Şimdi Ara

Oyungezer ve Level Dergileri (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.499
Cevap
19
Favori
328.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki

Oyungezer ve Level Dergileri

(En Son Oy Tarihi: 3.5.2025)
Giriş
  • Şubat 1998 de başlamıstım level almaya benim için levelin değeri her zaman yüksek olmuştur.Şİmdi 28 yaşındayım o zamanlar internet yok oyunları ancak oyun dergileriyle takip ederdik her sayısını özlemle beklerdim.Yıllar geçti artık oyunlar çıkmadan senaryosu resimleri derken herşeyini öğreniyoruz o oyunların level hala alıyorum hala içimde eski günlerin heyecanını yaşıyorum şimdi bu forumda okuduklarımdan sonra yine level almaya devam edeceğim.
    Çünki bir derginin çalışan yazarları yüzünden değerinin düşmesini istemiyorum eleştirelim arkadaşlar ama leveli düşürmeden maksadını aşmadan levelde yazan insanlarda büyük bir iş yükü stres altında bu işi yapıyorlar artık insanlar herşeyi internetten öğrenirken onlarda hala bize bir dergi tadında birşeyler vermeye çabalıyorlar. Yazınlanlardan rahatsız olduğum yönler tabiki var eminim levelde yazan arkadaşlar bunlardan kendilerine gerekli dersleri çıkaracaklardır.
    Bize düşen onlara bu imkanı vermek eleştirirken leveli bana ve pekçok kişiye oyunları sevdiren bu dergiye saygı çerçevesinde eleştirmek yazmak.Burda oyungerzer dergisi içinde aynı sözlerim geçerlidir gerçekten herşeye bir tıklamayla ulaştıgımız bu günlerde bu değerli arkadaşlar daha fazla emek verip oyun dergiciliğini yaşatiyorlar ben iki dergiyide seviyorum ve yazar arkadaşlara başarılar diliyorum sizler sayesinde bu yaşımda ve ileridede oyunları seveceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: manager80

http://i45.tinypic.com/9pywsp.jpg

Sizler için üşenmeyip iki dergiyi de ekleriyle beraber üst üste koyup fotosunu çektim. Sırf aradaki ebat farkını ortaya koyabilmek için
    Sırasıyla en arkada OGZ, önünde LVL, onun önünde Oyungezer'in geçen ay verdikleri Aion Online Strateji Rehberi (Kitapçığı), en önde de LVL Online Oyun (Dergisi)
    Birde LVL sayfa sayısı söylerken online oyun kitapçığı.... pardon dergisinin sayfa sayısını da içine katıyor. OGZ'den ben öyle birşey görmedim. Hatta Eski LVL dönemindeki WOW Strateji Rehberi Kitapçığı verdiğinde bile "bu ay şu kadar sayfayıs" demediler.
    Ayrıca ben kimseyi karalamıyorum. Sadece olanı söylüyorum.
    Bu arada Cem Bey "karı kız muhabbeti yazıyor" laflarıma çok içerlemiş anlaşılan ha bire bunu yazıp duruyor (:

Edit : Win 7 Paint forever

Oyungezer'in Aion Strateji Rehberi bile Level'in "dergi" dediği online oyun kitapçığından büyük... Bir de Türkiye'nin ilk online oyun "dergisi" olduğunu iddia ediyorlar. Bu neşriyat olsa olsa cep kitapçığı olur. Türkiye'nin ilk online oyun dergisi Oyungezer ekibinin çıkardığı Free2Play'dir. İyi o zaman Oyungezer de bir ÖSS hazırlık cep kitapçığı çıkarsın, biz 500 sayfayız desin... Bu kadar olur yani...

• ah gameshow um ah , mezarında kemiklerin sızlıyordur şimdi.oyun dergiciliğinde gelinen noktaya bak.
  • Artık bu sürecin normal olmadığına kesinlikle karar verdim.

