İstediğim aracın bayi ve distribütör stoklarında bulunmadığını ancak özel sipariş ile getirilebileceğini söylendi. Aracın 9 hafta sonra getirileceğini, o andaki fiyatından işlem yapılacağı söylendi.
Bu gibi durumlarda izlenen prosedür nasıldır ?
Yani benden bir kapora alınır işlememi konulur. Yoksa kredi peşinat v.s ne anlaşıldıysa tüm işlemler yapılır araçmı beklenir ? 4 veya - araç teslimatında tahsil edilir gibi...
Araç çok pahalı çıkarsa, kapora ile sipariş yaptırdığımda teslimattan vazgeçebilirmiyim ? Kaporam oradamı kalır ?
Yardımcı olursanız, beni aydınlatırsanız sevinirim...
Teşekkürler !
vw fiyat garantisi veremediği için fiyatın yükselmesi durumunda kaporanızı iade edebiliyor.Aynı durumun Seat için de geçerli olduğunu düşünüyorum.Satış görevlilerinden ayrıntılı bilgiyi hem sözlü hemde yazılı alın derim.
Kapora iade etme olayını bilmiyordum ben güzel bir imkanmış. Ben Ibiza düşünmüştüm ama özel siparşi dışında gelenlerin özelliklerini beğenmediğim için elemiştim. Eh doğuş otoya da güvenemediğim için düşünmemiştim. Bazı şirketlerde fiyat garantisi sunduklarını duymuştum sanki.
Teşekkür ederim...
Bayiye gittim ve dediklerini yine tekrarladılar, İbiza Style distrübitör stoklarında dahi yok ve sipariş verip 9 hafta 2,5 ay gibi bir zaman beklemem gerekecekmiş. Aracın %20 sini peşin olarak istiyorlar ve aracın geldiği tarihteki nihayi fiyatına göre işlem yapılıyormuş. Eğer beklenenden fazla gelirse yada alıcının iptal istemesi üzerine istenildiği üzere siparişten vazgeçmek mümkünmüş. Verilen %20 kapora ise araç showroomda satıldığı zaman alıcıya kuruşu kuruşuna iade ediliyormuş ! Beni soğuttu açıkçası ve başka arayışlara girdim...