek/Burs-veren-kurumlar

Yurtlarla ile ilgili bilgiler de bu linklerde:

http://www.ozyegin.edu.tr/OzUDE-YASAM/Modern-Ogrenci-Yurtlari
    http://www.ozyegin.edu.tr/OzUDE-YASAM/Modern-Ogrenci-Yurtlari/Yurt-Basvuru,-Kay-t-ve-Odeme-Tarihleri (Daha tarih koymamışlar önceden öğrenmek istersen, tanitim.basvuru@ozyegin.edu.tr & registrar@ozyegin.edu.tr mail at)
    http://www.ozyegin.edu.tr/OzUDE-YASAM/Modern-Ogrenci-Yurtlari/Yurt-Ucretleri
    http://www.ozyegin.edu.tr/OzUDE-YASAM/Modern-Ogrenci-Yurtlari/Yurt-Ucret-Odeme-Yontemleri-ve-Iade-Kosullar-
    http://www.ozyegin.edu.tr/OzUDE-YASAM/Modern-Ogrenci-Yurtlari/Yurt-Fotograf-Galerisi

Geçen sene şu şekilde bir mail atmışlar:

quote:

Değerli öğrencilerimiz,

2013 Güz dönemi yurt başvuruları 19 Ağustos 2013 Pazartesi saat 17:00’de son bulmuştur. Bu tarihe kadar yurt başvurusunda bulunmuş olan mevcut (2013 öncesi girişli) öğrencilerimizin başvuruları aşağıdaki öncelik sıralamasına göre değerlendirilecektir:

1. Engelli Öğrenciler (2013 ve 2013 öncesi girişli öğrenciler)

2. Yurt Burslu Öğrenciler (2013 ve 2013 öncesi girişli öğrenciler)

3. Yabancı (yurt dışından yerleşen) Öğrenciler (2013 ve 2013 öncesi girişli öğrenciler)

4. Erasmus Değişim Öğrencileri

5. İstanbul Dışı 2013 Girişli Öğrenciler

6. İstanbul Dışı 2013 Öncesi Girişli Öğrenciler

7. İstanbul İçi Uzak Mesafe Öğrenciler (2013 ve 2013 öncesi girişli öğrenciler)

Bu sırlamaya göre yapılacak olan yurt yerleştirmelerinin sonuçlarını 23 Ağustos 2013 Cuma 17:00 itibarıyla sizlere e-posta olarak bildiriyor olacağız.

Yurda yertleştirilen mevcut öğrencilerimizin 2013-2014 akademik yılı yurt depozitosu olarak belirlenmiş olan 500 TL’yi en geç 28 Ağustos 2013 Çarşamba 14:00’e kadar tamamlamış olmaları gerekmektedir. Önceden yurt depozitosu bulunan öğrencilerimizin bu tarihe kadar aradaki farkı ödemeleri gerekmektedir. Bu süre içinde gerekli depozito ücretini yatırmayan öğrencilerin yurt yerleştirmeleri geçersiz sayılır.

Yukarıda belirtilmiş olan öncelik sıralamasına göre oda tahsis edilemeyen öğrencilerimiz ile zamanında yurt başvurusunda bulunamamış veya depozito ücretini herhangi bir sebepten dolayı yatıramamış olan öğrencilerimiz, arzu ettikleri takdirde yedek listede yer alabilirler. Bu öğrencilerimizin, 29 Ağustos – 6 Eylül 2013 tarihleri arasında yedek liste yurt başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Bu başvuru ile ilgili gerekli bilgiler 28 Ağustos 2013 Çarşamba günü itibariyle web sitemizde yayınlanacaktır.

Asil veya yedek yurt başvuruların ve/veya yatırılmış olan depozitonun hiçbir şekilde Özyeğin Üniversitesi yurtlarında oda tahsisini garanti etmediğini önemle hatırlatırız. Gerektiği şekilde ve zamanında başvuruda bulunup yurda yerleştirilemeyen öğrencilerimizin yatırmış oldukları depozito ücreti iade edilir.

Bilginizi rica ederiz.

