Şimdi Ara

Özel okul sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir özel okulda 8. sınıf yaz kursuna devam ediyorum. Yaz kursunun sonunda, 28 Ağustos’ta okul tarafından 8. sınıflara yönelik bir tarama sınavı yapılacağı duyuruldu. Sınavın okulun kendi öğretmenleri tarafından hazırlanacağı ve Matematik, Türkçe, İngilizce gibi derslerden soruların öğretmenler tarafından oluşturulacağı söylendi.

Asıl dikkatimi çeken konu ise sınavdan sonra öğrencilerin başarılarına göre sıralanacak olması. Yani öğrencilerin kim kaç puan aldı, kim 1., 2., 3. oldu gibi bir sıralama yapılması söz konusu. (Kesin değil)

MEB’in 2026-2027 eğitim öğretim yılına ilişkin genelgesinde, okul veya sınıf genelinde öğrencileri yarıştıran ya da sıralamaya tabi tutan tarama, deneme ve benzeri sınavlarla ilgili açık kısıtlamalar olduğunu gördüm. Bu nedenle okulun yaptığı uygulamanın genelgeye aykırı olabileceğini düşünüyorum.

Fakat okul bu sınavı eğitim öğretim yılı başlamadan önce, yaz kursunun son günü yapıyor. Acaba okul bu şekilde sınavı genelgenin kapsamı dışında bırakabilecek bir gerekçe mi kullanıyor? Yoksa sınavın yaz kursunda yapılması, öğrencilerin toplu şekilde sınava sokulması ve sonuçlara göre sıralanması durumunu değiştirmiyor mu?

Özellikle eğitim mevzuatını bilen öğretmen, veli veya bu konuda bilgisi olan kişilerden görüş almak istiyorum. Eğer gerçekten mevzuata aykırıysa, okulun bunu nasıl uygulayabildiğini anlamaya çalışıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.