Şimdi Ara

Oyunlar Neden Orjinal Alınmalı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ps4 de 200-250 tl oyun fiyatlarini gorunce icim eridi abd uyeligi sart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa yapına hayran kalmamak elde değil kardeş. Türklerin yaptığı ve türkçe çıkan oyunu bile korsan kullanır ondan sonra da yabancıların oyunları türkçe yapması için orjinal alın diye akıl vermeye çalışır.

http://forum.donanimhaber.com/m_78492094/f_//tm.htm#78492094
  • Son 6-7 senedir büyük çaplı oyun firmaları oyuncuyu kazıklama politikası güdüyor.(EA.UBI,CA vs...)Ana oyundan kırpıp DLC satan mı dersin,bir sürü vaadde bulunup alakasız oyunlar çıkaran mı dersin.Yanlış anlaşılmasın orijinal oyun almayın demiyorum ama hırsızlığın büyüğünü firmalar yaparken ve milyonlarca dolar kar elde ederken korsan kullanan oyunculara hırsız gözüyle bakmak,firmalara destek olun gibi propagandalar yapmak ne kadar doğru?Mesela bir buz dolabı alsanız ve buz dolabı hakkında söylenen şeyler malın özellikleri ile uyuşmuyorsa onu ya değiştirirsiniz ya da paranızı geri alırsınız.Peki oyun firmaları bu güvenceyi veriyor mu oyuncuya?Sonuçta oyunu da mal olarak kabul ediyor firmalar.Korsan kullanınca malı çaldığınız için hırsız oluyorsunuz.O zaman oyunlarında diğer mallar gibi güvencesi olacak.

Türkçe oyun meselesine gelecek olursak bunun orijinal oyun almakla bir alakası yok.Madem Türkiyede mal satıyorsun Türkçe dil desteği vermek zorundasın kardeşim.Yok efendim Türkler orijinal kullanmadığı için Türkçe dil desteği vermiyormuş.Satma o zaman.Türkiyeye oyun gönderme, madem alan yok neden gönderiyorsun.Bakın Rusyaya.Dünyada en çok korsan kullanılan ülkelerden biri.Rusça oyun çıkıyor mu çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AK KUZGUN -- 25 Eylül 2014; 1:24:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalf2100

Ekonomiye can vermek mümkün olmaz diyorsun ama o oyunlar üzerindeki vergiden haberin yok (bakkaldan aldığın sakızın bile ekonomide bir yeri var) ayrıca hayatımda duyduğum en saçma mantığı gördüm sende adamlar zaten çok para kazanıyor ne gerek var diyorsun resmen,ayrıca devlete göstermekten kastım oyun dünyası da çok büyük bir piyasadır eğer oyunu orijinal alırsan vergilerden dolayı bu bilgi devletin eline ulaşır böylece ülkesinde potansiyel oyuncu kitlesini öğrenebilir, ama adam yapıcağı yatırımda kendi ülkesinde ilgi göreceğinden emin olamaz ise çok riskli bir yatırım olduğunu düşünüp iptal edilebilir
    dediğim hiç bir cümle uydurma atmasyon falan deil idir bahsettiklerimin hepsi oyun camiasında HERKESİN bildiği şeylerdir pc'de 2 günde bitireceğin oyunu korsan alırmışsın öle demişsin genelde öyle oyunları AKILLI oyuncular pek oynamaz kast ettiğim fps deil saçma salak propaganda senaryolu 2 saatte biten fpslerden bahsediyorum zaten akıllı bir insansan bile 22gblik torrent setup'ını 2-4 saatlik dandik bir senaryo için indirmessin eğerki indiriyosan kafan güzelmiş git yenisini al