• Acaba biz mevcut öğrenciler ücretleri ne olacak. Böbreğimizi mi satalım ? :)
  • bilgisayar mühendisliği 0 burs kaçla kapatır sizce
  • merhaba bugün hukuk fakültesi dekanınızla yarım saat kadar birebir sohbet etme imkanım oldu. şahsen puanım ile idari bilimler fakültesindeki bütün bölümlere 50% burslu girebiliyorum fakat kesinlikle hukuk okumak istiyorum. kendisiyle konuşmamda ilk dönem idari bilimlerden 50% burslu girip sonra yatay geçiş yapabiliceğimi söyledi. 2,5-3,00 ortalama bile yeterli olur dedi eğer hevesliysen.

okuyan öğrencilere sorum şu, sizin yahut arkadaşlarınızın tecrübelerinden yola çıkarak okul yatay geçişlerde ne gibi destek yahut köstek oluyor? nasıl karşılıyolar yatay geçiş taleplerini?
  • Otel yöneticiliği bölümü aklımda var. Swis otel ile anlaşmaları varmış. zaten bildiğim kadarıyla hüseyin özyeğine ait bu otel resortlarıda.

var mı tanıdıgı okuyan veya bilgisi. nasıldır. girebilirim bu bölüme.
  • taha yasin arıcı kullanıcısına yanıt
    kuzenim okuyor bu bölümde. ilk senesinin yazında swiss otelde 1 ay staj yaptı. bu sene yanılmıyorsam 3. senesi çırağanda çalışıcak bütün yaz. okul aracılığıyla girmedi çırağan stajına. kendi başvurdu ancak tahmin edersinki okulun eğitim sisteminin staja alınmasında büyük faydası vardır. not ortalamasıda 3,40 civarı.
  • arcanome A kullanıcısına yanıt
    Ben Elektrik & Elektronik'ten, Endüstri Mühendisliği'ne geçiş yaptım. Başvuru yaptığım sırada ortalamam 3.50'ydi. Geçmeden önce bir tane IE dersini A- ile vermiştim, bir diğer dersi de o dönem içerisinde alıyordum, onda da notlarımın genel ortalaması; sınıfın bayağı üstündeydi. O dönem içerisinde benimle beraber 1 kişi Endüstri'ye geçebildi. Şöyle de bir şey var yalnız: O dönem çok fazla ders aldım; haliyle ortalamam düşecekti fakat, yatay geçişin sonuçları dönem sonu notlarının açıklanmasından önce olacağından, yeni not ortalamamdan ziyade 3.50'yi kaâle alırlar diye düşünüyordum ama düşündüğüm gibi olmadı. O dönem ders aldığım bütün hocalara beni sormuşlar, sağolsun hocalarım iyi şeyler dedikleri için geçişim de bir problem yaşamamıştım. :-)

Yatay geçiş işlemi artık eskisi kadar kolay değil, öğrenciler istedikleri bölümde okuyabilsinler diye önceden çok daha çabuk geçiriyorlardı ama artık kabul edilmeyenlerin sayısı, kabul edilenlere göre çok daha fazla. Ben yatay geçiş yapıp da bursunu kaybeden veya artıran duymadım. Şöyle bir şey duydum ama: Bir kız Hukuk Fakültesi'ne geçmeyi çok istiyor ama başvurusu reddediliyor. (Sanırım İşletme okuyordu tam bilmiyorum) Fakat, kız pes etmiyor yaz okulunda 2 tane Hukuk dersi alıp, tekrar yatay geçiş talebinde bulunup, hocalarla görüşüyor, ben çok istiyorum bu bölümde okumayı, görüyorsunuz çabalıyorum gibisinden konuşuyor, sonrasında da alıyorlar.

Benim sana tavsiyem, eğer böyle bir şeye yelteneceksen ortalamanı en az 3'ün üzerinde tutup en azından bir Hukuk dersini iyi bir notla ver. Bu sayede, şansını artırırsın, şimdiden başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 11 Temmuz 2014; 12:52:44 >

Buradan da kontenjanlara bakabilirsin:http://www.ozyegin.edu.tr/Ogrenci-Hizmetleri/Basvuru-Kabul/Lisans/Yatay-Gecisler/Kurum-Ici-Yatay-Gecis

İyi kontenjan açmışlar gerçekten Hukuk için. Her sene değişiyor, ayrıca 20 kontenjan açılması 20 kişinin alınacağı anlamına gelmiyor, aman dikkat.
  • Özellikle yatay geçiş yapan öğrenciler, aynı şeyleri yaşamasın diye bunları da yazmak istiyorum, yatay geçiş yapacak bütün arkadaşlara ders olsun bu yazacaklarım.

