Şimdi Ara

**özel servis mi,yetkili servis mi,tamirci mi?**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracınızı özel servis mi,yetkili servis mi yoksa tamirciye mi götürüyorsunuz?
    hangisini neden tercih ediyorsunuz?
    bunları karşılaştırma fırsatınız oldu mu?

aracın markasıyla birlikte verirseniz sevinirim.

ufak tefek arızaları tamircide gideriyorum,maliyetten kaçarak.fakat özel servis - yetkili servis kıyaslamasını yapamadım..ciddi durumlarda yetkili servisleri tercih ettim ama doğru mu yaptım yoksa yanlış mı bilemiyorum..yorumlarınızı bekliyorum..aracım reno..

• eğerçok güvendiğin,ama gerçekten çok güvendiğin bir ustanyoksa servis en iyi çözüm.Arabamız 13 yaşında ve halaservise gidiyor.Sadece bir defa tamirciye götürmüştük,adamların bozdukları şeyler 5 sene sonra bile ortaya çıkıyor.
  • biraz pahalı ama ben artık yetkili servisi tercih ve tavsiye ediyorum.
    başımdan bi kaza geçti ve yetkili servis yerine normal bi tamircide gördüm işimi hemde tanıdığımız!!!neyse arabayı aldım falan arabada anormallik var geri geri giderken tuaf sesler gelio falan neyse götürdüm arabayı geri anlattım olanları beni ilgilendirmez dükkandan arabayı alırken baksaydın gibi bi cümle kullandı ve sonra bakarım ama ücretini alırım falan dedi ben şaşırdım ve uslubu görsen sanki bedava yapıo.
    ondan sonra kendi kendime kızdım ve dedim bundan sonra ne olursa yetkili servise götürcem die gerçektende en azından verdiğin paranın karşılığını alıosun ve bi problem çıktığında adamlar ilgileniolar bu arada citroen elmas gittiğim serviste.ödemedede taksit olayı oluo en azından 2 ye bölüo falan fazla zorlanmıosun
  • bizim de eski aracımız r19 hb idi. amortisörler yan sanayi, rot balans usta işi oldu. araba yolda durmak bilmedi. bi shite benzemedi usta işi. özel servise hiç gitmedik.
    fakat subap ayarı, yağ, su pompası gibi motor işleri için motor yerinden komple çıktı. 1 hafta sonra önemli bir kablo motor yerine takılırken iyi sıkılmadığından dolayı elektronik beyin silinmiş. al sana bu da yetkili servis.... sonra git dğer bir yetkili servise parayla düzelt..bence garanti dışındaysa sadece çok iyi bildiğin bir yere git. bu serviste olabilir ustada...
    ama asla ve kat'a 5 para etmeyen ,hakkını helal ettirmeyen, adi olan ve başka bir şey olmayan yan sanayi parça alma. baştan hepsini 1 sene sonra değiştirmek zorunda kaılırsın. egsozdan başlar, tavandan çıkarsın...eğer arabanı kısa süre içinde satmayacaksan...
  • özel servis ile yetkili servisin ne farkı var bir de?
    özel serviste yapılan tamirlerde ücret kasko veya trafik sigortasından şirketinden talep edilebiliyormu?
    maliyetler aynı mı?
    teknik bilgileri nasıl?
    işçilikleri daha mı iyi daha mı kötü değişiyor mu?
    garanti kapsamından ikisinde de faydalanabiliyormuyuz?

