Şimdi Ara

Özel enka anadolu teknik lisesi tam burs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
6.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Okulumuzun Tarihçesi

Özel Enka Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi.Sayın Şarık Tara'nın Kurucusu ve Başkanı olduğu ENKA Spor ve Eğitim Vakfı tarafından 2008 yılında kuruldu.2008-2009 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayan okulumuz Türkiye'de ENKA adına yaraşan öğretim programı,teknik olanakları ve yetkin öğretim görevlileri ile birlikte bir ilke imza atmayı amaçlamaktadır.

Türkiye'de bir ilk olan projemizdeki okul binamız,İstanbul Makine İmalatçılar Sanayi Kooperatifi'nin tarafımıza hibe ettiği 30.750 metrekarelik bir yeşillik içinde yer almaktadır. Kapalı alanı 15.000 metrekare olan binada 20 derslik,5 laboratuvar,Makine CNC,Endüstriyel Otomasyon ve Kimya alanlarına ait toplam 15 atölye,kapalı spor salonu ve yemekhane bulunmaktadır.Okul mekanları,donanımı ve eğitim programı,yurt dışında (Özellikle Almanya'da) eğitim veren benzer kurumlar ile işbirliği içerisinde geliştirilmiştir.Kurulmuş olan bu karşılıklı ilişki,eğitim sürecinde de sürdürülecektir.

55 öğretmen ve 15 personelin hizmet verdiği okulumuzun öğrenci kapasitesi 750 öğrencilik olup halen 460 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.25000 kitap kapasiteli kütüphanemizde 15000 kitap bulunmaktadır.

Okulumuzda "Anadolu Teknik Lisesi" programları takip edilmekte;öğrencilerimizin iyi bir mesleki eğitim almasının yanı sıra kendi alanlarında Mühendislik lisans programlarına yerleşmeleri de hedeflenmektedir.

Mesleki eğitimin yanı sıra öğrencilerimizi kültürlü,işini benimseyen,mesleğini seven,özgüven sahibi bireyler olarak yaşama hazırlayacak çağdaş,sosyal programlar ve olanaklar da okul projemizin önemli bir parçasıdır.Okulumuzda eğitim-öğretim,yemek ve servis ücretsizdir.

OKULUN SUNACAĞI İMKANLAR

Öğrenciler okulumuzda kayıtlı oldukları süre içerisinde:

1- Öğrencilerin tamamı tam burslu olarak okutulacaktır.

2- Öğrencilerin yemek ve servis giderleri vakfımız tarafından karşılanacaktır.

3- Türkçe ders kitapları ücretsiz olarak okul tarafından verilecektir.

OKULCA SAĞLANAN EK İMKANLAR

I 1- DERSHANE BURSU

11 ve 12. Sınıf öğrencilerinden, yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjan doğrultusunda okul müdürlüğünce kurulacak komisyonla tespit edilen öğrencilerin dershane ücretleri aşağıda yer alan şartlar dahilinde vakfımız tarafından karşılanır.

1- Dershane bursu tespit komisyonu okul müdürlüğünce en az üç kişiden kurulur.

2- Öğrenciler yıl içerisinde çeşitli deneme sınavlarına tabi tutularak yıl sonunda bu sınavların ortalamaları alınır. Ortalamalara göre öğrenciler sıralanır. Bu sıralama esas alınarak öğrenciler 11. ve 12. Sınıfa geçtiğinde dershane bursu verilir.

3- Dershaneye ve etütlerine öğrenciler düzenli olarak devam etmek zorundadır. Mazeretsiz olarak devam etmediği tespit edilen öğrencilerin devamsızlıkları toplam alacakları ders miktarının %5’ini geçtiğinde komisyon kararı ile dershane bursu kesilir.

4- Okul idaresinin izni dahilinde yapılan devamsızlıklar “mazeretsiz devamsızlıktan” sayılmaz.

5- Devamsızlık takibinde dershane müdürlüğünce gönderilecek mail veya yazışmalar dikkate alınır.

6- Dershanede okulun imajını zedeleyecek hal ve hareketlerde bulunan öğrencilerin komisyon kararı ile dershane bursu kesilir.

7- Dershaneye devam eden öğrencilerin durumları ilgili öğretim yılı birinci dönemi sonunda komisyonca değerlendirilir. Başarısı dershane genel başarı sıralamasında ilk % 30‘luk dilimin altına düşenlerin ve ya okul derslerinden birden fazla zayıfı olanların, komisyon kararı ile dershane bursu kesilir.