Türkçe dublaj oyunlar sayesinde şirketlerin ne kadar para kazandığı beni ilgilendirmez fakat bu dublajlar üzerinden bahsettiğin kadar kar elde edilseydi para hırsı üzerine kurulmuş olan bazı oyun şirketlerinin tüm oyunlarında türkçe dublaj bulundurması gerekmektedir evet Türkçe dublaj/altyazıların o ülke üzerinde büyük seviyede reklam oluşturmasını sağlar bu reklamlar insanları orijinal oyun almaya değil sadece oyunu oynamaya iter ama öncelikle reklam yapılacak ülkedeki orijinal alan oyuncu kitlesinin belli bir seviyede olması gerekir genelde PC'ye çıkan oyunlarda Türkçe ile alakalı hiçbirşey bulunmaz çünkü senin gibi zeki insanların torrent gibi siteleri kullanarak PC'deki orijinal alan oyuncu kitlesi diğer konsollara oranla çok az gözükmesine sebep olur ama konsolda işler farklı değilmi sen daha iyi bilirsin bunu çünkü bende konsol yok ama konsol üzerinde sahte oyun oynamak için onu kırdırmak ve o andan itibaren yüklenen tüm oyunları sahte oynamak zorunda kalırsın

Ayrıca uyuyamam sorununa değinmişsin dindar veya VİCDANI olan insanlar için geçerli bir kuraldır hangi din olursa olsun,sonuçta orda maaşları,dinleri,ırkları farklı iyi kötü insanlar var ailesi olan var olmayan var o şirketler üzerinde çalışan çok fazla kişi var belki birgün bitirdiğin herhangi bir oyununda credits yazılarını bekleyerek ne kadar insanın hakkına girdiğini farkedersin ne kadar kazanıdıkları değişebilir karşıdaki insan olduğu sürece harcanan emek ve zamanın gözardı (Harcanan emek ve zaman para birimleri gibi bölgeden bölgeye değişen bir şey değildir harcanan emek ve zaman her insan için çok önemlidir zengin veya fakir sonuçta herkesin zamanı sınırlı ve çok değerlidir) edip sadece ceplerine giren paraya bakmayı kesersin

Vergi diyeceğin aklıma gelmişti ancak belki yine biliyordur bu yav diyerek vergi olayını açmadım. iyi açıklıyımda anlarsın belki.. oku yanlız.

Senin "Orjinal" diye söylediğin oyunları nereden alıyoruz? 1) Oyunu satan aracı kuruluşlar (STEAM, Playstation Network) gibi.. Oyuncular genelde burdan alırlar. %60 civarı diyebilirim. Buralarda oyun alırken vergi ödemiyorsun. Neden biliyormusun? çünkü para banka hesabından direk çıkıyor ve onların hesabına yatıyor. Oyun çıkaran firma ise gelirinden vergi ödüyor. yani oyun aldığında aslında kendi devletinin değil, oyunun çıktığı devletin vergisini ödemektesin. bu bir!

2) Spot piyasası: Peki diyelim buradan aldık oyunu. Girdik dükkana abi şu kutulu oyunu ver dedik. Normal piyasaya daha ucuzdur buralar genelde, yada aynıdır. Peki bu adamlar oyunu nereden alıyorlar? Yurtdışından kaçak getiriyorlar. 80'e aldıkları oyunu 150 tl ye verip, müşterilerini bir güzel kazıklıyorar. Aynı zamanda kayıtlı bir sistemleri olmadığı gibi devletten vergi kaçırıyorlar. Devleti aldatıyorlar. Peki senin gibi müminin verdiği para nereye gidiyor? Bu kazıkçıların cebini dolduruyor. Daha çok vergi kaçırıyorlar. Sadece açtığı dükkandan gelir vergisi ödüyor, onuda fiş kesmediği için zarardayım diyerek vermiyor gibi birşey. yerine başka bir dükkan açılsa daha çok vergi verir emin ol Ayrıca Gittigidiyor v.s de bu spotçuların sattığı ürünleri alırsın. hele ordakilerin dükkanı bile yok.

3) D&R, Migros, Carrefour, Teknosa, Darty, Bimeks gibi kuruluşlar : Bak işte bu büyük işletmeler için dediğinde haklısın. Ancak Türkiye'de oyuncuların belkide yüz kişide 4-5 i alıyordur bunu. Neden biliyormusun? çünkü vergi veriyorlar, fiş kesiyorlar. Tam senin söylediğin tarz. ancak her oyunun fiyatı 150-200-250 TL olduğu için alan olmuyor yada zengine yakın ve zengin sınıfı alıyor. birçok kişiye sorsan buraya gidipte para vermek aptallık. 200 tl oyunun 100 tlsini vergiye veriyorsun çünkü.