biraz çok oldu sorularım ama..
  • yanılmıosam kaskoyla anlaşmalı olması yeterli çünkü benim aracım kaza yaptığında yetkili serviste yaptırmadım ama kasko parayı ödedi.bide yetkili servisteki elemanlar tamir etcekleri arabalarla ilgili eğitim falan alıolar yada en azından benim bildiklerim öle
  • yetkili servisler eğitim alıyorlar buna eminim.özel servisleri bilmiyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yetkili servis mi sanayi mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gerçekten bence her işi ehline yaptırcan die bi söz varya çok doru gerçekten o yüzden ben yetkili serviste ısrarcıyım.
    en azından şöle düşünüyorum sonuçta hepimiz ailemizle ve sevdiklerimizle birlikte kullanıoruz herşeyden önce can güvenliği yani bilmeyen adamlar orasıyla burasıyla uğraşıp sağlam yerleride bozuolar ve gerçekten hep bişi olmaz mantığıyla yapıolar.

bide bişi söktükten sonra birleştirirken hep fazla parça çıkartıolarbuna hiç dikkat ettiniz mi?
  • ben de yetkili servis taraftarıyım.
    tabiki piyasada iii ustalar var ama servis olayı garantilidir. yani yapılan tamir bakımdan sora karşılaşabileceğin durumlar için önünde koskoca bir kuruluş var.
    arabam 5 7 yaşına kadar kesinlikle yetkili servise giserim ama 90 model arabayı servise götürmeyede gerek yok özel önemli durumlar olmadıkça
    servislerde hata yapıo ama düzelttirme şansın daha rahat ve çok . yetkili servisede gitsem güvenip aracımı bırakmam yapılan işlerin başında beklerim.
    arkadaşın araca şanzuman yağını koymayı unutan v.b işler yapan servislerde gördüm çünkü
  • arabamı bakımlar dışında asla servise götürmem garantisi yoksa tabi...bildigim ustaya götürürüm..
  • ya yok birbirlerinden farkları aslında.

ama yeni nesil araçlardan ancak servistekiler anlyor.
  • Ya özel servis yada parçaları ben alır bildiğim Ustaya Baktırırım.

1 liralık işe 5 lira vermenin bir mantığı yok . Adam aynı malzemeyi kullanıyor ama telif hakkını aldığı için o farkı da sana geçiriyor.

Özellikle WV ve Opelde bu fark bariz.........
    Örnek vereyim benim arabanın fix bakımı ( yağ , klima hava polen filtreleri benzin filtresi vs vs vs ) serviste geçen sene 260 YTL idi. Ben 120 YTL ye yaptırdım özel serviste. Aynı malzemeyi kullandı adamlar . Bu kadar da olmaz bence ..... Sonuçta At la deve değil ya araba işte......
  • YETKİLİ SERVİSE HER ZAMAN KARŞIYIM DAHA ÖNCEDEN KLİMASIZ ARACIMIZA KLİMA GAZI VE POLEN FİLTRESİ KAOYDUK DEDİKLERİNDEN BERİ GİTMEM,
    İŞİNİ BİLEN ÖZEL SERVİSE GİTMEK EN GÜZELİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: babatolia

YETKİLİ SERVİSE HER ZAMAN KARŞIYIM DAHA ÖNCEDEN KLİMASIZ ARACIMIZA KLİMA GAZI VE POLEN FİLTRESİ KAOYDUK DEDİKLERİNDEN BERİ GİTMEM,
    İŞİNİ BİLEN ÖZEL SERVİSE GİTMEK EN GÜZELİ

• arban eski ve tofaş ise tamirciye eger araban 0 ise yetkili servis se 2 el ise yetkili servis veya özel servise o sana kalmış bişe
  • arabanın markası neyse onun servisine git başka birşey demem en güvenilir yerler orası
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=96555871&p=3#97762879

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de tavsiyelere güvenerek çok methedilen bir sanayi ustasına fren balatalarını değiştirdim, servisin 370 tl istediği balatalara sanayi ustası 260 tl istedi. Yaptırdım fakat balatalardan ses gelmeye başladı. Ustaya da sordum, normaldir dediler. Fakat 2 sene önce balataları serviste değiştiğimde ses filan gelmemişti. Bundan sonra pahalı olsun fakat servis olsun deme noktasındayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.