Şimdi Ara

OZMOZ, KOLAYLAŞTIRILMIŞ DİFÜZYON, AKTİF TAŞIMA KRİTİK SORULAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  OZMOZ, KOLAYLAŞTIRILMIŞ DİFÜZYON, AKTİF TAŞIMA KRİTİK SORULAR

Ozmozda taşıyıcı protein var mı?
    >Taşıyıcı protein cansızlarda çalışır mı?
    Kolaylaştırılmış difüzyon cansızlarda olur mu?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

39.soru için
    1-Hücresel solunum eğer hem o2 li hem o2 siz i kapsıyorsa ets nasıl oluyor.O2 sizde ets var mı
    2-Bitki hücrelerinde o2 siz solunum yapan hücreler hangileri? Kök hücreleri yapar diye hatırlıyorum ama başka var mı

40.soru için
    >Fosfolipit tabakadan geçemeyen monomerler de yok mu bu monomerleri >aktif taşımayla taşıyamaz mıyız? Aktif taşımayla taşınan tüm moleküller mutlaka fosfolipit tabakadan mı geçer
    >aktif taşımada taşıyıcı protein kullanılır.Taşıyıcı proteinin görevi fosfolipit tabakadan geçemeyen monomerlerin geçişini sağlamak değil midir?
    >aktif taşımada her geçişte taşıyıcı protein mutlaka kullanılır mı yoksa sadece gerekli durumlarda mı kullanılır?

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı soruyu açmışız ikimiz de

• Celciusavogadro kullanıcısına yanıt
    Ozmozda ta?yyycy protein kullanylmaz

Hücresel solunum oksijenli ve oksijensiz olarak ikiye ayrylyr ve ikisinde de ets vardyr(Bu müfredata yeni girdi artyk bakterilerin yapty?y oksijensiz solunumda ets kullanylyr kabul ediliyor.Mesela Karadenizin derinlerinde bulunan bakterilerin yapty?y oksijensiz solunum ve bataklyk bakterileri örnek olarak verilebilir.
    Birde ets siz oksijensiz solunum var o da fermantasyon oluyo ama bu soru da sanyrym fermentasyonu almamy?.

Bu arada bitki kök hücreleri oksidatif fosforilasyon yapabilir.

• Lejyoner1 kullanıcısına yanıt
    Evet senin sorunu gördüm.Benim sorular soru içinde soru gibiydi o yüzden mecburen tekrar bi başlık açtım :)

• Ozmozda taşıyıcı protein var kolaylaştırılmış difüzyon için biraz sonra başlıcak forum her zamanki gibi klasik tartışmasına vardır vardır canlılık şarttır diye 15 kez evet diye atlıyor hepsi şart değildir canlılık kardeşim evet diyen olursa hocana sor gözünü seviyim açıklamaktan bıktım şunu artık foruma.
  • Celciusavogadro kullanıcısına yanıt
    Soru inception sanki ya

• doktoradayı_98 D kullanıcısına yanıt
    taşıyıcı protein vardır bizim müfreddatta o2li solunum yapan ökaryot ve prokaryotlarda ets vardır diye öğrendik ama o2sizlerde yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mericuls kullanıcısına yanıt
    Ben 11.sınıfım ve konuya ilk dönem baya iyi çalıştım.Artık oksijensiz solunum ets kullanılan ve kullanılmayan olarak ikiye ayrılıyor.Meb kitabında böyle anlatılmış.

• geçen gün de ben açmıştım beyler dünyanın en çirkin ikilemleri açığa kavuşmuyo

http://forum.donanimhaber.com/m_113909190/f_//tm.htm#113909190

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illanois -- 29 Ocak 2016; 20:42:10 >
  • Neyse en azından ygsde çıkarsa vakit kaybetmeyiz direk boş

• tabakadan geçemeyecek büyüklükte olanlar aktif veya pasif ile alınmaz. Endositoz, ekzositoz ile alınır. A olucak cevap.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.