Şimdi Ara

Oyunlardaki Level Farkı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu artık benim için hayli can sıkıcı olmaya başladı onun için sizinle paylaşayım dedim,eminim aranızda benim gibi düşünenler vardır.Öncelikle ben oyunu 2 aydır oynuyorum ve şuanda level 27yim,yani hiçbirşey bilmeyen bir noob da değilim,ortalığı silip süpüren bir pro da.Orta halli bir oyuncuyum ve oyunlarda da üç aşağı beş yukarı benim seviyemde kişilerle oynamak istiyorum gerek kendi takımımda gerekse karşı takımda.Çünkü öbür türlü olunca,yani benden çok daha iyi olan level 30 oyuncularla veya level 1-10 arası kişilere karşı oynadığımda zevk almıyorum,ki normal olan da budur.

Sorun şu,eminim size de denk geliyordur bazen level 30 biri oyuna yeni başlamış level 1-10 olan arkadaşını alıp oyuna giriyor.Haliyle oyuna yeni başlayan newbie eleman karşı takımı çok ağır bir şekilde feedliyor.Bugün yaklaşık 4-5 kere başıma geldi bu.Hal böyle olunca karşı takım maçı kazanıyor.Üstüne üstlük bide çirkeflikte sınır tanımayan avrupai veletler,kendi feeder arkadaşlarını koruyup sizi flameliyorlar.Bugün 0/8 giden bir wukong bana laf atıyordu l2p falan diyordu ben 10/8 gibi bir skora sahipken,ne desem bilemedim monitöre vurasım geldi.

Riot games bu soruna bir çözüm bulmalı,evet ranked gamelere gir orda böyle bir sorun yok diyebilirsiniz ama her zaman ranked oynanmıyor.Oyuna yeni başlayan level 1-10 arası oyuncular yüksek level oyuncularla aynı oyuna alınmasın,alınırsa çok ağır feedliyorlar karşı takımı ve yeniliyoruz çünkü ve sinir harbi yaşıyorum.Mesela şöyle bir çözüm getirilebilir,aynı oyuna girmek isteyen iki arkadaşın arasındaki level farkı en fazla 5 olacak gibi mesela.En azından şuanki sisteme göre çok daha dengeli olur.Ben level 27 olmuşum oyunu belli bir seviyede oynuyorum belli birşeyler öğrenmişim,yanıma level 2 daha yeni item isimlerini öğrenen adam istemiyorum arkadaşım.Yanlış mı düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enzifer -- 6 Haziran 2012; 2:08:40 >

• 10 tane 27 lv olması lazım sizin dediğinize göre o zaman bu bekleme süresi 4-5 dakikaya sarkabilir bu seferde bundan şikayetler gelirdi.
  • Riota ticket at :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır illa tamamen eşit level olsun demiyorum,sınır koyulsun mesela 5 level gibi.Yani ben level 27 isem benim oyunuma girecek adam minimum level 22 olsun ki arada uçurum olmasın.Oyunu 5 milyonun üzerinde oyuncu oynuyor diyorlar fazla sorun olacağını sanmam queue süresinin.Hem zaten şuanda oldukça kısa bir sürede geliyor oyun sırası,yaklaşık 10 saniyede falan.Gerekirse 5 dakika beklerim bi oyuna girmek için ama yeter ki doğru düzgün eşit seviyelerde oyuncuların bulunduğu bir oyun olsun bu.

Level 30 olanlar için de win sayısına göre gruplandırma yapabilirler.Mesela win sayıları arasındaki fark maksimum 30 olan oyuncular olsun.Çünkü level 30lar da hak verirsiniz ki hepsi eşit seviyede değil,1500 winlik adam var 200 winlik var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liwe'ru

Riota ticket at :/

Official forumlara topic açtım zaten de pek bir sonuç çıkacağını sanmam.Ergenleri üzmek istemez riot games.
  • Evet,ayrıca benim oyunlarımda 9 kişi aynen şöyle oluyor mesela 900,150,300,520,600,700 vb winler çok adaletsiz yani.Geçen 45 win denk geldi yahu.Benim win sayım 500 ve winim 20 fazla bunuda belirteyim dedim

• Riotun dengesi sadece level a göre değil win sayınıza göre.Örneğin sizin 150 wininiz varsa karşıya gelen o 30 level elemanın en fazla 170 wini vardır.Yanında 10 level adam getirmişse sizin takımda en az olan level 12 olur.Yani karşı takımda levellar 30-10-25-24 diyelim sizin takımda levellar 27-12-25-26 falan olur.Her türlü denge sağlanır yani.Sizin oynadığınız o oyunda 30 level olan ve 10 level olan premade olabilir.Premade olmaları da karşı takım için avantajdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Sistem Düşük FPS sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasknight

Riotun dengesi sadece level a göre değil win sayınıza göre.Örneğin sizin 150 wininiz varsa karşıya gelen o 30 level elemanın en fazla 170 wini vardır.Yanında 10 level adam getirmişse sizin takımda en az olan level 12 olur.Yani karşı takımda levellar 30-10-25-24 diyelim sizin takımda levellar 27-12-25-26 falan olur.Her türlü denge sağlanır yani.Sizin oynadığınız o oyunda 30 level olan ve 10 level olan premade olabilir.Premade olmaları da karşı takım için avantajdır.