Eğer sen saydığım 1 ve 2 den almayıp 3 ten alabilecek kadar paran varsa, bu sayede her oyunu oynayabiliyorsan zenginsin demektir. Milletin parasını korsana mı yoksa 3 numaradakine mi vereceği hakkında bir düşüncede bulunma hakkına sahip olamazsın.

Eğer 1 ve 2 den alışveriş yapıyorsan kusura bakma vergi falan vermiyorsun. yine kendi tezini çürütüyorsun. Her zaman para dışarı gidiyor ve ülken için zararlı bir harekette bulunuyorsun bilmeden

Sony playstation konsollarımı hiç kırdırmadım. Bir yolunu bularak orjinal aldım sürekli. Orada herşey kayıtlı olduğu için ve tr de playstation çok kullanıldığı için memnuniyet adına oyunları Türkçe çıkıyor ki daha çok alıp oynayan olsun diye. Hiç konsol oynamamışsın, ben 2005 ten beri konsollarla iç içeyim. 95 ten beri bilgisayar kullanıcısı ve oyuncusuyum. PS4 te oynamadığım "iyi oyun" kalmadı. Eğer saydığım oyunları 1 nolu yerlerden alıp bitirseydim 1500, 2 noludan alsaydım 2000, 3 noludan alsaydım 2500 TL ye yakın para verecektim. sondaki credits yazılarını iyi bilirim o yüzden

Dil seçenekleri ile reklam olunuyormuş vay anasını :))
    Saçma olan ne biliyomusun? Bilmeden konuşuyorsun o işte. Türkçe çıkararak firmalar kendi reklamlarını yaparlar. Pes türkçe çıkarıyor diye sırf pes oynayan kitle var. Demekki neymiş? Ülke değil, oyun reklam oluyormuş. Dil seçenekleri çıkan oyun daha çok satın alınıyormuş.

Kimsenin parasında gözüm yok. Sadece adamlar fazla fazla kazanıyor zaten. Mühendisler her yerde iş bulur bunuda unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhadss -- 25 Eylül 2014; 11:11:44 >

• evet haklısın doğrudur bende herkes gibi crack kullandım ama sonradan orijinal aldım konun sonunda zaten ben orijinal alcam diyorum :D keşke tarihine dikkat edeydin
    ayrıca o oyun benim ilk orijinal oyunumdur :D ben öle yaşının başını almış bir insan deilim daha 17 yaşındayım ve bildiklerimi insanlarla paylaşmak istedim
    evet konu üzerinde hatam vardır eksiğimde vardır kimse kusursuz değil ama dediklerim %80-90 doğru olduğundan eminim ayrıca benim bu konu açmamdaki sebep büyük olarak bildiğim bir sürü önemli insanların hiçbir zaman böle konulara değinmemeleri bazıları benim şirketlerin avukatlık yaptığımı söylemişler ama bir önceki yorumumda cod,battlefield gibi oyun yapan şirketleri gömmüştüm ben kimsenin avukatlığını yapmıyorum ama sırf böle bir konu açtım diye sanki sokağın ortasında millete küfretmiş gibi hissettim resmen eğer saygısızlık ettim büyüklerim varsa kusura bakmasınlar ama ben dediklerinizde hiçkimse de bir çürütme bulamadım hala dediklerimin arkasındayım

Not: D&R lütfen bir gidip arada bakın ordaki oyun fiyatları steamden vb. hepsinden daha ucuz(PC İÇİN) farcry 3 20 tl ye assassin's creed brotherhood ve revelations 30 tl'ye aldım
    çünkü D&R da oyun fiyatlarının hepsinden pahalı olduğundan söz etmişsin konsol için ölemidir bilmem ama pc için öle olmadığından eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gandalf2100 -- 25 Eylül 2014; 15:00:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Serhadss

quote:

