Şimdi Ara

Oyunlarda siyah ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart: Gigabyte H77-DS3H
    RAM: 2x4 Corsair (tam specler burada)
    GPU: Sapphire HD 7850 2GB*
    HDD: WD10EZEX - WD Caviar Blue 1TB*
    PSU: Kasa ile gelen Thermaltake Litepower 600W*

Bilgisayar adeta bazı oyunlardan hoşlanmıyor, o oyunlarda rastgele kapanıyor. Diğer oyunlar ne kadar ağır olursa olsun sorunsuzca oynayabiliyorum. Benchmark yaparken kapanmıyor, cryptocoin kazarken veya hash kırarken kapanıyor. Benchmark programlarında, kapanan veya kapanmayan oyunlarda işlemci veya ekran kartı 75 dereceyi geçmiyor. Bu sorunu çok uzun süredir yaşıyorum. Farklı sürücü sürümleri ile denedim. Vista, Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 preview ile denedim. Ekran kartını underclocklamayı, ekran kartı fanı hızını arttırmayı ve her ikisini aynı anda yapmayı denedim. Harddiskte sorun yok. Çok yüksek FPS çizilirken ekran kartından tiz bir ses (coil whistle) geliyor. Güç kaynağı aklıma ilk gelen sebepti ancak ekran kartının benchmarklarda ağır yük altında sorun çıkarmaması yüzünden başka PSU ile deneme ihtiyacı duymadım. Bu linke göre sorunun kaynağı hatalı kapasitörler. Aynı link yenisini alabileceğimi söylüyor. Şuan oldukça meşgulüm, bu sorunu yeni ekran kartı kullanmadan çözmenin bir yolu var mıdır? Yoksa, ekran kartımın garantisi bitti, yine de Sapphire değiştirecek midir? Sapphire ile nasıl iletişime geçebilirim?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

• Çok mu uzun yazdım acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.