Şimdi Ara

Oyunlar Neden Orjinal Alınmalı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Ultimate Trader

quote:

Orijinalden alıntı: Makesweat

Korsan oyun yayinlayan sitelerinin kapatilamamasinin sebebi torrent kullanmasi.Yazdiklarina bakacak olursak torrentin nasil isledigini bilmiyorsun.Torrentden birsey indirirken sunjcu uzerinden indirmezsin zira sunucu uzerine o kadar dosyayi upload etmek icin milyon dolarlik bi kapatise lazim.Bu nedenle torrent peer to peer sistemini kullaniyor.Soyle aciklayayim ; Sen torrentden birsey indirirken bu dosyalara sahip olan herkesin bigisayarindan dosyalari indiriyorsun.Yani kullaniciya dayali bir sistem.Haliyle o binlerce kisiyi tespit edip ceza kesemezsin.

Torrentin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum Mr Bill Gates. Bana 5 satır açıklama yapmışın okurken midem bulandı Torrenti ilk kullananlardanım ben sen neyin kafasındasın? Benim sorum şu; peki o torrent dosyalarının yayınlayan siteler niye kapanmıyor? Hani o 5-10 kb lık dosyaları kendi sunucularında barındıran siteleri diyorum.

Serverlerin çoğu ulkelerin karasulalarinin sinirlarina kuruluyor , ada gibi kara parcalarina.Bu nedenle ulkelerin kanunlari oralarda gecerli olmuyr.Git simdi kus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hakanlevent kullanıcısına yanıt
    Ben olayı anlayamadım. Devlet para almasın diye mi orjinal almıyorsun yoksa yabancılar batsın diye mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hitchens'in usturası
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ultimate Trader

quote:

Korsan oyun yayinlayan sitelerinin kapatilamamasinin sebebi torrent kullanmasi.Yazdiklarina bakacak olursak torrentin nasil isledigini bilmiyorsun.Torrentden birsey indirirken sunjcu uzerinden indirmezsin zira sunucu uzerine o kadar dosyayi upload etmek icin milyon dolarlik bi kapatise lazim.Bu nedenle torrent peer to peer sistemini kullaniyor.Soyle aciklayayim ; Sen torrentden birsey indirirken bu dosyalara sahip olan herkesin bigisayarindan dosyalari indiriyorsun.Yani kullaniciya dayali bir sistem.Haliyle o binlerce kisiyi tespit edip ceza kesemezsin.

Torrentin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum Mr Bill Gates. Bana 5 satır açıklama yapmışın okurken midem bulandı Torrenti ilk kullananlardanım ben sen neyin kafasındasın? Benim sorum şu; peki o torrent dosyalarının yayınlayan siteler niye kapanmıyor? Hani o 5-10 kb lık dosyaları kendi sunucularında barındıran siteleri diyorum.

Serverlerin çoğu ulkelerin karasulalarinin sinirlarina kuruluyor , ada gibi kara parcalarina.Bu nedenle ulkelerin kanunlari oralarda gecerli olmuyr.Git simdi kus

Ne çok bahane üretirmiş yazık altta kalmayacak ya. İnternet olan her yerde geçerli o kurallar. İyi o zaman iyi bi hacker gitsin senin dediğin o kara parçasına :D ordan yönetsin dünyayı ne kadar zekisin sen. Kustum üstüne hadi git temizle

• Ben araştırarak soyluyorum bunlari git derdini baskalarina anlat.Gerci korsani kullanan ve savunan adamdan ne beklenirki normal davranislar bunlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    köşeye 1 lira atsam olayını sende olmuyor dostum ben öğrenci adamım fındıkzade'nen eyüpe okul için gidiyorum minibüse 2 tl veriyorum kantinden birşey almıyorum kalan 8 tl yi kenara atıyorum olmicak şey deil yapabilirsin

Orijinalden alıntı: gandalf2100

köşeye 1 lira atsam olayını sende olmuyor dostum ben öğrenci adamım fındıkzade'nen eyüpe okul için gidiyorum minibüse 2 tl veriyorum kantinden birşey almıyorum kalan 8 tl yi kenara atıyorum olmicak şey deil yapabilirsin