Orijinalden alıntı: gandalf2100

Ekonomiye can vermek mümkün olmaz diyorsun ama o oyunlar üzerindeki vergiden haberin yok (bakkaldan aldığın sakızın bile ekonomide bir yeri var) ayrıca hayatımda duyduğum en saçma mantığı gördüm sende adamlar zaten çok para kazanıyor ne gerek var diyorsun resmen,ayrıca devlete göstermekten kastım oyun dünyası da çok büyük bir piyasadır eğer oyunu orijinal alırsan vergilerden dolayı bu bilgi devletin eline ulaşır böylece ülkesinde potansiyel oyuncu kitlesini öğrenebilir, ama adam yapıcağı yatırımda kendi ülkesinde ilgi göreceğinden emin olamaz ise çok riskli bir yatırım olduğunu düşünüp iptal edilebilir
    dediğim hiç bir cümle uydurma atmasyon falan deil idir bahsettiklerimin hepsi oyun camiasında HERKESİN bildiği şeylerdir pc'de 2 günde bitireceğin oyunu korsan alırmışsın öle demişsin genelde öyle oyunları AKILLI oyuncular pek oynamaz kast ettiğim fps deil saçma salak propaganda senaryolu 2 saatte biten fpslerden bahsediyorum zaten akıllı bir insansan bile 22gblik torrent setup'ını 2-4 saatlik dandik bir senaryo için indirmessin eğerki indiriyosan kafan güzelmiş git yenisini al

Türkçe dublaj oyunlar sayesinde şirketlerin ne kadar para kazandığı beni ilgilendirmez fakat bu dublajlar üzerinden bahsettiğin kadar kar elde edilseydi para hırsı üzerine kurulmuş olan bazı oyun şirketlerinin tüm oyunlarında türkçe dublaj bulundurması gerekmektedir evet Türkçe dublaj/altyazıların o ülke üzerinde büyük seviyede reklam oluşturmasını sağlar bu reklamlar insanları orijinal oyun almaya değil sadece oyunu oynamaya iter ama öncelikle reklam yapılacak ülkedeki orijinal alan oyuncu kitlesinin belli bir seviyede olması gerekir genelde PC'ye çıkan oyunlarda Türkçe ile alakalı hiçbirşey bulunmaz çünkü senin gibi zeki insanların torrent gibi siteleri kullanarak PC'deki orijinal alan oyuncu kitlesi diğer konsollara oranla çok az gözükmesine sebep olur ama konsolda işler farklı değilmi sen daha iyi bilirsin bunu çünkü bende konsol yok ama konsol üzerinde sahte oyun oynamak için onu kırdırmak ve o andan itibaren yüklenen tüm oyunları sahte oynamak zorunda kalırsın

Ayrıca uyuyamam sorununa değinmişsin dindar veya VİCDANI olan insanlar için geçerli bir kuraldır hangi din olursa olsun,sonuçta orda maaşları,dinleri,ırkları farklı iyi kötü insanlar var ailesi olan var olmayan var o şirketler üzerinde çalışan çok fazla kişi var belki birgün bitirdiğin herhangi bir oyununda credits yazılarını bekleyerek ne kadar insanın hakkına girdiğini farkedersin ne kadar kazanıdıkları değişebilir karşıdaki insan olduğu sürece harcanan emek ve zamanın gözardı (Harcanan emek ve zaman para birimleri gibi bölgeden bölgeye değişen bir şey değildir harcanan emek ve zaman her insan için çok önemlidir zengin veya fakir sonuçta herkesin zamanı sınırlı ve çok değerlidir) edip sadece ceplerine giren paraya bakmayı kesersin

Vergi diyeceğin aklıma gelmişti ancak belki yine biliyordur bu yav diyerek vergi olayını açmadım. iyi açıklıyımda anlarsın belki.. oku yanlız.

Senin "Orjinal" diye söylediğin oyunları nereden alıyoruz? 1) Oyunu satan aracı kuruluşlar (STEAM, Playstation Network) gibi.. Oyuncular genelde burdan alırlar. %60 civarı diyebilirim. Buralarda oyun alırken vergi ödemiyorsun. Neden biliyormusun? çünkü para banka hesabından direk çıkıyor ve onların hesabına yatıyor. Oyun çıkaran firma ise gelirinden vergi ödüyor. yani oyun aldığında aslında kendi devletinin değil, oyunun çıktığı devletin vergisini ödemektesin. bu bir!