+++111

• 30 lvl olunca rahatlarsın birazcık ama aldığı heroyu deniyenler denk gelebiliyor bazen yani bunun önüne geçemessin :) mesela ben oyuna ilk başladığımda arkadaşın 30 lvl hesabıyla oynadım sadece nasılmış diye yani düşün o maçtakilere acıyorum :) tabi takımımdakilere :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stay With Me -- 6 Haziran 2012; 3:29:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enzifer

Bu konu artık benim için hayli can sıkıcı olmaya başladı onun için sizinle paylaşayım dedim,eminim aranızda benim gibi düşünenler vardır.Öncelikle ben oyunu 2 aydır oynuyorum ve şuanda level 27yim,yani hiçbirşey bilmeyen bir noob da değilim,ortalığı silip süpüren bir pro da.Orta halli bir oyuncuyum ve oyunlarda da üç aşağı beş yukarı benim seviyemde kişilerle oynamak istiyorum gerek kendi takımımda gerekse karşı takımda.Çünkü öbür türlü olunca,yani benden çok daha iyi olan level 30 oyuncularla veya level 1-10 arası kişilere karşı oynadığımda zevk almıyorum,ki normal olan da budur.

Sorun şu,eminim size de denk geliyordur bazen level 30 biri oyuna yeni başlamış level 1-10 olan arkadaşını alıp oyuna giriyor.Haliyle oyuna yeni başlayan newbie eleman karşı takımı çok ağır bir şekilde feedliyor.Bugün yaklaşık 4-5 kere başıma geldi bu.Hal böyle olunca karşı takım maçı kazanıyor.Üstüne üstlük bide çirkeflikte sınır tanımayan avrupai veletler,kendi feeder arkadaşlarını koruyup sizi flameliyorlar.Bugün 0/8 giden bir wukong bana laf atıyordu l2p falan diyordu ben 10/8 gibi bir skora sahipken,ne desem bilemedim monitöre vurasım geldi.

Riot games bu soruna bir çözüm bulmalı,evet ranked gamelere gir orda böyle bir sorun yok diyebilirsiniz ama her zaman ranked oynanmıyor.Oyuna yeni başlayan level 1-10 arası oyuncular yüksek level oyuncularla aynı oyuna alınmasın,alınırsa çok ağır feedliyorlar karşı takımı ve yeniliyoruz çünkü ve sinir harbi yaşıyorum.Mesela şöyle bir çözüm getirilebilir,aynı oyuna girmek isteyen iki arkadaşın arasındaki level farkı en fazla 5 olacak gibi mesela.En azından şuanki sisteme göre çok daha dengeli olur.Ben level 27 olmuşum oyunu belli bir seviyede oynuyorum belli birşeyler öğrenmişim,yanıma level 2 daha yeni item isimlerini öğrenen adam istemiyorum arkadaşım.Yanlış mı düşünüyorum?

Peki account yenileyen proları ne yapacağız!! LvL 1- 10 arası dağıtıyorlar ortalığı. Anlamsızca bir çırpınış seninkisi kusura bakma.
    ama sana katılıyorum LvL dengesizliği var.
    bir de House'deki Topal doktor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enzifer

Hayır illa tamamen eşit level olsun demiyorum,sınır koyulsun mesela 5 level gibi.Yani ben level 27 isem benim oyunuma girecek adam minimum level 22 olsun ki arada uçurum olmasın.Oyunu 5 milyonun üzerinde oyuncu oynuyor diyorlar fazla sorun olacağını sanmam queue süresinin.Hem zaten şuanda oldukça kısa bir sürede geliyor oyun sırası,yaklaşık 10 saniyede falan.Gerekirse 5 dakika beklerim bi oyuna girmek için ama yeter ki doğru düzgün eşit seviyelerde oyuncuların bulunduğu bir oyun olsun bu.

Level 30 olanlar için de win sayısına göre gruplandırma yapabilirler.Mesela win sayıları arasındaki fark maksimum 30 olan oyuncular olsun.Çünkü level 30lar da hak verirsiniz ki hepsi eşit seviyede değil,1500 winlik adam var 200 winlik var.

Adam haklı ama cok yanlıs yerde bu konu söyleyeyim ben sana. Git öncelikle bu konuyu lol ün formunda ac ilgilenmezlerse ticket falan at o da olmaz küfredim ben hona gidiyorum de

• sürekli arkadaşlarla oynyorum ben 7 lvlim onlar 25-30 arası ama 30 hiç yok. match historyde 2 maç hariç full victory onlarda da yeni championları denemiştim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.