Ya tabii ki de para biriktirip oyun alabilirsiniz. 8 lira köşeye atarsın, 2-3 gün atmazsın köşeye diğer gün 15 lira atarsın. Fakat düzenli şekilde 1 lira 1 lira şeklinde para biriktirip oyuna vermek bu parayı komik geliyor.
    "Fakat, bir öğrenci olarak 2 günde bitecek bir single oynayacağım oyuna çıkar çıkmaz 60$ bayılmam. Steam kullanıyorum; ama açıkçası bu oyunları oynamak içinde 1-2 sene ucuzlamasını bekleyesim gelmiyor. Bazen Steam'de toplu paketler oluyor; alınıp köşeye atılabilir; ama bekleyesim gelmiyor, tabii bu benim zaafım, sabırsızım."

Şöyle düşünün siz markette bir ürünü gözünüze kestirdiğiniz zaman paranız yoksa almazsınız. Ya indirime girmesini beklersiniz ya da başka ürünlere yönelirsiniz. Gidip marketten çalmazsınız yani.
    Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • Blue Dragon Ready kullanıcısına yanıt
    sana katılıyorum

Orijinalden alıntı: Blue Dragon Ready

"Fakat, bir öğrenci olarak 2 günde bitecek bir single oynayacağım oyuna çıkar çıkmaz 60$ bayılmam. Steam kullanıyorum; ama açıkçası bu oyunları oynamak içinde 1-2 sene ucuzlamasını bekleyesim gelmiyor. Bazen Steam'de toplu paketler oluyor; alınıp köşeye atılabilir; ama bekleyesim gelmiyor, tabii bu benim zaafım, sabırsızım."

Şöyle düşünün siz markette bir ürünü gözünüze kestirdiğiniz zaman paranız yoksa almazsınız. Ya indirime girmesini beklersiniz ya da başka ürünlere yönelirsiniz. Gidip marketten çalmazsınız yani.

Bak çok güzel söylüyorsun da, sen kullandığın her şeyi orijinal olarak satın mı alıyorsun? Atıyorum gidip işletim sistemine para verdin mi? Veyahutta kullandığın virüs programları, office programları satın mı aldın? Veyahutta evde izlediğin filmlerin gidip DVD'sini mi satın aldın? Hayır, köşeye birkaç lira atabilen öğrencisin. Bunların hepsinin ücretini ödeyerek sahip olmuş da olamazsın. Hani bunlar için kimseyi suçlamıyorum zaten, hani kimse sütten çıkmış ak kaşık da değil. Hani bir şey iddia ederken, bence ben neyim, ne yaptım diye de düşünün biraz. Burası Amerika veya gelişmiş Avrupa ülkelerinden felan değil. Oradaki alım gücüne rağmen, oyunlar daha ucuza çıkıyor. Hani eğer dediğin gibi her şeyin ücretini ödeyerek sahip olsaydık, şu an bayağı para dökmüştük. Windows 7 kullanıyorum, bunun için gidip 473 lira para mı vereyim? Bunların ucuzlamasını bekle o zaman, git Windows 98, XP felan kullan o zaman.

Hani 2 tane oyuna para verdiniz diye bu neyin havası? Sanki ben hiç vermedim. 5-6'lı paketler oluyor, onlara parasını veriyorum. Multi olursa zaten veriyorum. Sadece oyunları satın alınca; antivirüs programı, işletim sistemine, office programlarına, diğer lisanslı programlara, filmlere para vermeye gerek yok tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 5 Ekim 2014; 20:11:05 >

• barman B kullanıcısına yanıt
    İşletim sistemim orjinal, filmleri sinemada izliyorum, virüs programı kullanmıyorum. Ben hayatımda hiç korsan kullanmadım diyemem ama en azından bir şey orjinal alınabiliyorken alınmalı bence. Yani şu kişi office programına para vermiyor deyipte gidip orjinal oyun almamak ve orjinal oyun al dediği için o kişiyi suçlamak bahane olamaz, çocukça olur.