2) Spot piyasası: Peki diyelim buradan aldık oyunu. Girdik dükkana abi şu kutulu oyunu ver dedik. Normal piyasaya daha ucuzdur buralar genelde, yada aynıdır. Peki bu adamlar oyunu nereden alıyorlar? Yurtdışından kaçak getiriyorlar. 80'e aldıkları oyunu 150 tl ye verip, müşterilerini bir güzel kazıklıyorar. Aynı zamanda kayıtlı bir sistemleri olmadığı gibi devletten vergi kaçırıyorlar. Devleti aldatıyorlar. Peki senin gibi müminin verdiği para nereye gidiyor? Bu kazıkçıların cebini dolduruyor. Daha çok vergi kaçırıyorlar. Sadece açtığı dükkandan gelir vergisi ödüyor, onuda fiş kesmediği için zarardayım diyerek vermiyor gibi birşey. yerine başka bir dükkan açılsa daha çok vergi verir emin ol Ayrıca Gittigidiyor v.s de bu spotçuların sattığı ürünleri alırsın. hele ordakilerin dükkanı bile yok.

3) D&R, Migros, Carrefour, Teknosa, Darty, Bimeks gibi kuruluşlar : Bak işte bu büyük işletmeler için dediğinde haklısın. Ancak Türkiye'de oyuncuların belkide yüz kişide 4-5 i alıyordur bunu. Neden biliyormusun? çünkü vergi veriyorlar, fiş kesiyorlar. Tam senin söylediğin tarz. ancak her oyunun fiyatı 150-200-250 TL olduğu için alan olmuyor yada zengine yakın ve zengin sınıfı alıyor. birçok kişiye sorsan buraya gidipte para vermek aptallık. 200 tl oyunun 100 tlsini vergiye veriyorsun çünkü.

Eğer sen saydığım 1 ve 2 den almayıp 3 ten alabilecek kadar paran varsa, bu sayede her oyunu oynayabiliyorsan zenginsin demektir. Milletin parasını korsana mı yoksa 3 numaradakine mi vereceği hakkında bir düşüncede bulunma hakkına sahip olamazsın.

Eğer 1 ve 2 den alışveriş yapıyorsan kusura bakma vergi falan vermiyorsun. yine kendi tezini çürütüyorsun. Her zaman para dışarı gidiyor ve ülken için zararlı bir harekette bulunuyorsun bilmeden

Sony playstation konsollarımı hiç kırdırmadım. Bir yolunu bularak orjinal aldım sürekli. Orada herşey kayıtlı olduğu için ve tr de playstation çok kullanıldığı için memnuniyet adına oyunları Türkçe çıkıyor ki daha çok alıp oynayan olsun diye. Hiç konsol oynamamışsın, ben 2005 ten beri konsollarla iç içeyim. 95 ten beri bilgisayar kullanıcısı ve oyuncusuyum. PS4 te oynamadığım "iyi oyun" kalmadı. Eğer saydığım oyunları 1 nolu yerlerden alıp bitirseydim 1500, 2 noludan alsaydım 2000, 3 noludan alsaydım 2500 TL ye yakın para verecektim. sondaki credits yazılarını iyi bilirim o yüzden

Dil seçenekleri ile reklam olunuyormuş vay anasını :))
    Saçma olan ne biliyomusun? Bilmeden konuşuyorsun o işte. Türkçe çıkararak firmalar kendi reklamlarını yaparlar. Pes türkçe çıkarıyor diye sırf pes oynayan kitle var. Demekki neymiş? Ülke değil, oyun reklam oluyormuş. Dil seçenekleri çıkan oyun daha çok satın alınıyormuş.

Kimsenin parasında gözüm yok. Sadece adamlar fazla fazla kazanıyor zaten. Mühendisler her yerde iş bulur bunuda unutma

ben steamdan alışverişimi yaparım. tamam ülke ekonomisine zarar olmasında belki haklısın ancak hangi ülkenin daha doğru olması için hangi dili bilen kullanıcılar alırsa o dilde oyunlar çıkararak satışların düşmemesini önlemek daha mantıklı. yamayı reklam amaçlı yapmak risklidir. eğer steamdan oyun alınca hiç para gitmiyor şirkete diyorsan yanıulıyorsun. gelirin %30'u sağlanıyor ki bu yeterli bir miktar bir oyunun milyon satması düşünülürse.

