Bildirim
Özel sektörde çalışıp adam gibi maaş alan tanıdığınız var mı ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Vasıfsız, torpilsiz = asgari ücret , özel sektör
Vasıfsız, torpilli = memur, devlet
Vasıflı, marka okul, ingilizce = yüksek maaş , özel sektör
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Patronun sana 10 bin ödemesi için ona 50 bin kazandırıyor olman lazım yani her durumda sömürüyor tr deki patronlar.quote:
Orijinalden alıntı: kortekes
Vasıfsız, torpilsiz = asgari ücret , özel sektör
Vasıfsız, torpilli = memur, devlet
Vasıflı, marka okul, ingilizce = yüksek maaş , özel sektör -
boşver bunları kardeşim aç kuranı kerimi şerife oku -
Özel sektör diye ayırmaktan ziyada hangi grup şirketlerde çalışanlara baktığın önemli hocam. Daha geçen sene yeni mezun bir arkadaş 3k küsur ile işe başladı.
Dersimize büyük şirketlerden gelen kıdemli çalışanların anlattıklarından yola çıkarak şunu söyleyim:
A-Grubu kurumsal bir şirket ortalama 3.500 Lira ile işe başlatıyor ve her sene %8-%10 arası zam (eğer kıdem yükselirse %15 civarı) alınıyor.
Tabi bu şirketlere girmek basit değil. Hadi girdin diyelim "yan gel yat osman dört dönüm bostan" olayı dönmüyor. Bir şekilde çalıştığın departmana katkı sağlıyor olman lazım (ya da en azından verilen görevleri minimum hatayla devam ettirmen lazım)
Ayrıca bu şirketlerin belli bir kontenjanları oluyor ve gelecek vaat eden çalışanlarını (ileride kıdeminin yükseleceği, şirkete faydasının dokunacağını düşündükleri) yurt içi, yurt dışı çeşitli eğitimlere yolluyorlar.
Peki bu şirketler nelere bakıyor (her şirketin baktığı şeyler değişir; fakat ben bize gelenlerin ortak paydalarını yazayım birkaç tane):
++ İngilizcenin yanına bir tane daha dil (Bu tür şirketlere girmek için İngilizce zaten cebinde olmalı ve yanına bir dil daha biliyor musun diye bakıyorlar)
++ Ne tür projelerde yer almışsın (Okul içi, yurt içi/yurt dışı gönüllü vb.)
++ Gireceğin departmana göre değişmekle birlikte benim bölümüm için veri analizi uygulamaları bilip bilmemek (İleri düzey excel -ciddi anlamda ileri düzey- veya SQL yazılım dili vb)
++ En son olarak insanlarla iletişim biçimi ve duygu kontrolü
NOT: İzmir'de okuyorum ve buradaki büyük şirketlere göre yazdım bu bilgileri (Schenker Arkas, Hidromek, CMS gibi şirketler -ilk aklıma gelen bunlar-)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 30 Mart 2020; 20:30:51 >
-
Anladım hocam bilg müh okuyorum ingilizce yazılım var ama sosyal yeteneğim 0 bakacaz artık teşekkürlerquote:
Orijinalden alıntı: The Management
Özel sektör diye ayırmaktan ziyada hangi grup şirketlerde çalışanlara baktığın önemli hocam. Daha geçen sene yeni mezun bir arkadaş 3k küsur ile işe başladı.
Dersimize büyük şirketlerden gelen kıdemli çalışanların anlattıklarından yola çıkarak şunu söyleyim:
A-Grubu kurumsal bir şirket ortalama 3.500 Lira ile işe başlatıyor ve her sene %8-%10 arası zam (eğer kıdem yükselirse %15 civarı) alınıyor.
Tabi bu şirketlere girmek basit değil. Hadi girdin diyelim "yan gel yat osman dört dönüm bostan" olayı dönmüyor. Bir şekilde çalıştığın departmana katkı sağlıyor olman lazım (ya da en azından verilen görevleri minimum hatayla devam ettirmen lazım)
Ayrıca bu şirketlerin belli bir kontenjanları oluyor ve gelecek vaat eden çalışanlarını (ileride kıdeminin yükseleceği, şirkete faydasının dokunacağını düşündükleri) yurt içi, yurt dışı çeşitli eğitimlere yolluyorlar.