Bir dönem boşluk bulduğum için level web sitesinde yazmak istemiştim, teklif de edilmişti aslında. Bir de yakın arkadaşlarımdan birisi orada serbest yazarlık yaptığı için ben de bir dönem de olsa gireyim dedim. O vakitlerde web sitesi için 1-2 adet yazı yazdım. Dbr ofisine gittiğimde de siteyle ilgili php kodlarında ufak tefek değişiklikler yapmıştım. Sonra uzun bir süre uğramadım, ne ofise ne de siteye. Bu arada mail'ıma "bakın şu kadar yazı yazmalısınız", "şöyle yapmalısınız böyle yapmalısınız" tarzında mail'lar geldi durdu. Misal Rocko'nun süper bir mail'ı var, tek bir cümleden oluşuyor ve gönüllü olarak siteye içerik giren insanlara şunu söylüyor: "Savunmasını sunmak isteyenler kimler?"

Savunma falan sunmadım. Ulan ben gönüllü yazarım demiş bi adamım. Herkes öyle. Bu adamlara para vermiyorsun, bu adamların kendi hayatları var, okulları var, işleri var. Ben mi yanlış düşünüyorum/düşündüm diyorum bazen. Ne bileyim. Sonra bir ara "Este?" diye bir mail gelmiş, cevap vermemişim. Her neyse.

Sonra hiç uğramadığımdan dolayı, bir gün öyle bir bakayım dedim. Sitedeki künyeden adımı silmişler, hoş beklemediğim bişiy değildi. Normaldir dedim fakat web sitesindeki yönetici ünvanım hala bendeydi. Ben de bunun üzerine artık bu görevi istemediğime dair bir mail attım, olumsuz yanıt aldım. Hem de öyle böyle değil, "biz gerekli gördüğümüzde geri alırız bu görevi" dediler. Artık ne düşündüler bilmiyorum, adımı kullanmak için yapmamışlardır herhalde. Çok gülerim yani öyleyse.

Gel zaman git zaman, Oyungezer forumlarındaki Çağlayan'dan buradaki linki alıyorum. Zaten buraya da bayağı bi önceden üye olmuştum. Hemen giriveriyorum hesabımla, şöyle bir okuyorum. Meğerse fabrika ayarım yapılmamış benim, o yüzden tüm bu süreç garip gelmiş bana.

Sonra bugün, level forumlarına bir girip bakayım diyorum. Hiç bir yere yazı yazmıyorum, sadece giriş yapıyorum. Daha önceden yöneticiliğimi almak istemeyen adamlar, şimdi tek kelime etmeden forumdan atıyorlar beni.

Neden?

Vakti zamanında bana iddia ettikleri gibi, OGZ tayfasındaki adamlar işleri güçleri olmadığı için level forumlarına saldırıyor düşüncelerinden dolayı mı (ki Tuğbek abinin söylediğine göre asıl saldırılar dbr'dan yapılmış); ki böyle olsa bile ulan benim saldırıyla falan ne işim olur, okuyup çıkıyorum işte. level forumlarına son zamanlarda hep böyle girip çıktım, saldırsaydım bu güne kadar kırk kere saldırırdım. Zaten yazı yazacak adam bırakmamışlar orada. Hem ne derler bilirsiniz, insanlar karşılarındaki kişide kendilerini görürlermiş.

Yoksa son zamanlarda çeşitli sitelerde kendilerini eleştiren mesajlar yolladığım için mi? Bu zaten sanırım son nokta oluyor. Eğer ki insanlara "fabrika ayarlarıyla oynanmamış" tarzında yazılar yazan insanlar çirkeflik yapıyor dedim diye bana kızdıysanız, ok gogogo. Daha başka bir şey diyemiyorum. Cem bey'in karikatürü yüzündense, bu zaten iki tarafına arasında olan bir husus.

Ama şu hareketinizle ne kadar korktuğunuzu ve eleştiriye ne kadar kapalı olduğunuzu gösterdiniz benim için. Tebrik ediyorum hepinizi birer birer.