• @eskiforumlu, kardeşim o kadar yıllarca iktisat işletme maliye okuduk bir zahmet haklı olalım :) ben şirkete hiç para gitmiyor ne zaman dedim :) umarım yazıyı iyi okumuşsunuzdur .

türkçe dublaj, müşteri memnuniyeti ve satış arttırma için yapılır ve başarılı bir politikadır. dediğim gibi sony bunu gayet iyi yapıyor ve milyonlarca satıyor. Hep reklam stratejisi. Emin olun ne kadar korsan kullanan artarsa o kadar orjinal kulanan artar. Müşteri hiçbir zaman satıcıya muhtaç değildir. neticede tekel değil . ülkeye kattığı bir etki yok. yıllarca programlarda ve oyunlarda hangi dil seçeneklerinin olduğuna dikkat ettiniz mi? ingilizce almanca fransızca v.s dahası yok zaten, olsada hatırlamazsınız dikkat etmezsiniz. o yüzden ülkenin reklam olma fanteziside olamaz.

bak reklam şöyle olur, sen oyunda istanbul konusunu işlersin (ac revelations), Spor oyunlarında türkiye ligi ve milli takımını koyarsın (fifa 15) buna benzer şeylerlerle ülke reklamı olur. youtubeda revelations la alakalı aratın bakalım millet ne demiş istanbul hakkında. Kesin geleceğiz bu yıl gibi kaç tane yazı var.. ama dili türkçe diye aa bak türkçe dil desteği yapmışlar türkiyeye gidelim demiyorlar

@gandalf, sen kendi dediklerinden emin olabilirsin ama yanlışsın. yaşın biraz daha büyüdüğünde anlarsın bu konuları. küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlama. hadi eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhadss -- 25 Eylül 2014; 17:58:52 >

• Korsan...

Oyunlar Neden Orjinal Alınmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: EskiForumlu

Eskiden aşırı bağımlıydım kürek kullanmaya. Hatta hala 500gb duruyor ancak birgün elime para geçti bende bir deneyeyim dedim. Aldım kazıklanarak (bu ayrı konu steamdan almıştım oyunu ama aldıktan 3 4 gün sonra %70 indirim oldu) kurdum işte. Ulan aynı oyunun küreklisinide oynadım ama bu kadar zevk vermedi küreklisi. 13 saat oynadım bi gün . Dediğin her konuda haklısın. Artık sadece oyunun ne olup olmadığını kontrol etmek için kullanırım kürek. Hiç bu kadar zevk almadım bi oyundan. Hem için rahat oluyor. Problem çıkarsa destek önünde kiii küreklide böle birşey pek de mümkün değil. Hem ekonomiye katkı sağlıyoruz. Hani siz Türkçe yama yok diye ağlıyorsunuzya. Bunun sebebi sizsiniz. Emek verilen şeyi çalın, sonrada neden bize yama çıkarmıyorsunuz deyin, yok yaaa?!

Sanırım orjinal oyunda göz ardı edilen bir sorun var;

insanlar oyunları yaparken fikir üretiyorlar ve fikri oyun haline getirebilmek için zaman ve emek harcıyorlar. Bu emeğin bir karşılığı olmalı.

Ancak oyunlar ve programlar EL ile tutulan DOKUNAbildiğiniz bir şey olmadığından fikir ve emek harcanan şeye o kadar para vermek saçma geliyor.

Ne var ki insanlar son model telefon almak için 1000 ile 2000 tl arasında harcama yapabiliyorLar.

İnsanLar yabancı programlar için "Paramız yurtdışına gidiyor" derken aldıkLarı cep telefonLarına ödedikleri paranın da yurtdışına gittiğini farkında mı acaba?

Yabancı program yerli program demiş iken şunu da hatırlatayım; ben yaşım gereği hatırlıyorum bir dönem Aselsan, Beko, Raks gibi yerli markaLar CEP telefonu üretiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 28 Eylül 2014; 20:56:43 >

• Son 2 yıla kadar oynadığım oyunları çoğu orijinal değildi. Ama Crysis 1, Crysis 1 yan görev oyunu, Crysis 2 ve Crysis 3 orijinal almıştım. Hem de ilk çıktığı zamanlar. Diablo 3 ve ROS paketi de oirijnal (zaten otijinal olmak zorunda)

Watch Dogs oyununu ön siparişle orjinal almıştım. Şu an Steam hesabımda da 42 oyun var. Son 2 yıl içinde alınmış oyunlar. Hepsi kampanya ile alındılar. Bu saatten sonrada asla korsan oyun oynamam. Zaten artık korsan oyunların ya setup dosyaları yada ismi malum dosyaları virüs ve casus yazılım içermekte.

