Oyunlarda sizin için grafik mi yoksa oynanabilirlik mi daha önemlidir?
(En Son Oy Tarihi: 13.5.2020)
Giriş
Bütün o devrim yaratan oyunlara bir tanede ben eklemek isterim: Super Mario
Kesinlikle oynanabilirlik. O kadar Super Mario, AoE II, EE I, WWP, Worms Armageddon boşuna oynamadık
Oynanabilirlik tabiki önemli ama grafik te gerekli
Oynanabilirlik. Yeter ki karşıma yeşil, kırmızı, sarı, mavi ve turuncu yuvarlaklar gelsin ben de onları dairelerin içindeyken yakayım!
quote:
Orjinalden alıntı: Jungle Boogie
Oynanabilirlik. Yeter ki karşıma yeşil, kırmızı, sarı, mavi ve turuncu yuvarlaklar gelsin ben de onları dairelerin içindeyken yakayım!
Dikdörtgen (Rock Band) olmaz mı ?
oynanabilirlik.
quote:
Orjinalden alıntı: mcmert
quote:
Orjinalden alıntı: Jungle Boogie
Dikdörtgen (Rock Band) olmaz mı ?
O oyun çok gıcık geliyor bana yahu. Grafiklerde de yarışamaz kesinlikle Guitar Hero ile. GH'nin ayrı bir havası var yahu. Anlatılmaz yaşanır. Bu arada MediaMarkt'da wii'de 3 saate yakın gh:metallica oynadım grafikleri gayet kötüydü ama o şarkıları çalmanın verdiği zevk... Paha biçilemez.
Devam edelim...
%55 oynanabilirlik, %30 grafik, %15 senaryo.
Oynanabilirlik
%40 oynanabilirlik, %40 senaryo, %20 ses. Grafiğin hiçbir önemi yoktur. Hâlâ Goal3 oynarım ve en sevdiğim oyunlardan biridir mesela.
grafik diyenlere oyun diye muhteşem grafiklere sahip slide showlar satmayı planlıyorum, böylece hem onlar tatmin olacak hem de ben para kazancağım.
Oynanabilirlik, bkz. FarCry 2: Adamlar dünyanın en iyi grafiği diye ortaya attı grafiğe abandı , sonuç hüsran... bu demek oluyorki ne kadar kaliteli grafik olursa olsun oynanabilecek düzgün bi senaryo ve yapay zeka yoksa bi işe yaramaz...
ben grafik diyorum
Oynanabilirlik tabiki ama sağlam bir senaryoya ek olarak atmosferinin içine çekebilecek kadarda grafik olması lazım.
bu konuda şöyle 4-5 sene önce grafik derdim
ama günümüzde oynanabilirlik diyorum zira çoğu firma kaliteli grafik yapıyor ama pek azı oynanabilirliği ve senaryoyu iyi oturtabiliyor
Her ikiside önemli. Grafiği kötü olan bir oyun oynanabilirliği iyiyse oynanır ama oynanabilirliği kötü olan oyun mükemmel grakifler sunsa da oynanmaz bence.
eh yani sen gidip call of juarezi cin ali nin tayfasıylada oynayamazsın hani
red alert 2 diyorum bende zira grafikleri mukemmel olmasa da beni uzun yillar idare etmistir
Grafik çok berbat olmadığı sürece oynanabilirliğe bakarım.
ben grafik derim.ama grafik dememim sebebi çözünürlükten bahsediyorum.bu benim için önemli.ama oynanabilirlik de önemli.