Okul öğrencileri SIS (Student Information System) üzerinden derslere kayıt oluyorlar ama sistemsel bir arıza yüzünden MATH 103'ün yan koşulu olan MATH 103R isimli 2 kredilik ders, toplam kredi de gözükmüyordu. Okulun şartlarına göre 120 krediyi başarıyla bitiren öğrenciler 3.sınıf statüsü kazanıyorlar ve 3.sınıf statüsü kazanan öğrenciler ders seçimlerini normal öğrencilere göre yanlış hatırlamıyorsam 2 gün, 2.sınıf öğrencileri de 1 gün önce yapabiliyorlar, ertesi gün (veya birkaç saat sonra) ise bütün öğrencilere sistem açılıyor.

Şans bu ki, benim de bu ders sayesinde kredim 120 oluyor. Yani, o 2 kredilik ders sayesinde 1 gün önceden ders seçimimi yapabileceğim. Fakat, ben biliyorum okulumu, bu durumu taa 23 Ocak'ta bildirdim. (Ders seçimleri 10 Şubat'ta yapılacaktı) Bana sonradan, durumu bildiklerini ve ders seçimi öncesinde bu sorunun çözüleceğini ve hiçbir problem yaşamayacağımı söylediler. Bu mesajım şimdilik burada dursun.

21 Ocak tarihinde de yatay geçiş transferimin onaylandığına dair mail aldım. Mailin sadece bir kısmını paylaşıyorum:

quote:

Transfer ders işlemleriniz için bahar döneminin ilk haftası Fakülteye başvurmanızı rica ederiz.

Bahsi geçen bahar döneminin ilk haftası, ders seçimlerinden sonra derslerin başladığı hafta oluyor. Bu mesajım da burada dursun.

8 Şubat gecesi kendimi garantiye alayım diye öğrenci hizmetlerine bir mail daha yolladım, mailin bir kısmı:

quote:

Bu döneme kadar 120 kredilik ders tamamladım, bu da 3.sınıf olduğum anlamını taşıyor ve 10 Şubat Pazartesi saat 12'den itibaren normal şartlarda ders seçimimi yapabileceğim. Merak ettiğim 10 Şubat günü, yatay geçişten veya ders transfer işleminden dolayı herhangi bir aksaklık yaşar mıyım?

Tabii ki bu maile cevap verilmedi. Ve 10 Şubat günü ders seçimleri 3.sınıfları öğrencilerine açılmasına rağmen bana açılmadı. Nitekim kabus dolu günlerim 10 Şubat itibariyle başlamış oldu, üstelik ameliyat olmuştum ve yataktan kalkmaya bile mecalim yoktu. İlk mail Öğrenci Hizmetleri'nden geldi:

quote:

Yatay geçiş işlemin gerçekleşmiş ancak fakültenizden muaf olacağınız derslere ait bilgiler henüz Öğrenci Hizmetlerine gelmemiştir. Bu nedenle sorun yaşamaktasınız. Fakülte Sekreteri ile bağlantı kurup muaf olduğunuz ders bilgilerinin iletilmesi konusunda yardım talep edebilirsiniz.

Bu maile karşılık olarak: Elektrik & Elektronik Mühendisliği okuduğum dönemde aldığım bütün dersler Endüstri Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilme ihtimalim üzerine almıştım, bu yüzden hiçbir dersten muaf olmamam gerektiğine dair bir mail daha gönderdim. Onlarda bu şekilde cevap verdiler:

quote:

Muaf olduğunuz kredi miktarına göre sınıfınız belirlenecek ve ona göre sisteminiz açılacak. (Her ders yeni bölümünüz de de kabul görüyor ise bunun ÖH’ne karar şeklindi Fakülte tarafından bildirilmesi gerekir. Bu işlem içinde sizin Fakülteye başvurmanız gerekir.) Bu işlem yapılmadığından kayıtta sorun yaşıyorsunuz. Yatay geçiş kabulü ile ilgili tarafınıza iletilen mailde muaf olacağınız derslerle ilgili Fakültenize başvuruda bulunmanız gerektiği bildirilmiş idi. Fakülteye herhangi bir başvurunuz olmamış. Bir an evvel Fakülte Sekreteri Nil Hanım ile görüşmeniz gerekiyor.