9- Dershane bursu alamayan öğrencilerden öğretim yılı içerisinde yapılan deneme sınavlarında yada okul sınavlarında bariz başarısı göze çarpan öğrencilere komisyon kararı ile dershane bursu verilir. Dershane bursu verilen bu öğrenciler bursu almaya başladıkları an yukarıda yer alan hükümlere tabi olurlar.

I 2- YURT DIŞI DİL EĞİTİMİ

9. sınıf öğrencilerinden ilgili öğretim yılı birinci dönemi sonrasında tüm ders ortalamalarına göre e okuldan alınacak başarı sıralama listesinde yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjan kadar öğrenci yıl sonunda yurt dışına dil eğitimine gönderilir.

1- Yurt dışı dil eğitimi ve yurt dışı staj eğitimi için en az üç kişiden oluşacak tek bir komisyon okul müdürlüğünce kurulur.

2- Öğrencilerin başında komisyonca seçilecek öğretmen yada öğretmenler refakatçi olarak gönderilir.

3- Öğrencilerin ve öğrencilere refakat eden öğretmenlerin yurt dışı dil eğitimi, kalma ve yemek giderleri, uçak biletleri ve sigortaları vakfımız tarafından karşılanır.

4- Vize, noter ve pasaport masrafları ile öğrencilerin dil eğitiminde bulundukları sürece cep harçlıkları velileri tarafından karşılanır.

5- Gitmeye hak kazandığı halde veli izni olmayan; hayvan, uçak gibi fobileri olan veya tedavisi gerekli hastalığı olan öğrencilerin yerine e okul başarı sırasına göre diğer öğrenciler gönderilir.

6- Puan eşitliği durumunda son gidecek öğrenci, komisyon tarafından matematik ve yabancı dil dersi notları dikkate alınarak seçilir.

I 3- YURT DIŞI STAJ EĞİTİMİ

10 ve 11. sınıf öğrencilerinden ilgili öğretim yılı birinci dönemi sonrasında e okuldan alınacak raporlar esas alınarak yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjan kadar öğrenci, yıl sonunda yurt dışına staj eğitimine gönderilir.

1- Başarı sıralamasında meslek dersleri, fizik, kimya, matematik, geometri ve yabancı dil derslerinin ortalaması esas alınır. Bunların dışında kalan derslerden de zayıfı olmaması gerekmektedir.

2- Öğrencilerin başında komisyonca seçilecek öğretmen yada öğretmenler refakatçi olarak gönderilir.

3- Öğrencilerin ve refakatçi öğretmenlerin yurt dışı staj eğitimi, yemek ve kalma ücretleri, uçak biletleri ve sigortaları vakfımız tarafından karşılanır.

4- Vize, noter ve pasaport masrafları ile öğrencilerin yurt dışı staj eğitiminde bulundukları sürece cep harçlıkları velileri tarafından karşılanır.

5- Gitmeye hak kazandığı halde veli izni olmayan; hayvan, uçak gibi fobileri olan veya tedavisi gerekli hastalığı olan öğrencilerin yerine e okul başarı sırasına göre diğer öğrenciler gönderilir.

6- Puan eşitliği durumunda son gidecek öğrenci, komisyon tarafından e okuldan alınacak tüm ders ortalamalarını gösteren liste sıralamasına göre seçilir.

Okulumuza 2 türlü öğrenci alımı vardır bunlardan ilki okulumuzda yapılacak olan matematik sınavında ilk 60 kişi okulumuza kesin kayıt hakkı kazanacaktırlar. bir diğer yol ise sbs puanına göre başvuranlar arasında yapılacak sıralamaya göre seçilecektir.

2014 MATEMATİK YARIŞMASI

Matematik yarışması sabah ve öğlen iki sefer yapılacaktır. Dershaneye sabah giden öğrenciler matematik sınavına öğleden sonra saat 14:30'da, dershaneye öğlenci giden öğrencilerimiz sınava sabah 10:00'da girebileceklerdir. Bu nedenle başvuru formuna dershane durumunuzu ve servise bineceğiniz yeri işaretlemeyi unutmayınız. Servis saatleri ve plakaları müracaatlar tamamlanınca internet sitemizde yayınlanacaktır.