• Yalnız tamam burası Level & Oyungezer için açılmış bir konu da, ne zaman okusam gözüme çarpıyor Gameshow Gameshow. Açın bir konu Gameshow için orda anın Gameshow'u. Level ve Oyungezer konusuna gelip de Ah Gameshow vah Gameshow demek konuyla pek alakalı değil bence.
  • quote:

http://i45.tinypic.com/9pywsp.jpg

Sizler için üşenmeyip iki dergiyi de ekleriyle beraber üst üste koyup fotosunu çektim. Sırf aradaki ebat farkını ortaya koyabilmek için
    Sırasıyla en arkada OGZ, önünde LVL, onun önünde Oyungezer'in geçen ay verdikleri Aion Online Strateji Rehberi (Kitapçığı), en önde de LVL Online Oyun (Dergisi)
    Birde LVL sayfa sayısı söylerken online oyun kitapçığı.... pardon dergisinin sayfa sayısını da içine katıyor. OGZ'den ben öyle birşey görmedim. Hatta Eski LVL dönemindeki WOW Strateji Rehberi Kitapçığı verdiğinde bile "bu ay şu kadar sayfayıs" demediler.
    Ayrıca ben kimseyi karalamıyorum. Sadece olanı söylüyorum.
    Bu arada Cem Bey "karı kız muhabbeti yazıyor" laflarıma çok içerlemiş anlaşılan ha bire bunu yazıp duruyor (:

Edit : Win 7 Paint forever

Ne diyon allasen?

• Bunların fabrika ayarlarıyla oynanmamış diyenlerin firmwarelerini güncellerken elektrikleri gitmiş haberleri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellmarch!

Bunların fabrika ayarlarıyla oynanmamış diyenlerin firmwarelerini güncellerken elektrikleri gitmiş haberleri yok.

• Ah GameShow diyeyim bende...

Diyoruz çünkü aralarında en içten olan oydu!
  • quote:

Eski günleri yâd etmek isterseniz:
    http://arama.gittigidiyor.com/?aramakategori=&aramakelime=gameshow&submitit.x=0&submitit.y=0&submitit=ARAMA&search_type=detail

fırsatçılığın böylesi

• Yok yahu fırsatçılıktan değil vallahi (: Maksat gençler okusunlar bilgi sahibi olsunlar (:
  • Arkadaşlar, okumadığım yerden (sayfa8) buraya kadar şöyle bir satır satır okudum, açıkçası şu saatlerde hiçbir şey beni oyun oynamaktan alı koyamazdı ama saolsun öyle güzel şeyler yazılmış ki, oyundan bile alıkoydu beni. Bakın, daha önce de demiştim, dava etmekle tehdit ediyorlar, hatta işi yorum yazan bizlere kadar götürmüşler. Bu kadar eminseler kendilerinden, haksız rekabet ya da ceza hukuku anlamında bir suç işlendiğini düşünüyorlarsa, gitsinler meslektaşlarımla konuşsunlar, eminim bir sürü avukat bünyelerinde çalışıyordur. Sadece 1 tanesi ile de yetinmesinler, ulaşabildikleri tüm avukatlarına sorsunlar. hatta bununla da yetinmesinler, Barolar Birliğine kayıtlı tüm meslektaşlarıma ulaşıp, DH'in ilgili sayfalarının linkini vererek görüş sorsunlar ve sonra gelip aldıkları cevapları brda bizlerle paylaşsınlar. Bunu kendilerinden pek çok sayfa önce rica etmiştim. Hala da ediyorum, çünkü hala aynı tavırlarından vazgeçmiş değiller.

Burada bir parantez açmak istiyorum, kimse yasal hakkını arıyor diye eleştirilmemeli, eğer ortada gerçekten haksız rekabet ya da hakaret durumu olsa idi, elvette Level markasını korumak adına dava yoluna gitmeli idi. Ve bizlerde bunu eleştirmemeli idik. Ama durum böyle değil. Şimdi bazı şeyleri düşünmek için illa hukuk okumaya gerek yok . Soruyorum size, Level biz yorumcuları neye istinaden dava edecek de ne talep edecek? Eskiden okduğumuz ama artık kalitesi olmayan bir dergiyi eleştirdiğimiz için mi? Bu dergiyi almadığımızı, kendilerini düzeltmedikçe de almayacağımızı söylediğimiz için mi? Derginin bu hale gelmesinde sorumluluğu olan insanları eleştirdiğimiz için mi? Açıkça söylüyorum, bunların hiçbiri biz yorumcuları hukuki anlamda sorumluluk altına sokmaz. Level dergsininden bazı editörlerin yaptığı tek şey, insanları cahil sanıp, korkutabildiğimizi korkutalım tavrı, hepsi bu.