Bana doğrusunu söylemek gerekirse kimse ders seçiminden önce başvuracaksın diye bir şey dememişti, bana gelen mailde: "Transfer ders işlemleriniz için bahar döneminin ilk haftası Fakülteye başvurmanızı rica ederiz." yazıyordu. Böyle yazmasına rağmen ben 08.02.2014 tarihli mailimde student.services@ozu.edu.tr'ye bunu da kapsayan bir soru yönelttiğimi ve geri dönüş alamadığımı bildirdim. Benim anlamadığım konu bu işlem ders kayıt işlemlerimi niye etkiliyor onu kavrayamıyordum, bu benim mezun olup, olmama mı etkileyecek bir durum çünkü. İlk hafta içerisinde başvurmam gerektiği yazıyor, ama ders kayıt işleminin gerçekleşmesi bahar döneminin ilk günü, ee nasıl olacak bu iş? İşin üzücü tarafı, almak istediğim derslerin kotası bir bir doluyordu yani sistem o dakikadan sonra açılsa bile alamayacaktım istediğim dersleri. Mecburen almak istemediğim derslere yönelip, al baştan program hazırladım kendime. Bin tane mailden sonra derslerim fakültenin onayına sunuldu. Ama dediğim gibi ders seçimi yapamamanın sebebini yatay geçişten ziyade o 2 kredilik derse bağlıyordum. Nitekim, 11 Şubat sabahı sistem 2.sınıf öğrencileriyle aynı saatte bana açıldı. Madem herhangi bir dersim onaylanmamıştı, neden herkesle aynı saatte açılmıyordu da 2.sınıf öğrencileriyle beraber sistem bana açılmıştı? Bunun tek mantıklı açıklaması yukarıda da yazdığım gibi MATH 103R ile ilgili yaşadığım sıkıntının sadece görsel olarak çözülüp, sisteme kayıt ettirilmemesinden kaynaklanmasıydı.

11 Şubat günü sistem bana açıldı, ama o da ne, bu seferde ön koşulu olan dersleri alamıyordum. Ön koşulsuz olan 1-2 tane dersi alabildim. 12 Şubat günü öğlene doğru bu sorunda çözüldü fakat, başka bir problem daha meydana geldi maalesef.

36 kredilik ders alma hakkına sahip olmama rağmen sadece 30 kredilik ders alabiliyordum. Sinirden bilgisayarı parçalayacaktım o gün, sistemin kapanmasına 3-4 saat kala bunu da çözdüler. Fakat, almak istediğim 1 dersin kotası dolduğundan dolayı alamadım. Reha Hoca'ya da mail attım, sağolsun kotası dolmasına rağmen 1 kişilik kontenjan açtılar o dersi de dönem başladıktan sonra alabildim.

Sonuç olarak arkadaşlar, eğer ki yatay geçiş talebiniz onaylanırsa, direkt fakülte sekreterliğine mail atın. "Aldığım dersler bunlardır, şu kadar kredi bitirdim, bu yüzden şu sınıftayım ve normal şartlar altında şu tarihte ders seçimini yapabileceğim. Not ortalamam da budur, bu not ortalamasına göre bu kadar kredilik ders alma hakkına sahip olmam gerekiyor, lütfen ders seçim günü herhangi bir problem yaşamamam adına derslerimi yukarıda belirttiğim şartlar dahilinde onaylayın." tarzında bir mail atın.