İşletim sistemim orjinal, filmleri sinemada izliyorum, virüs programı kullanmıyorum. Ben hayatımda hiç korsan kullanmadım diyemem ama en azından bir şey orjinal alınabiliyorken alınmalı bence. Yani şu kişi office programına para vermiyor deyipte gidip orjinal oyun almamak ve orjinal oyun al dediği için o kişiyi suçlamak bahane olamaz, çocukça olur.

Hayır zaten biliyordum karşı argüman üretmeye çalışacağını. İşletim sistemin orijinal derken, gidip parasını basıp aldın mı ki? En fazla kurulu şekilde gelmiştir. En ufak format durumunda korsana dönersin. Filmleri de eminim hepsini sinemada izliyorsundur. Şu an her film sanki güncel yayınlanıyor. IMDB 250'deki hiçbir filmi indirip izlemedin yani. Ofis kısmına zaten bir şey diyememişsin. Hani benim seni bozma gibi bir amacım yok, sadece sütten çıkmış ak kaşık gibi davranıyorsun. Korsan kullanmadım diyemem dersen bitmiştir olay. Daha demin marketten bir şey çalmaya benzetmiştin, hırsızlık hırsızlıktır sonuçta. Ben zaten beş kuruş vermeyin kazanmasın firmalar derdinde değilim. İster istemez Türkiye'deki orijinal kullanımını arttıran en önemli olaylardan biri Pc oyunculuğu için orijinal olmadan online oynanamayan oyunlar oldu. Eğer ki böyle bir durum olmasa %98 torrent, başka türlü yollardan illegal şekilde edinecekti. Ha tabii Steam gibi bir oluşumun da olmasının büyük katkısı oldu.

Hani sen şöyle düşünüyorsun. Orijinal alın dedin diye seni suçluyorum. Hayır efendim kimseyi suçladığım yok. Bilgisayar oyunu oynamak benim için aşırı bir lüks değil. Üniversite'de okuyan bir öğrenciyim. Elime geçen para belli ve ben gidip bir oyun için 120 lira basamam, bunun başka bir olayı yok. Durumun iyidir gider alırsın. Ben daha önce denemediğim oyunlar varsa paket halindeyse steamden alırım, onun dışında Rust, DayZ, Fifa 15, Payday 2 tarzı oyunlara para veririm. Atıyorum gidip de Watch Dogs için 120 lira verip de üzerine su içecek insan değilim.

• barman B kullanıcısına yanıt
    Sistem orjinal gidip parasını basıp aldım. Filmleri sinemada izliyorum evet zaten çoğu ilk 250'deki filmler TV de yayınlanıyor ki film izlemeye pek vaktim yok zaten. Office değil Open Office kullanıyorum.

Korsan kullanmadım diyemem derken kastım küçükken oynadığım oyunlardır ki o zamanlar korsanmış orjinalmiş onlar neydi bilmiyorduk bile.

Seni burada ezmek istemedim ama cidden kendin kaşındın. Gayet olumlu yaklaşmıştım oysa ki. Korsan indirmeye devam et. Benden de güzelinden bir blok ye

Sistem orjinal gidip parasını basıp aldım. Filmleri sinemada izliyorum evet zaten çoğu ilk 250'deki filmler TV de yayınlanıyor ki film izlemeye pek vaktim yok zaten. Office değil Open Office kullanıyorum.

Korsan kullanmadım diyemem derken kastım küçükken oynadığım oyunlardır ki o zamanlar korsanmış orjinalmiş onlar neydi bilmiyorduk bile.

Seni burada ezmek istemedim ama cidden kendin kaşındın. Gayet olumlu yaklaşmıştım oysa ki. Korsan indirmeye devam et. Benden de güzelinden bir blok ye

Eminim tamamen dediğin gibidir. İlk 250'deki filmlerin tek tek yayınlanmasını bekleyip takip edip izlemişsindir zaten. Şu anda karşı argüman bulmak için yapmadığın kalmadı zaten. Öncelikle sen orijinal yazmayı öğren, ondan sonra kullan. Ben blok mlok atmam, senin gibi boş beleş sırf karşı tarafı çürütmek için yalan söyleyen birinin mesajlarını okumak isterim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.