5-6 aydır böyle oluyor sıkıldım artık bilgisayar 2-3 saat açıkken oyun oynamaya çalışırsam kitleniyor ctrl alt deleteyle kapatıyorum ancak sabah bilgisayarı açtığımda oynıyabiliyorum oyun bunun sebebi ısınmamıdır acaba? nasıl soğutabilirim bu bilgisayarı
Aslına bakarsanız kasanızı görmek ve teste tabi tutarak çözüm önerilerinde bulunmak geremektedir.
Bilgisayarınızın sol yanı ve arkası ile duvar arasında en az 10-15cm lik bir mesafe olmasına özen gösterin işlemci fanınızın işlemciye temas eden bölümünün işlemci yüzeyine iyice oturduğundan emin olun ve fanla işlemci arasındaki teması arttırmak ve isı geçirgenliğini süratlendirmek için termal macun kullanın buna rağmen sorun üzelmiyorsa; bizimle temasa geçebileceğiniz gibi güvendiğiniz bir bilgisayar servisine de götürerek arıza tespiti yaptırabilirsinz...
Kolay gelsin...
bilgisayarın içini temizlemenizi öneririm
quote:
Orijinalden alıntı: HandsUpPantiesDown
bilgisayarın içini temizlemenizi öneririm
hocam tertemiz içi azcık toz dışında pek birşey yok bana fan önerip nasıl takılcağını söylerseniz çok iyi olur sistemim ASUS M5A78L LE AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) ANAKART CORSAIR 4GB VeNGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 TEK MODÜL BELLEK AMD PHENOM II X4 980 BLACK EDITION AM3 3.7GHZ 8MB CACHE 45NM İŞLEMCI GTX560 TI TOP GDDR5 1 GB XileNCE 580W PSU
Yazdığınız sistemde hehangi bir sıkıntı görünmüyor. İşlemcinizin fanının da orjinal olduğunu tahmin ediyorum... Aslına bakarsanız yeni nesil işlemciler eskileri gibi aşırı ısınma sorunu yapmamaktadır. Bence fanınızı düzgünce çıkarıp thermaltake marka termal macun sürerek işlemcinin üzerine tekrar yerleştirin.
İlle de fan alacağım diyorsanız ki : bu fanın da sorununuzu çzme ihtimali yüzde ellidir. O taktirde size zalman mrka ın ürünlerini tavsiye eebilirim. Hem intel hem de amd işlemci modellerinin tamamına uyumlu olan ve fiyatı nispeten makul olan modeli ise CNPS7X dir temini ve gönderilmesi konusunda size yardımcı olabilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: umiterol
Yazdığınız sistemde hehangi bir sıkıntı görünmüyor. İşlemcinizin fanının da orjinal olduğunu tahmin ediyorum... Aslına bakarsanız yeni nesil işlemciler eskileri gibi aşırı ısınma sorunu yapmamaktadır. Bence fanınızı düzgünce çıkarıp thermaltake marka termal macun sürerek işlemcinin üzerine tekrar yerleştirin.
İlle de fan alacağım diyorsanız ki : bu fanın da sorununuzu çzme ihtimali yüzde ellidir. O taktirde size zalman mrka ın ürünlerini tavsiye eebilirim. Hem intel hem de amd işlemci modellerinin tamamına uyumlu olan ve fiyatı nispeten makul olan modeli ise CNPS7X dir temini ve gönderilmesi konusunda size yardımcı olabilirim.