Matematik yarışma sınavı başvuru formu için pm atmanız yeterlidir.

ÖDÜLLER

BİRİNCİYE LAPTOP

İKİNCİYE NETBOOK

ÜÇÜNCÜYE TABLET ve MP4 PLAYER

DÖRTTEN ONUNCUYA FOTOĞRAF MAKİNASI

ONBİRİNCİDEN YİRMİCİNYE MP4 PLAYER

İLK 60 ÖĞRENCİYE

DOĞRUDAN SINAVSIZ OKULUMUZA KAYIT HAKKI

KATILIM ŞARTLARI

1. Bu yarışmaya, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında ortaokulların 8.sınıflarına devam eden öğrenciler katılabileceklerdir.

2.Başvurular ferdi olarak internet sitemizden yapılacaktır.(www.enkateknik.k12.tr)

3. Başvurular 10 Şubat 2014 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Mart 2014 Cuma

günü saat 17.00’da sona erecektir.

4. Sınava katılım ücretsizdir.

YARIŞMA KURALLARI VE UYGULANIŞ ŞEKLİ:

1.Yarışma soruları oluşturulan bir komisyon tarafından hazırlanıp aynı komisyon tarafından değerlendirilecektir.

2. Yarışma tek aşamada yapılacaktır.

3. Yarışmaya katılacak öğrenciler nüfus cüzdanını ve e-okuldan alınmış Okul Müdürlüğü onaylı öğrenci belgesini yanlarında getirmek zorundadır.

Belirtilen belgeleri olmayan öğrenciler sınava alınmaz. Başvuru esnasında yanlış bilgi giren öğrencilerin sınav sonucu iptal edilecektir.

4. Öğrencilerin sınav saatinden 30 dakika önce okulda hazır olacaklardır.

5. Yarışma başlangıcından itibaren ilk 60 dk. içinde öğrencinin ayrılmasına izin verilmeyecektir.

6. Sorular arasında üst düzey matematik yeteneğini ölçen sorular da olacaktır.

7. Sınav soruları ortaöğretim 6.ve 7.sınıfların matematik dersi müfredatının tamamı ile

8.sınıfın Nisan ayına kadar olan bölümünü kapsayacaktır.

8. Yarışmada 40 adet test sorusu sorulacaktır. Sorular 4 seçenekli olup 3 yanlış 1 doğruyu götürecek, toplam net sayısı üzerinden değerlendirilecektir. Yarışma süresi 90 dakikadır.

9. Sıralamada derecelendirme yapılırken puanların eşit olması durumunda her öğrenciye hediye verilecektir.

10. Yarışma 5 Nisan 2014 Cumartesi sabah oturumu saat 10:00 öğlen oturumu saat 14:30'da ENKA Teknik Okulları’nda yapılacaktır.

11.Öğrenciler sınava kendi imkanları ya da internet sayfamızda belirtilecek olan servis güzergahları doğrultusunda okulumuza ulaşacaklardır.

YARIŞMA SONUÇLARININ AÇIKLANMASI VE DUYURULMASI:

Yarışmada ödül almaya hak kazanmış öğrenciler 9 Nisan 2014 tarihinde okulumuz internet sitesinde yayınlanacaktır.

Ödül töreni 18 Nisan 2014 tarihinde saat 14.00 da okulumuz spor salonunda yapılacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ÖZEL ENKA TEKNİK OKULLARI

Tel : 0262 722 94 10

Fax : 0262 722 94 11

Email: [email protected]

Adres: Kocaeli Gebze Mevkii İstanbul Organize Sanayi Bölgesi 3. Cadde 29. Sokak Demirciler Köyü Dilovası/KOCAELİ

Yarışma Komisyonu:

BAŞKAN. Sevinç ERDOĞMUŞ Müdür Yardımcısı

BAŞKAN YRD. Korcan BİRGÜL Müdür Yardımcısı

ÜYE. Ercüment KORKMAZ Matematik Bölüm Başkanı

ÜYE. Münevver DEREN Matematik Öğretmeni

OKULUMUZDAN GÖRÜNTÜLER

KİMYA LABORATUVARI

FABRİKA OTOMASYONU ATÖLYESİ. FMC

CNC

YEMEKHANE

KÜTÜPHANE

KÜTÜPHANE

BAHÇE

MAKİNE ALANI

SAMSUNG GALAXY S III

Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4412 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich) İşletim Sistemi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.