|
Oyuncular RAM fiyatlarını boykot ediyor: Peki işe yarayacak mı? (2. sayfa)
-
-
Ya kardeş bi gidin ya her bilgisayar, Windows haberinin yorumlarına çöküyorsunuz. Spyware olsa da Wintows'tan razıyız
-
23-24 bandında 64 gb ram buldum farklı satıcılarda/sitelerde 42 bin TL'ye kadar fiyat yazılmıştır anında aldım.
Daha da kötüsü epeydir takip ettiğim 2TB Samsung nan ssd gen5 9100 modeli vatanda 13 bin küsürken farklı sitelerde fiyatı 40 bin TL'ye kadar yazılmıştı. Mecburen hemen onu da aldım.
Bu ahlaksızlığın sınır tanımaz boyutunu artık yeter ya. İlla kural ceza mı lazım ulan toprağın altını da düşünün be...
_____________________________ -
Şaka gibi buraya yazdıktan sonra tekrar bakayım dedim bir gece fiyat 21.549TL olmuş.
Bir zamanlar filmleri, dizileri, belgeselleri kendi donanımımız üzerinden açıp izliyorduk. Günümüzde bu üçlüyü stream servisleri üzerinden izliyoruz. Dünyanın her yerinde düşük gecikmeli internet olunca, herkes bulut üzerinden yani stream oyun servislerinden oyun oynayacak. Oyun oynamak için donanım toplamanın bir mantığı kalmayacak. Yanınızda ekran taşımanız yeterli olacak.
Düşük gecikmeli internet dünyaya yayıldıkça sadece buluttan oyun oynama değil buluttan işletim sistemi çalıştırma da yaygınlaşacak. Mevcut işletim sistemlerinin stream abonelik hizmeti olacak. Netflix gibi aylık ücretini ödediğiniz sürece bulutta ki bilgisayarınıza ulaşabileceksiniz. Abonelik ücretini ödemeyi bıraksanız dahi dosyalarınız asla silinmeyecek, sadece login olamayacaksınız. Bunları çalıştırmak için elinizde veya masanızda stream uygulamalarını çalıştıran bir ekran ve internet olması yeterli olacak. Dilerseniz iki farklı işletim sistemine abone olup ekranı ikiye bölüp sağ pencerede Mac OS sol pencerede Windows çalıştırabileceksiniz. Abone oldukça bulut işletim sistemleri yani stream işletim sistemleri emrinizde olacak. Abonelik ücretleri ise ihtiyacınızı görecek bilgisayar gücüne göre olacak. Rendercı, oyuncu insanla ofisci, sörfçü insana farklı güçte stream bilgisayar abonelikleri açılacak.
Onun için, RAM alamıyorum diye çok üzülmeyin. Üzülecekseniz ülkemizin her köşesine neden düşük gecikmeli fiber optik internet gitmiyor diye üzülün. Bunun için mücadele edin. Yakın gelecekte düşük gecikmeli internet her şeyden daha çok lazım olacak. Düşük gecikmeli internet her bireyin eli ayağı olacak.
Boşa demiyoruz, ülkemizi köylerimize kadar fiber optik internet ile donatmak için milli seferberlik ilan edilmeli ve özel şirketlerin inisiyatifine bırakılmadan devlet tarafından hızlı hızlı yapılıp gecilmeli. En ücra köşesi de dahil ülkenin her tarafına yapılmalı. Her haneye fiber optik milli mesele olmalı. Dedim ya, yakın gelecekte her şey, işletim sistemleri de dahil bulut üzerinden abonelik ile alınabilecek. Son kullanıcının RAM, ekran kartı, işlemci, hard disk alması lüks şeyler olacak. Ulaşamayacak bile. Parası olsa bile alamayacak. Çünkü, her şey bulut servislerinin, stream servislerinin büyümesi için üretilecek. Fiziksel oyun konsolları bile olmayacak.
İnanın bana bu geçiş çok yakında 10-15 yıl gibi bir sürede gerçekleşecek. Peki, Türkiye'nin her haneye ulaşan fiber optik ağı hazır olacak mı? Uzaydan interneti geçiniz. Düşük gecikmeli internet diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Aralık 2025; 13:6:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
ekran kartı krizi senelerce sürdüğü yetmiyor şimdi ram başladı.burada seneler önce toplama bilgisayarı konsola göre makul bulanlara söylüyordum PC upgrade maliyeti sürekli artıyor, üstüne dolar kuru da artıyor,PC kullanma maliyeti uzun vadede kat kat fazla. al şimdi ram'lar karaborsa. konsol al, kafan 10 sene rahat. getirtme imkanı yoksa konsolu yurtdışından bizzat al,git gel gezi dahil burdan almakla aynı maliyete gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 1 Aralık 2025; 13:15:3 >_____________________________ -
Chat gpt'ye kahve falı, hava durumu, x'te gördüğünüz her habere ''grok bu doru mu?'' yazmayı bıraktığınızda düşer belki.
