Şimdi Ara

Özel güvenlik firmaları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özel güvenlik sektöründe kaliteli eğitim veren(fiyatıda makul olucak tabi) vede verdiği eğitim sonrasında iş garantisi veren şirket var mı acaba birde nelere dikkat etmek gerekir bu işe girerken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LORD OF CASHMONEY(ŞANSLI) -- 8 Nisan 2009; 22:05:11 >

• Güvenlik eğitimleri neye göre değişiyor? ne kadara maal olur? İş garantisi vere n şirket isimlerini paylaşırsanız sevinirim.
  • Eğitim sonrası iş garantisi verebilen firma üstelik bu dönemde varmıdır pek zannetmiyorum. Fakat açıkta kalacaksınız diye birşey de yok. Bu işin eğitimini aldıktan sonra illaki bir iş gelir karşınıza veya eğitim aldığınız güvenlik şirketi eleman ihtiyacı duyabilir, sonuçta güvenlik büyük bir sektör.

İşe girerken genelde firmalar eğitim durumuna ve biraz da boy/kilo gibi faktörlere bakabiliyorlar. Özellikle de silahlı eğitim alan güvenlik görevlileri silah kullanılmayan bir işe alınacak olsa bile, silahsız eğitim alan güvenlik görevlilerine göre daha rahat iş bulabiliyor.

Güvenlik eğitimleri ilk kez yazılacaklar için 2 türlü; Silahlı Eğitim ve Silahsız eğitim diye. Silahlı eğitimde silahsız eğitim üzerine 30 saat silah eğitimi alınıyor. Silahlı eğitim 350-500 lira arası değişir, silahsız eğitim de 250-400 arası değişir genelde. Gerçi bazı firmalarda düşük fiyat çekip sonra kurs süresinde cart parası curt parası diye istedikleri paralarla daha fazla rakamlara da çıkabiliyor. Tabi bu rakamlar sadece güvenlik şirketlerinin aldığı rakamlar. Bunun üzerine Özel Güvenlik Harç ücreti(şu anda 300-350 arası bir ücretti yanlış hatırlamıyorsam) ve sağlık raporu(birçok bölümden rapor aldıktan sonra güvenlik görevlisi olur diye kurul onayı alınıyor sanırım) gibi ücretler de alındığından biraz tuzlu olabilir. Ama iş bulduğunda da zaten kendini amorti edecek.

Aslında zor bir iş. Genelde fabrika gibi yerlerde 1 gündüz, 1 gece, 1 izin çalışırsın. Belki gündüz fazla problem olmaz ama güvenliğini yaptığın yer hele fabrika ise genelde ıssız bir yerde olacak ve gece orada duracaksın ama geceleri tek başına çalıştırmazlar(yasak da olabilir emin değilim). Uyku düzenin biraz bozulacak malesef. Ama sonuçta çoğu işten çok çok iyi bir iş. Alıştığın zaman pek zorluk çekmezsin.

• 5188 sayılı yasayla zorunlu hale gelen özel güvenlik kimlik kartın olduktan sonra iş bulma sanşın %50den fazla.
  • güvenlik sektöründe ya şartların değişmesi yada komple sektörün ortadan kalkması şart.istisnalar olmak kaidesiyle mesleki deformasyonu had safhalarda olan bir sektör.ülkede ki mal! nüfusunu tavan yaptıran bir sektördür.robotlaşıyor insanlar.bir sürü güvenlik tanıdım adamların hepsinde ya sapık potansiyeli var yada iletişim,dialog özürlülüğü.durum vahim..güvenlikçiyi akşama kadar tek başına ayakta tutup insanlardan soyut şekilde kimseyle konuşturmadan tilki gibi birşeylerden şüphelenip izlettirmek insan haklarına aykırı bir durum.Yanlızlık ve beyinde fillerin zkştiği düşünceler(gelen geçene herkese şüpheyle bakmak)bir araya geldi mi kişi bambaşka gezegenlere uçuyor.sosyal hayatta kaide değer olmayan ama mantıken supersonik zararlı olan bir durum söz konusu..

Eyyyyy güvenlikçi anbilerim,kardeşlerim bu gece yatağa yatmadan evvel ne hale geldiğinizi,getirildiğinizi bir düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keltikfrost -- 7 Nisan 2009; 23:47:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.