Peki bu şirketler nelere bakıyor (her şirketin baktığı şeyler değişir; fakat ben bize gelenlerin ortak paydalarını yazayım birkaç tane):
++ İngilizcenin yanına bir tane daha dil (Bu tür şirketlere girmek için İngilizce zaten cebinde olmalı ve yanına bir dil daha biliyor musun diye bakıyorlar)
++ Gireceğin departmana göre değişmekle birlikte benim bölümüm için veri analizi uygulamaları bilip bilmemek (İleri düzey excel -ciddi anlamda ileri düzey- veya SQL yazılım dili vb)
NOT: İzmir'de okuyorum ve buradaki büyük şirketlere göre yazdım bu bilgileri (Schenker Arkas, Hidromek, CMS gibi şirketler -ilk aklıma gelen bunlar-)
-
O kadar üst düzey yetenek bekleyip 3500 lira vermeleri de kötüymüş hocam yaquote:
-
Olay yazılımsa maaşa hiç bakma bile. Bugün hiç para kazanmıyor iken birkaç seneye bir bakmışsın 10-15 senelik yöneticiler kadar para kazanıyorsun.
Ben işletme okuyorum ve şirket hiyerarşisine göre açıklama yaptım. Tabi bizim bölümümüzde de bir anda patlama yapıp maaşı katlayanlar oluyordur; fakat mühendislik de (hele yazılım) çok daha rahat. Yeter ki yaptığımız işi sevelim.
Örnek vermem gerekirse ben yenilenebilir enerji sektörününe kafayı takmış durumdayım. İzmir'deki 16-17 orta/büyük ölçekli firmaya mail attım staj için. Tam da corona olayları patlak verdi. Bir şekilde bu piyasaya girmek istiyorum ama bakalım (Süreç & risk yönetimi ve organizasyon/planlama departmanında) -
adam gibi maaş ne kadar mesela? ona göre yorum yapacağım -
Kesinlikle!! Ben de öyle düşünüyorum; fakat Türkiye şartları belli. Bir seviyeye gelene kadar paradan çok kendimizi geliştirmeye odaklanmamız lazım.
Büyük ölçekli şirketler bize paradan çok Network ağı kazandırıyor.Örnek veriyorum, 24 yaşında girdiğimiz bir şirkette düzenli olarak kendimizi geliştirirsek belki 30 yaşına geldiğimizde piyasa da ismimiz duyulmaya başlanmış olabilir. Bu da diğer şirketlerin (yerli veya yabancı) bize çeşitli teklifler yapmasını sağlar.
Hani filmlerde görüyoruz ya sıradan bir çalışan zamanla yöneticiliğe çıkıyor sonra başka bir şirketin yönetim kuruluna girme teklifi veya CEO'luk teklifi geliyor vb gibi.. olay paradan çok kişisel gelişim
Not: Bizim okula gelen konuşmacılardan birisi emekli genel müdürdü sanırım (altında 200'e yakın çalışanı varmıştı zamanında onun sorumluluğunda). Onun bir üstü CEO'luk olduğunu söylemişti; fakat ailesine zaman ayıramadığı için emekli olmuş.
Bu arada aklıma geldi; adam günde 15 saatim işle geçiyor demişti. Ceo'luğu kabul etsem bu süre daha da artacaktı muhtemelen diye belirtmişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 30 Mart 2020; 20:45:10 >
-
Kamudan daha fazla alırsın özel sektörde.
