Şimdi Ara

Oyunları Hangi Zorluk Seviyesinde Oynuyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Youtubeda takip ettiğim oyun oynayan birkaç kişi var, hepsi orta zorlukta oynuyor oyunları. Tür fark etmeksizin... Önceki oyunlarını bildiği, oynadığı, ustalaştığı bir serinin oyunlarını bile orta zorlukta oynuyorlar. 4 tane zorluk seçeneği varsa 2 yi seçiyorlar mesela.

Sebep olarak da ben oyunun hikayesini, dünyasını merak ediyorum, düşmanlarla uğraşmak istemiyorum diyorlar. Böyle kolayda oynayınca da oynanışı kaçırıyorlar bence. Çünkü karşınızdaki düşman sizi zorlayıp farklı şeyler denemeye itmiyor. Zorlayıcılığı kalmıyor oyunun.

Videolarda görüyorum mesela. Benim türlü türlü şeyler deneyip, zorla geçtiğim yeri adam bir gözü oyunda bir gözü başka yerde, kakara kikiri güle güle, zorlanmadan geçip gidiyor. Oradaki "challenge" ı yani zorluğu görmeden gidiyor. Sonra da diyor ki "Oynanış bir yerden sonra sıkmaya başladı." Ee sen bir şey görmedin ki! Hedef tahtası gibi vura vura gittin düşmanları. Kolaylık yüzünden farklı bir şey deneme gereği bile duymadın.

Siz ne düşünüyorsunuz? Oyunları kolayda oynamayı mı seçiyorsunuz, zorda oynamayı mı?
    Kolayda oynuyorsanız iyi oynayamadığınızdan mı yoksa youtubedakiler gibi "ben hikayeyi, dünyayı merak ediyorum, hızlaca görmek istiyorum" ondan kolayda oynuyorum mu diyorsunuz?

• ilk normalde, sonra zora geçerim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouTube'den takip ettiğin kişilere bakmayacaksın işte, çünkü onlar oynarken yorum da yapıyor. Yoksa oynadığı oyunlarda ne kadar ustalaşmış insanlar var. Ben de oyunlarda iyiler ne yapıyor diye videolara bakıyorum, görüyorum ki bu adamlar konuşmuyor yaptıkları işi yaparken. %100 odaklılar yani. Yani yorum yapmak ve aynı zamanda oyuna odaklanmak zor iş, onlar da kolay yoldan olsun - yorumumu da yapayım: parayı da alayım diyor.

• Hepsini hard yarışsa son zorluğu seçerim yarışta kendime güveniyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheel Of Time

skyrim legendary nin bi altı (adını hatirlayamadim expert veya master di)

Legendary oynayıp ilk bölümde ölmeyen görmedim ben :D acayip değişik ve zor bişey

• son bir kaç senedir profesyonel oyuncuyum diyip hepsini en zorda oynadım. Darkest dungeon var onu en zorda oynayamadım. Oyun beni yendi. Bi derece düşürdüm.

Orijinalden alıntı: Ayleid

YouTube'den takip ettiğin kişilere bakmayacaksın işte, çünkü onlar oynarken yorum da yapıyor. Yoksa oynadığı oyunlarda ne kadar ustalaşmış insanlar var. Ben de oyunlarda iyiler ne yapıyor diye videolara bakıyorum, görüyorum ki bu adamlar konuşmuyor yaptıkları işi yaparken. %100 odaklılar yani. Yani yorum yapmak ve aynı zamanda oyuna odaklanmak zor iş, onlar da kolay yoldan olsun - yorumumu da yapayım: parayı da alayım diyor.

Doğru diyorsun da tam odaklanma gerektirecek oyunlar zaten günümüzde azaldılar iyice. Youtubeda genel kitleye hitap eden oyunlar oynanıyor, bu oyunlar da çok zorlayıcı olmuyorlar zaten.

