Şimdi Ara

Özel yurtlar yazın açık oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer üniversiteyi kazanırsam(Antalya) kyk çıkacağını sanmıyorum yazın ailemin yanına dönmek istemiyorum çünkü ülkenin en kötü şehirlerinden birisinde yaşıyoruz(doğunun en ücra yeri) yazı da Antalyada geçirmek istiyorum ama sanırım yurtlar hazirana kadar sözleşme veriyor.

Özel yurt yerine öğrenci apartmanı nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nükerbüker -- 3 Ağustos 2017; 16:23:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Özel Yurtlar Yazın Açık mı?

Üniversite öğrencilerinin aklındaki sorulardan biri de özel yurtların yaz aylarında açık olup olmadığıdır. Bu konuda net bir cevap vermekle birlikte, bazı özel yurtlar yazın kapatılabilmektedir.

Genel Olarak Özel Yurtlar Yazın Açık mıdır?

Çoğu özel yurt, öğrencilerin yaz aylarında da konaklayabilmeleri için açık kalmaktadır. Bunun nedeni, birçok öğrencinin yaz okulu, staj veya araştırma projeleri için kampüste kalmaya ihtiyacı olmasıdır. Ayrıca, uluslararası öğrenciler veya Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen öğrenciler yaz tatillerini kampüste geçirmek isteyebilir.

Tüm Özel Yurtlar Yazın Açık Değil

Her ne kadar çoğu özel yurt yazın açık olsa da, bazıları kapatılabilir. Bu durum, yurdun yenileme, tadilat veya bakım çalışmaları gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Bu nedenle, özel yurt seçimi yapmadan önce yaz döneminde açık olup olmadığını yurt yönetiminden öğrenmek önemlidir.

Yazın Özel Yurtta Kalmanın Avantajları

Yazın özel yurtta kalmanın bazı avantajları şunlardır:

• Kampüsteki olanaklara erişim (kütüphane, spor salonu, yemekhane)
    • Güvenli ve rahat bir konaklama ortamı
    • Sosyalleşme ve yeni insanlarla tanışma fırsatı
    • Staj veya araştırma projeleri için kampüse yakınlık

Yazın Özel Yurtta Kalmanın Dezavantajları

Yazın özel yurtta kalmanın bazı dezavantajları şunlardır:

• Diğer dönemlere göre daha yüksek kira ödemeleri
    • Daha az öğrenci olması nedeniyle daha sessiz bir ortam
    • Bazı yurtların yaz döneminde yemekhane veya diğer olanakları kapatması

Sonuç

Çoğu özel yurt yazın açık olsa da, bazıları kapatılabilmektedir. Yaz döneminde özel yurtta kalmayı düşünüyorsanız, yurt yönetiminden yaz döneminde açık olup olmadığını önceden öğrenmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Belli bir süre rahat kalırsın milletin bütü vs bitene kadar sonrasında gecelik para alıyorlar . Ha ben ilk sene yurtta kaldığımda bana sorun çıkarmamışlardı biraz idare ediyorlar sanırım. Ama tamamen kalmak için büyük ihtimal para isterler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acceptance

Belli bir süre rahat kalırsın milletin bütü vs bitene kadar sonrasında gecelik para alıyorlar . Ha ben ilk sene yurtta kaldığımda bana sorun çıkarmamışlardı biraz idare ediyorlar sanırım. Ama tamamen kalmak için büyük ihtimal para isterler.

15 tatilde yurt için ek para istiyorlar mı ? Bir de 3 ay yazın kalsak fiyat artışı olur mu yoksa normal fiyat mı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nükerbüker -- 3 Ağustos 2017; 16:35:59 >
  • up

• Yukarı

• Yurttan yurda değişir sanırım.Bizimki açık örneğin, gidip kalabiliyoruz.Özel bizim de.Tabii sözleşmen bitmiş, gelecek sene için de sözleşme yapmamışsan zor.Biraz inisiyatife bağlı.