Popiler oyunları alaca olan illa ilk çıktığında edinmek istiyorsa para biriktirip alsın yada kampaya bekleyip öyle alsın.
  • Malesef herkez bizim gibi indirimleri takip ederek dijtal olarak satın almıyor,
    Şuan 8 dolara satılan Empire Total war dışarda kutulu fiyatı 30-40 TL civarında,üstelik sadece oyunun kendisi,steamde satılan versiyonda düm dlc ler de var...

Ama bazende kutulu uygun olabiliyor,
    meselea
    http://www.dr.com.tr/Oyun-Konsol/Total-War-Rome-2-Emperor-Edt-PC//Oyunlar/Strateji/urunno=0000000612441

63TL steam de 60dolar...
  • Ya bırakın bu işleri adamlar ben korsan aldım diye mi kaybedecek? Hem öyleyse o kadar korsan oyun yayınlayan site var neden hala ayaktalar? Demek o şirketler dava açma parasına kıyamıyor ben de oyuna para vermeye kıyamıyorum arkadaş var mı? Bahsettiğiniz update ve DLC olayı da hiç problem değil. RELOADED üstad sağolsun anında yayınlıyor Special Edition olsun Limited Edition olsun. Türkçe olmadığı daha da güzel; İngilizce oynamak ayrı bir zevkli(şahsi fikrim).

Hadi ordan EA, hadi ordan Activision, hadi ordan Ubisoft! Zaten kendi ülkelerinizde dünyanın cirosunu yapıyorsunuz. Oyun oynarken de vicdani yönü hiç aklıma gelmiyor valla film için de aynı şey geçerli..

EDİT: Şu ana kadar bir tek BF3 e para verdim o da online modu için. FIFA 14 ü bile cracking sitelerinden Reputasyon la aldım. BF4 için de aynı şeyi yapmayı düşünüyorum. No money for games

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bughuul -- 4 Ekim 2014; 16:35:21 >

• Son 1 yıldır oyanadıgım butun oyunlar orjınal. Ya cılgın ındırımlerı takıp edıyorum yada uzun sure oynayacagım oyunları satın alıyorum..
    Gelelım korsan muhabbetlerıne...

1: Cebınde paran varsa.. Bır telefona 1000 - 2000 tl para verıyorsan gıdıp oyunları orjınal satın alacaksın.
    2: Ozellıkle ergenlere lafım. Baba parasıyla orjınal oyun satın alıyorsan gelıp burada orjınal alın vs.. dıye ahkam kesmeyeceksın. Senın babanın parası var. O cocugun babasının parası yok. Cıddı anlamda parasızlıgın ne oldugunu bılmeden konusmayacaksın.
    3: Benım gıbı hem calısıp hemde orjınal alanlara tek bır lafım bıle yok.. Sabahtan aksama kadar orjınal alın dıye bagırabılırler
    4: 5 - 10 kısı bır araya gelıp parasız Turkce yama cıkartıyorlar. Demekkı buyuk butce gerektırmeden bır ekıp toplayıp sırketler oyunları en azından Turkce altyazıyla cıkartabılırler.. Yuksek malıyet fıkrıne katılmıyorum. Bazı oyunların credıt kısmına bakıyorum o dıle sadece 2 - 3 kısı cevırmıs. Oyunda dıyologda az degıl hanı.. Bazı sırketlerın bızı pekde umursamadıgını dusunuyorum.
    5: Rusyada ucuz key nasıl satılıyor? Mafıa felan ısın ıcındeymıs. Iyıde koskoca Amerıkan sırketını tehdıp edıp mı? keylerı alıyorlar.. Demekkı bazı ulkelerde ındırım olabılıyor. Ayrıca bızım devletınden oyunlar uzerınden aldıgı vergıyı dusurmesı gerekıyor ;)
    6: Oyunlar cıkmadan once mutlaka demo cıkarması lazım.. Cogu oyunda allayıp, pullayıp gosterdıgı vıdeolar sonradan cacık cıkıyor..
    7: Son olarak Wathcdogs verdıgım paraya acıyorum.. Oyun bıtene kadar optımızasyon belasından kurtulamadım.