Örneğin BioShock'u kolayda oynamıştım. Hem hikayeyi öğrenirken hem de etrafı ayrıntılı incelemiştim.

Ama Fallout 4'ü Survival modda oynuyorum mesela.

Ben 1 vuruyorsam, karşı tarafta 1 vuracak.
    Dediğin şeyi, yani rakibin/düşmanın vs seni farklı şekilde oynamaya itme durumunu yapımcı ayarlayacak. Ben 1 vururken, karşı taraf son zorlukta 50 vuruyorsa ben ne anlarım bu işten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 11 Temmuz 2017; 14:38:56 >
  • Önceden çoğu oyunu zorda oynardım, 2014-2015 gibi ben de uğraştırmasın diye normalde oynamaya başladım. Sonra baktım ki keyfi çıkmıyor oyunların.Şimdilerde yine zorda oynuyorum.

En son geçen ay Preyi en zorda bitirdim. Oynayanlar bilir Phantom diye uzaylı bir yaratık var. Sıradan bir yaratık, oyun boyunca bir sürü geliyor. Bu Phantomlar oyunun bir kısmına kadar bulaşmamam gereken bir belaydı benim için. Bulaşırsam veya beni görürse ya ölüyorum ya da bir sürü mermi, sağlık paketi falan harcamam gerekiyordu. O yüzden pek bulaşmıyordum, alternatif yolları kullanıyordum. Gizlenerek görünmeden gidiyordum, varsa etrafımdaki objeleri kullanıyordum falan.

Prey benim bu yıl içinde oynadığım en iyi oyun. Normalde oyun videoları falan pek izlemem ama oyunu beğendiğimden insanların yorumlarını merak ettim bir kaç video izleyeyim dedim. Benim yakalanmamak için kırk takla attığım Phantomları adamlar ingiliz anahtarıyla kafasına vura vura öldürüyor. Düşman güçsüz olunca oyun bu noktaya gidiyor, düzleşiyor, gördüğünü öldür kıvamına geliyor. Oynamadan önce videoları görseydim oynamazdım bu oyunu.

Oyun zorlaşınca farklı şeyler denemeye başlıyorsunuz. Örneğin o Phantoma yakalanmamak gizliliği kullanıyorsunuz, alternatif yollar arıyorsunuz, hackleme özelliğimi geliştireyim de şuna bulaşmadan şuradaki kapıyı hackleyip gideyim diyorsunuz, ağırlık kaldırma özelliğimi açayım da şunu kafasına patlayıcı tüpü fırlatayım diyorsunuz, şuradaki turreti getireyim de şunu tuzağa çekeyim diyorsunuz... Bunun gibi oynanışı zenginleştirecek yollara baş vuruyorsunuz ve oyun daha eğlenceli hale geliyor.

Bu yüzden zorda oynuyorum oyunları.

• quote:

Orijinalden alıntı: MolagBal

Hikaye ağırlıklıysa Kolay veya Normal. Beceri ağırlıklıysa En Zor.

Örneğin BioShock'u kolayda oynamıştım. Hem hikayeyi öğrenirken hem de etrafı ayrıntılı incelemiştim.

Bioshocku keşke zorda oynasaydın, daha zevkli oluyor

Orijinalden alıntı: Jabba the Butt

quote:

Orijinalden alıntı: MolagBal

Hikaye ağırlıklıysa Kolay veya Normal. Beceri ağırlıklıysa En Zor.

Bioshocku keşke zorda oynasaydın, daha zevkli oluyor

Hocam zor modda uçup kaçıp savaşıldığı için atmosferi tam anlamıyla yakalayamıyordum. Örneğin bir odaya girdiğimde odayı incelerim, tasarımına bakarım, atmosferini solurum veya durur camdan okyanusun dibindeki şehri izlerim. Bu yüzden düşmanların beni çok oyalamasını istemem. Ha bir de hikayeyi öğrenme merakı yüzünden de zorlu düşmanların beni gereksiz oyalamasını istemem.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.