_____________________________ ASUS P5Q3 DELUXE/WI-FI P45 CORE 2 QUAD Q9650 ASUS V60 CPU COOLER CORSAIR DOMINATOR (4x2) 8GB DDR3 1600 MHZ ASUS 9800 GTX+ TOP
CORSAIR OBSIDIAN 750D ASUS VX239H AH-IPS LED WD CAVIAR BLACK 1TB CORSAIR RM650 80+ GOLD ASUS DRW-24B5ST
LOGITECH G510 KEYBOARD LOGITECH G402 HYPERION FURY LOGITECH G230 HEADSET LOGITECH Z623 2.1 THX
-
Siz birde 48x2 belleklere bakın özellikle cl26-28 6000-6200 mhz olanlar 60k ya dayandı.
_____________________________ AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown -
Selamlar, ram için link alabilir miyim?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Pek işe yarayacağını sanmıyorum ama ortada en azından bir tepki olması güzel.
_____________________________ DH 2006 -
Selam, buradan almıştım ama stok tükendi diyor
vizyonbilgisayar.comKingston Beast RGB DDR5 64GB (2x32GB) 6000MHz CL36 Intel XMP ve AMD EXPO Ram - KF560C36BBEAK2-64TR - Kingstonhttps://www.vizyonbilgisayar.com/kingston-beast-rgb-ddr5-64gb-2x32gb-6000mhz-cl36-intel-xmp-ve-amd-expo-ram-kf560c36bbeak2-64tr_____________________________ -
Cok arastirdim ama LPDDR5X-8533 ile DDR5-5600 mhz karsilastirma testleri bulamadim. Guncel ram testi linki bilen varsa birakabilirse buraya cok sevinirim.
anladım, teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Eski tip ramleri dayayacaklar bize. Fiyat artışının durulma şansı yok kısa vadede. Tüm şirketler veri ambarlarını büyütme eğiliminde, 2-3 yıl boyunca fiyatlar katlanarak artacak büyük ihtimalle.
Burada sadece bilgisayarlar değil; konsollar, el konsolları, cep telefonları ve ram içeren tüm IoT cihazların fiyat artışı olacağını rahatlıkla söylemek mümkün. Üzücü ama ne kadar erken alınırsa o kadar karlı çıkılır.
Değişen bir şey olmaz. Farkındalık olur ancak, ilerleyen dönemde stok falan yenilerler öyle dengelerler. Yapay zeka kullanmayıp herkes abonelikleri iptal etse, kimse sistem toplamasa. Belkiiiii o zaman olabilir. Ama sistemsel ihtiyaç da söz konusu. Sadece üretkenlik yok artık bir çok şeye entegre oldu yapay zeka. Kütür kütür promt sorguluyor insanlar ya da arkaplanda programlar. Gemini ücretli aboneliklerde bile sınırsız olanları kısıtlamaya başladı sistem yetersizlikleri yüzünden. Sınırlı süre diyor ama bilinmiyor tabi.
Ciddi sistem kullanıyor yapay zeka. Bence temizlenmesi gereken, ottan boktan açılan promt siteleri. gemini altyapısını kullanıyoruz diye bir sürü üretkenlik sitesi açılıyor ücretli abonelik ile. Çorba gibi oldu piyasa. Bunlar da çok kastırıyor sistemleri.
Öyle bir tüketim çağındayız ki o kadar tembelleşti ki insanlar ben hiçbir şeyi tam protesto edebileceklerini bile düşünüyorum. daha adam yaşadığı şartları protesto edemiyor. haksızlıkları da
kalkacak milyon dolarlık şirketleri protesto edecek. dediğini yapan kaç kişi çıkar..
Eylülde 15k civarına aldığım 64gb Dominator Titanium kiti 42k olmuş. Fiyatlar 3 katını da aşacak yakında ilginç, zam olur da bu kadar olmaz.
Bundan önce ETH yüzünden ekran kartları hayvan gibi pahalıydı şimdi ise RAM. 2020'de de gene Ekran Kartları pandemi yüzünden talep oluştuğu için yüksekti. Oyuncu PC'si toplamak için uygun zamanı bulmak zorlaştı.
Ben de ihtiyacımı beklemeye aldım. Eskisine bi termal macun bir de sıfırdan sitem kurup biraz daha devam edeceğim.
Linux u araştırıp belki linux a dönerim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ "Ferguson ile aynı zamanda başladık ben 25 takım gezdim!"
Yılmaz VURAL -
Bu AI işi kripto mining işinden de uzun sürecek, firmalar da daha fazla yatırım yapacağız minvalinde açıklamalardan baya uzaklar, sonumuz hayrolsun zamanında bilgisayar toplamamış olsak duman olacaktık
_____________________________ Donanım: Intel i7 14700KF @ 57/50/43 1.27v | Z790 Tachyon | Lian Li GA II Lite 360 Performance | 2x16GB Patriot @ 7600CL34 | 9070 XT Nitro+ | XPG Core Reactor II 1200W | Meshify 3XL Solid
Çevre Bileşenleri: Alienware AW2725DF - Keychron H2 HE - MChouse L7 Ultra - HyperX Cloud III Wireless - HyperX Solocast
a.k.a. imribiy
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt