Şimdi Ara

Özel Dosyalar.exe Virüs ü temizleme yardım .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarıma bir virüs bulaştı format attım yine gitmedi diğer disklerede bulaşmış adı "özel dosyalar.exe" her klasör ün içine klasör adı.exe diye kendini kopyalıyor. Regedit,gpedit.msc ve msconfig i kapatıyor aç a yazıyorum ama birşey yok hiç yazmamış gibi combofix ile tarattım regedit acıldı biraz sonra tekrar açılmaz oldu güvenli mod ile açıp tarat dediler güvenli mod açılmıyor açılırken reset atıyor tekrar normal açılıyor.

Lütfen yardım edin . Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Format attım virüs gitmedi diye bir olay olmaz. En sık yapılan hatayı yapmışsınız .

Sistemde virüs varsa o sisteme bağladığınız tüm HDD, USB bellek hepsini temizlemeniz gerekir.

USB den bulaşan virüsleri önlemenin en kolay yolu:

Temiz bir sistem yüklemesinin ardından USB aygıtların otomatik başlamasını önleyeceksiniz bunun için gpedit.msc kullanımı ile bunu yapabileceğiniz gibi bir hazır registry kopyala çalışıra yazıp da yapılabilir bunun için biraz araştırma yapmayı da size bırakıyorum. Arama motorlarına "USB otomatik açılmasını engelleme" yazarak ilgili verilere ulaşabilirsiniz.

İkinci olarak temiz sistem kurulumu yaptığınız sisteme güncel bir antivürüs yazılımı kurun ve otomatik açılmasını engellediğiniz tüm disk ve aygıtlarınızı tarayın. Bu şekilde virüslerin tekrar sisteme bulaşmasını engellemiş ve disklerdeki virüslerden de kurtulmuş olursunuz.

Bu anlattıklarım baştan yapılması gerekenlerdir.

Tekrar sistem yüklemeden önce combofix yazılımı ile güvenli modda deneyin.

• SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    Format attım düzelmedi. Format attım driver kurdum office 2010 kurar iken XP SP 3 istiyor fakat benim CD de SP 2 var regeditten SP 3 gösterme ayarı var onu yapacaktım regedit açılmadı hiç bir komut açılmıyor. Hic bir program kurmadım Ve flash takmadım regeditte bu hatayı aldım.

Virüs u temizlemek için antivirüs kurulumuna izin vermiyor avira kurdum PC çöktü mavi ekran gelip reset atıyor sürekli. Bir tek combofix çalışıyor Combofix ile tarattım düzeldi kısa süre sonra tekrar aynı.

Flash disk i hic takmadım . Güvenli mod açılmıyor açılırken f8 e basıyorum güvenli mod u seçiyorum ama güvenli mod açılmıyor PC reset atıyor geri normal açılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletim sistemini yüklerken disk iki bölüm müydü? Tek mi?

Bütün bölümleri kaldırıp o şekilde işletim sistemi kurdunuz mu?

Eğer iki bölümse ve siz diğer bölümü silmeden kurulum yaptıysanız diğer bölümde virüs kalmış ve sisteme tekrar bulaşmış olabilir. Temiz kurulum için de CD - DVD den başlatıp kurulum yapmış olmanız gerekir.
    Mutlaka bir yerde hata yaptınız.
  • SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    HDD 3 parca
    1. C : Win XP (sorun burda)
    2. D : Yedek
    3. E : Pardus

Sadece 1. Ye format attım
    Pardus ta olamaz o zaman 2. De yedek te ama virüs programı çalışmıyor hiç bir türlü.

• Sorun çözüldü. Bu sorunla karşılaşanlar için anlatayım deneye deneye buldum 4 kez format attım ama sonuca ulaştım yapımını anlatayım

Eğer virüs programı kurarsanız PC çöküyor onun için İlk önce combofix i açın tarafın PC yi sakın kapatmayın kapatınca yine hatalar geliyor.

Avast antivirüs ü kurun tam tarama yapın biraz uzun taradıktan sonra PC yi kapatıp açın düzelir.

Bende %30 oldu yaklaşık 6000 virüs buldu mavi ekran verdi yeniden başladı combofix ile yarattım tekrar avast ı açtım Tarattım 9000 lerde virüs buldu temizledi sorun çözüldü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.