Şimdi Ara

Özyeğin Hukuk vs Başkent Hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet kıymetli dh üyeleri bu iki üniversite arasında çok kararsız kaldım hangisi yazmalıyım diye bir de size sorayım dedim. sizce hangisi

birde uludağ hukukta okuyan birisi ile konuşurken şöyle bir şey dediği için canım biraz sıkıldı açıkcası

Özyeğin Hukuk vs Başkent Hukuk

• Grafiklerden anladığım kadarıyla ekşi sözlük orası.
    Dün yks 2020 başlığına sırasıyla
    Tıp okunmaz
    Dış okunmaz
    Ybs okunmaz
    Mühendislik okunmaz yazmışlardı.Onlara kalsa bu ülkede hiçbir şey okunmaz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAHA_Fe kullanıcısına yanıt
    hocam ben de başlığı inceledim 1-2 kişi okunmaz diyorsa diğer insanlar genelde gayet yardımcı olmaya çalıştı. hatta 4-5 kişiyle kendim gayet konuştum. Ha şu an gerçekten her meslekten bol bol kişi var :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 18 Temmuz 2020; 9:11:7 >
  • TAHA_Fe kullanıcısına yanıt
    evet ekşi

aslında ekşide çok yardımsever ve çok iyi insanlar da tanıdım fakat arada böyle de oluyor.

bana kalırsa özyeğin hukuk kesinlikle okunabilir gibi geliyor. araştırmalarım sonucu gerek okulu gerek hocaları gerekse öğrencileri anlamında kaliteli bir yer
  • Hocam Tam burslu gitmeyecekseniz ikiside pahalı okullardır. Başkentte burs kesme durumu var Özyeğinde varmı bu bir bak.

İkisinden bir seçim yapılacaksa Özyeğin daha mantıklı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • savcınız kullanıcısına yanıt
    ikisininde %50 burslu olarak tutuyor özyeğin pahalı başkent bana kalırsa pahalı değil ama benim de gönlüm özyeğin'den yana
  • minik_karinca kullanıcısına yanıt
    Yurt kalitesi olarak Başkent kesinlikle berbat.
    Özyeğin bu konuda açık ara alır.
    Eğitim kalitesi olarak da Başkent tıp odaklı bir okul. Özyeğin biraz daha karma bu konuda.
    Ulaşım olarak Başkent cidden uzak şehir merkezine.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbul Hukuk İÖ kapatıldı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Babam hukukçu. Devlet memurluğu istenmiyor ve belli bir gelir düzeyinin üstü hedefleniyorsa bilkent, gsü ve koç haricinde okunmaması gerektiğini söylemişti bir akrabamıza. Ülkenin gerçekleriyle yüzleşmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0164ECA97 -- 18 Temmuz 2020; 14:50:41 >
  • kesinlikle katılmıyorum. okul size elbette bir şeyler katacak fakat hukukta iş okulla bitmiyor. çevre gibi faktörler bu konuda çok daha önemli bir rol oynuyor.
  • savcınız kullanıcısına yanıt
    harbiden hocam özyeğinin yurtları ne öyle efsane güzeller

özyeğinde şehire uzak ama yinde ilk tercihim özü olacak
  • minik_karinca kullanıcısına yanıt
    Kişisel olarak alanım olmadığından doğru yanlış diyemem. Ancak büroda uluslarası deniz hukuku ve uluslarası ticaret hukuku ile ilgili dosyalara bakanların hepsi gsü ve bilkent mezunu. Genelde sadece üstte bahsettiğim üç okul+İÜ+Ankara’dan stajyer ve yeni çalışan alınıyor, dağılım değişmiyor. Şunu da ekleyim, çevrenizi büyük ölçüde gittiğiniz üniversite oluşturur. Hocalarınız, sıra arkadaşlarınız veya aynı yemekhanede sizinle yemek yiyen insanlar referansınız olacak. Bu referansın dışında “marka” da hukuk alanında çok önemli çünkü o da çok büyük bir referans. Hukukta gördüğüm kadarıyla çapınızı referans belirliyor.

Çapınız karşınıza gelen dava sayısı. Kişilerin her ay davası olmaz. Eğer bahsettiğiniz çevre ve tanıdıklar çok ama çok geniş değilse yukarıdaki üniversitelerin size kazandıracağı network ile bir tutmamanızı tavsiye ederim. Bahsettiğim network kişilerden ibaret değil. Belki kendi yağınızda kavrulursunuz, ama bahsettiğim üst gelir düzeyini yakalayamazsınız, bence.

Sizin tercihiniz için yorum yapamam ancak bir Ankara hukuk mezununun görüşünü yukarıda paylaştım, ekşideki arkadaşın haksız olduğunu düşünmüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.