Benim eski part çalıstıgım magzanın bölge müdürü15 20k alıyordu. (Zara)
Ama bu iş sende bitiyor. Diplomanda tecrübelerinle vasıflarınla
İngilizceyi saymıyom bile onun yanına kesin 1 dil daha ve en kötü düşük seviyede 1 dil daha lazım. Başarımların tezlerim makalelerinde önemli tabi. Yurt dısı eğitimide cabası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metamfetamin Elması -- 30 Mart 2020; 20:48:4 >
Yeni başlayan mühendise 5 bin tl mesela doğru olan budur.quote:
Orijinalden alıntı: pcdaly
adam gibi maaş ne kadar mesela? ona göre yorum yapacağım -
Babam gıda sektöründe yöneticilik yapıyor 10K maaş aliyor
15 saat nedir aga bu ülkede sermaye sahibi olmak varmış. Çalışarak kazanmak için iliğini sömürüyorlar. paranla yatırım yap sonra yan gelip yat. Zaten ülkenin belli bir kısmı kira geliriyle hiç çalışmadan yaşıyor .quote:
Kesinlikle!! Ben de öyle düşünüyorum; fakat Türkiye şartları belli. Bir seviyeye gelene kadar paradan çok kendimizi geliştirmeye odaklanmamız lazım.
Büyük ölçekli şirketler bize paradan çok Network ağı kazandırıyor.Örnek veriyorum, 24 yaşında girdiğimiz bir şirkette düzenli olarak kendimizi geliştirirsek belki 30 yaşına geldiğimizde piyasa da ismimiz duyulmaya başlanmış olabilir. Bu da diğer şirketlerin (yerli veya yabancı) bize çeşitli teklifler yapmasını sağlar.
Hani filmlerde görüyoruz ya sıradan bir çalışan zamanla yöneticiliğe çıkıyor sonra başka bir şirketin yönetim kuruluna girme teklifi veya CEO'luk teklifi geliyor vb gibi.. olay paradan çok kişisel gelişim
Not: Bizim okula gelen konuşmacılardan birisi emekli genel müdürdü sanırım (altında 200'e yakın çalışanı varmıştı zamanında onun sorumluluğunda). Onun bir üstü CEO'luk olduğunu söylemişti; fakat ailesine zaman ayıramadığı için emekli olmuş.
Bu arada aklıma geldi; adam günde 15 saatim işle geçiyor demişti. Ceo'luğu kabul etsem bu süre daha da artacaktı muhtemelen diye belirtmişti.
-
ben mühendis olmadığım halde başlangıç maaşın ondan fazla. kaç alıyor ki mühendisler de 5 bin e iyi diyorsun?quote:
Orijinalden alıntı: Thomas Silverstein
Yeni başlayan mühendise 5 bin tl mesela doğru olan budur.
Alıntıları Göster -
baban o şirkete yıllarını vermiştir en az 10 yıldır çalışıyodur aynı şirkette.quote:
Orijinalden alıntı: altayturk
Babam gıda sektöründe yöneticilik yapıyor 10K maaş aliyor -
Türkiyede yeni mezun müholar %90 ı 3 bin tl altında başlıyor.quote:
Orijinalden alıntı: pcdaly
ben mühendis olmadığım halde başlangıç maaşın ondan fazla. kaç alıyor ki mühendisler de 5 bin e iyi diyorsun?
Alıntıları Göster -
oha. yok artık.quote:
Orijinalden alıntı: Thomas Silverstein
Türkiyede yeni mezun müholar %90 ı 3 bin tl altında başlıyor.
Alıntıları Göster
zaten asgari ücret 2 bin küsür değil mi. vasıfsız işe girse prim vb derken zaten 3 bin alır -
Millet gelmiş hikaye yazıp çizip gitmiş.
Kardeşim bu ülkede şayet sermaye sahibi isen zaten senin arkadan devlet oluyor. Şu pandemi döneminde bile devlet direkt işverenin yanında oluyor farkında değil misiniz? Bu ülkede ya ticaret yapılır devlete güvenilir ya da devletin memuru olunur. Özel sektör ülkeden kaçıyor artık millet hangi çabadan başarıdan bahsediyor anlamış değilim. Kendi hayatınız ile kumar oynamak istiyorsanız gidin özel sektörde debelenin.
Benzer içerikler
- izmirden kuşadası'na nasıl gidilir
- kustuktan sonra yüzde kırmızı noktalar neden olur
- burun üstünde neden kıl çıkar
- ard arda uyku felci
- djarum cherry neden yasak
- prompt mühendisliği nedir
- elektrikli bebek arabası
- dünyanın en büyük vinci
- telegram indirim
- dc açıldı mı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X