peki gelelim OGZ açısından sorumluluğa? OGZ'den bir yetkili Tuğbek ÖLEK dışında burada konuşan, yazı yazan, yorum yapan kimse oldu mu? Turgut arkadaşım var ama onun tam olarak OGZ kadrosunda olup olmadığını bilemediğim için ayrık tutuyorum, zira onun konumu ile ilgili de görüş belirteceğim. Şimdi Tuğbek ile ilgili bakarsak (elbette bu sayfaya kadar) ortada sadece olduğunu iddia ettiği bir takım olaylar var, bu olayların açıklanması var, karşılığında DH (ki aslında en başında level burda, OGZ sonradan çağrılıyor) Level ekibinin cevap hakkını kapatmıyor, bir sayfa önceye kadar hala cevap bekliyoruz şeklinde yorumcuların mesajları varken, ortaya atılan hiçbir iddiaya cevap verilmediği gibi, tam aksine kendilerini hukuki anlamda sorumluluk (hem burdaki insanlara hem de bizzat çalıştıkları iş yerlerine, daha açık ifade ile şimdiki patronlarına karşı) sokacak beyanatlarda bulunuyorlar. Turgut arkadaşım, kendine yapılanı ortaya koyuyor, buna da bir cevap olarak çok sonra verilen bir cevap var, o cevap başka bir kullanıcı tarafından da çürütülüyor. Elif Hanım açısından yine patronuna karşı sorumluluk durumu söz konusu, zira kendi eli ile, işini doğru düzgün yapamadığının bilgisini vermiş oluyor.

Çok teknik olacak ama, leveldakilerinde öğrenmeleri açısından bir bilgiyi paylaşayım sizinle. yargıtayın yerleşik içtihatları vardır, biri şöyle diyor: Eğer, gerçek bir durum konuşuluyorsa, ortada bir suçun varlığından bahsedilemez. Örnek verirsek, mahkeme kararı ile birinin dolandırıcı olduğu sabit olmuşsa ve siz bu kişiye alenen de olsa dolandırıcı derseniz, hakaret suçunu işlemiş olmazsınız. Şimdi Level, kendisi hakkındaki iddialara (ki bir yayın kuruluğu için özellikle çıkmamış oyunların incelenmesinin istenmesi çok vahim bir durumdur) hiç bir cevap vermezken ve eğer bu iddia da doğru ise (ki bu iddianın doğruluğunu anlamak için heyet bilirkişiye de ihtiyacımız yok, açar ilgili oyunların sitelerinden öğrenebiliriz) bunu belirtmiş olmak suç olmadığı gibi, haksız rekabete konu olmaz, zira haksız rekaetin adı üstündedir, HAKSIZ olması gerekir fiilin. Gerçek bir unsurun haksız olduğundan da kimse bahsedemez.

Açıkçası ben çok istiyorum Level'in gerçekten hukuki bir süreci başlatmasını, tabii eğer gerçekten böylesi bir davayı açacak kadar hukuk bilgisinden yoksun avukatlar bulabilmeleri gerekiyor. Eğer böyle bir süreç başlarsa, kendilerinin de mesleki anlamda sonu olacaktır ve bu hayat boyu da onların peşini bırakmayacaktır.

• Farz edelim ki bizler beyni yıkanmış, düşünmediği için, muhakeme etmediği için OGZ editörlerin tarafından örgütlendirilip provoke edilen "insancıklarız"...
    Bir de şuna göz atın: Onlar da mı öyle?
    http://televidyon.com/p/1972/yeni-oyunlar-geliyor
  • Yok! Onlarda koyun!!!!!!!!!!!!!! Onlarında beyni yıkanmış!!!!!!!!! Uyuma Türkiye!!!!!!!!!!
  • Anketimiz eklendi arkadaşlar, oylarınızı bekliyorum...
  • Ankete gerek yoktu bence
  • Hahahahahaha ankete bak ya 19 a 0
  • xx xx xx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selim006006 -- 9 Ocak 2010; 1:56:30 >
  • xx xxx xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selim006006 -- 9 Ocak 2010; 1:56:49 >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.