15 tatilde yurt için para istemezler.Yazın da fiyat artışı olmaz, normal fiyat isterler diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre'^

Yurttan yurda değişir sanırım.Bizimki açık örneğin, gidip kalabiliyoruz.Özel bizim de.Tabii sözleşmen bitmiş, gelecek sene için de sözleşme yapmamışsan zor.Biraz inisiyatife bağlı.

15 tatilde yurt için para istemezler.Yazın da fiyat artışı olmaz, normal fiyat isterler diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim yani Hazirana kadar sözleşme yaparsak 15 tatilde bu sözleşmenin içinde olacak.

Peki özel yurtlarda giriş-çıkış saatleri nasıl oluyor? Haftasonu yurda gece 3 gibi gelsem mesela sorun olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nükerbüker

quote:

Yurttan yurda değişir sanırım.Bizimki açık örneğin, gidip kalabiliyoruz.Özel bizim de.Tabii sözleşmen bitmiş, gelecek sene için de sözleşme yapmamışsan zor.Biraz inisiyatife bağlı.

Teşekkür ederim yani Hazirana kadar sözleşme yaparsak 15 tatilde bu sözleşmenin içinde olacak.

Peki özel yurtlarda giriş-çıkış saatleri nasıl oluyor? Haftasonu yurda gece 3 gibi gelsem mesela sorun olur mu?

bu da yurttan yurda değişir ama giriş çıkış konusunda bekçiyle tanış halledersin :D

• Nükerbüker kullanıcısına yanıt
    Evet öyle oluyor.

Resmi olarak gece saat 12 ya da 1 olur.En geç o belirtilen saatte yurtta olmalısın.Ama gerçekten bağımsız, insanlara karışmayan bir yurttaysan haber vererek istediğin saatte girebilirsin.Düzgün, sorun çıkarmayan bir tipsen de zaten anlayış gösterirler.Ben çok kez gece saat 3-4 gibi gittim.
    Endişelenme. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acceptance

quote:

Orijinalden alıntı: Nükerbüker

quote:

bu da yurttan yurda değişir ama giriş çıkış konusunda bekçiyle tanış halledersin :D

Antalyada gece gelmek isteyen tek kişinin ben olacağını sanmıyorum bekçi halledilir :D

Kartlı giriş falan oluyormuş atıyorum "saat 11den sonra kart kullansanız dahi kapılar açılmaz" gibi bir durum yok değil mi :d

• Ev tutmak gerekecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet öyle oluyor.

Resmi olarak gece saat 12 ya da 1 olur.En geç o belirtilen saatte yurtta olmalısın.Ama gerçekten bağımsız, insanlara karışmayan bir yurttaysan haber vererek istediğin saatte girebilirsin.Düzgün, sorun çıkarmayan bir tipsen de zaten anlayış gösterirler.Ben çok kez gece saat 3-4 gibi gittim.
    Endişelenme. :)

Özel yurtların (cemaat yurtları hariç) bağımsız ve insanlara karışmayan yurtlar olduğunu düşünüyorum. Antalya gibi bir şehirde özgür olurlar herhalde

Düzgün ve sorun çıkarmayan bir tipim zaten bu isteği sadece ben değil yurdun %90ı ister zaten. Sonuçta haftasonları gece dışarı çıkmak ya da geç gelmek isteyecektir herkes özellikle böyle bir şehirde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sürçme

Ev tutmak gerekecek.

Tek başıma tutamam malesef. İlk seneden de kimse çıkmaz. Zaten kimseye güven olmuyor.

Haklısın dostum, muhtemelen problem çıkmaz çok endişelenme.
    Başarılar.Gönlünce olsun.
    O zaman apartlarda kal onlar hep açık oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Haklısın dostum, muhtemelen problem çıkmaz çok endişelenme.
    Başarılar.Gönlünce olsun.

Teşekkür ederim umarım kazanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.