< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Silkroad Online hayat Offline. 2006 yılından beridir oynarım her seferinde aynı zevk, aynı rekabet, aynı heycan |
Oyunlardan zevk almıyosan spora yada yeni bi hobiye başla zevk almadığın şeye boş vaktini verme... |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
2002'den beri bilgisayar oynarım, öncesinde de atari falan oynardım size katılıyorum. Hâlâ oyunlardan zevk alıyorum ama araya başka kaygılar girince o açtığım oyunu bitirememe sebep oluyor çünkü biliyorum ki o oyun beni hikayesiyle en kötü 50-60 saat bağlıyor. O yüzden çok boş vaktim yoksa şöyle 2-3 saat oynayıp çıkabileceğim oyunlara yöneliyorum. Hikaye tabanlı oyunlarda bir oturuşta 6-7 saat oynamayı seviyorum. |
Aklıma PS4'ü ilk aldığım zaman geldi. 2016'ın sonuydu. Yanında GTA 5 ve FIFA 17'yi de almıştım. Sabahlara kadar kariyer mod oynuyordum. Sayfalarca genç oyuncuların listesini yapmıştım. Şimdi oyun daha fazla gelişmesine rağmen aynı tadı alamıyorum. İş, aile, sorumluluklar falan daha fazla devreye girdiğinde bir şeylerden alınan haz da zamanla azalıyor sanırım. Çünkü o dönem ki hayatımla şu anki çok farklı. Sanırım bunlar da diğer her şeye fazlasıyla yansıyor. |
Bende 32 yaşındayım, en son uncharted 4 de eğlenerek güzel vakit geçirdim. odyssey , origins ortlamaları 150 sa. oynadım ama zorlama ile öff püff ederek. kendimce düşüncem yoğun çalışma hayatımın içine evlilik çocuk ve geçim derdi eklenince kendime kalan zaman lüks oluyor buda 3-4 sa. belki sanırım saatlerce oyun özgürlüğü bitip kısıtlı zamanımızı sırf değerlendirebilmek için oyunun özgür dünyasına prangalı bir şekilde girdiğimiz için bu bize eski hazzı kazandırmıyor!!! |
Tersine çok oyunculu hikayesi olmayan oyunlar çıkıyor sıklıkla para o tarafta olduğu için. Açık dünya oyunlar da birbirinin kopyası gibi. Ac origins - valhalla- odyssyy arasındaki tek fark tema /çevre değişikliği .Kopyala yapıştır oyun yaptık oldu bittiye getiriyorlar. Sıcak ve hızlı kazanç kapısı. Oyunların bu durumunun zevk alamamada etkisi yüzde 40-50 civarı. Diğer yandan yaş geçtikçe insan keyif almamaya başlıyor bunun doğruluk payı var. Bir de sıkıntılı ülkedeyiz. Oyunu almak da donanımını almak da hepsi problem geçim derdine düşmüş herkes. Dolayısıyla bu ortamda oyun oynarken insan kendine soruyor artık ben ne yapıyorum bu nedir aga diye bir çekiyorsun kendine kenara. |
Bunun 2 temel nedeni var. 1-Artık büyüdün :D 2-Anti-Depresan veya farklı keyif vericiler alıyorsun |
Popüler olan oyunların birbirinden çok farklı olmamasından kaynaklanıyor. Farklı oyun türleri denemek en mantıklısı |