• Korsan oyun yayinlayan sitelerinin kapatilamamasinin sebebi torrent kullanmasi.Yazdiklarina bakacak olursak torrentin nasil isledigini bilmiyorsun.Torrentden birsey indirirken sunjcu uzerinden indirmezsin zira sunucu uzerine o kadar dosyayi upload etmek icin milyon dolarlik bi kapatise lazim.Bu nedenle torrent peer to peer sistemini kullaniyor.Soyle aciklayayim ; Sen torrentden birsey indirirken bu dosyalara sahip olan herkesin bigisayarindan dosyalari indiriyorsun.Yani kullaniciya dayali bir sistem.Haliyle o binlerce kisiyi tespit edip ceza kesemezsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Susun ve Gaben'a cüzdanınızı verin, o halleder...

• Sırf online oynayabilmek için bile orjinal alınmalı bence
  • Öncede hep korsan oynardım hatta oyun almak istediğimde abim kızardı indir oyna derdi abim üniversitesi ye gitti ve forum da herkesin orjinal aldığını gördüm bende bi oyun alayım dedim ve gerçekten ne demek istediklerini anladım.multi oynamak çok zevkli aldığım battlefield gibi oyunların daha single modunu bile oynamadım.yapımcıların hakkını verme konusuna girmiyorum bile

• quote:

Orijinalden alıntı: Makesweat

Korsan oyun yayinlayan sitelerinin kapatilamamasinin sebebi torrent kullanmasi.Yazdiklarina bakacak olursak torrentin nasil isledigini bilmiyorsun.Torrentden birsey indirirken sunjcu uzerinden indirmezsin zira sunucu uzerine o kadar dosyayi upload etmek icin milyon dolarlik bi kapatise lazim.Bu nedenle torrent peer to peer sistemini kullaniyor.Soyle aciklayayim ; Sen torrentden birsey indirirken bu dosyalara sahip olan herkesin bigisayarindan dosyalari indiriyorsun.Yani kullaniciya dayali bir sistem.Haliyle o binlerce kisiyi tespit edip ceza kesemezsin.

Torrentin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum Mr Bill Gates. Bana 5 satır açıklama yapmışın okurken midem bulandı Torrenti ilk kullananlardanım ben sen neyin kafasındasın? Benim sorum şu; peki o torrent dosyalarının yayınlayan siteler niye kapanmıyor? Hani o 5-10 kb lık dosyaları kendi sunucularında barındıran siteleri diyorum.

• Öncelikle şu konuda netleşelim. Köşeye 1 lira koysan kısmı yemez. Bu aynı "günde 100 soru çözsen ayda 3000 soru eder, iyi iyi" mantığına benziyor. Sırf bir oyun alayım diye kimse köşeye 1 lira atmaz.

Bunun dışında kesinlikle orijinal kullanımı destekliyorum. Fakat, bir öğrenci olarak 2 günde bitecek bir single oynayacağım oyuna çıkar çıkmaz 60$ bayılmam. Steam kullanıyorum; ama açıkçası bu oyunları oynamak içinde 1-2 sene ucuzlamasını bekleyesim gelmiyor. Bazen Steam'de toplu paketler oluyor; alınıp köşeye atılabilir; ama bekleyesim gelmiyor, tabii bu benim zaafım, sabırsızım. Ha tabii multiplayer oynamak için orijinal alınması gereken oyunlarda veya CO-OP oynayabileceğimiz oyunları satın alıyorum. Bazen indirim beklerken oluyor, bazen de pek beklemeden. Bazen denemediğim single oyunlar kısa sürede ucuzluyor, onlara felan bakıyorum. Dediğim gibi genel olarak online oynanabilen ya da CO-OP oynanabilen oyunlara para vermeyi yeğlerim. Diğer türlü oyunları çekmek durumundayım, desteklediğimden felan da değil. Kendi paramı kazansam kesinlikle orijinal edinirdim tüm oyunları.

• mp oynamayacaksam orjinal almam sebebi sacma sapan odedigimiz vergilerdir, kimse kusura bakmasin , huzurum rahat devlet benden calarken rahatsa , torrentten 2mb/s cekerken bende rahatim, zaten turk ekonomisinin kaybettigi bisey yok , alayi yabanci firmalarin cebine yarisida devletin kasasina otv diye giriyor, biseye para vermedigim icin devlet zarara girmiyor , yabancılar batsin :) soylesenize kacinizin windowsu photoshop u orjinal?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.