• Alp kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla Endüstri ve Hukuk'a talep çok olduğu için zor,fakat İşletme Fakültesi,Sosyal Bilimler Fakültesi ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi içindeki geçişler rahatça yapılabiliyor.Ayrıca yatay geçişte burs kesme veya kaybetme yok resmi olarak açıklandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arcanome

kuzenim okuyor bu bölümde. ilk senesinin yazında swiss otelde 1 ay staj yaptı. bu sene yanılmıyorsam 3. senesi çırağanda çalışıcak bütün yaz. okul aracılığıyla girmedi çırağan stajına. kendi başvurdu ancak tahmin edersinki okulun eğitim sisteminin staja alınmasında büyük faydası vardır. not ortalamasıda 3,40 civarı.

çok iyimiş dostum ilk senesinden swiss'te staj yapması ve şuan çıraganda yapması. banada taksimde otel işleten bi abim söylemişti mutlaka gir bu bölüme diye anlaşmaları kendi bünyelerine felan alıyor demişti kaçırma sakin diye. gerçekten deidğin kadar varmış. yazıcam sanırım. 2. dil'de ögretiyorlar oda cok iyi.
  • Alp kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler tecrübelerini paylaştığın için. verdiğin öğrenci örneğini gayet iyi anladım. bende zaten hukuk fakültesi dekanıyla görüşmemde senin dediğine benzer izlenimler almıştım. bazı öğrencilerin okudukları bölümlerdeki derslere katılım dahi göstermeden hukuk fakültesine yatay geçiş için başvurduğunu söyledi. Benim böyle bir niyetim yok. Kendisinede belirttim ben hukukçu olmak istiyorum ve açıkçası eğitimimi laylaylom şekilde karşılayacak maddi bir durumumda yok. Anlayacağın üzere ilk dönem olmazsa ikinci dönem sonunda gerekirse fakültenin önünde yatarım :D

Transfer döneminde yaşadıklarınla ilgili olarak yakınmakta haklı gözüküyorsun. Öğrenci işlerinin hatası kesinlikle ortada ancak neticede akademisyenin tutumu ve istediğin derse ek kontenjan açılması önemli.

Ortak ders konusunda sanırım İşletme en mantıklısı gözüküyor çünkü daha önce IB diploma programında mikroekonomi gördüm ve fazlasıyla başarılıydım. Onun dışında ortak dersi hukukla edebiyat var. Birde Hukukta ingilizce 104 (türkçe fakülteler için) gösteriliyor fakat idari bilimlerin tamamında ingilizce 101 (ingilizce fakülteler için) gösteriliyor. Acaba eng101 eng104 ü kapsar mı yahut kredim taşınır mı bunu öğrenmem gerekiyor.

Son olarak internet üzerinden uluslararası ilişkilerin birinci dönem ders programını bulamadım. acaba senin bulabilme imkanın var mı?

Yok koymamışlar onu bu var sadece:http://www.ozyegin.edu.tr/AKADEMIK-PROGRAMLAR/Iktisadi-ve-Idari-Bilimler-Fakultesi/ir
    @arcanome

onder.atahan@ozyegin.edu.tr, deniz.kiyak@ozyegin.edu.tr konuyla ilgili mail atabilirsin. Spor Merkezi ilgilileri.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcanome -- 17 Kasım 2020; 19:25:23 >
  • arkadaşlar özyeğinde ulaşımla ilgili bazı sorularım var da şu anda özyeğinde okuyan bi arkadaş bana ulaşabilir mi acaba. çok teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü işletme ile arasında kaldım.maddi durum odtüye gidersem zorlar gibi.istanbulda yaşıyorum.özyeğin işletme tam burslu tutuyor.sıralamamdan ötürü nakit bursu 315 yemek bursu 200 ulaşım bursu 300 ile toplam 815 tl burs alıcam.ama para için okul seçmekte istemiyorum.aileme yük olmakta istemiyorum.

özyeğinde okuyan özellikle işletmede okuyanlar bana ulaşırsa çok iyi olur bu akşam göndericem tercihleri.
  • mimar*ugur kullanıcısına yanıt
    aynen senin gibi düşünüyorum bende çok kararsızım özyeğin hukukla isthukuk arasında kaldım özyeğini seçersem 630tl burs yemek yurt vercekler. ama 2,50ortalama getiremezsem gitcek bu burslar:d sen ne özyeğin hakkında bilgi toplarsan burda paylaşşş
  • hewhomakesabeastofhimself H kullanıcısına yanıt
    Sor buradan.
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.