Şimdi Ara

Oyunlarda anlık takılmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. 2 ay önce ana parçaları yükselterek yeni bir sistem topladım. Anakart, işlemci ram ve ekran kartı satın aldım fakat bazı oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum. Bu takılmalar 1 saniye sürüyor ve geçiyor. Belki 5, belki 10 belki de 20 dakika sonra bir daha yapıyor. Bu takılmayı görünce Afterburner GPU Usage baktığımda düştüğünü görüyorum. Genelde 90-99 arasında seyreden kullanım 70-80 aralığına iniyor bir anlığına. Yalnız beni şaşırtan durum, Witcher 3 Assassin's Creed gibi Single Player oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum saatlerce oynamama rağmen bir kere bile takılma olmuyor. Sorunu özellikle Rainbow Six Siege ve Battlefield 1-4 oyunlarında yaşıyorum. Hatta Battlefield 1 Single Player'da bile takılma olmuyor sadece online oynarken bu sorunu yaşıyorum. Battlefield 1'de CPU usage genellikle 35-55 arasında değişiyor. Sorun Single oynarken de olsa direk HDD'den şüpheleneceğim ama sadece onlineda olması şaşırtıyor beni. Benchmark sonuçlarında da gayet güzel sonuçlar alıyorum. Takılma harici FPS'te normal. Sıcaklıklar işlemci maximum 80, ekran kartı maximum 70. Bu sıcaklıkların böyle bir sorun yaşatacağını düşünmüyorum ama sorunu da bulamıyorum malesef. Bu takılmaların ne zaman olacağı belli olmuyor yani demek istediğim herhangi bir patlamaya veya aşırı grafiğe göre değil, herhangi bir yerde olabiliyor. 2 aydır çözüm arıyorum hala bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Sistemim:

İşletim Sistemi W10 Pro (güncel)

8700K 4.3Ghz

Msi Z370 Tomahawk

Evga Gtx1070ti

3000Mhz 16GB DDR4

120GB Samsung 850 evo (eski sistemden)

Corsair Vs650 650 Watt PSU( eski sistemden)

1TB 7200RPM Caviar Blue HDD (eski sistemden)

• Oynadığınız çözünürlüğe göre ekran kartınızın VRAM'i yetersiz kalıyor olabilir mi acaba?

Texture ayarlarını düşürüp deneyebilirsiniz. Bir de sadece online da demişsiniz internet bağlantınızdan kaynaklanma ihtimali var mıdır?
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    1070 ti'ın 1080p de yetersiz kalacağını sanmıyorum. Özellikle online fps oyunlarında yaşıyorum. Battlefield 1 Single'da yok ama Multiplayer'da var sıkıntı. Multiplayer oynarken ağ gecikmelerini izliyorum grafikten bir sıkıntı göremiyorum.
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm. Farklı bir hdd ile denediğimde sorun ortadan kalktı.
  • Queloon kullanıcısına yanıt
    farklı hdd derken
  • Bad sector meselesi mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • online olsun olmasın
    oyun dosyarı dağınık olmamalı
    defrag yapmalı
    hatta mümkünse 2nci disk kullanarak en başa yazdırmak gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda Ani Fps Düşüşü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar farklı hdd ile denediğimde sorun çözüldü sanmıştım uzun süredir çözmeye çalışıyordum bu sefer kesin sorunu buldum. Sorun windows 10 creators update. W10 pro 1607 sürümünü kurdum. Bir kere bile stutter olmadı yaklaşık 2 haftadır 1607 kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.